Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha trzymam kciuki za Twoje endo:) Kiedy masz mieć owulację? Ja usg w czwartek, zobaczymy czy mam nadal polipa w macicy, jeśli tak to niestety muszę czekać na histeroskopię do kolejnego cyklu, w tym już nie da rady:( Faktycznie tak jest, że jak człowiek zaczyna chodzić do lekarza to Ci 100 tysięcy problemów wyszukają... a może jakby się po prostu odpuściło i nie myślało to ciąża jakoś sama by zaskoczyła... no nie wiem

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SURI okarze sie na monitoringu kiedy to dokładnie owulka wypadnie ale mam nadzieje Ze pod koniec tygodnia :)
    Tak to juz jest z tymi lekarzami i problemami ;/ ale damy rade!!

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po super weekendzie nad polskim morzem :) Nawdychałam się jodu na moją niedoczynność, że hoho :)
    Agniehaaaa dobrze, że jesteście cali. :) a winko na endo na pewno się sprawdzi :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Uparciuszek to są dobre wyniki. Mój ma morfologię 5. Mimo wszystko pomyśl, że Twój ma lepsze wyniki niż mężczyzna, który ma plemniki z dobrą ruchliwością, morfologią 5, ale ma ich tylko 15 mln w ml (co jest już prawidłowym wynikiem). Jeśli to przeliczysz, to wyjdzie na to, że to i tak Twój ma większe szanse:) W ciąży byłam i to w 3 cyklu starań. Był to pierwszy cykl kiedy chodziłam do gin na monitoring, wcześniej próbowałam sama określić termin owulacji.
    Także myślę, że nie masz się czym na prawdę przejmować:)
    Dziękuję za pocieszenie i wsparcie , dużo mnie uspokoilas, rozglądam się za lekarzem który robi monitoringi bo chyba nie umiem się wstrzeelic

11 cykl starań
  • beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Wiecie może ile czasu powinno minąć od odstawienia antykoncepcji (tabletki) zanim powinno się zacząć starania o dziecko? Czy to nie ma raczej wpływu?
    Mi lekarz doradził by zrobić co najmniej 4-6 miesięcy odpoczynku po tabletkach żeby wszystko wróciło do normy.

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka_c wrote:
    Mi lekarz doradził by zrobić co najmniej 4-6 miesięcy odpoczynku po tabletkach żeby wszystko wróciło do normy.
    Hmmm... nie wiem nawet kiedy odstawiłam swoje tabletki..ale coś mi się wydaje, że 3-4 miesiące temu.. głupiałam teraz. Może dlatego się nie udawało? :) a teraz ZASKOCZY! :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLUCHNA :) do środy juz nie daleko tak ze bede miec jasność :)

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    OLUCHNA :) do środy juz nie daleko tak ze bede miec jasność :)
    Trzymam kciuki :)będzie piękne i gotowe na kropka :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy w grudniu :P

• beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Hmmm... nie wiem nawet kiedy odstawiłam swoje tabletki..ale coś mi się wydaje, że 3-4 miesiące temu.. głupiałam teraz. Może dlatego się nie udawało? :) a teraz ZASKOCZY! :)
    całkiem możliwe iż organizm nie powrócił jeszcze w pełni do normalnego cyklu więc im dłużej od zaprzestania tabletek tym lepiej niektóre kobiety mogą potrzebować nawet roku aby wszystko się unormowalo; ja np jeszcze we wrześniu czyli 9 miesięcy po odstąpieniu miałam problem z niepeknietym pecherzykiem

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka_c wrote:
    całkiem możliwe iż organizm nie powrócił jeszcze w pełni do normalnego cyklu więc im dłużej od zaprzestania tabletek tym lepiej niektóre kobiety mogą potrzebować nawet roku aby wszystko się unormowalo; ja np jeszcze we wrześniu czyli 9 miesięcy po odstąpieniu miałam problem z niepeknietym pecherzykiem
    ojjjjj to niedobrze..... :( no to teraz już na pewno przejdę się do lekarza..

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam wyniki hormonów. Stosunek LH do FSH mam 0,8, nie wiem, czy to ok? Niestety testosteron powyżej normy... więc jakoś nie nastawiam się na ten cykl:(

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to trwało też prawie rok zanim cykle powróciły do dawnej długości, więc przypuszczam, że chyba dłużej niz normalnie trwało u mnie przywrócenie stanu sprzed brania tabsów (brałam 8 lat)

Dziewczyny - życzę miłego wieczorku. Dziś wielki księżyc sprzyja sączeniu czerwonego winka..:)

p.s Mam też ogromną ochotę na pizzę:P nie słyaszłyście może o jej ukrytych właściwościach, które mogłyby posłużyć za moją wymówkę? ;;-)

summer86, suri2016, A może by... lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba, nie słyszałam o ukrytych właściwościach pro rozrodczych pizzy, ale jeśli do niej wypijesz lampkę wina to myślę, że będzie można uznać to za usprawiedliwienie :D

labamba lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie przy winku. Mam nadzieje, że uda sie dzisiejszy plan na miły wieczor z M :) po wypadku chodzi struty i nie ma ochoty na nic :/ chyba muszę wyciągnąć moja kochana bieliznę z nocy poślubnej Hahaha :D

Ewcia88, labamba lubią tę wiadomość

• Dominika_89 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie proszę wpisz na 2.12 ;)

• A może by... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    u mnie to trwało też prawie rok zanim cykle powróciły do dawnej długości, więc przypuszczam, że chyba dłużej niz normalnie trwało u mnie przywrócenie stanu sprzed brania tabsów (brałam 8 lat)

Dziewczyny - życzę miłego wieczorku. Dziś wielki księżyc sprzyja sączeniu czerwonego winka..:)

p.s Mam też ogromną ochotę na pizzę:P nie słyaszłyście może o jej ukrytych właściwościach, które mogłyby posłużyć za moją wymówkę? ;;-)

Jak tylko znajdziesz cokolwiek czego możemy się chwycić to koniecznie dziel się tym na forum ;D Summer, póki co musimy iść Twoim śladem skoro brak bardziej doniosłych badań. A jakbyśmy rozwinęły to na myśl, że wino lepiej się wchłania przy pizzy :D Albo wzmaga jego działanie pro endo :D?

A co do mnie dziewczyny, to przyznam, że jak ten miesiąc dalej u mnie tak będzie trwał to ja się spodziewam sukcesów :D Przyytulanie na przemian z winem :D Żyć nie umierać! :) I ten księżyc dzisiejszy zwiastuje sukcesy :)

suri2016 lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Wiecie może ile czasu powinno minąć od odstawienia antykoncepcji (tabletki) zanim powinno się zacząć starania o dziecko? Czy to nie ma raczej wpływu?

Mi w czerwcu lekarz powiedział że nie ma potrzeby czekać i że po tabletkach od razu jest większa szansa na ciążę. Szkoda że go nie posłuchalam tylko przesunelismy starania ;)

W sumie zaraz po odstawieniu miałam idealne cykle z owulacja, nic sir nir rozjechalo.Ciekawe jak teraz jest. Będę obserwować ten cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 21:23

Kaan
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaan - no widzisz sama jak to jest. co lekarz to inna teoria...

ja dzisiaj również sączę czerwone wino :))))

labamba - pizza jest dobra na WSZYSTKO! TO MOJA MIŁOŚĆ I UZALEŻNIENIE :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, miałam zapytać Was o Waszą strategię. \w dni płodne kochacie się codziennie czy co drugi dzień? Słyszałam, że najlepiej co drugi dzień, ale jakoś tak mi nie wychodzi.. raczej prawie codziennie w tym czasie

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ