Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniecha trzymam kciuki za Twoje endo:) Kiedy masz mieć owulację? Ja usg w czwartek, zobaczymy czy mam nadal polipa w macicy, jeśli tak to niestety muszę czekać na histeroskopię do kolejnego cyklu, w tym już nie da rady:( Faktycznie tak jest, że jak człowiek zaczyna chodzić do lekarza to Ci 100 tysięcy problemów wyszukają... a może jakby się po prostu odpuściło i nie myślało to ciąża jakoś sama by zaskoczyła... no nie wiem3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
nick nieaktualny
-
suri2016 wrote:Uparciuszek to są dobre wyniki. Mój ma morfologię 5. Mimo wszystko pomyśl, że Twój ma lepsze wyniki niż mężczyzna, który ma plemniki z dobrą ruchliwością, morfologią 5, ale ma ich tylko 15 mln w ml (co jest już prawidłowym wynikiem). Jeśli to przeliczysz, to wyjdzie na to, że to i tak Twój ma większe szanse:) W ciąży byłam i to w 3 cyklu starań. Był to pierwszy cykl kiedy chodziłam do gin na monitoring, wcześniej próbowałam sama określić termin owulacji.
Także myślę, że nie masz się czym na prawdę przejmować11 cykl starań -
Ewcia88 wrote:Wiecie może ile czasu powinno minąć od odstawienia antykoncepcji (tabletki) zanim powinno się zacząć starania o dziecko? Czy to nie ma raczej wpływu?35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
-
beatka_c wrote:Mi lekarz doradził by zrobić co najmniej 4-6 miesięcy odpoczynku po tabletkach żeby wszystko wróciło do normy.1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewcia88 wrote:Hmmm... nie wiem nawet kiedy odstawiłam swoje tabletki..ale coś mi się wydaje, że 3-4 miesiące temu.. głupiałam teraz. Może dlatego się nie udawało? a teraz ZASKOCZY!35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
-
beatka_c wrote:całkiem możliwe iż organizm nie powrócił jeszcze w pełni do normalnego cyklu więc im dłużej od zaprzestania tabletek tym lepiej niektóre kobiety mogą potrzebować nawet roku aby wszystko się unormowalo; ja np jeszcze we wrześniu czyli 9 miesięcy po odstąpieniu miałam problem z niepeknietym pecherzykiem1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
Ja właśnie odebrałam wyniki hormonów. Stosunek LH do FSH mam 0,8, nie wiem, czy to ok? Niestety testosteron powyżej normy... więc jakoś nie nastawiam się na ten cykl:(3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
u mnie to trwało też prawie rok zanim cykle powróciły do dawnej długości, więc przypuszczam, że chyba dłużej niz normalnie trwało u mnie przywrócenie stanu sprzed brania tabsów (brałam 8 lat)
Dziewczyny - życzę miłego wieczorku. Dziś wielki księżyc sprzyja sączeniu czerwonego winka..
p.s Mam też ogromną ochotę na pizzę nie słyaszłyście może o jej ukrytych właściwościach, które mogłyby posłużyć za moją wymówkę? ;summer86, suri2016, A może by... lubią tę wiadomość
-
labamba, nie słyszałam o ukrytych właściwościach pro rozrodczych pizzy, ale jeśli do niej wypijesz lampkę wina to myślę, że będzie można uznać to za usprawiedliwienie
labamba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
labamba wrote:u mnie to trwało też prawie rok zanim cykle powróciły do dawnej długości, więc przypuszczam, że chyba dłużej niz normalnie trwało u mnie przywrócenie stanu sprzed brania tabsów (brałam 8 lat)
Dziewczyny - życzę miłego wieczorku. Dziś wielki księżyc sprzyja sączeniu czerwonego winka..
p.s Mam też ogromną ochotę na pizzę nie słyaszłyście może o jej ukrytych właściwościach, które mogłyby posłużyć za moją wymówkę? ;
Jak tylko znajdziesz cokolwiek czego możemy się chwycić to koniecznie dziel się tym na forum Summer, póki co musimy iść Twoim śladem skoro brak bardziej doniosłych badań. A jakbyśmy rozwinęły to na myśl, że wino lepiej się wchłania przy pizzy Albo wzmaga jego działanie pro endo ?
A co do mnie dziewczyny, to przyznam, że jak ten miesiąc dalej u mnie tak będzie trwał to ja się spodziewam sukcesów Przyytulanie na przemian z winem Żyć nie umierać! I ten księżyc dzisiejszy zwiastuje sukcesysuri2016 lubi tę wiadomość
-
Ewcia88 wrote:Wiecie może ile czasu powinno minąć od odstawienia antykoncepcji (tabletki) zanim powinno się zacząć starania o dziecko? Czy to nie ma raczej wpływu?
Mi w czerwcu lekarz powiedział że nie ma potrzeby czekać i że po tabletkach od razu jest większa szansa na ciążę. Szkoda że go nie posłuchalam tylko przesunelismy starania
W sumie zaraz po odstawieniu miałam idealne cykle z owulacja, nic sir nir rozjechalo.Ciekawe jak teraz jest. Będę obserwować ten cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 21:23
Kaan -
Kaan - no widzisz sama jak to jest. co lekarz to inna teoria...
ja dzisiaj również sączę czerwone wino )))
labamba - pizza jest dobra na WSZYSTKO! TO MOJA MIŁOŚĆ I UZALEŻNIENIE1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
Właśnie, miałam zapytać Was o Waszą strategię. \w dni płodne kochacie się codziennie czy co drugi dzień? Słyszałam, że najlepiej co drugi dzień, ale jakoś tak mi nie wychodzi.. raczej prawie codziennie w tym czasie1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)