X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam naciągnięty lewy brak ale to nic takiego, M cały i zdrowy, kierowca drugiego auta Rez wyszedł bez szwanku wiec Chwała Bogu. Z auta raczej juz nic nie bedzie. Ale auto to tylko auto

• olis87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że z Wami wszystko w porządku, samochód to samochód, rzecz nabyta. Nie zazdroszczę przeżyć ;/

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha całe szczęście, że nic Wam nie jest, samochód najmniej ważny!

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, dobrze, że wyszliście z tego cali i zdrowi. Auto to tylko przedmiot i dobrze, że ono przyjęło na siebie siłę zderzenia.

Ja dziś strasznie nie mam na nic sił a jeszcze bardzo dużo do zrobienia. Muszę przygotować egzaminy dla studentów poprowadzić zajęcia a wrócę dopiero koło 21 :( Nie mam jakoś na to sił. Brak chociażby jednego dnia wolnego wykańcza człowieka. :/

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oczekiwanie na owulację jest najgorsze...a ja jeszcze się zastanawiam z którego jajnika będzie w tym miesiącu. Niestety w tym cyklu jak się okazało była z jajnika z jajowodem, więc jest duża szansa, że listopadowy cykl mogę spisać na straty, bo owu będzie z jajnika bez jajowodu:(

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Dziewczyny oczekiwanie na owulację jest najgorsze...a ja jeszcze się zastanawiam z którego jajnika będzie w tym miesiącu. Niestety w tym cyklu jak się okazało była z jajnika z jajowodem, więc jest duża szansa, że listopadowy cykl mogę spisać na straty, bo owu będzie z jajnika bez jajowodu:(

Ja chyba bardziej nie lubię oczekiwania na testowanie/@. Na samym początku jeszcze jakoś funkcjonuję, ale im bliżej do testowania tym mniej się mogę na czymkolwiek skoncentrować. To jest okropne :(.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja chyba bardziej nie lubię oczekiwania na testowanie/@. Na samym początku jeszcze jakoś funkcjonuję, ale im bliżej do testowania tym mniej się mogę na czymkolwiek skoncentrować. To jest okropne :(.

To też prawda... Ja to mam wrażenie, że moje życie dzieli się teraz na etapy, pierwszy to miesiączka i zrezygnowanie, że się nie udało, drugi to oczekiwanie na owulację i co za tym idzie motywacja do działania, ale i strach, że nie pójdzie z tego jajnika co trzeba, a potem kolejny i ostatni etap- oczekiwanie na testowanie... i tak w kółko..męczące to jest i fajnie by było sobie odpuścić, ale niestety nie jest to takie proste jak wszyscy dookoła myślą...:(

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz bliżej niż dalej w środę monitoring zobaczymy co i jak tam urosło :) oby było chociaż 1piekne jajco i to moje wymarzone 8mm endo

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja juz bliżej niż dalej w środę monitoring zobaczymy co i jak tam urosło :) oby było chociaż 1piekne jajco i to moje wymarzone 8mm endo

Zazdroszczę, że u Ciebie owu już za rogiem:) Na pewno będzie wszystko pięknie:) wino i migdały zrobią swoje!

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po wypadku z nerwów wypiłam całą butle :D wiec musi rosnąć hihi

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:) ważne, że chociaż czerwone! ja nie przepadam za czerwonym, ale może w ramach wspomagania płodności się przekonam:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s rozrasta Nam sie wątek obyśmy wszystkie spotkały sie na fioletowej stronie w sierpniowkach! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Haha:) ważne, że chociaż czerwone! ja nie przepadam za czerwonym, ale może w ramach wspomagania płodności się przekonam:)

Kochana ja nie cierpiałam czerwonego wytrawnego ale dla przyszłego potomka zrobię dosłownie wszystko, wiec i pije nawet sie juz przyzwyczaiłam. Za migdałami tez nie przepadałam a teraz jem na potęgę ;) oby w końcu sie udało.

• Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie 6 lat temu dostałam @ - tak jak dziś i właśnie w tamtym cyklu udało się :-) Córka ma 5 lat.
    Mam nadzieję, że to dobry znak
    Termin miałabym taki sam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:47

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Agniechaaa, jakkolwiek to zabrzmi kibucuję Twoim jajcom ;) I endo oczywiście!
    Cieszę się, że z Wami wszystko ok. Auto rzecz nabyta.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Szyszuunia Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze właśnie z tych nerwów postanowi urosnąć piękne i zdrowe żeby zrobić ci niespodziankę:) A mówicie ze czerwone wytrawne pomaga na jajeczko?? Znów jestem niewyedukowana:))
    Agniechaaaa wrote:
    Wczoraj po wypadku z nerwów wypiłam całą butle :D wiec musi rosnąć hihi

4cs
    problem z nasieniem M.
    iqcregz2a5bsax3w.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Witam się i ja! Będę testować 8.12.... niestety w listopadzie @przyszła o czasie....nasz 3cs.
    No to idziemy tak samo.@ się dziś rozkręciła.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana ja nie cierpiałam czerwonego wytrawnego ale dla przyszłego potomka zrobię dosłownie wszystko, wiec i pije nawet sie juz przyzwyczaiłam. Za migdałami tez nie przepadałam a teraz jem na potęgę ;) oby w końcu sie udało.

Na pewno się uda, w końcu musi:) Akurat miałybyśmy mikołajkowe prezenty:) Ja dziś byłam jeszcze na badaniu lh, fsh i testosteronu, gin kazał zrobić na wszelki wypadek. W czwartek mam jeszcze usg żeby sprawdzić czy polip, którego wykryto u mnie chwilę przed ciążą pozamaciczną się złuszczył, jeśli nie to najprawdopodobniej w tym cyklu będę jeszcze miała histeroskopię. Zastanawiam się jeszcze czy nie zrobić HSG żeby sprawdzić drożność tego pozostałego jajowodu, jak myślicie?

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUMER dziekuje kochana :D

SZYSZUNIA pomaga na endo :) na jajeczka miałam clo ;) fajnie by było dostać taka niespodziankę :)

SURI ja miałam histeroskopie i odrazu mój gin sprawdził drożność :) woec na spokojnie

suri2016 lubi tę wiadomość

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa dobrze, że cali jesteście po tym wypadku. A Twoje jajeczka niech ładnie rosną :) Winko zagryzaj migdałami to zobaczysz jak będzie pięknie rosło.

tb73qps6lg98j7jv.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ