X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak działa kochane te winko i migdlaly ? Powznie aż tak polepsza ?

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaga i do tego jeszcze rybki :)

• Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Staraczki :*
    Miałam testować na dniach, jednakże franca @ przyszła i witam się w 2 cs. Kolejna @ ma być 9.12, więc piszę się na testowanie najwcześniej 10.12 o ile mnie @ nie zaskoczy tak jak w tym cyklu. Bardzo chciałam być w ciązy i chyba wmówiłam sobie wszystkie możliwe objawy. Ja wiem że to dopiero początek starań, ale jest mi zwyczajnie przykro. W końcu człowiek nie decyduje się akurat w danym momencie na dzieciątko by się starać nie wiadomo ile.

Trzymam kciuki za mikołajkowo-świąteczne prezenty w postaci II kreseczek :)

Kaan
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie zaszkodzi :) a z moich osobistych odczuć i obserwacji pomaga. Dobre też są produkty z soi (w tym mleko) tylko to już nie na endo a na polepszenie ilości estrogenów.

tb73qps6lg98j7jv.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaan,

Dopiero 2 cs, nie przejmuj się. Ja do tej pory też wmawiałam sobie co miesiąc wszelkie możliwe objawy ciążowe i byłam niemal pewna, że jestem w ciąży, ale niestety.. dopiero jak we wrześniu odpuściłam i w ogóle nie miałam żadnych ciążowych dolegliwości to okazało się, że w ciąży jestem, niestety niefortunnej. Głowa do góry, będzie dobrze:)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym cholera ja jeszcze umiała odpuścić i przestać o tym myśleć... Ja właśnie wiem, że takie nakręcanie się przynosi odwrotny skutek, ale nie umiem tego myślenia wyprzeć, nie potrafię wrzucić na luz czy odpuścić. Nie kiedy mi zależy. I tak mam we wszystkim, nie tylko z ciążą, co doprowadza mnie do szału. Dlatego się tutaj ujawniłam, bo wiem, że nikt mnie lepiej nie zrozumie jak Wy, które przeżywacie to samo.

Kaan
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę ilości wypitego wina w cyklu to mnie zdecydowanie też konkretnie będzie rosło endo. Jednak w związku z piciem wina jak traktujecie dziewczyny na następny dzień temperatury? Ja zawsze miałam dość niską temperaturę przed owu (ok 36,3) a teraz znacznie wyżej 36,7. Tylko tak się zastanawiam czy to nie jest też związane właśnie tym piciem wina :D

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasi mężowie ? Jest tu któraś z mężem o małej rychliwowsci plemników ? Zastanawiam się jakie mam szansę , rucliwosc 23 ,

11 cykl starań
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    A jak wasi mężowie ? Jest tu któraś z mężem o małej rychliwowsci plemników ? Zastanawiam się jakie mam szansę , rucliwosc 23 ,

u nas ruchliwość 25%, jednak zdecydowanie nadrabiamy ich ilością, więc lekarz powiedział żeby się nie przejmować, że jest dobrze. w ml jest ponad 50 mln, a u Was jak?

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 45 w ml, a morfologia 7, Ja jakoś nie mogę się uspokoić, zaganiam mojego dalej na badania i będę szukać lekarza, a u ciebie mąż ma jakąś pracę albo styczność z ciepłem ?

11 cykl starań
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzę że byłaś w ciąży, to może faktycznie jest nadzieja,za bardzo pesymistyczne myślę

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa zmien mi prosze na 5 grudnia, bo mi sie przesunelo.

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek to są dobre wyniki. Mój ma morfologię 5. Mimo wszystko pomyśl, że Twój ma lepsze wyniki niż mężczyzna, który ma plemniki z dobrą ruchliwością, morfologią 5, ale ma ich tylko 15 mln w ml (co jest już prawidłowym wynikiem). Jeśli to przeliczysz, to wyjdzie na to, że to i tak Twój ma większe szanse:) W ciąży byłam i to w 3 cyklu starań. Był to pierwszy cykl kiedy chodziłam do gin na monitoring, wcześniej próbowałam sama określić termin owulacji.
    Także myślę, że nie masz się czym na prawdę przejmować:)

Uparciuszek lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki:) Cześć Aguś :)
    Tak jak zapowiadałam w poprzednim wątku - proszę wpisać mnie na 3go grudnia na wielkie testowanie, to dzień spodziewanej @.
    Oby nam wszystkim świąteczny miesiąc przyniósł szczęście.

Moje podsumowanie :)
    cykl starań: 3
    Staramy się o 1 dziecko, nie korzystamy z pomocy lekarza.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę wino wpływa pozytywnie na endo? :o
    To moje musi być IDEALNE :))))))))))))

Wojcinka lubi tę wiadomość

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Przenoszę się do Was z listopadowego wątku, proszę mnie wpisać na 10.12.

Ja tez zrobię krótkie podsumowanie:
    wiek 32lata
    dzieci-brak
    tabletki anty: odstawione styczeń 2016
    starania od:maj 2016
    starania z OF 3 cykl rozpoczęty

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może ile czasu powinno minąć od odstawienia antykoncepcji (tabletki) zanim powinno się zacząć starania o dziecko? Czy to nie ma raczej wpływu?

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Hej dziewuszki:) Cześć Aguś :)
    Tak jak zapowiadałam w poprzednim wątku - proszę wpisać mnie na 3go grudnia na wielkie testowanie, to dzień spodziewanej @.
    Oby nam wszystkim świąteczny miesiąc przyniósł szczęście.

Moje podsumowanie :)
    cykl starań: 3
    Staramy się o 1 dziecko, nie korzystamy z pomocy lekarza.

Cześć Ewcia, trzymam kciuki żeby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy:) Listopad obfituje w zielone plusiki, może i grudzień przyniesie piękne prezenty świąteczne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 09:53

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie.
    Aga przepisz mnie na 24.12, niestety cykl bezowulacyjny :( wtorkowa wizyta nie pozostawiła złudzeń, lekarz powiedział że na 99 % nic z tego cyklu nie będzie.
    Myślałam że się załamie. Człowiek się stara, ma nadzieje że wszystko będzie ok, a tu i tak d**a. Trudno trzeba wziąć się w garść i w grudniu będziemy się starać.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Cześć Ewcia, trzymam kciuki żeby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy:) Listopad obfituje w zielone plusiki, może i grudzień przyniesie piękne prezenty świąteczne:)

Oby :) było by cudnie :)

Wielkie odliczanie po jutrze monitoring i okaZe sie czy endo ma moje wymarzone 8mm

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ