Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewcia88 wrote:Właśnie, miałam zapytać Was o Waszą strategię. \w dni płodne kochacie się codziennie czy co drugi dzień? Słyszałam, że najlepiej co drugi dzień, ale jakoś tak mi nie wychodzi.. raczej prawie codziennie w tym czasie
Ewcia, nie wiem ile w tym prawdy, ale czytałam, że to zależy od jakości nasienia. Jeśli z nasieniem wszystko ok, to nie ma przeszkód żeby starania były codziennie w dni płodne, a przy słabszym lepiej co dwa dni. Ale to pewnie tylko teoria.. Jeśli jest ochota to ja bym działała codziennie i się nie przejmowała Co dwa dni też powinno być wystarczająco, bo przecież plemniki potrafią przetrwać 2-3 dni.Ewcia88 lubi tę wiadomość
-
witam i ja (przy lampce wina:)) przenoszę się do Was z listopadowanego testowania, niestety @ przyszła 13.11 więc proszę o wpisanie mnie na 10.12. ja wzięłam się za wspomagacze typu wiesiołek (bo ostatnio mało śluzu płodnego widziałam), acard, wiiiinooo:) orzechy brazylijskie (w promocji są teraz w rossmanie), migdały myślę jeszcze nad wit B. My pierwszą córe poczeliśmy "metodą" co dwa dni więc i taką zastosuje zakupilam testy owu bo przy pierwszej mi pomogły.
Krótkie podsumowanie:
cs: 2
dzieci: jedna córa prawie 4 letnia
choroby: hashimoto
pozdrawiamPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Witamy O ranyscie! Ale mamy wątek alkoholiczek hihi;) melduję posluznie zjedzone 2 kawałki i wypite 3 kieliszki;P jak w tym miesiącu się nie uda- przechodze na dietę ;P a właściwie to powinnam przejść od zaraz..;p
Uparciuszek, Ewcia88 lubią tę wiadomość
-
apropo alkoholiczek jakie wino pijecie ? poważnie pytam, które Wam smakuje bo ja dopiero zaczynamPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Dołączam się do klubu winopijców! Dzisiaj lampka wieczorem do kolacji, męża nie ma do piątku, trzymajcie proszę kciuki, żeby ta owulacja się przesunęła i wypadła bliżej weekendu... choć w piątek 13 dc, a owulacje mam zwykle właśnie 13go... choć raz trafiła się 12, i ze dwa 14. No nic, czekać trzeba
Arleta lubi tę wiadomość
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
suri2016 wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki hormonów. Stosunek LH do FSH mam 0,8, nie wiem, czy to ok? Niestety testosteron powyżej normy... więc jakoś nie nastawiam się na ten cykl:(11 cykl starań
-
a co do winek..hmm mi nawet kiedyś GINEKOLOG polecił takie z Lidla pół wytrawne a żeby owulacyjka doszła do skutku to trzeba zrobić "mieszankę wybuchową" (haha) podgrzać dodać imbir,gozdziki i jeszcze coś ale nie pamiętam niestety..
ale nazwę tego specyfiku jak sobie przypomnę to oczywiście ujawnię
ja od przyszłej środy idę na monitoring..a co..i chyba skuszę się dodatkowo na Duphaston,tylko mam nadzieję że pęcherzyk będzie piękny -
nick nieaktualnyWitam się z rana bardzo zaspana. Mój M nie dał sie wczoraj na nic namówić szczególny powód to taki ze wrócił do Domu po 23 bonppmagal koledze lawetowac auto :p a ja juz można rzecz spałam :p
Dzis tem pięknie spadła wiec ideolo ze jutro monitoringWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 07:37
-
Witajcie dziewczyny, rano jakoś wszystko wydaje się prostsze:)
Agniecha nowy dzień, nowe możliwości:) owu dopiero przyjdzie więc nic straconego. Wykres ładnie u Ciebie wygląda, także pewnie owu za pasem:) ja zamówiłam w weekend termometr owulacyjny ( z dwoma miejscami po przecinku), bo do tej pory mierzyłam takim z jednym miejscem, a czasami jak widzę u innych ważne są nawet takie malutkie wahania.Agniechaaaa lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
nick nieaktualnysuri2016 wrote:Witajcie dziewczyny, rano jakoś wszystko wydaje się prostsze:)
Agniecha nowy dzień, nowe możliwości:) owu dopiero przyjdzie więc nic straconego. Wykres ładnie u Ciebie wygląda, także pewnie owu za pasem:) ja zamówiłam w weekend termometr owulacyjny ( z dwoma miejscami po przecinku), bo do tej pory mierzyłam takim z jednym miejscem, a czasami jak widzę u innych ważne są nawet takie malutkie wahania.
No muszę czekać dobjuta i wszystko bedzie jasne
Tak termometr musi miec dwa miejsca po przecinku ja mam taki uroczy różowy -
Cześć dziewczyny,
Ja w tym cyklu wprowadzam wiesiołka i chyba tez zacznę popijać to wino, chociaż bardzo nie lubię, po prostu uwielbiam piwo. Napiszcie tylko proszę jakie to musi być wino białe czy czerwone, wytrawne, półwytrawne półsłodkie?35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok -
nick nieaktualnybeatka_c wrote:Cześć dziewczyny,
Ja w tym cyklu wprowadzam wiesiołka i chyba tez zacznę popijać to wino, chociaż bardzo nie lubię, po prostu uwielbiam piwo. Napiszcie tylko proszę jakie to musi być wino białe czy czerwone, wytrawne, półwytrawne półsłodkie?
Czerwone wytrawne tez kocham piwko ale juz go nie pije teraz tylko winko
SURI żebyś wiedziała, przyjemniej takim ładnym hihihi -
beatka_c wrote:Cześć dziewczyny,
Ja w tym cyklu wprowadzam wiesiołka i chyba tez zacznę popijać to wino, chociaż bardzo nie lubię, po prostu uwielbiam piwo. Napiszcie tylko proszę jakie to musi być wino białe czy czerwone, wytrawne, półwytrawne półsłodkie?
no ale czego się nie robi.... ja też nie lubie wina, dopiero zaczynam pić uwielbiam piwo ale jak nic nie daje to trzeba się przerzucić i tyle:)
TOTO mąż przyjeżdża idealnie więc nie ma wymówki że zmęczony
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Agniechaaaa wrote:Czerwone wytrawne tez kocham piwko ale juz go nie pije teraz tylko winko
SURI żebyś wiedziała, przyjemniej takim ładnym hihihi
Dziewczyny gdzie kupiłyście termometry? Nie chce zamawiać. Wolałabym gdzieś kupić od ręki. W superpharmie nie dostanę pewnie?
Co do wina to mnie metoda bardzo odpowiada bo wino wytrawne bardzo lubię. Ja takie terapie mogę stosować ☺. -
nick nieaktualnyA może by... wrote:Dziewczyny gdzie kupiłyście termometry? Nie chce zamawiać. Wolałabym gdzieś kupić od ręki. W superpharmie nie dostanę pewnie?
Co do wina to mnie metoda bardzo odpowiada bo wino wytrawne bardzo lubię. Ja takie terapie mogę stosować ☺.
Ja zamawiałam w doz.pl i na drugi dzien miałam do odebrania w aptece -
Hejka,
powoli witam sie z grudniem! wczoraj 12dpo, beta ujemna, takze czekam na wredotę i działamy! Mam nadzieje, ze środowisko bedzie w tym cyklu dobre na zrobienie w końcu IUI i dostane piekny prezent urodzinowy w grudniu!
Jesli @ sie nie przesunie, to termin następnej ok 16.12. (moje 35. urodziny)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 09:46
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualnybertha wrote:Hejka,
powoli witam sie z grudniem! wczoraj 12dpo, beta ujemna, takze czekam na wredotę i działamy! Mam nadzieje, ze środowisko bedzie w tym cyklu dobre na zrobienie w końcu IUI i dostane piekny prezent urodzinowy w grudniu!
Jesli @ sie nie przesunie, to termin następnej ok 16.12. (moje 35. urodziny)
To wstępnie Cię wpisze a jak cos to bd zmieniać :*bertha lubi tę wiadomość
-
Po pracy lecę do sklepu z owadem i kupuję jakieś wytrawne winko Do tej pory raczyłam się słodkim, ale skoro wytrawne ma magiczną moc, to się przerzucę Jakoś tak czuję, ze te święta będą u wszystkich nas mega pozytywne i szczęśliwe