Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testerki 16-19 stycznia,łączmy się!
Odpowiedz

Testerki 16-19 stycznia,łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, ja na zrosty i niby lepszą perystaltykę jajowodów (a raczej mojego jednego jajowodu)biorę Biostrepte. Drogie cholerstwo - nieźle ciągnie po kieszeni...ale według gina "naprostowało" trochę wnętrze...Tak właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie, że pod koniec stycznia, a dokładnie 30 mija rok starań, pod opieką aktualnego doktorka.

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Ja mam 24 lata, wiec sadzilam, ze latwo z zajsciem w ciaze pojdzie. A tu 5 miesiecy i nic... okazalo sie za to, ze mam niedoczynnosc tarczycy i hiperprolaktynemie...
    Nie ma lekko.
    Trzeba trzymac kciuki!

7470gov3xicgdrhg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Bardzo proszę Was o opinie co do mojego testu, to jest jakaś paranoja!
    Zobaczcie co to się stało: http://zapodaj.net/b9848657cca8e.jpg.html
    Czy któraś z Was tak miała?
    Buziaki!:*

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Część dziewczyny. Bardzo proszę Was o opinie co do mojego testu, to jest jakaś paranoja!

Dziwne... Jakby odbarwiony w miejscu gdzie powinna byx kreska... Zrob koniecznie drugi, bo to wyglada dziwnie....

7470gov3xicgdrhg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku! Pierwszy raz takie cos widzę!!!

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja totalnie na odwrót :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nadzieja sie wzbudziła, teraz o niczym innym nie myśle. :( wiecie jak to jest :(

• KonEfka Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja powtórz koniecznie jutro rano! Ja się dziś powstrzymałam, ale jutro od rana też testuję. U mnie w tym roku będzie 29 wiosna. Dziewczyny, musi nam się udać, nie ma innej opcji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano robie test o czułości 10! A do jutra... Oszaleje:)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, ze spaślakiem to Ty nie przesadzaj ;) Mam 2 cm więcej - ale i 2 kg więcej ;) Uwierz mi, że mój ostatni rok cały tak wyglądał od owu do owu...- albo inaczej od wizyty u lekarza do wizyty...Tona leków, próba trzymania diety (do października się udawało - teraz jest lipa), codzienna pobudka o 6.00 na mierzenie tempki (weekendy też), męczenie drugiej połówki w odpowiednich dniach, później - odpychanie - co by może nie zaszkodzić...młyn totalny...

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jest nas więcej "okrąglutkich" :) tez nie należe do mały i filigranowych kobiet 173cm i 90 kg boję się trochę co będzie w ciązy z kilogramami mój pierwszy lekarz powiedział, ze nie mogę więcej niż 3-4 kg przytyć... a obecny powiedział, ze nie prawda i mam nie myslec o tym ile przytuje każdy organizm jest inny i nie mizna glodzic się w ciąży żeby nie przytyć :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam... przesadzacie...
    Ja mam 165cm, ważę 60kg czyli nie tak znowu dużo, mam 24 lata, a mam MASĘ rozstępów. Na biuście, na biodrach, na pośladkach...
    Burzliwe dojrzewanie miałam :P
    Rozstępy i celulit ma każda kobieta, a faceci mają na to i tak wyrąbane :D

Ja tam kompletnie się nie przejmuję jak będę w ciąży wyglądać. Jedyne co mnie martwi - czy mi kolana i kręgosłup wytrzymają :P

Propablyme lubi tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, nie Ty pierwsza i nie ostatnia :) Olej wszystko - a zwłaszcza gadkę teściowej.

astoriaa, Morisek28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Alicja dzisiaj rano miałam identyczną sytuację z tym samym testem (PINK) najpierw zrobił się cały różowy a potem dookoła różowo a pasek kontrolny biały i uznałam go za negatyw..;/
    Ale to o niczym jeszcze nie świadczy powtórz jutro rano a nuż! :) Ja też jeszcze będę powtarzać bo dopiero mam 10dpo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    Alicja dzisiaj rano miałam identyczną sytuację z tym samym testem (PINK) najpierw zrobił się cały różowy a potem dookoła różowo a pasek kontrolny biały i uznałam go za negatyw..;/
    Ale to o niczym jeszcze nie świadczy powtórz jutro rano a nuż! :) Ja też jeszcze będę powtarzać bo dopiero mam 10dpo :)

Ja tez mam 10dpo! :) dawaj znac jutro!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja tez mam 10dpo! :) dawaj znac jutro!!
    robisz jutro? ja się wstrzymam do 12dpo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja mam okres dostac 20... od paru dni pobolewa mnie brzuch i mam wyzsza temperature.
    Boje sie nakrecac!!!
    W glowie mam juz 1000 mysli i wizji siebie z brzuszkiem i dzieckiem pozniej... strasznie boje sie rozczarowania... a obiecalam sobie ze bede loca!!!

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek nie sądze żaden facet nie oprze się rozebranej kobiecie cieszy się na sama myśl, że "pobzyka" :P

Propablyme, Kena1983, Morisek28 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze mige sie ludzic ze to jednak...?

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się ostał jeden test... wstrzymuję testowanie do soboty i obserwuję tempkę. Jak poleci w dół i w sobotę wyjdzie negatyw - piję wódkę - jeszcze nie wiem gdzie i z kim, ale piję...Mam ochotę napić się złotej tequili...zagryzając pomarańczem z cynamonem...

Morisek28 lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ