Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia, zamieniłabym szafę z łóżeczkiem na miejsca, żeby jak najdalej od kaloryfera było łóżeczko. Choć pewnie na wiosnę/lato, to będzie i tak wszystko jedno, gdzie stoi My chyba będziemy rok z małym w pokoju spali, bo nie chce mi się latać do drugiego pokoju, żeby karmić i przewijać. Ale nie wiem kurde, gdzie to łóżeczko u nas stanie, bo sypialnię mamy 8m2, wielkie łóżko 2x2m i 2 szafy
Mania, oby wszystko było dobrze na USG A jak się czujesz?
Ja się biorę za zamawianie rzeczy z gemini. Pewnie 3/4 rzeczy nie kupię...
Madzia mogłabyś przekleić jeszcze raz, co ty zamówiłaś, jak masz gdzieś tę listę?
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach SR. Bardzo mi się podobały Tylko 1 z 10 par nie poznała (bo nie chciała) płci swojego dziecka -
Ja czuję się bardzo dobrze rzadko mam męczące dolegliwości ciążowe. Wymiotów brak. Piersi mniej już bolą ale są ogromne. Martwię się trochę tym usg. Czy wszystko będzie ok? Itp. Głupie myśli mnie nachodzą i strach minie dopiero jak zobaczę dzidziusia i informacje że ma się dobrze
Najpierw schudłam 2 kilo teraz przytyłam 4 dziwne bo wtedy kiedy się objadalam waga spadła. Teraz nie mam apetytu, dużo się ruszam a waga podskoczyla. Coś czuję że do porodu będę wielkaaaaaa[/link]
-
Klaudia, lista z Gemini:
płatki kosmetyczne dla niemowląt
terometr do wody
octenisept
szczoteczka
nożyczki i pilniczek
patyczki do uszu
aspirator do nosa
sól fizjologiczna
sudocrem
puder
termometr
nakładki na piersi
herbatka koper włoski
klipsy do smoczka
podkłady poporodowe
balsam do prania kolor
podkłady higieniczne
oliwka bambino
pregna plus
magne b6
wkładki laktacyjne
herbatka Bocianek na laktację
krem na brodawki
nospa
Bepanthen maść
odplamiacz Dzidziuś
balsam do prania kolor Dzidziuś
balsam do prania biel Dzidziuś
czopki ibum
cebion
Mania, na pewno wszystko będzie dobrze z tą wagą to różnie bywazakocona lubi tę wiadomość
-
Ania, ale wy macie wielką łazienkę aż zazdroszczę dawaj foty reszty domu
Madzia, pokoik przeuroczy ale tak jak pisze Kaludia, łóżko jak najdalej od kaloryfera
co do skurczy przepowiadających, to ja miałam bezbolesne, po prostu napinał się brzuch robił się momentalnie twardy jak piłka do kosza śmieszne uczucie
mnie upały wykańczają. nie mogę spać za dobrze, mały tak kopie, że czasami muszę postać kilka chwil aby się uspokoił. Niedługo odbieramy kosz dla małego, jak uszyję wkład, to też wam cyknę fotki
teraz usiadłam, żeby porobić jakieś zamówienia ale jestem padnięta i nie wiem kiedy znajdę siły aby zamówić to, co chcę.
No i szykuję moją małą córcię do przedszkola dzisiaj mąż powiedział, że muszę się przygotować, iż mogę nie być na jej pasowaniu na przedszkolaka, bo przecież akurat może wypaść poród i zrobiło mi się strasznie przykro mam nadzieję, że Bartuś pozwoli mi zobaczyć te ważne wydarzenie aż płakać mi się chce... -
zobaczcie coz to ja kupie przyjaciolce jako prezent na narodziny, JARAM SIE NIM JAK MARZANNA NA WIOSNE!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78e9445b273d.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54d72ce80d60.jpg
to duze to taka mata/kolderka/rozek mozna dac to do lozeczka i do tego poduszeczka i na niej bedzie naszyte ZUZIA i ten napis bedzie z tego fioletowego lub rozowego w te drobne kropki poduszeczka z racji tego ze bedzie do lozeczka bedzie wieksza niz na zdjeciu:)
zgadnijcie ile za to zaplace! -
nick nieaktualnyMadziulek śliczny pokoik Pięknie wyglądają białe mebelki:)
Strzała faktycznie miejsca w domu mamy dużo. Nie chce mi się robić fotek więc wstawiam link do ogłoszenia na którym dom jest na sprzedaż. http://otodom.pl/oferta/ciasne-220-1050m2-840-000-area-nieruchomosci-ID1F6bR.html#4af493a35d
Dziś zapisaliśmy się do SR. Zajęcia zaczynamy 14 września. Mimo, że raczej nie będę rodziła sn i ciężko u nas z czasem, mąż namawia mnie, żebym chodziła na zajęcia gimnastyczne... ale jeszcze zobaczę.
Dziś odebrałam wyniki krwi. Wygląda na to, że mam anemię bo ilość erytrocytów, hematokryt i hemoglobina jest obniżona... Wizyta 25 sierpnia, zobaczymy co powie gin. Za to pojutrze USG 3D
W piątek wybrałam się do lumpeksu. Oto jakie cudeńka dla Kornelci znalazłam http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a01afbfe4f.jpg
Wybieram więcej większych rozmiarów (tak do 86) bo tych malutkich mam już sporo
Cieszę się, że już koniec upałów... Na szczęście w weekend wyskoczyliśmy nad jeziorko trochę dupki pomoczyć to źle nie było. Niestety w drodze powrotnej maż zarobił 200zł manadatu ehh:/...
No i zamówiliśmy już wózek. Używany, ale w super stanie. Trafiła się okazja na olx bo wózeczek śliczny i w bardzo przystępnej cenie;) Powinien w tygodniu przyjść to się pochwalę -
nick nieaktualnyMadziulek to nie jest tajemnica. Mało nie jest ale warto bo po stresującym dniu człowiek tutaj naprawdę odpoczywa. Zdecydowaliśmy się głównie dlatego, że za wynajem mieszkania w podwyższonym standardzie i nowym budownictwie zapłacilibyśmy podobnie, więc uznaliśmy, że lepiej wynająć dom. Zresztą już namieszkaliśmy się w starej, ciasnej kawalerce więc coś się nam od życia należy nawet jeśli jest to kosztem innych wyrzeczeń. Płacimy 2300 plus opłaty. W tym miesiącu ok 2600 wyszło. Zimą dojdzie ogrzewanie ale mamy kominek z płaszczem wodnym więc ogrzewać się będziemy drewnem (jest też piec gazowy) więc myślę, że nie będzie tak strasznie.
Madziulek w czwartek widzisz Filipka? To pewnie już duży chłop:) Ciekawa jestem ile waży Nasza kruszyna -
nick nieaktualnyTeż myślę, że cena nie jest mocno wygórowana w stosunku do standardu
Madziulek dlatego brzuch Ci skacze bo mały ma mało miejsca:D jakby miał dużo na zewnątrz byś tych wszystkich fikołków nie widziała:D
A jak wygląda sprawa Twojego baby shower? Coś wiadomo? -
nick nieaktualny
-
Aniu, dom pierwsza klasa jak za taką cenę to naprawdę super okazja aż mnie kusi, żeby poszukać czegoś dla nas ale ja mam lekko nasrane i posiadam fobię, która nie pozwala czuć się bezpiecznie w wolnostojącym domu
ja w ogóle za w przyszłym tygodniu zaczynam 30tc nawet nie wiem kiedy to zleciało, a przecież niedawno leżałam nieprzytomna w szpitalu
wczoraj pozamawiałam dla małego komplety minky do kosza i wózka ciuszki mam już kupione wszystkie, wczoraj jeszcze w pepco przyczaiłam super półśpiochy i body, trochę drogo jak na pepco ale nie mogłam bez tego wyjść
Zuzę obkupiłam na wszelkich wyprzedażach w c&a, na ich stronie, w piątek były przeceny z kosmosu, kupiłam Zuzi sporo rzeczy przecenionych z 70zł na 14zł wczoraj z ciekawości weszłam znowu na ich stronę i już koniec wyprzedaży w smyku zawsze udało mi się dorwać coś w super cenie ale tym razem tylko jedne spodnie dresowe... zimowe wyprzedaże są u nich lepsze zawsze kupuję u nich body, bo 5paki kosztują 20zł a jakość jest rewelacyjna
co do samopoczucia, to wczoraj było coś nie tak z moim ciśnieniem albo nie jadłam za długo, bo w pewnej chwili zaczęłam się telepać, miałam nogi z waty i czułam oszołomienie. Po 1,5h przeszło ale do końca dnia byłam osłabiona, zaś w nocy mały tak kopał, że nie wiedziałam już jak się położyć... Ostatni raz czułam się podobnie na tydzień przed pierwszym porodem
-
Ania, jakie masz wyniki tych badań? W ciąży hemoglobina jest do 11, a nie 12, hematokryt też może być obniżony (ja mam zawsze obniżony) i erytrocyty też mogą być zmienione. W ciąży normy są inne niż dla "zwykłych" ludzi. Więc wcale anemii mieć nie musisz Ja hemo mam od 3 mscy 11,9.
Chałupa wow! -
Klaudia N. wrote:114 zl mysle ze super cena?
Jak dla mnie to przesada Nie chodzi o oszczędzanie na dziecku ale dla siebie pościel 2x2m kupuję za ok 100zł, tu takie malusie za tyle pieniędzy A to tylko pościel
Ale bardzo ładny zestawWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:59
-
w sumie ja sie nie orientowalam, generalnie mysle ze to dobra cena za fajny przydatny prezent dla kogos:) a akurat okolo 100 zl mialam w planie wydac wiec jest ok:)