Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi jeszcze laski, czy jeżeli od kilku miesięcy trenuję trening funkcjonalny i trx (mega harówka dla mięśni brzucha, dużo trzęsienia i wysiłku) to powinnam przerwać na czas starania się???

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek, już jesteśmy z mężem umówieni na wieczór (if you know what i mean :D)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tu u was zostane =) <3 ;* Chodz potrzebuje pare dni aby pozbierac sily na kolejne starania i powstac :( Ale u mnie to juz tak co miesiac :/ Ale niema co od nowa bedziemy czekac na owulke =)

nikicia86 lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowa_strzala wrote:
    madziulek, już jesteśmy z mężem umówieni na wieczór (if you know what i mean :D)
    Wiadomo :D O to chodzi :P

Z tym wysiłkiem fizycznym to lepiej zwolnij :)

atdc3e5e035kp155.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowa zrelaksuj sie i daj sobie na luz z tymi cwiczeniami ;) I tak Ci brzuch urosnie :D Atak na meza konieczny!! :D

Kasiu Z nami napewno staniesz szybko na nogi ;) U mnie nici z tego ale jakos nie jestem smutna bo w glebi duszy znalam koniec :) Sciskam mocno i nastepny cykl bedzie pewnie owocny dla nas <3

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dobrym nastawieniem i odpowiednim wsparciem dokonamy cudów :))) a powiedzcie mi laseczki, to prawda, że np żele durexa mogą przeszkodzić w zapłodnieniu? ;) my z mężem uwielbiamy ten truskawkowy ale najwidoczniej trzeba zrezygnować :) czytałam gdzieś o conceive plus, to w ogóle coś daje? ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Laski :)

No ja też się nigdzie nie odnajduję, tylko tu ;) Także ciągniemy dalej wątek :)

Różowa Ty to i tak bedziesz iała intensywny wysiłek seksujac się z mężem :D Mnie każdy dłuższy wisiłek fizyczny rozstraja cykl :/ Co do żelów to faktycznie mają one działanie plemnikobójcze, niestety. O tym Conceive czytałam na necie i też o nim myślałam ale wydatek niezły. Moze lepiej na poślizg to siemię lniane pić albo wiesiołka? ;)

A jeżeli chodzi o testy owulacyjne to ten Twój wg. mnie to negatyw, dużo takich miałam :P Ja w tym cyklu zaczynam je robić od 12 dc aż do skutku, bo ostatnio zezygnowałam z testowania 21 dc i stwierdziłam, ze mam bezowulacyjny a ovu wyznaczyło mi ją na 25 dzień i tu zglupiałam. Takze teraz robie aż wyjdzie taki jak trzeba.

Kasia zobaczysz jutro już będzie lepiej :) Trzeba s=działać i się nie poddawać bo bez walki i wiary to sie nie uda ;)

Mam mężusia u boku i nie mam czasu za wiele na ovu ale podczytuję Was i uzupełniam wykres :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka, my nawet tego żelu nie używamy na poślizg, raczej jako urozmaicenie ;) ja w tym cyklu nie miałam kupować żadnych gadżetów ale byłam w aptece i wzięłam kwas foliowy i właśnie te testy, tak z ciekawości :) i babka z apteki właśnie mówiła, że mnóstwo par, które przychodzą, to starają się o drugie dziecko i są problemy, bo chcą zajść :D więc co? chyba muszę znaleźć jakiś powód, żeby nie chcieć zajść ;P

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowka mysle ze juz mi nawet lepiej.. nic mi nieda plakanie po katach i zly chumor..tylko przenosze go wtedy na meza ..:/ Od rana do teraz posprzatalam caly dwupietrowy dom , wyzylam sie na nim i az mi rece odpadaja.Ale mi przeszlo :) jak nie ten to kolejny cykl.. znajac siebie potrwa to jeszcze z pare cykli zanim nam sie uda..A o tych zelach to tez slyszalam ze sa niezadobre dla plemnikow, a u nas nie raz susza :/ tez ostatnio myslalam zeby ten conceive kupic, co prawda drogi ale raz mozna kupic i wyprobowac..pisalam raz kiedys tu na owu z dziewczyna ktorej pomogl..

Rozowa strzala tak jak piszesz, mysle ze moze sie nie udawac bo tak bardzo pragniemy miec dzidziusia :/ a przestac chciec i o nim nie myslec to przeciez nie takie proste :/

A tak to z kad jestescie :) ?? Oczywiscie jesli chcecie napisac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Przykro mi :( w następnym cyklu się uda!

Musi !! :D A ty zagladaj tu czasem do nas i zostawiaj wiruski <3

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że humor Ci sie poprawił :) Walczymy dalej ;) U mnie też minie kilka miesięcy zanim się uda.

Tez myślałam nad tym żelem ale musze poczytać jeszcze o nim bo jeżeli jest tylko pomocą do dobrego poślizgu to raczej nie potrzebuje :D

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ja czytałam, że on poprawia żywotność plemników :) ale babka w aptece mówiła, że tak samo działa cynk a jest o wiele tańszy ;) ja problemy z poślizgiem mam w ostatnich dniach cyklu ale wtedy to nawet nie mam za dużo ochoty na figle ;)

Kasiu, ja piszę z Zielonej Góry :) województwo lubuskie. I właśnie, im bardziej chcemy tym dalej się oddalamy. Myślę, że w tym cyklu powinnyśmy skupić się na życiu a nie na objawach ;) wiem, ciężko będzie ale mamy siebie, więc damy radę <3

Mania1718 lubi tę wiadomość

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za informacje Rozowa :) No to juz wiem ze nie potrzebuje napewno bo maz bierze cynk ;) Ja mieszkam w UK (to juz pewnie wiecie) A pochodze z okolic Olsztyna (woj warminsko mazurskie)
    Rozowa dobry pomysl z tym pisaniem o zyciu, zawsze moglybysmy sie lepiej poznac :) A propo malych zmian to powiem wam dziewczynki ze chyba na dniach zmienie prace (obecnie niecierpie swojej) w Sobote znajoma mi da znac co i jak. Narazie widze same pozytywy ale czas pokaze ;)
    No i tak po cichu ciesze sie ze nie jestem w ciazy bo za dwa tygodnie szykuje sie mega impreza urodzinowa kumpl :D Swietna ekipa tance do bialego rana i mnostwo smiechu :) Rzadko chodze na imprezy tak wiec super ze mnie nie ominie :)

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ja kiedyś mieszkałam w UK przez rok ;) dziwne państwo. Wolę chyba mniej multi kulti :D co do imprez, to ja bardzo chętnie chodzę ale na takie hmm... VIP :D nie lubię siedzieć na wspólnych salach, jakaś taka rozpieszczona dupa ze mnie jest ;) wolę pooszczędzać trochę kasy i posiedzieć na osobnej sali z czystym kiblem bez pustych lal porównujących swoje plastikowe cyce :D no chyba, że już będę miała te cyce, to wtedy też będę porównywać, haha :D

Co do pracy, to ja jestem zatrudniona od x lat u rodziców ;) mają sklep kosmetyczny, przez kilka lat pracowałam w nim jako sprzedawczyni, no i powiem wam laseczki, że to nie dla mnie ;) ale oczywiście gdybym musiała, to bym nawet kible sprzątała :) obecnie chcę wykorzystać to, że mam umowę o pracę i dlatego staramy się o drugie bobo :)

Co do cynków i innych, to my będziemy coś stosować od następnego cyklu jeżeli w tym moje jajo nie załapie plemnika alfa ;) później właśnie stary będzie jadł cynk, ja zakupię inofolic (od dzisiaj zaczęłam brać kwas foliowy) i koniecznie odwiedzę gina :) lubię mojego ginekologa :D a wy macie dobry kontakt ze swoimi lekarzami? :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowa masz racje mieszkam tu 4 lata a nadal napotykam sie na niespodzianki :) Ale musialam sie dostosowac bo najwazniejsze ze praca jest. W PL w mojej miescinie panowalo niezle bezrobocie i bylo ciezko ;) Co do imprezki to spotykamy sie na wynajetej sali polskiego klubu :) Sami swoi EXCITED!!! Zawsze jest wesolo ;)
    W poniedzialek ruszam do mojego lekarza GP Fajny gosc i lekcewazy obaw :) Mam nadzieje ze skieruje mnie na badania tarczycy oraz sprawdzenia czy nie mam torbieli bo przeciez musze jakos wyjasnic te bladziochy na testach :D

Od nastepnego cyklu bede brala inofolic i witaminy prenatalne a mezus zajada cynk i magnez. Chyba wystarczy nie ma co sie faszerowac :D

Nigdy nie pomyslalabym ze kiedykolwiek to powiem ale brakuje mi ginekologa :D :D :D Tutaj ich nie ma tak jak w PL. Jak zalece do kraju to pierwsza osoba ktora odwiedze bedzie GIN haahah

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam świetnego ginekologa :) ma gabinet rodem z prlu :D ale jak są jakiekolwiek, nawet najmniejsze, wątpliwości to od razu zabiera do szpitala na badania najnowocześniejszą aparaturą za free :D do tego jak leżałam na patologii przy pierwszym podejściu do porodu, to wpadał i brał mnie na badania ku ogólnemu niezadowoleniu pielęgniarek :D plus odpowiadał na każde, nawet najgłupsze pytanie :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja niby też miałam się oddalić, ale jakoś nie mogę. Podczytuję Was cały czas. No i powracam :D dobrze wiedzieć, że też tutaj zostałyście :D

Ja już nie wariuję, nie świruję z tym zachodzeniem w ciążę (przynajmniej na razie) i dałam sobie na luz - co ma być to będzie. To pewnie też dlatego, ze ostatnio nie mam czasu za dużo o tym myśleć bo mam dużo pracy w firmie.

Chcemy zrobić z mężem badanie nasienia, ale maż jest przeziębiony a podobno to wpływa na jakość nawet do 3 miesięcy:/ i nie wiem co robić... myślę, ze orientacyjnie zawsze można zobaczyć czy gra gitara czy nie bardzo. Conceive zamierzam kupić bo u mnie często sucho i często musimy coś stosować. Na razie nie miałam czasu, ale jutro robię sobie wolne to usiądę i pozamawiam witaminki dla męża, testy owulacyjne itp. Chciałam tez kupić termometr, ale nie wiem czy jest sens bo ja i tak pewnie zapominałam o mierzeniu tempki:P no nic zobaczę...

Jeszcze raz gratuluję tym którym się udało. A do pozostałych - DZIEWCZYNY DO DZIEŁA :D jestem z Wami całą sobą !!! :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica witamy z powrotem ;) Wcześniej pomyślałam że styczeń się skończy i pewnie zapomniemy o sobie ale najwidoczniej myliłem się. Kilku z nas się udało innym nie ale zawsze nadal możemy się wspierać :) Fajnie ze przeszło Ci i nie podajesz się.Nie miałam pojęcia ze zwykłe przeziębienie może wpłynąć na jakość nasienia :/ Może dowiedz się więcej u swojego lekarza bo co jeśli przeziębienie zawita znowu za dwa miesiące? Badanie będzie odwlekane w nieskaczonosc. ..

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica mocno trzymam kciuki za wasze powodzenie :))) a może dziewczyny jak już działamy z tym potomstwem, to może wybierzmy imiona? :D

my dla drugiej dziewczyny myślimy nad Madzią :), a dla chłopaka, hmm... ubóstwiam imię Eryk :D ale raczej się nie zdecydujemy :) i z chłopcem mamy wieeelki problem :(

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez często myślimy o imionach dla naszego trzeciego szkraba ;) Mi bardzo podoba się imię dla dziewczynki Hania i Liliana a dla chłopca nie mam pojęcia :)

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ