Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy, oczekujemy II kreseczek
Odpowiedz

Testujemy, oczekujemy II kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Natalia1992 Autorytet
    Postów: 385 224

    Wysłany: 19 września 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluska, a za którym razem Wam się udało przy pierwszym dziecku? :)

    https://ovufriend.pl/wykres,ce5b54ce7246b7e383e1a71a090364df.html

    Staramy się o drugiego maluszka, karmiąc starszaka.
  • Meluśka Autorytet
    Postów: 540 300

    Wysłany: 19 września 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Meluska, a za którym razem Wam się udało przy pierwszym dziecku? :)
    1,5 roku

    23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2018, 06:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini, Meluśka, ja to nigdy nie wytrzymywałam do spóźniającego sie okresu, hehe
    Natalia, ja to tak miałam, test wyszedł negatywny,więc wypiłam piwko, po którym mnie tak zmuliło, a na drugi dzień test był już pozytywny.

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 20 września 2018, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ sie rozkreca, wiec zaczynamy od nowa... ppwodzenia dziewczyny! A za te testujace w najblizszych dnich trzymam mocno kciuki!

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Meluśka Autorytet
    Postów: 540 300

    Wysłany: 20 września 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - mi też ciężko wytrzymać haha, ale jakoś mi nie spieszno xD dzisiaj powinnam dostać @, no zobaczymy xD może jutro bym zatestowała..
    Malinowa - kutwa je** @! :( następny cykl będzie Twój :*

    23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka, rób testa, bo nie wytrzymam ja!

  • Monini Przyjaciółka
    Postów: 80 26

    Wysłany: 20 września 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91, trzymam kciuki za nowy cykl. Niech owulacja szybko przychodzi :)

    Ja chyba tez jutro test zrobię, jeżeli będzie odpowiednia temperatura :D Zazwyczaj 11dpo już mi nieco spada.

    Wiecie może, czy podwyższony poziom estradiolu 9dpo może sugerować ciążę?

    w4sqgywl7vqiucx5.png
    Starania od 05.2018
    Słabe nasienie męża
    Modlitwa o cud
    10.2018 powtórka badań M.
  • Natalia1992 Autorytet
    Postów: 385 224

    Wysłany: 20 września 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w ciszy rośnie i estradiol i progesteron :)
    Byłaś na badaniach? Jak wyniki ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:33

    https://ovufriend.pl/wykres,ce5b54ce7246b7e383e1a71a090364df.html

    Staramy się o drugiego maluszka, karmiąc starszaka.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno testy owulacyjne w ciaży wychodzą pozytywne. U mnie się sprawdziło.

  • parenka Ekspertka
    Postów: 188 118

    Wysłany: 20 września 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa, rzadko piszę, ale uwielbiam czytać o Was. Staraliśmy się w poprzednim cyklu, za ty dzień do okresu piersi zrobiły mi się nabrzmiałe jak nigdy dotychczas, więc stwierdziłam, że zrobie test w dniu poprzedzającym miesiączkę (mam regularne cykle - 30 dni). Test negatywny, więc stwierdziłam, że się nie udało, popłakałam się i odpuściłam. Wczoraj właśnie miał przyjść okres, na wieczór pojawiło się trochę brązowego plamienia (często mi się tak zaczyna okres) i niteczki krwi. Byłam bardzo zmęczona, więc założyłam nocny tampon i wyłączyłam się. Na rano patrzę, tampon jest czysty, pare kropelek brązowych na nim. I do tej pory czysta wkładka przez cały dzień. Nigdy tak nie miałam.

    Czy to może być plamienie implantacyjne? Czy jest szansa, że wystąpiło w 30 dc?

    Uśmiechnij się, jesteś piękna! <3
    ———
    06.05.2019 - 1954 mIU/ml
    08.05.2019 - 5083 mIU/ml
  • Meluśka Autorytet
    Postów: 540 300

    Wysłany: 20 września 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - boję się zrobić tego testu haha xD pierwszy raz nawet nie kupiłam go i nie leży i nie czeka xD
    Ja robiłam prog i estradiol w 7dpo i miałam prog 25,140 a norma do 23,9, a estradiol był 194,50 a norma to 22,3-341,0
    Hej Parenka :) ja nie miałam takiech plamień, więc nie pomogę, ale słyszałam, że to możliwe, więc trzymam kcuki :) powtórz test jutro

    parenka lubi tę wiadomość

    23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Natalia1992 Autorytet
    Postów: 385 224

    Wysłany: 20 września 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa, rzadko piszę, ale uwielbiam czytać o Was. Staraliśmy się w poprzednim cyklu, za ty dzień do okresu piersi zrobiły mi się nabrzmiałe jak nigdy dotychczas, więc stwierdziłam, że zrobie test w dniu poprzedzającym miesiączkę (mam regularne cykle - 30 dni). Test negatywny, więc stwierdziłam, że się nie udało, popłakałam się i odpuściłam. Wczoraj właśnie miał przyjść okres, na wieczór pojawiło się trochę brązowego plamienia (często mi się tak zaczyna okres) i niteczki krwi. Byłam bardzo zmęczona, więc założyłam nocny tampon i wyłączyłam się. Na rano patrzę, tampon jest czysty, pare kropelek brązowych na nim. I do tej pory czysta wkładka przez cały dzień. Nigdy tak nie miałam.

    Czy to może być plamienie implantacyjne? Czy jest szansa, że wystąpiło w 30 dc?

    Pewnie ze może być, wszystko zależy kiedy miałaś owulację

    parenka lubi tę wiadomość

    https://ovufriend.pl/wykres,ce5b54ce7246b7e383e1a71a090364df.html

    Staramy się o drugiego maluszka, karmiąc starszaka.
  • parenka Ekspertka
    Postów: 188 118

    Wysłany: 20 września 2018, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam owu 6 :)
    Natalia1992 wrote:
    Pewnie ze może być, wszystko zależy kiedy miałaś owulację

    Uśmiechnij się, jesteś piękna! <3
    ———
    06.05.2019 - 1954 mIU/ml
    08.05.2019 - 5083 mIU/ml
  • parenka Ekspertka
    Postów: 188 118

    Wysłany: 20 września 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana! Też trzymam za Ciebie kciuki i też się boję robić kolejny test! ^^
    Meluśka wrote:
    Domi - boję się zrobić tego testu haha xD pierwszy raz nawet nie kupiłam go i nie leży i nie czeka xD
    Ja robiłam prog i estradiol w 7dpo i miałam prog 25,140 a norma do 23,9, a estradiol był 194,50 a norma to 22,3-341,0
    Hej Parenka :) ja nie miałam takiech plamień, więc nie pomogę, ale słyszałam, że to możliwe, więc trzymam kcuki :) powtórz test jutro

    Meluśka lubi tę wiadomość

    Uśmiechnij się, jesteś piękna! <3
    ———
    06.05.2019 - 1954 mIU/ml
    08.05.2019 - 5083 mIU/ml
  • Meluśka Autorytet
    Postów: 540 300

    Wysłany: 20 września 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Dzięki Kochana! Też trzymam za Ciebie kciuki i też się boję robić kolejny test! ^^
    Dzięki :* w takim razie jutro razem testujemy

    parenka lubi tę wiadomość

    23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Monini Przyjaciółka
    Postów: 80 26

    Wysłany: 20 września 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Podobno w ciszy rośnie i estradiol i progesteron :)
    Byłaś na badaniach? Jak wyniki ?

    Wyniki z 9 dpo:
    TSH 1,834 µIU/ml- norma 0,550 — 4,780
    Ft3 3,31 pg/ml, norma 2,30 — 4,20
    Ft4 1,19 ng/dl, norma 0,89 — 1,76

    E2 227,50 pg/ml, norma 55,8 - 214,2
    FSH 2,13 mIU/ml, norma 1,5 - 9,1
    LH 3,92 mIU/ml, norma 1,5 - 9
    ns
    Progesteron 14,60 ng/ml, norma 1,83 - 23,9
    Prolaktyna 17,9 ng/ml, norma
    nie w ciąży:2,8-29,3
    w ciąży: 9,7-208,5

    w4sqgywl7vqiucx5.png
    Starania od 05.2018
    Słabe nasienie męża
    Modlitwa o cud
    10.2018 powtórka badań M.
  • Natalia1992 Autorytet
    Postów: 385 224

    Wysłany: 20 września 2018, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym cyklu jakoś tak bezobjawowo. W poprzednich dwóch brzuch bolał już kilka dni wcześniej , piersi też mocno bolały. A teraz brzuch wcale, piersi delikatnie. Jedyne co to 6-9 dni po owulacji ciągnęło mnie w prawej nodze :)
    Nakręcania ciag dalszy :p

    https://ovufriend.pl/wykres,ce5b54ce7246b7e383e1a71a090364df.html

    Staramy się o drugiego maluszka, karmiąc starszaka.
  • Meluśka Autorytet
    Postów: 540 300

    Wysłany: 21 września 2018, 05:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ z rana zawitała.. :(

    23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 21 września 2018, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    U mnie @ z rana zawitała.. :(
    Przykro mi, ale glowa do gory! Nowy cykl-nowe nadzieje :)

    Meluśka lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • MalaZnadzieja Przyjaciółka
    Postów: 448 48

    Wysłany: 21 września 2018, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a myslalam ze dzisiaj poleca 2 kreski.. głowa do góry może kolejny cykl bd pomyślny:)

    Meluśka lubi tę wiadomość

    Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego