W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanko, gdyby wyszło coś niepokojącego na pewno sami by dzwonili. 🙂
Sasanka55. lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnySasanko, mi też się wydaje, że jeżeli coś się dzieje, to już byś wiedziała, dzwoniliby. Pewnie pobrali dla sprawdzenia, trzymaj się, pewnie dla Ciebie to będzie bardzo trudne czekanie
Grrrr... Dzwoniłam zarejestrować się do gina i okazuje sie, że przełożył urlop. I co teraz? Mam odpuścić miesiąc? Co z moim monitoringiem, co z ovitrelle 😭 tak mnie ta małpa nie podłamałam jak ta wiadomość.Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Dziękuję, że pytasz😘
Nooo cudze suwaczki tak szybko lecą, ale dla mnie to jest walka o każdy dzień, chodzę po ścianach i nie mogę się niczym konkretnie zająć, bo przecież czekam na wizytę (która będzie dopiero za 1,5tyg 🙈) ... Czuję się świetnie, objawy jakieś są, ale zupełnie mi nie przeszkadzają 😅 (jeszcze ani razu nie wymiotowalam 😮)
A jak Ty sie czujesz? Masz co robić z synkiem to nie możesz tyle odpoczywać co ja 🙆♀️
Brakiem wymiotów się nie przejmuj, mnie ta nieprzyjemność nawet raz nie spotkała 😉
U mnie bywały lepsze dni niż dziś, ale to wina chyba albo upału albo antybiotyku, który biorę 🤔 Oj synek nie daje odpocząć 🙈 ale robię co mogę, żeby chociaż trochę poleżeć 😉GrubAsia, Sasanka55. lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
nick nieaktualny
Ja jestem po wizycie u gina i niestety szansy na drugiego marcowego dzieciaczka nie ma . Endo w 21 dniu 6,7 mm. Ogólnie lekarka powiedziała, że kiepskie, znalazła jakieś dziury i mówi, że to pewnie te polipy, ale ma kiepski sprzęt. Lekarka miła, ale sama powiedziała, że ona nie wie jak mi pomóc, nie wie co jeszcze mogłaby dodać, oprócz Estrofemu. Powiedziała, że nadzieja w histeroskopii, bo może mam jakie zrosty np. po CC (a u mnie cesarka była straszna z krwotokiem ). Dała mi przynajmniej zdjęcie USG i skierowanie na badania przed, więc mogę zrobić w ramach PZU.
Smutno mi trochę, bo liczyłam na cud, ale skoro moje endo bez CLO też jest kiepskie, to ciężko o niego -
Sasanka55. wrote:Dziewczyny, przepraszam, ze wtranzalam sie ze swoim problemem, ale zaraz zwariuje. Zadzwonilam do kliniki z pytaniem, czy jest juz wynik i jest, a babeczka mowila o histochemii. Sprawdzilam w koncu, co to znaczy i wyczytalam, ze to badanie sie robi, kiedy stwierdzono obecnosc nowotworu. Mnie od razu po histero lekarz powiedzial, ze pobral wycinek do badania histopatologicznego i histochemicznego, ale nie rozswinal tematu. Jestem przerazona, a wynik odbiore dopiero jutro...
Sasanko! Już nie googlaj!!!! Bardzo dobrze, że zrobili od razu to i to! Czasem sam histpat jest niejdnoznaczny, to trzeba poszerzyć o histochemię. Na szczęście u Ciebie zrobią wszystko za jednym zamachem i wszystko będzie jasne jutro. Na pewno lekarz nie widział oczami tego raka, żeby móc zdecydować :"tam jest rak to zróbmy histochemię" , on po prostu byl zapobiegliwy (albo działa tak z przyzwyczajenia, rutynowo-kazdy ma swoje) i zlecił oba na raz, żeby mieć więcej odpowiedzi o endometrium, bo nic innego nie znalazł 😀
Nie martw się n zapas, dziś wypij aperolka i jutro wszystkiego się dowiesz, wierzę, że wszystko będzie dobrze i że znajdzie się proste rozwiązanie Twoich niepowodzeń ✊😘😘😘😘*Agape*, Sasanka55., Simons_cat, szona lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
nick nieaktualnykochane jestescie! Po co ja to w ogole google'alam.. Wczesniej myslalam, ze histochemia to sprawdzanie, czy nie mam robakow w macicy... 🙈 Az mnie jakos scielo to wszystko. Wszedzie widze nowotwor. Rety, mialam niejednorodne endo, to pobral wycinki. Za duzo kminie!
Mm, strasznie mi przykro z powodu @, ale to 1dzien ciazy :* -
nick nieaktualnyMm wrote:Sasanko, mi też się wydaje, że jeżeli coś się dzieje, to już byś wiedziała, dzwoniliby. Pewnie pobrali dla sprawdzenia, trzymaj się, pewnie dla Ciebie to będzie bardzo trudne czekanie
Grrrr... Dzwoniłam zarejestrować się do gina i okazuje sie, że przełożył urlop. I co teraz? Mam odpuścić miesiąc? Co z moim monitoringiem, co z ovitrelle 😭 tak mnie ta małpa nie podłamałam jak ta wiadomość.
Kotek, a nie masz mozliwosci umowienia sie do innego gina? Gdybym tylko mogla, sciagnelabym Twojego lekarza za nogi z urlopu :* -
nick nieaktualnyMakino wrote:Ja jestem po wizycie u gina i niestety szansy na drugiego marcowego dzieciaczka nie ma . Endo w 21 dniu 6,7 mm. Ogólnie lekarka powiedziała, że kiepskie, znalazła jakieś dziury i mówi, że to pewnie te polipy, ale ma kiepski sprzęt. Lekarka miła, ale sama powiedziała, że ona nie wie jak mi pomóc, nie wie co jeszcze mogłaby dodać, oprócz Estrofemu. Powiedziała, że nadzieja w histeroskopii, bo może mam jakie zrosty np. po CC (a u mnie cesarka była straszna z krwotokiem ). Dała mi przynajmniej zdjęcie USG i skierowanie na badania przed, więc mogę zrobić w ramach PZU.
Smutno mi trochę, bo liczyłam na cud, ale skoro moje endo bez CLO też jest kiepskie, to ciężko o niego
Tez wierze, ze hisreroskopia bedzie zbawienna :* W kazdym razie moim zdanie szanse jeszcze sa na poprawe endo, sama zaszlam przy rownych 6mm zmierzonych juz w ciazy... -
Sasanko, zgadzam się z Dziewczynami , że gdyby coś było poważnego to sami by do Ciebie zadzwonili. Także nie martw kochana:*
Ja już po wizycie. I... nic mi nie jest 🤭 Lekarz powiedział, że mam trochę podrażnione "wejście" do ucha i dlatego, jak paluchem tam dotykam to boli😂 On sobie pomyślał, że wariatka przyszła i sobie choroby wymyśla🙈 Naprawdę dość rzetelnie mi wszystko sprawdzał i powiedział, że zapisze mi jakieś kropelki bez recepty na 5 dni , żeby się z tego zapalenie ucha zewnętrznego nie zrobiło, bo to różnie bywa. W każdym razie ja chyba jestem przewrażliwiona, aż mnie wstyd było , jak tam siedziałam i on wszystko oglądał i nic nie mógł znaleźć , a wariatka siedzi i mówi, że jej coś jest🤦😂 Te kropelki to też może zapisał, bo sobie pomyślał, niech sobie coś wkropli to może się lepiej poczuje 🤭😂 Kuźwa 170 poszło, a ja zdrowa, cała LORINKA 😎
Edit: ale wiecie co, myślę, że ja sobie pomogłam tymi "psikaczami" no nosa i dlatego przestało mnie już boleć i nie rozwinęło się żadne zapalenie, a że już się umówiłam to wolałam iść na tą wizytę i sprawdzić, czy jest okej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 16:16
GrubAsia, Sasanka55. lubią tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Sasaneczko, Nie martw się na zapas!
Jakieś 20 lat temu po badaniu usg uslyszałam: "ma Pani guza wielkości piłki do baseballa w brzuchu., proszę iść na konsultację do lekarza prowadzącego".. gdy poszłam do lekarza prowadzącego miałam już w głowie własną internetową diagnozę "do pół roku życia" .
Wiem co możesz teraz czuć, ale powiem Ci z doświadczenia że życie ma dla Nas swój własny scenariusz, więc najlepiej w tej sytuacji spokojnie poczekać.
Będzie dobrze! &&&&&&1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Możecie wszystkie śmiało dorabiać jako wróżki, to będzie dziewczynka ♥️ USG wyszło bardzo dobrze. Uwierzcie, odkąd wyszłam z gabinetu po 9 rano to co chwilę płaczę...nie mogę uwierzyć że to się dzieje naprawdę i że mnie spotkało takie szczęście. Większego wzruszenia chyba nigdy nie czułam. I naprawdę bardzo mi ulżyło. Zresztą co ja Wam będę opowiadała, same niedługo zobaczycie jak to jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 20:21
ef36, Fiore, lorinka9191, agge, *Agape*, Simons_cat, Frelciaa, GrubAsia, Inga28, Nuch2, Magdalena29, Sasanka55., MonikA_89!, eemmiilliiaa, Magddullina2, Misiaa, Okularnica_:), Natka95, kasiasiasia28, Milka85, Rucola, Mm, szona, moni05, moyeu lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, cudowne wieści Bardzo się cieszę , że wszystko dobrze! Ja z synkiem nie mogłam się zawsze napatrzeć na te zdjęcia usg i uwierzyć , że w brzuchu mam takiego małego, cudnego człowieczka
Suszarka lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Suszarko, gratuluję córeczki ❤️
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Suszarko! Wspaniałe, gratuluję córeczki 😍tak się cieszę, że wszystko jest w porządku i jesteście zdrowe 🥰
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Pati gratulacje! Dużo zdrówka dla Was❤️
Sasanko zgadzam się z dziewczynami, że gdyby wynik był zły to oni by wtedy na pewno do Ciebie zadzwonili, więc na pewno jest wszystko dobrze😊
Suszarko! Super wiadomość! Gratulacje córeczki 👧🏼 Możesz zacząć szaleć na zakupach! 😊😍Sasanka55., Suszarka, Pati96 lubią tę wiadomość
-
lorinka9191 wrote:Madziandzia, a Wy już macie termin tego zabiegu/operacji u męża? Czy czekacie na decyzję urologa w tym temacie? Często o Was myślę kochana i wierzę, że jeszcze trochę i doczekacie się swojego małego cudu :* Przykro mi, że u siostry w związku się psuje
Kochana mamy na razie konsultację a potem się okażelorinka9191 lubi tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
nick nieaktualny:* Dziekuje :* Kolezanka z pracy, ktora miala histero u tego samego lekarza, wyslala mi swoje opisy.... Rowniez pobierali jej wycinki do badania histochemicznego. Czuje sie jak glupek, panikara
Lorinko, dobrze, ze poszlas do lekarza :* Nie jestes przewrazliwiona, a ostrozna, bo zaraz bedziesz miala dzidziusia w brzuchu :*
Ef, rety, jak ja Ci wspolczuje tych przezyc... I Ty mowisz, ze nie jestes silna? :* Rozumiem, ze diagnoza byla zupelnie nietrafiona i jest wszystko ok? :*
GrubAsiu, niech poltora tygodnia minie jak sekunda, bys szybciutko mogla obejrzec swoj Skarb :*
Suszarko 😍😍😍 cudnie! Wybralas juz imie?Suszarka, ef36, lorinka9191, szona lubią tę wiadomość