W czerwcu noce są gorące, w marcu rodzę nasze Słońce! 💪👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
bindweef wrote:Wizyta u androloga w zaplanowana na 5.07, wtedy też będzie usg jąder... Ostatnie badania hormonów w styczniu, wszystkie w normach...
Trzeba być dobrej myśli, niestety u nas też dość słabe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 20:19
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualny
-
Słońce ale to pięknie wyglada 😍 nie puszczam kciuków ✊
Karo ✊✊✊
Bindweef, dobrze, ze już macie umówiona wizytę u androloga teraz trzeba cierpliwie czekać na zalecenia 🙏
Dziewczyny, jak długo utrzymuje się we krwi ovitrelle?Karo123 lubi tę wiadomość
-
Sesyjka wrote:
Jako, że pomyliłam test ciążowy z owulacyjny w tym cyklu wykorzystam te owulacyjny skoro są..
https://zapodaj.net/078c02b428124.jpg.html
Co sądzicie?z wczoraj i dziś.
Wyglądają obiecująco, bardzo!
Aczkolwiek ja tak mialam przed ostatnią 🙈 a niestety i tak przyszła 😢
Zrób ciążowe! 🤞👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Wyglądają obiecująco, bardzo!
Aczkolwiek ja tak mialam przed ostatnią 🙈 a niestety i tak przyszła 😢
Zrób ciążowe! 🤞
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
bindweef wrote:Pół roku, przez cały ten czas był brany profertil, zrzucił teraz trochę nawet wagi...
też słyszałam, że u faceta to jest taka krzywa, raz jest super, a czasem wystarczy jakaś infekcja, przeziębienie i nagle kolejna partia jest do niczego. Nie martw się na zapas, androlog na pewno pomoże 💪 -
nick nieaktualnyLitta wrote:Słońce ale to pięknie wyglada 😍 nie puszczam kciuków ✊
Karo ✊✊✊
Bindweef, dobrze, ze już macie umówiona wizytę u androloga teraz trzeba cierpliwie czekać na zalecenia 🙏
Dziewczyny, jak długo utrzymuje się we krwi ovitrelle?Litta lubi tę wiadomość
-
K&K wrote:A nie próbowaliście przepisu od koleżanki szony? W takich gotowych sumplenatach ilość składników jest znacznie obniżona.
też słyszałam, że u faceta to jest taka krzywa, raz jest super, a czasem wystarczy jakaś infekcja, przeziębienie i nagle kolejna partia jest do niczego. Nie martw się na zapas, androlog na pewno pomoże 💪
https://zapodaj.net/666619de3400f.jpg.htmlMaciejka🌸 lubi tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy urósł, wg usg odpowiada 5 tyg, ale pęcherzyk żółtkowy się nie pojawił ani zarodek. Pani dr była szczera - mówi ze zawsze trzeba mieć ten cien ale szanse są marne, raczej nastawić się na najgorsze. We wtorek mam kolejną wizytę, jeśli nie wydarzy się cud to odstawiam luteinę i skierowanie na oddział. Miałam monitoring cyklu wiec wiem dokładnie kiedy była owulacja, także i tak ciąża za mała jak na ten czas.
Powiedzcie mi tylko, Pani doktor przedstawiła 2 opcje: 1) czekać na poronienie samoistne lub 2) farmakoterapia plus jak się na oddziale nie oczyścić samo to wtedy łyżeczkowanie - wiecie która opcja lepsza? Piszą w internecie ze samoistnie może trwać długo ale można się od razu starać a za to łyżeczkowanie to szybka opcja za to później tzreba odczekać 2/3 cykle. Która opcja lepsza? (Pytam doświadczonych w tym temacie dziewczyn )
PS cała wizytę myślałam tylko o tym ze to będą moje najgorsze urodziny w życiuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 21:16
Sesyjka lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo niechcący polubiłam, wybacz
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualnySesyjko przydatna info ta o łączeniu, zwłaszcza, że teraz mam w planach właśnie podobny zestaw dla M. to już wiem jak rozplanować
Bindweef...przykro mi, ale nie trać nadziei....ja się obawiam, że mój emek nawet nie poszedłby do lekarza...on ma straszną barierę nawet przed zwykłym internistą...
Karo? Jak tam po wizycie? daj znać!!
edit.:
Karo strasznie mi przyko....doczytałam teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 21:22
Sesyjka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK&K wrote:A nie próbowaliście przepisu od koleżanki szony? W takich gotowych sumplenatach ilość składników jest znacznie obniżona.
też słyszałam, że u faceta to jest taka krzywa, raz jest super, a czasem wystarczy jakaś infekcja, przeziębienie i nagle kolejna partia jest do niczego. Nie martw się na zapas, androlog na pewno pomoże 💪
Karo, przykro mi, ale trzymam kciuki ciągle za Was ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 21:24
-
Sesyjka wrote:Pytałam o owulke☺
A to przepraszam, faktycznie, zapomniałam że to wcześniej była pomyłka, myslalam że teraz 🤦
Ja nigdy aż takich nie miałam przy owu, więc dla mnie - do dzieła 💃👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Sesyjka wrote:Mój brał na zmianę profertil i fertilman , poprswily się wyniki , teraz kupiliśmy osobno suplementy:
https://zapodaj.net/666619de3400f.jpg.html
https://zapodaj.net/8c0582bba77d7.jpg.html
Karo bardzo mi przykro, trzymaj się mocno ❤️ ale jeszcze się nie poddawaj, zdążają się różne cuda i trzeba wierzyć do samego końca 🙏Sesyjka lubi tę wiadomość
-
Karo123 wrote:Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy urósł, wg usg odpowiada 5 tyg, ale pęcherzyk żółtkowy się nie pojawił ani zarodek. Pani dr była szczera - mówi ze zawsze trzeba mieć ten cien ale szanse są marne, raczej nastawić się na najgorsze. We wtorek mam kolejną wizytę, jeśli nie wydarzy się cud to odstawiam luteinę i skierowanie na oddział. Miałam monitoring cyklu wiec wiem dokładnie kiedy była owulacja, także i tak ciąża za mała jak na ten czas.
Powiedzcie mi tylko, Pani doktor przedstawiła 2 opcje: 1) czekać na poronienie samoistne lub 2) farmakoterapia plus jak się na oddziale nie oczyścić samo to wtedy łyżeczkowanie - wiecie która opcja lepsza? Piszą w internecie ze samoistnie może trwać długo ale można się od razu starać a za to łyżeczkowanie to szybka opcja za to później tzreba odczekać 2/3 cykle. Która opcja lepsza? (Pytam doświadczonych w tym temacie dziewczyn )
PS cała wizytę myślałam tylko o tym ze to będą moje najgorsze urodziny w życiu
Karo,
mam nadzieję, że jednak na kolejne wizycie karta się odwróci, mocno trzymam za to kciuki. 🤞🏻
ja miałam zabieg łyżeczkowania, gdybym jednak miała taką możliwość to wybrałabym inną opcję.
i z tego co czytałam (w paru artykułach) to nie trzeba czekać 3 cykli po zabiegu łyżeczkowania, by znów starać się o bejbika.
zobacz sobie insta - Marta lekarz_kobiet, babeczka ładnie to tłumaczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 21:34
-
Zielone Słońce aj jak to fajnie wygląda!! ✊🏻 Zaciskam kciuki najmocniej jak idzie 💚
Agusia za jutro i Twoja kolej na pokazanie kurnika 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Karo wiem, że szanse mogą być słabe, ale może nawet gdy jest tylko 1% szans zawsze to jest aż 1%
Litta wrote:Dziewczyny, jak długo utrzymuje się we krwi ovitrelle?
U mnie raz znikł po 9dniach a raz 11 jeszcze był dość wyraźny cieńLitta lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
nick nieaktualnyMaciejka🌸 wrote:Sesyjko przydatna info ta o łączeniu, zwłaszcza, że teraz mam w planach właśnie podobny zestaw dla M. to już wiem jak rozplanować
Bindweef...przykro mi, ale nie trać nadziei....ja się obawiam, że mój emek nawet nie poszedłby do lekarza...on ma straszną barierę nawet przed zwykłym internistą...
Karo? Jak tam po wizycie? daj znać!!
edit.:
Karo strasznie mi przyko....doczytałam teraz
Dziś mój powiedział, że robi to tylko dla mnie, bo on już pogodził się z tym, że nie będzie mógł mieć dzieci. Powiedział, że cieszy się, że ja mam tyle sił by walczyć. Obiecał mi, że będzie chodził na wszystkie potrzebne wizyty, brał potrzebne leki, ale robi to dla mnie. Oczywiście znów padło zdanie, że nie będzie zły jeżeli go zostawię... Naprawdę wolałabym żeby u mnie były problemy. Faceci, niby twardzi, przeżywają to bardziej od nas. -
Jedyne co mi Pani Doktor powiedziała ze przynajmniej wiemy ze jajowody mam drożne, w sumie prawda...
Natomiast zastanawia mnie ze jesli przez 11 cykli się nie udaje, w końcu ten jeden raz się uda a puste jajo, to czy nie ma tu jakiejś przyczyny w genetyce/immuno, skoro zarodek jest odrzucany może przed zagnieżdżeniem a teraz nawet po.. 😢 po takim pierwszym epizodzie można już zacząć jakaś diagnostykę? 😞 czy ta cała diagnostyka o której tu było niedawno pisane to po poronieniu tylko? Czy jak się ma puste jajo to jest w ogóle co badać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 21:49
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo nieeeee tak miało być 😥 ale warto wierzyć do końca może jednak będzie inaczej i następnej wizycie się wszystko odmieni ✊🏻🍀🤞🏻 Kochana tule mocnoStarania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀