X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu w brzuchu jest kruszynka 🧸w lutym będzie walentynka 💌
Odpowiedz

W czerwcu w brzuchu jest kruszynka 🧸w lutym będzie walentynka 💌

Oceń ten wątek:
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszponka wrote:
    M93, testów owu nie robi się z porannego sika🙂 każda instrukcja ma to napisane. Jeśli jesteś w okolicy owu to powinnaś robić testy +/- 3 razy dziennie. Jeśli jesteś już po to druga kreska może nie wychodzić. Z tego co czytam to zastanawiałaś się czy to nie bezowulacyjny a wtedy może nie wychodzić nic. Jak chcesz dalej sprawdzać to nie pij przed sikaniem tak z 2h. Testy to raczej zabawa, USG albo progesteron z krwi tylko zweryfikują czy owulacja była.
    PS. I u zdrowej kobiety 2 razy w roku cykl bezowulacyjny jest normalny 🙂
    Ja wstaje o 5, więc ta 9 to już nie jest poranny 😅
    Ale fakt, że poprzednie trzy miesiące ładnie mi pokazały owulację a w tym cyklu to ja nie wiem, ale fakt, że cieplej było, może faktycznie za dużo piłam przed

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Miałam identyczną sytuację z synem.

Te testy bardziej mnie stresowały niż ciążowe 😭

Prawda mnie też zestresowały i cieszę się, że już nie będę musiała ich robić🫣 ale z drugiej strony dzięki temu, że nie wyszły to odpuściłam w drugiej fazie cyklu i czuję, że w jakiś sposób to pomogło🙃 chociaż sposób taki niezbyt fajny😅

BillieJean, M93 lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Najważniejsze zająć czymś głowę i wszystko będzie dobrze :)
    Właśnie wykupiłam sobie po przerwie abonament legimi.
    Może macie jakieś fajne książki do polecenia? Tematyka wszelka :)

Ja uwielbiam komedie kryminalne lub lekkie kryminały w stylu Agathy Christie oraz Joanny Chmielewskiej (obie kocham i mocno polecam jeśli ktoś jeszcze nie czytał ich książek, ja niestety przeczytałam już wszystkie ich książki😅).
    Obecnie czytam właśnie z Legimi też w podobnym stylu książki Alka Rogozińskiego i mogę polecić szczególnie serię o Róży Krull chociaż inne też fajne, lekkie, zabawne i szybko się czyta 😊

BillieJean, SailorMoon lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem nawet w ciąży a dzisiaj zapytałam męża czy jak nam drugie wyjdzie takie fajne jak pierwsze to czy sobie trzecie też zrobimy 🤣
    Pomarzyć fajną rzecz 😂😂😂

OldMe-NewMe, BillieJean, JoAnn lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Nie jestem nawet w ciąży a dzisiaj zapytałam męża czy jak nam drugie wyjdzie takie fajne jak pierwsze to czy sobie trzecie też zrobimy 🤣
    Pomarzyć fajną rzecz 😂😂😂

Haha cudowna jesteś ! Życzę Wam takiej gromadki w ilości jakiej będziecie pragnęli ❤️🤞🙏

Skoczyła mi temp, to chyba oznacza, że test owu się nie mylił i ta owulacja była, mam nadzieję, bo przy karmieniu piersią tyle miesięcy już traciłam nadzieję, że w ogóle te owulacje mam.. mogłabym się wybrać na monitoring w końcu 😅, odstawić tego cycoholika nie da rady bez rozpaczy narazie, takie miałam marzenie, żeby zajść w ciążę mimo tego karmienia ale nie wiem czy to się w ogóle uda … no nic .. jest jakaś nadzieja tylko jeszcze tyle dni czekania do testowania 😅 nagle dni zaczynają wolniej płynąć 🐌🐌🐌

M93 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za polecajki książkowe ❤️🌸 to będzie dobre zajęcie na najbliższy czas 🤓

Ja teoretycznie dzisiaj powinnam mieć owulke, ale to wiecie jak jest. Niby człowiek czuje a uja czuje xD
    Czuję lewą stronę bardziej niż lewą, a owulacja potwierdzona, że będzie z prawej strony 😂
    Zaraz nasikam na patyk i zobaczymy co w trawie piszczy 🤣🤣

BillieJean, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Haha cudowna jesteś ! Życzę Wam takiej gromadki w ilości jakiej będziecie pragnęli ❤️🤞🙏

Skoczyła mi temp, to chyba oznacza, że test owu się nie mylił i ta owulacja była, mam nadzieję, bo przy karmieniu piersią tyle miesięcy już traciłam nadzieję, że w ogóle te owulacje mam.. mogłabym się wybrać na monitoring w końcu 😅, odstawić tego cycoholika nie da rady bez rozpaczy narazie, takie miałam marzenie, żeby zajść w ciążę mimo tego karmienia ale nie wiem czy to się w ogóle uda … no nic .. jest jakaś nadzieja tylko jeszcze tyle dni czekania do testowania 😅 nagle dni zaczynają wolniej płynąć 🐌🐌🐌
    Przy kp ja miałam takie rozjechane cykle….. 1,5 roku czekałam aż mi okres wroci.

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jakieś dziwne plamienia mam dzisiaj 🫤 raczej po prostu okoloowulacyjne, ale i tak jakiekolwiek plamienia budzą raczej niepokój

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:

Wszystko zależy od organizmu. U jednych wystarczy trochę zredukować karmienia, mnie cykl ustabilizował się dopiero pół roku po całkowitym zaprzestaniu karmienia 🙈 także jestem tym przypadkiem, gdzie karmienie serio działa jak antykoncepcja 😂

BillieJean lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Kurczę, jakieś dziwne plamienia mam dzisiaj 🫤 raczej po prostu okoloowulacyjne, ale i tak jakiekolwiek plamienia budzą raczej niepokój
    Ten cykl właściwy przecież może wyglądać inaczej 😎

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ten cykl właściwy przecież może wyglądać inaczej 😎

Może to ten złoty cykl 🤪

OldMe-NewMe, BillieJean lubią tę wiadomość

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Może to ten złoty cykl 🤪
    Oczywiście 😎

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wykorzystać męża i spać!!! 😂😂😂
    Jak dobrze, że jutro piątek 😎
    Coraz bliżej poniedziałku Krysiu!!! ✊✊✊

OldMe-NewMe, JoAnn, BillieJean, Misiula lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OldMe-NewMe, miałam pytać jak sytuacja z pieskiem ale już wiem ;) trzymam kciuki za pozytywny obrót obu spraw 😉

Zapisałam sobie te polecajki książkowe może też zajmę czymś głowę, porządki już robię i też wywalam ciuchy z szafy 😉

Zdecydowanie prościej przeżywa się to wszystko razem z Wami 😊

Jutro idę na badanie progresteronu, jak nie będę pewna co do wyniku to oczywiście skonsultuje z Wami 😂

BillieJean, Misiula, OldMe-NewMe lubią tę wiadomość

01.2024 - aniołek synek 23tc 💙👼
    02.2025 - synek 39tc, nasz tęczowy cud 💙 🌈
  • Inka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy mogę dołączyć ? 🥰
    Mam 38 lat, 3ke dzieci i w zasadzie na tym 3 miało pozostać, ale mąż namówił mnie na kolejne 🙈 szybko zaszłam w 4 ciążę ale poroniłam w zeszłym roku, w maju biochemiczna 🤷‍♀️ gin w poniedziałek potwierdził owulację, dziś 7 lub 8dpo byłam zbadać progesteron I wynosi 28,30 ng 🫶 wcześniej miałam 15 lub 18 max. Mam bardzo niską ferrytynę mimo suplementacji z 7 podeszła do "aż" 14 😒 nie wiem czy to nie powod moich poronień czasem.... nie wiem niestety jaki wynik miałam w poprzednich ciążach donoszonych bo nigdy nie badałam ferrytyny....

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoAnn wrote:
    OldMe-NewMe, miałam pytać jak sytuacja z pieskiem ale już wiem ;) trzymam kciuki za pozytywny obrót obu spraw 😉

Zapisałam sobie te polecajki książkowe może też zajmę czymś głowę, porządki już robię i też wywalam ciuchy z szafy 😉

Zdecydowanie prościej przeżywa się to wszystko razem z Wami 😊

Jutro idę na badanie progresteronu, jak nie będę pewna co do wyniku to oczywiście skonsultuje z Wami 😂
    Dzięki za kciuki ! Przydadzą się 🥹to prawda że z Wami przeżywa się to łatwiej ☺️

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka wrote:
    Mam 38 lat, 3ke dzieci i w zasadzie na tym 3 miało pozostać, ale mąż namówił mnie na kolejne 🙈 szybko zaszłam w 4 ciążę ale poroniłam w zeszłym roku, w maju biochemiczna 🤷‍♀️ gin w poniedziałek potwierdził owulację, dziś 7 lub 8dpo byłam zbadać progesteron I wynosi 28,30 ng 🫶 wcześniej miałam 15 lub 18 max. Mam bardzo niską ferrytynę mimo suplementacji z 7 podeszła do "aż" 14 😒 nie wiem czy to nie powod moich poronień czasem.... nie wiem niestety jaki wynik miałam w poprzednich ciążach donoszonych bo nigdy nie badałam ferrytyny....
    Hej, witaj ☺️ a czy do suplementacji żelaza (bo zrozumiałam że bierzesz żelazo) dołożyłaś sobie laktoferyne i probiotyk na jelita ? Bo laktoferyna ładnie wiąże i wyłapuje żelazo a probiotyk uszczelni Ci jelita żeby żelazo i inne składniki z nich nie uciekały :) ja polecam taki zestaw. Po poronieniu w lutym w ciągu 2 dni ferrytyna spadła mi z 60 na 15. Później przez miesiąc brałam żelazo do tego laktoferyne i probiotyk i podniosło się do 45 👍

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka wrote:
    Hej Inka 🙋‍♀️ po poronieniu może dojść do takich spadków ferrytyny, myślę że odbudujesz sobie te zasoby, Old me ma rację : laktoferyna, probiotyk jakiś np sanprobi, ja bym jeszcze dodała wit C i żelazo powinno się dobrze przyswajać, a kawa i herbata jak najdalej od posiłku (ok godziny po) a bierzesz żelazo w tabletkach czy może wspomagasz się zakwasem z buraka ? Laktoferyna i zakwas (to wszystko na czczo) czynią cuda z pokładami żelaza w naszym organizmie.

No i Kochana trzymamy za Ciebie mocno kciuki :) jeśli będziesz chciała zapisze Cię na testowanie, czy już wiesz którego dnia będziesz testować ?

I tak w ogóle to, może jeszcze ktoś nas podczytuje i chciałby dołączyć ? Czekamy na wszystkie Staraczki ❤️ myślę, że jest miło ❤️ fajne grono nam się tu robi babeczek z poczuciem humoru i sercem na dłoni dla każdej Staraczki :D

@Nowa3231 i jak tam ? Powtórzyłaś test ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 22:22

OldMe-NewMe lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Jeszcze wykorzystać męża i spać!!! 😂😂😂
    Jak dobrze, że jutro piątek 😎
    Coraz bliżej poniedziałku Krysiu!!! ✊✊✊

Tylko czy to dobrze czy źle? ;) dopóki nie mam negata ludze się ze moje maleństwo nadal tam jest....🥹

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Inka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OldMe-NewMe wrote:
    Hej, witaj ☺️ a czy do suplementacji żelaza (bo zrozumiałam że bierzesz żelazo) dołożyłaś sobie laktoferyne i probiotyk na jelita ? Bo laktoferyna ładnie wiąże i wyłapuje żelazo a probiotyk uszczelni Ci jelita żeby żelazo i inne składniki z nich nie uciekały :) ja polecam taki zestaw. Po poronieniu w lutym w ciągu 2 dni ferrytyna spadła mi z 60 na 15. Później przez miesiąc brałam żelazo do tego laktoferyne i probiotyk i podniosło się do 45 👍

Dziękuję za odpowiedź, jaki probiotyk bierzesz ?
    Ja swój wynik pokazywałam lekarzowi rodzinnemu i ginekologowi to mówili że to jest ok ;/ pojechałam do większego miasta na konsultacje to gin faktycznie ocenił ze jest anemia ale dodał że w 1 trymestrze się nic nie bierze mogę pić zakwas, florafix....

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ