X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu w brzuchu jest kruszynka 🧸w lutym będzie walentynka 💌
Odpowiedz

W czerwcu w brzuchu jest kruszynka 🧸w lutym będzie walentynka 💌

Oceń ten wątek:
  • Nowa3231 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    @Nowa3231 tulę za negatyw 🫂
    A czy nie wybierasz się może na betę? Już by wyszła pozytywna skoro jest po terminie miesiączki

Dziewczyny piszecie, że zaczyna być Wam trudno w tych oczekiwaniach, rozumiem Was, ja już też zaczynam łapać jakieś smutki a jestem dopiero 3 dni po owulacji 😅 ale no myśli człowiek o tym co będzie jeśli się nie uda a chciałby wierzyć że się uda
    Ale u Was wszystkich może się udać ja wierzę ❤️
    Trzymam kciuki i chucham na wszystkie testy i bety !

A co do planów urlopowych, to nie myśleliśmy jeszcze, tzn mój mąż ma zaplanowany wyjazd z kolegą motocyklami do Rumunii i fajnie niech jadą, nie żal mi podróży bo ja już kiedyś przejechałam z nim te Rumunię motocyklem, ale … akurat idealnie wypadają mi wtedy dni płodne w lipcu więc dodatkowo się załamię jeśli nam teraz nie wyszło to kolejny cykl również jest na straty 😅
    Jeśli tak będzie to z fochem będę jęczeć, że chce nad polskie morze i może pojedziemy 😁
    A jak Wasze plany ?zrelaksujcie mi się na tych urlopach !

Poczekam jeszcze z beta, do najbliższe laboratorium mam 25km 🫣 zaraz jadę na spozywke więc kupię może test z innej firmy bo mam taki mętlik w głowie że brak słów. Testy negatyw a sporo mi się spóźnia (zawsze miałam jak w zegarku)

Co do urlopu, śmigamy z rodzinka do mojej sis za ocean. Zbieraliśmy na wyjazd chyba z 5 ostatnich lat 🤣 nie widziałam się z siostrą przez 20lat, nasze dzieci i mężowie spotkają się po raz pierwszy, niestety tylko 3tyg tam spędzimy bo więcej urlopu nie mamy z mężem. A nasze kolejne spotkanie pewnie będzie znów za 20lat 🤭🤣

BillieJean lubi tę wiadomość

• Martyna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Dołączam do waszej czerwcowej grupy i trzymam mocno kciuki za każdą z nas! ❤️ jestem po poronieniu w 22 tygodniu 🥺 walczymy 2 cykl o pojawienie się kropka ponownie w brzuszku… w poniedziałek zaczynam obserwację cyklu i zobaczymy co ten miesiąc przyniesie. Przesyłam uściski dla każdej staraczki ❤️

OldMe-NewMe, BillieJean, JoAnn, Pulsik lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 1969g wielkoluda 🥹
    27.01 2227g 😍
    11.02 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka wrote:
    Dziękuję jutro pójdę na betę I w poniedziałek powtórzę. Właśnie przeglądam polecane probiotyki bo tego mi brakuje i zastanawiam się czy żelazo mogę nadal brać? Poprzedna gin powiedziala że mogę tylko floradix pić przez 1 trymestr a i tak poroniłam...
    Suplementację żelaza to musisz koniecznie z ginekologiem omówić i ustalić. To musi Ci lekarz potwierdzić zwłaszcza w ciąży. Ja swoje wyniki ferrytyny omawiałam z ginekologiem, ale endokrynolog też zawsze w nie zaglądał przy okazji kontroli.

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    @OldMe-NewMe ja mam wrażenie, że ten miesiąc to klapa 🫠 nie czułam owulacji, niby widziałam śluz ale nic więcej 😏
    Poczekajmy jeszcze, może Cię coś zaskoczy i to by była dopiero niespodziewana wiadomość 🥹

BillieJean, M93 lubią tę wiadomość

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    A tak wiesz, raz lepiej raz gorzej 😅 ogólnie łatwo nie jest, ale trzeba jakoś sobie radzić.
    Ja się śmiejecie, że golden hour się kończy i trzeba działać 🤣
    Ogólnie staram się myśleć pozytywnie, ale będzie co będzie 🌸
    To oczekiwanie to taka sinusoida i istny rollercoaster 🤢

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Dziewczyny, ja już wariuję. Mam takie huśtawki nastroju, że hej - jakby to powiedział mój syn. Wczoraj już byłam popołudniu całkiem spokojna, a dziś od rana znów się trzęsę, że nas nie zakwalifikują do programu i to wszystko będzie o kant d... Rozmawiałam z kliniką, z naszą Panią koordynator, uspokoiła mnie, a dziś znów niedobrze mi z nerwów. Nie wiem, jak ja mam pracować. Jak dam radę dalej podczas procedury, o ile się zakwalifikujemy. Smutno mi jakoś od rana, nie wiem, o co chodzi. Płakać mi się chce, a przecież jeszcze nawet nie mieliśmy kwalifikacji. Boję się, że nie damy rady podejść komercyjnie, gdyby nas nie zakwalifikowali, a ja już w głowie nastawiłam się na kolejną próbę. Żałuję, że nie umówiliśmy się szybciej.
    Rozumiem że się boisz, widzę że to dla Ciebie trudne 😞masz coś co pomaga Ci zająć głowę w tym stresie ? Trzymam mocno kciuki i wierzę że się Wam uda 💪❤️🥹

• OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Witajcie dziewczyny! Dołączam do waszej czerwcowej grupy i trzymam mocno kciuki za każdą z nas! ❤️ jestem po poronieniu w 22 tygodniu 🥺 walczymy 2 cykl o pojawienie się kropka ponownie w brzuszku… w poniedziałek zaczynam obserwację cyklu i zobaczymy co ten miesiąc przyniesie. Przesyłam uściski dla każdej staraczki ❤️
    Hej, witaj kochana ❤️bardzo mi przykro że też doświadczyłaś poronienia 😔 trzymam kciuki żeby kropek szybko pojawił się w brzuszku 🥹

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OldMe-NewMe wrote:
    Rozumiem że się boisz, widzę że to dla Ciebie trudne 😞masz coś co pomaga Ci zająć głowę w tym stresie ? Trzymam mocno kciuki i wierzę że się Wam uda 💪❤️🥹

Dziękuję. Staram się zająć pracą, synem, naszą budową, ale jak wróciłam ze spaceru z psem, to aż mi się ręce trzęsły. Na co dzień mogłabym w pracy o tym pogadać, ale teraz pracuję z domu, szefowa ma dziś pogrzeb w rodzinie i nie mam z kim porozmawiać. Jeszcze dziś pracuję, później już "tylko" weekend i nasza wizyta, muszę jakoś dać radę.

Ponarzekam Wam jeszcze trochę i mam nadzieję, że później będzie już "tylko" oczekiwanie na konkretne procedury. Mnie najbardziej stresuje niewiedza. Jak mam już plan działania, to lepiej znoszę czekanie na coś.

Dziękuję za dobre słowo ❤️

BillieJean, OldMe-NewMe lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Dziewczyny, ja już wariuję. Mam takie huśtawki nastroju, że hej - jakby to powiedział mój syn. Wczoraj już byłam popołudniu całkiem spokojna, a dziś od rana znów się trzęsę, że nas nie zakwalifikują do programu i to wszystko będzie o kant d... Rozmawiałam z kliniką, z naszą Panią koordynator, uspokoiła mnie, a dziś znów niedobrze mi z nerwów. Nie wiem, jak ja mam pracować. Jak dam radę dalej podczas procedury, o ile się zakwalifikujemy. Smutno mi jakoś od rana, nie wiem, o co chodzi. Płakać mi się chce, a przecież jeszcze nawet nie mieliśmy kwalifikacji. Boję się, że nie damy rady podejść komercyjnie, gdyby nas nie zakwalifikowali, a ja już w głowie nastawiłam się na kolejną próbę. Żałuję, że nie umówiliśmy się szybciej.
    Smerfelinko rozumiem ile nerwów Cię to kosztuje 🥲 ale 10 czerwca już co raz bliżej ! Ja czuję, że Was zakwalifikują i cała procedura pójdzie szybko 😘

Smerfelinka lubi tę wiadomość

Rocznik 92

Córka 08.2022
    Starania o drugie dziecko od 08.2023 cały czas karmiąc piersią
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:

Hej Martyna 🙋‍♀️ trzymam kciuki, żeby ten cykl był tym szczęśliwym 💚

Rocznik 92

Córka 08.2022
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa3231 wrote:
    Poczekam jeszcze z beta, do najbliższe laboratorium mam 25km 🫣 zaraz jadę na spozywke więc kupię może test z innej firmy bo mam taki mętlik w głowie że brak słów. Testy negatyw a sporo mi się spóźnia (zawsze miałam jak w zegarku)

Co do urlopu, śmigamy z rodzinka do mojej sis za ocean. Zbieraliśmy na wyjazd chyba z 5 ostatnich lat 🤣 nie widziałam się z siostrą przez 20lat, nasze dzieci i mężowie spotkają się po raz pierwszy, niestety tylko 3tyg tam spędzimy bo więcej urlopu nie mamy z mężem. A nasze kolejne spotkanie pewnie będzie znów za 20lat 🤭🤣
    Wow 3 tygodnie w Stanach ? To brzmi wspaniale ! Życzę Wam udanego wyjazdu ❤️ gdzie dokładnie mieszka siostra ? Ja czasem mam sny o tym, że podróżuje po USA 😅❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 11:34

Nowa3231 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

Córka 08.2022
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • Inka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoAnn wrote:
    Widzę ją również 🥰
    Trzymam kciuki daj znać jak beta!

A z tym żelazem to może uważałabym na początku skonsultuj jeszcze z jakimś innym ginekologiem może teleporada? A z tarczyca wszystko ok u Ciebie?
    Tarczyca niby, robiłam 5 tarczycowa i było ok za to mam parę guzów jestem po biopsji ale nie muszę być brać, guzki nie są toksyczne podobno.

JoAnn, BillieJean lubią tę wiadomość

• SailorMoon Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Wow 3 tygodnie w Stanach ? To brzmi wspaniale ! Życzę Wam udanego wyjazdu ❤️ gdzie dokładnie mieszka siostra ? Ja czasem mam sny o tym, że podróżuje po USA 😅❤️
    Ojeeeeny ❤️❤️ ja uwielbiam stany 🥹 Nowy Jork to moja wielka miłość, kocham to miasto.
    Ogólnie mogłabym tam cały czas podróżować, ahhh.

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:

Martyna, widze ze doswiadczylysmy bardzo podobnej straty

Przytulam Cie mocno i trzymam kciuki oby udalo sie jak najszybciej. <3
    Super ze do nas dolaczylas ;)

01.2024 - aniołek synek 23tc 💙👼

19.06 - II <3
    I,II,III prenatalne prawidlowe, czekamy na Ciebie synku 💙 🌈

Niedoczyność tarczycy - Hashimoto
    Leki: Clexane, Euthyrox

preg.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mówiłam o jakimś dziwnym plamieniu, dzisiaj jest jeszcze bardziej intensywne brązowe 🫤
    Jak nie urok, to sraczka.
    Nie wiem czy umawiać się do ginę czy to przeczekać na spokojnie… ale to nie wróży nic dobrego 😔😔

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    @Nowa3231 tulę za negatyw 🫂
    A czy nie wybierasz się może na betę? Już by wyszła pozytywna skoro jest po terminie miesiączki

Dziewczyny piszecie, że zaczyna być Wam trudno w tych oczekiwaniach, rozumiem Was, ja już też zaczynam łapać jakieś smutki a jestem dopiero 3 dni po owulacji 😅 ale no myśli człowiek o tym co będzie jeśli się nie uda a chciałby wierzyć że się uda
    Ale u Was wszystkich może się udać ja wierzę ❤️
    Trzymam kciuki i chucham na wszystkie testy i bety !

A co do planów urlopowych, to nie myśleliśmy jeszcze, tzn mój mąż ma zaplanowany wyjazd z kolegą motocyklami do Rumunii i fajnie niech jadą, nie żal mi podróży bo ja już kiedyś przejechałam z nim te Rumunię motocyklem, ale … akurat idealnie wypadają mi wtedy dni płodne w lipcu więc dodatkowo się załamię jeśli nam teraz nie wyszło to kolejny cykl również jest na straty 😅
    Jeśli tak będzie to z fochem będę jęczeć, że chce nad polskie morze i może pojedziemy 😁
    A jak Wasze plany ?zrelaksujcie mi się na tych urlopach !

Rozumiem Cie doskonale z tymi dniami plodnymi ja w kwietniu bylam wsciekla na M ze musi jechac na 3 dniowe szkolenia :D

A zycze z calego serca zeby ten cykl okazal sie szczesliwy a maz mogl zadowolony pojechac sobie do Rumunii ;)

W ogole ciekawe wybor Rumunia, jak wspominasz tamta wycieczke i kraj ogolnie?

19.06 - II <3

preg.png
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Wczoraj mówiłam o jakimś dziwnym plamieniu, dzisiaj jest jeszcze bardziej intensywne brązowe 🫤
    Nie wiem czy umawiać się do ginę czy to przeczekać na spokojnie… ale to nie wróży nic dobrego 😔😔

hmm faktycznie dziwne, z doswiadczenia wiem ze lepiej jak masz mozliwosc odrazu skonsultowac z lekarzem bedziesz miec spokojna glowe moze to nic wielkiego albo mozna temu jakos prosto zaradzic

19.06 - II <3

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:

Może nie ma się czym martwić bo jest to plamienie okoloowulacyjne, ale może gin zrobiłby usg i byś była spokojniejsza , a tu Ci jeszcze podsyłam post o plamieniach kiedy nie jest to niepokające a kiedy zacząć się martwić
    https://www.instagram.com/p/C11IMP3iyMy/?igsh=M3VxYjRzdjY1Ymxs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 12:11

Rocznik 92

Córka 08.2022
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoAnn wrote:
    Rozumiem Cie doskonale z tymi dniami plodnymi ja w kwietniu bylam wsciekla na M ze musi jechac na 3 dniowe szkolenia :D

A zycze z calego serca zeby ten cykl okazal sie szczesliwy a maz mogl zadowolony pojechac sobie do Rumunii ;)

W ogole ciekawe wybor Rumunia, jak wspominasz tamta wycieczke i kraj ogolnie?

Dziękuję za wspierające słowa ❤️
    Rumunia jest przepięknym krajem, ma wspaniałe górskie trasy, to wspominam najlepiej, te widoki były cudowne, byliśmy tam też nad Morzem Czarnym, ale tam już było gorzej … więcej ludzi i po prostu brud wszędzie xD tak wiec jeśli Rumunia to polecam zachód i góry Fogarasze i Marmarosze :) Mój T wybiera się tam akurat w tym czasie, bo otwierają te górskie trasy i się strasznie napalili z kumplem żeby jechać a planują to już od pół roku więc mu nie powiem żeby coś zmieniał w swoich planach ;) niech jadą i wracają szczęśliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 12:11

JoAnn lubi tę wiadomość

Rocznik 92

Córka 08.2022
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • OldMe-NewMe Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Dziękuję. Staram się zająć pracą, synem, naszą budową, ale jak wróciłam ze spaceru z psem, to aż mi się ręce trzęsły. Na co dzień mogłabym w pracy o tym pogadać, ale teraz pracuję z domu, szefowa ma dziś pogrzeb w rodzinie i nie mam z kim porozmawiać. Jeszcze dziś pracuję, później już "tylko" weekend i nasza wizyta, muszę jakoś dać radę.

Ponarzekam Wam jeszcze trochę i mam nadzieję, że później będzie już "tylko" oczekiwanie na konkretne procedury. Mnie najbardziej stresuje niewiedza. Jak mam już plan działania, to lepiej znoszę czekanie na coś.

Dziękuję za dobre słowo ❤️
    Narzekaj nam ile potrzebujesz 😘

Smerfelinka, BillieJean lubią tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ