✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Noooo zależy jak się trafi, na pewno można mieć dość, znam takie osoby.
Ale moja to się trafiła taka raczej spokojna. Choć jak była mniejsza to od 5:00 domagała się jedzenia ale teraz to już dojrzała kota - w nocy śpi i wstaje ze mną.Julia24, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Tortie wrote:Pani doktor właśnie podczas ostatniego USG powiedziała, że moje jajniki nie wyglądają teraz na PCOS, ale stwierdziła że to mogła Metformina tak zadziałać.
Później przeglądała moje wcześniejsze badania m.in. hormonalne i były też tam zdjęcia z USG i tam ewidentnie było widać obraz PCO.
Inozytol też mi zaleciła, dokładnie Ovarin.
Ja biorę właśnie inozytol ale od niedawna.
W czwartek mam wizytę, mogę poprosić o metformine ale czy to ma sens? W czym pomaga ten lek? -
Hej dziewczyny😊
@ spóźnia mi się już 5 dni jeszcze się nie testowałam, czasami mam małe poślizgi z @. Ale od 5 dni boli mnie brzuch jak na @ i plecy. Więc w sumie spodziewam się że może zobaczę te 2 kreski 😊
Ale dzisiaj do tego wszystkiego doszły bóle nóg najbardziej łydek czy któraś z was słyszała o takich objawach wczesnej ciąży??🧑31
🧒25
🐶4
06.2024 start starań
06.2024 ⏸️
06.2024 beta⬇️ -
Chesterka1124 wrote:@Schuyler 🫂🫂🫂 cieszę się, że doczekałaś tej wizyty w szpitalu. Lekarz okropn 😥 bierzesz jakieś suplementy? Inozytol? Przykro mi, że masz takie pcos 😢 my z mężem dalej walczymy 🤞
Ja byłam ostatnio na wizycie i lekarz stwierdził, że po pcos nie ma śladu... Dziwne to dla mnie trochę, czy mio inozytol tak może działać? Idę za dwa tygodnie do innego. Mam też zlecone badania harmonow ale czekam na @. Cały tydzień nie miałam ochoty na alkohol... Dzisiaj sobie wypiłam z mężem 🤪
Dzisiaj też z synkiem ubraliśmy choinkę 🌲 jutro będę jeszcze stroić jego pokój i dokończę salon ❤️
Ciągle Was podczytuje ale mam też wewnętrzny dołek 😥
@Aksandra tule Cię mocno 🫂 I każdą z Was za biel czy 🐒 🫂🫂🫂
Ja czekam na swoją 🐒 żebym mogła w tygodniu zrobić badania 🤞 -
Też pije inozytol znoau , mniejsza chęć na słodycze i ogólnie podjadanie, ale też skróciły mi się cykle.
Kiedyś piłam to dość długo bo miałam cykle bezowulacyjne , dzięki temu wrocila mi owulacja także polecam dziewczyny 😊 ja akurat pije fertistim, a moj narzeczony fertistim menLuźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3 -
Ja byłam w czwartek u endokrynolog. Miałam wcześniej przepisaną metforminie na IO. Pierwszy miesiąc brania ciągle problemy żołądkowe były... A po 2 miesiącach druga doktor mi kazała odstawić, bo skoro schudłam już trochę, trzymam dietę i coś tam się ruszam, to lepiej nie brać, jak chce zajść w ciążę...
Głupia od razu odstawiłam, teraz nie wiem, czy dobrze, a jak znowu zacznę to pewnie rewolucje żołądkowe od nowa.
Ciężkie życie z tymi lekarzami...Dagmarova, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆22/01/25
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty -
Julia24 wrote:Ja byłam w czwartek u endokrynolog. Miałam wcześniej przepisaną metforminie na IO. Pierwszy miesiąc brania ciągle problemy żołądkowe były... A po 2 miesiącach druga doktor mi kazała odstawić, bo skoro schudłam już trochę, trzymam dietę i coś tam się ruszam, to lepiej nie brać, jak chce zajść w ciążę...
Głupia od razu odstawiłam, teraz nie wiem, czy dobrze, a jak znowu zacznę to pewnie rewolucje żołądkowe od nowa.
Ciężkie życie z tymi lekarzami...
Ale tak, problemy żołądkowe również mam, ale już się przyzwyczaiłam chyba, najgorzej z rana jest, potem się normuje2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
06.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
30.01 - kolejna wizyta
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg
-
Talto109_ wrote:Hej dziewczyny😊
@ spóźnia mi się już 5 dni jeszcze się nie testowałam, czasami mam małe poślizgi z @. Ale od 5 dni boli mnie brzuch jak na @ i plecy. Więc w sumie spodziewam się że może zobaczę te 2 kreski 😊
Ale dzisiaj do tego wszystkiego doszły bóle nóg najbardziej łydek czy któraś z was słyszała o takich objawach wczesnej ciąży??Schuyler, Talto109_ lubią tę wiadomość
2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
06.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
30.01 - kolejna wizyta
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg
-
Julia zażywanie metformina zwiększa szanse zajcia w ciążę. Fakt że schudłaś też może być związany z zażywanie metforminy. Przy pierwszej ciąży staraliśmy się rok i ni miałam owulacji sama i po 3 miesiąca h brania wróciła mi owolacja i zaszłam w ciążę.
Jeśli masz problemy żołądkowe plros lekarza o wypisanie mniejszej dawki i zwiększaj ja stopniowo.Julia24, Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Chesterka1124 wrote:Ja biorę mio inozytol od sierpnia i jestem w szoku, że tak do działa 😁 cykle mi się unormowały na 32-34 dni.
W czwartek mam wizytę, mogę poprosić o metformine ale czy to ma sens? W czym pomaga ten lek?
A robiłaś jakieś badania jeśli chodzi o cukier? Krzywą cukrową, insulinę?
Ja poza PCOS mam więcej wskazań do brania Mertforminy bo mam nieprawidłową glikemię na czczo i miałam cukrzycę ciążową, pomimo masy ciała zawsze w normie.
Nawet jak miałam 19-20 lat i byłam bardzo aktywna sportowo i się mega zdrowo odzywiałam to ta glukoza na czczo mi ponad 100 wychodziła. W sumie wtedy żaden lekarz na to nie zwracał uwagi.
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
SolAngelica wrote:Julia zażywanie metformina zwiększa szanse zajcia w ciążę. Fakt że schudłaś też może być związany z zażywanie metforminy. Przy pierwszej ciąży staraliśmy się rok i ni miałam owulacji sama i po 3 miesiąca h brania wróciła mi owolacja i zaszłam w ciążę.
Jeśli masz problemy żołądkowe plros lekarza o wypisanie mniejszej dawki i zwiększaj ja stopniowo.
Nie miałam już 😓. I brałam właśnie tą wersję XR, ale babka stwierdziła, że nie jest mi potrzebna mimo, że miałam wyniki sprzed 2 miesięcy insulina 16 glukoza 87. Ta endokrynolog była zdania że sama dieta i ruch wystarczy na IO i najważniejsze to jeszcze parę kg schudnąć.
Może dzisiaj wezmę i te dwa dni bez nic się nie stanie 🫣🫣🫣.💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆22/01/25
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty -
Tortie wrote:A robiłaś jakieś badania jeśli chodzi o cukier? Krzywą cukrową, insulinę?
Ja poza PCOS mam więcej wskazań do brania Mertforminy bo mam nieprawidłową glikemię na czczo i miałam cukrzycę ciążową, pomimo masy ciała zawsze w normie.
Nawet jak miałam 19-20 lat i byłam bardzo aktywna sportowo i się mega zdrowo odzywiałam to ta glukoza na czczo mi ponad 100 wychodziła. W sumie wtedy żaden lekarz na to nie zwracał uwagi. -
Olcia1987 wrote:
Dziękuję,że wrzuciłaś swój kalendarz bo mam taki sam dylemat jak Lucia. Teoretycznie wyglada na ton,że jutro będzie pik, jeszcze zatestuje dzisiaj wieczorem. Wczoraj wieczorembyło przytulanko i planujemy jutro rano i hmm nie wiem w poniedziałek. Wkurzam się na siebie,że zaczynam się stresować,że przegapię ten moment.
@Chesterka też mam ostatnio ciągle jakiegoś dołączyłam. Chwilę zaczynam myśleć pozytywnie i znowu. Myśle sobie,ze juz niedlugo będzie nowy rok i wiosna i nowe nadzieje.
Już od dawna wkurzają mnie Święta, chociaż staram się jak mogę widzieć fajne rzeczy. Mój facet jest jedynakiem i zawsze jedzie na Święta do mamy. A ,że ona na mnie nie działa dobrze i chce spędzać Święta z moją rodziną, ostatnie lata spędzamy Święta osobno. W tym roku chciałam spędzić razem i była ogromną kłótnia jak to pogodzić. Dlatego ostatecznie zostawiamy nasze dzieci: kota i psa z dziadkami i jedziemy tydzień przed Świętami na wakacje.
Chce też czas spędzić zdała od jesiennej, ponurej pogody i nie myśleć o niczym.
@Olcia bardzo wzruszył mnie Twój prezent dla męża. Zdrowej i spokojnej ciąży Wam życzę.❤️Olcia1987 lubi tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Natt wrote:Dziewczyny AMH wyszło mi 3.95 ng/ml . Czy to jest prawidłowy wynik?
Trzeba sprawdzić w normach wiekowych. Ale jak dla mnie to piękny wynik, też bym chciała taki mieć 😉♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Natt wrote:Dziewczyny AMH wyszło mi 3.95 ng/ml . Czy to jest prawidłowy wynik?
Powiedziałabym, że perfekcyjny.
Zbyt wysoki, może świadczyć o pcos, zbyt niski, o niskiej rezerwie jajnikowej. Ale… i małym i z wysokim dziewczyny w ciążę zachodzą 😉Vergeet lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Natt wg mnie AMH do pozazdroszczenia 😍😍😍
Kałamarnica kotka jak z bajki! 🥰
Olcia też marzę, żeby zrobić mężowi taki właśnie prezent 🥰
U nas dzisiaj pieczenie pierniczków, pierwsza partia mi się zjarała 🤣🤣🤣kałamarnica 11, Chesterka1124, Olcia1987, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Babsi wrote:Dziękuję,że wrzuciłaś swój kalendarz bo mam taki sam dylemat jak Lucia. Teoretycznie wyglada na ton,że jutro będzie pik, jeszcze zatestuje dzisiaj wieczorem. Wczoraj wieczorembyło przytulanko i planujemy jutro rano i hmm nie wiem w poniedziałek. Wkurzam się na siebie,że zaczynam się stresować,że przegapię ten moment.
@Chesterka też mam ostatnio ciągle jakiegoś dołączyłam. Chwilę zaczynam myśleć pozytywnie i znowu. Myśle sobie,ze juz niedlugo będzie nowy rok i wiosna i nowe nadzieje.
Już od dawna wkurzają mnie Święta, chociaż staram się jak mogę widzieć fajne rzeczy. Mój facet jest jedynakiem i zawsze jedzie na Święta do mamy. A ,że ona na mnie nie działa dobrze i chce spędzać Święta z moją rodziną, ostatnie lata spędzamy Święta osobno. W tym roku chciałam spędzić razem i była ogromną kłótnia jak to pogodzić. Dlatego ostatecznie zostawiamy nasze dzieci: kota i psa z dziadkami i jedziemy tydzień przed Świętami na wakacje.
Chce też czas spędzić zdała od jesiennej, ponurej pogody i nie myśleć o niczym.
@Olcia bardzo wzruszył mnie Twój prezent dla męża. Zdrowej i spokojnej ciąży Wam życzę.❤️
Ale mam dziecko, które miko dwóch lat już zaczyna lubić święta 🎄 więc muszę być silna dla niego.
Nie wyobrażam sobie spędzać świąt z mężem osobno. Ja jestem z północy, on z południa. Mieszkamy w UK i bardzo się cieszymy, że mamy tutaj spokój, nikt nigdy na się nie wprasza na święta 😁 my sami nie byliśmy w Polsce na święta od 12 lat, za duży to koszt dla nas.
Nowa, cóż mogę Ci powiedzieć o tych piernikach 🤣🤣🤣 moje jadą do mnie z Polski od teściowej, jutro ma być paczka 😍😍😍
Kałamarnica, kicia piękna 😍😍😍 😻Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 16:48
Babsi, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
-
Chesterka taka paczuszka do zjedzenia cieszy najbardziej 😍
Julia jak tam zakwas z buraka? 😁 ja właśnie wypiłam na raz taką buteleczkę 300 ml i jak mi dzisiaj smakował 😍😍😍 teraz gorąca herbatka z cytryną i miodem, bo chyba coś mnie bierze tak mi ziiimnooo 🥶Chesterka1124 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)