✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Aksandra wrote:Nowa - i to jest właśnie ten moment, kiedy małpę wita się z radością a nie smutkiem 😉 cudownie, teraz ruszy wszystko pełną parą.
Kałamarnica - bardzo mi przykro, że pęcherzyk się nie wchłonął i blokuje Wam starania wiem, że może być Ci w tej sytuacji bardzo smutno, jakkolwiek dobrze że plan jest znany i wiesz co Cię czeka w najbliższym czasie. Przytulam do serca 🩷
Pełnanadziei - gratuluję, co za świetna wiadomość. 😘
Wróciłam z USG, trwało 30 min. Doktor wszystko dokładnie obejrzal. Powiedział, że tak ładnej macicy już dawno nie widział. 🫠 Wg niego nie ma się do czego przyczepić i wykluczył zarówno endo jak i adenomioze. Ale! Podobno jak jest endometrioza powierzchowna to czasem nie wychodzi na USG ani w MRI, tylko widoczna może być przy histeroskopii. Natomiast coś zaczął mi tlumaczyc, że nie mam pośrednich wskaźników tego schorzenia, więc ryzyko występowania tego u mnie jest b.niskie. Zaproponował (jak już bardzo chce drążyć) zrobienie EndoKIT, choć wypowiadał się z wielką rezerwa na temat tego badania. Badanie kosztuje ok 500zl i podobno jak wyjdzie pozytywne to można stwierdzić endometrioze, a jak negatywne to wcale jej nie wyklucza. Jakie zalecenia? Mamy wyluzować z mężem. Mam dominujący pęcherzyk, rośnie sobie, grubość endometrium też ładne. Spróbujemy naturalnie w tym miesiącu.
No to super, że dr poświęcił tyle czasu ile było trzeba i nie olał! Btw zmieniłaś lekarza? Bo pamiętam, że chyba miałaś panią doktor? 🤔 i trzymam kciuki za owocne starania naturalne 😍 grudzień magiczny miesiąc więc niech się dzieje! 😁💪💪Aksandra lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Aksandra wrote:Nowa - i to jest właśnie ten moment, kiedy małpę wita się z radością a nie smutkiem 😉 cudownie, teraz ruszy wszystko pełną parą.
Kałamarnica - bardzo mi przykro, że pęcherzyk się nie wchłonął i blokuje Wam starania wiem, że może być Ci w tej sytuacji bardzo smutno, jakkolwiek dobrze że plan jest znany i wiesz co Cię czeka w najbliższym czasie. Przytulam do serca 🩷
Wróciłam z USG, trwało 30 min. Doktor wszystko dokładnie obejrzal. Powiedział, że tak ładnej macicy już dawno nie widział. 🫠 Wg niego nie ma się do czego przyczepić i wykluczył zarówno endo jak i adenomioze. Ale! Podobno jak jest endometrioza powierzchowna to czasem nie wychodzi na USG ani w MRI, tylko widoczna może być przy histeroskopii. Natomiast coś zaczął mi tlumaczyc, że nie mam pośrednich wskaźników tego schorzenia, więc ryzyko występowania tego u mnie jest b.niskie. Zaproponował (jak już bardzo chce drążyć) zrobienie EndoKIT, choć wypowiadał się z wielką rezerwa na temat tego badania. Badanie kosztuje ok 500zl i podobno jak wyjdzie pozytywne to można stwierdzić endometrioze, a jak negatywne to wcale jej nie wyklucza. Jakie zalecenia? Mamy wyluzować z mężem. Mam dominujący pęcherzyk, rośnie sobie, grubość endometrium też ładne. Spróbujemy naturalnie w tym miesiącu.
No i super Kochana ❤️ odpocznij sobie w tym miesiącu. A nóż się uda 🤞🍀Aksandra lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Wróciłam z USG, trwało 30 min. Doktor wszystko dokładnie obejrzal. Powiedział, że tak ładnej macicy już dawno nie widział. 🫠 Wg niego nie ma się do czego przyczepić i wykluczył zarówno endo jak i adenomioze. Ale! Podobno jak jest endometrioza powierzchowna to czasem nie wychodzi na USG ani w MRI, tylko widoczna może być przy histeroskopii. Natomiast coś zaczął mi tlumaczyc, że nie mam pośrednich wskaźników tego schorzenia, więc ryzyko występowania tego u mnie jest b.niskie. Zaproponował (jak już bardzo chce drążyć) zrobienie EndoKIT, choć wypowiadał się z wielką rezerwa na temat tego badania. Badanie kosztuje ok 500zl i podobno jak wyjdzie pozytywne to można stwierdzić endometrioze, a jak negatywne to wcale jej nie wyklucza. Jakie zalecenia? Mamy wyluzować z mężem. Mam dominujący pęcherzyk, rośnie sobie, grubość endometrium też ładne. Spróbujemy naturalnie w tym miesiącu.Aksandra, Pełnanadziei09 lubią tę wiadomość
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
Pasożyty?👩🔬🪱
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia🛑
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+B12+Omega 3💊 -
Cieszę się 😍🙌! Odpocznij sobie w święta 🫂. Trzymam kciuki za świąteczny cud! ✊✊
A czy mogłabyś powiedzieć, czy byłaś konkretnie u specjalisty od endometriozy?
Sama właśnie piszę maile z zapytaniami o diagnozę do naszych 2 trójmiejskich specjalistów. Pierwsza wizyta 700 zł- ciekawe ile trzeba do zdiagnozowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 11:23
Aksandra lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
Nowa - dalej się leczę u Pani doktor, właśnie idę do niej w środę na kontrolę po nieudanym transferze. Ten doktor, u którego byłam dzisiaj jest specjalistą w zakresie endometriozy.
Insane - dziękuję. I jest tak, jak pisałaś w weekend, że będzie wszystko ok. Cieszę się, że to badanie mam odhaczone, ale dalej wiem, że nic nie wiem.
Dziękuję za Wasze wsparcie dziewczyny. Jesteście kochane. A co do tego cyklu nie pokładam wielkich nadziei, bo co miesiąc miałam owulację, dobre wyniki hormonów, mąż też poprawił nasienie, dwa transfery i nie zaskoczyło.Nowa2024 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
M93 wrote:Gdybym zaszła w ciążę i chciała dalej pracować to przypomnijcie mi, jak 16 grudnia popłakałam się ze stresu w pracy!
Polecam mój sposób! Nagraj sobie głosówkę dla "siebie z przyszłości", która nie będzie chciała iść na L4. Najlepiej właśnie teraz w emocjach, żebyś mogła sobie przypomnieć, na co jesteś narażana.kałamarnica 11, M93, Nowa2024, Vergeet, JoAnn lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Anka96 - pytałam o to, ale wg mojej doktor to jest za małe żeby włączać dodatkowe leczenie. No i nawet nie rośnie. Powiedziała, że spokojnie i zobaczymy się w styczniu w oddziale. Ech no i nic. Muszę jej zaufać. Jeszcze pytałam koleżanki gin i mi tak samo mówi, że za małe żeby coś robić.
Aksandra - cieszę się z Twoich dobrych wyników i dobrych odczuć po tej wizycie. I trzymam kciuki za ten naturalny cykl 🍀
Ja mam smuta dzisiaj, bo już bym chciała działać, a ten grudzień jest dla mnie takim przestojem.
Nowa - czekam na info od Twojego doktora
Aaa i Pelnanadziei! Wielkie gratulacje ❤ ❤Aksandra, Pełnanadziei09, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Julia24 wrote:Cieszę się 😍🙌! Odpocznij sobie w święta 🫂. Trzymam kciuki za świąteczny cud! ✊✊
A czy mogłabyś powiedzieć, czy byłaś konkretnie u specjalisty od endometriozy?
Sama właśnie piszę maile z zapytaniami o diagnozę do naszych 2 trójmiejskich specjalistów. Pierwsza wizyta 700 zł- ciekawe ile trzeba do zdiagnozowania.
Tak, byłam u specjalisty od tego. Kochana, wystarczy jedno USG do zdiagnozowania na dobrym sprzęcie i przez dobrego specjaliste. Pamiętam, że też chyba pisałaś o tym endomKIT. Mnie doktor powiedział, że ta metoda nie ma jakiejś rewelacyjnej wartości predykcyjnej i on dotychczas nie zlecił jej ani jednej pacjentce, co najwyżej histeroskopie jak miał podejrzenia po usg.Julia24 lubi tę wiadomość
Aksandra wrote:Tak, byłam u specjalisty od tego. Kochana, wystarczy jedno USG do zdiagnozowania na dobrym sprzęcie i przez dobrego specjaliste. Pamiętam, że też chyba pisałaś o tym endomKIT. Mnie doktor powiedział, że ta metoda nie ma jakiejś rewelacyjnej wartości predykcyjnej i on dotychczas nie zlecił jej ani jednej pacjentce, co najwyżej histeroskopie jak miał podejrzenia po usg.
No to jest dobra wiadomość, dziękuję! 😁 W takim razie nie boję się umawiać prywatnie.
Niestety podejrzewam, że diagnoza będzie pozytywna, ale dobrze znać swojego wroga!💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
Julia24 wrote:No to jest dobra wiadomość, dziękuję! 😁 W takim razie nie boję się umawiać prywatnie.
Niestety podejrzewam, że diagnoza będzie pozytywna, ale dobrze znać swojego wroga!
Dlaczego masz takie podejrzenia u siebie? Chodzi o tą bolesność w trakcie ostatniej miesiączki, czy coś jeszcze?♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
Aksandra wrote:Dlaczego masz takie podejrzenia u siebie? Chodzi o tą bolesność w trakcie ostatniej miesiączki, czy coś jeszcze?
Ogólnie mam co kilka miesiączek tragicznie bolesne bóle i skurcze. Nieraz są ok do wytrzymania, ale często utrudniają mi mocno funkcjonowanie. No i bóle lekkie typu miesiączkowego mam prawie przez cały cykl. Do tego praktycznie zawsze duże i w dużej ilości skrzepy krwi w trakcie @ + plamienia śródcykliczne.
Ciągłe problemy żołądkowo-jelitowe nieznanego pochodzenia. Duże zmęczenie i ogólne osłabienie. A do tego obciążenie genetyczne ze strony mamy.
Co by nie było wolę wiedzieć 🫣. Napisałam już te maile i czekam na odpowiedzi- biorę najszybszy wolny termin!💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
kałamarnica 11 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Anka96 - pytałam o to, ale wg mojej doktor to jest za małe żeby włączać dodatkowe leczenie. No i nawet nie rośnie. Powiedziała, że spokojnie i zobaczymy się w styczniu w oddziale. Ech no i nic. Muszę jej zaufać. Jeszcze pytałam koleżanki gin i mi tak samo mówi, że za małe żeby coś robić.
Aksandra - cieszę się z Twoich dobrych wyników i dobrych odczuć po tej wizycie. I trzymam kciuki za ten naturalny cykl 🍀
Ja mam smuta dzisiaj, bo już bym chciała działać, a ten grudzień jest dla mnie takim przestojem.
Nowa - czekam na info od Twojego doktora
Aaa i Pelnanadziei! Wielkie gratulacje ❤ ❤
Starajcie się. Torbiel może zniknąć z dnia na dzień (tak, nawet taka duża, sama tego doświadczyłam), a jajniki mogą podjąć pracę i wytworzyć zdrowe jajeczko.
Aksandra, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Masz rację, lepiej to sprawdzić, żeby nie cierpieć i oddać się w profesjonalne ręce.
Ja byłam przekonana, że coś wyjdzie nie tak, bo oczywiście już zdążyłam się naczytać w internecie o objawach, poza tym pierwsze usg u mojej doktor od ivf było ze znakiem zapytania adenomiozy.
Od wieku nastoletniego miałam problemy z zespołem jelita drażliwego, skurcze, zaparcia, później okropne PMS jak byłam na studiach, ale wszystko minęło jak ręką odjął gdy zaczelam stosować tabletki antykoncepcyjne. Po odstawieniu ich nic z tych objawow nie wróciło. Te dolegliwości z jelitami łączyłam początkowo z endometrioza, plus odkąd się staramy bolesne współżycie. Trzymam kciuki kochana za szybką wizytę i to, żeby wykluczyły się Twoje podejrzenia. Życzę Ci dużo zdrówka.Julia24 lubi tę wiadomość
Cześć! Sporo mnie tu nie było, bo aż dwa lata. Widzę sporo nowych nicków 🫠
Byłam tu kiedyś dość często, w 2022r., podczas starania się o maluszka. Potem był wielki sukces i dwie grube krechy, potem poronienie, operacja endometriozy, rozwód, druga operacja endometriozy (10.2024) i cóż, znów tu jestem, z nowym partnerem 🤷🏻♀️
Zacznę może garścią statystyk:
28 lat; AMH 0,72; endo+adeno; 2 poronienia za sobą; brak 3/4 prawego jajnika i szalona walka z czasem, by jeszcze zdążyć popchać wózek.
Pół nocy Was czytałam. Wszystkim z małpką 🐵 kibicuję za nowy miesiąc, Wigilijny cud tuż przed nami ♥️ Tym, które zaraz, tak jak ja, będą „sikać na pasek” - cierpliwości, co byśmy doczekały do tego słynnego „10dpo” albo i dłużej, bo korci szalenie!Misiula, kałamarnica 11, Insane, Aksandra, JoAnn lubią tę wiadomość
👋🏼 endometrioza IV st. + adenomioza
👋🏼 dwa poronienia
👋🏼 dwie operacje usunięcia ognisk endometriozy i adenomiozy
👋🏼 AMH 0,79 (28 l.)
👋🏼 1,5 jajnika
👋🏼 resekcja jelita
23.12.24 - cień cienia na teście 🥹
24.12.24 - ⏸️ -
Lady_górnik wrote:Cześć! Sporo mnie tu nie było, bo aż dwa lata. Widzę sporo nowych nicków 🫠
Byłam tu kiedyś dość często, w 2022r., podczas starania się o maluszka. Potem był wielki sukces i dwie grube krechy, potem poronienie, operacja endometriozy, rozwód, druga operacja endometriozy (10.2024) i cóż, znów tu jestem, z nowym partnerem 🤷🏻♀️
28 lat; AMH 0,72; endo+adeno; 2 poronienia za sobą; brak 3/4 prawego jajnika i szalona walka z czasem, by jeszcze zdążyć popchać wózek.
Pół nocy Was czytałam. Wszystkim z małpką 🐵 kibicuję za nowy miesiąc, Wigilijny cud tuż przed nami ♥️ Tym, które zaraz, tak jak ja, będą „sikać na pasek” - cierpliwości, co byśmy doczekały do tego słynnego „10dpo” albo i dłużej, bo korci szalenie!
Oo, witaj!!! 🤗
Przykro mi, że tak dużo miałaś przeszkód po drodze 😓, ale cieszę się, że do nas dołączasz! I to z jaką energią!
Dla znać, czy zapisać Cię na wolnego strzelca, czy znasz już konkretny termin testowania! ☺️💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
Kurde zaczynam się wkurzać. Dzwoniłam o 11 do dr, powiedział, że mam dzwonić między 13 a 14 odnośnie tej stymulacji. No i zadzwoniłam. Powiedział, że mam zadzwonić o 22 🤦🏼♀️
Już zaczynam się bać, że ta stymulacja będzie odłożona do kolejnego cyklu jednak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 13:56
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Insane wrote:Starajcie się. Torbiel może zniknąć z dnia na dzień (tak, nawet taka duża, sama tego doświadczyłam), a jajniki mogą podjąć pracę i wytworzyć zdrowe jajeczko.
Insane, dzięki za podzielenie się takim doświadczeniem. To trochę pociesza.
Jak tylko zobaczę ujemny wynik wymazu to chyba podziałamy jeszcze👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
Nowa, ale Twój doktor to chyba jest trochę taki nocny marek, nie? Wiesz sama ile ma pacjentek i że poświęca każdej dużo czasu, a nieraz siedzi do nocy. Na pewno da Ci dzisiaj odpowiedź, zaufaj mu trochę może teraz jest w biegu i się nie wyrabia, a to ważne sprawy, więc musi podejść do tego porządnie i w jakimkolwiek spokoju. Spokojnie! I dawaj znać wieczorem, będę sprawdzać. ❤
A i Lady górnik - cześć! Rozgość się u nas ❤😉Nowa2024 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
Lady_górnik wrote:Cześć! Sporo mnie tu nie było, bo aż dwa lata. Widzę sporo nowych nicków 🫠
Pół nocy Was czytałam. Wszystkim z małpką 🐵 kibicuję za nowy miesiąc, Wigilijny cud tuż przed nami ♥️ Tym, które zaraz, tak jak ja, będą „sikać na pasek” - cierpliwości, co byśmy doczekały do tego słynnego „10dpo” albo i dłużej, bo korci szalenie!
Nie lubię za złe doświadczenia, ale lubię za dołączenie do nas z taką fajną energią.
Trzymam kciuki 🤞🍀40 tc 💔