X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Aksandra kochana ja trzymam dalej kciuki mocno mocno ❤️ przykro mi, że ta Twoja droga jest taka kręta i wyboista, zresztą jak mnóstwa innych wspaniałych dziewczyn tutaj 😞

SolAngelica jeśli odbija Ci się rybą to poszukaj witam, w których DHA jest z alg, a nie ryb - ja mam Omegamed optima, one właśnie mają DHA z alg, u mnie to robiło robotę zwłaszcza na początku jak mi ciężko było przełknąć cokolwiek
    O chyba nawet brałam to w pierwszej ciąży.
    Jak się czujesz?

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że mam dzisiaj terapię, bo odczuwam dużo złości i smutku. Szczerze jest mi bardzo przykro, jak każda z nas kolejny raz widzi biel. Jestem zła, że musicie to przechodzić I mierzyć się co miesiąc z tym nawałem emocji.

Pierwszy raz nie wierzę, że "w tym cyklu się uda". Jestem zrezygnowana. Nie wiem, czy nie odpuszczać tego mierzenia temperatury po skoku owulacyjnym, bo to sprawia, że jeszcze bardziej się fiksuje. Wczoraj też po raz pierwszy od kiedy się staramy usłyszałam o ciąży bliskiej mi osoby. Wiem dobrze, że starali się dwa cykle. I tak, jak po ogłoszeniu miałam w sobie dużo radości i wdzięczności za to, że im się udało tak po chwili zaczęły do mnie dochodzić te trudniejsze emocje i analizy własnych możliwości.

Niestety nie jestem wierzącą i modlić się za Was nie mogę, ale mam nadzieję, że odzyskam optymizm niedługo i będę mogła obsypywać Was tym magicznym świątecznym pyłkiem ✨✨, który jednak zdziała tu nam w tym roku cuda.
    @Aksandra jeszcze raz tulę Cię mocno 🫂 i pozostaję z Tobą myślami do jutrzejszych wyników! 🤞
    @Insane podglądam Twój wykres i choć nie jesteś wpisana na testowanie, do od środy też będę z Tobą przy testowaniu ✊.
    @Anka96 Ciebie też podglądam w oczekiwaniu na owulacje! Musi być 🤞. Od marca jestem w abstynencji, ale chyba po testowaniu nie będę sobie żałować 🍷. Tylko już myślę, czego bym się chciała napić 😆. A tak właśnie jest 10:50 w poniedziałek i jestem w pracy 😆😆.
    @Chesterka my w tym cyklu testujemy razem 🙌🍀. Co do kliniki, to jeśli nie zamierzacie zrezygnować, to ja bym się nie wahała 🫣.

Przytulam Was wszystkie dziewczyny 🫂. Myślę, że ta szarówa za oknem nikomu nie pomaga, ale obyśmy jednak znalazły te tu trochę 🌞🌞.
    Kalendarz na następny tydzień pełen, więc obym mogła Was obsypać prezentami! 🎄🎁 W tym roku nie musimy czekać do pierwszej 🌟!

PaulinKA, Chesterka1124, Anka96, Aksandra lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników i morfologia
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, powtórka AMH i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem czy do 6 grudnia dotrzymam bez 🙊 Od wczoraj nawracające ćmienie w podbrzuszu, chociaż bólu piersi zupełnie nadal brak.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Macie jakieś witaminy do polecenia? Brała przy staraniach mama dha premium i było ok ale jak teraz je kupiłam to tak mi się paskudnie rybą odbija że aż mi niedobrze.

Ja biorę Pueria Uno, nigdy nie miałam problemu z odbijaniem się rybą (a miałam czas że odbijało mi się wszystkim i po wszystkim).

Dziewczyny, trzymam za Was ogromne kciuki, niech grudzień będzie magiczny 😍
    I wysyłam porcję wirusków, na szczęście! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Julia24, Olcia1987, Nowa2024 lubią tę wiadomość

22.10- ⏸️ (10dpo)
    23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
    25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
    28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
    2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
    4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
    8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍
    27.12- 7,22cm człowieczka 💙
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Cieszę się, że mam dzisiaj terapię, bo odczuwam dużo złości i smutku. Szczerze jest mi bardzo przykro, jak każda z nas kolejny raz widzi biel. Jestem zła, że musicie to przechodzić I mierzyć się co miesiąc z tym nawałem emocji.

Pierwszy raz nie wierzę, że "w tym cyklu się uda". Jestem zrezygnowana. Nie wiem, czy nie odpuszczać tego mierzenia temperatury po skoku owulacyjnym, bo to sprawia, że jeszcze bardziej się fiksuje. Wczoraj też po raz pierwszy od kiedy się staramy usłyszałam o ciąży bliskiej mi osoby. Wiem dobrze, że starali się dwa cykle. I tak, jak po ogłoszeniu miałam w sobie dużo radości i wdzięczności za to, że im się udało tak po chwili zaczęły do mnie dochodzić te trudniejsze emocje i analizy własnych możliwości.

Niestety nie jestem wierzącą i modlić się za Was nie mogę, ale mam nadzieję, że odzyskam optymizm niedługo i będę mogła obsypywać Was tym magicznym świątecznym pyłkiem ✨✨, który jednak zdziała tu nam w tym roku cuda.
    @Aksandra jeszcze raz tulę Cię mocno 🫂 i pozostaję z Tobą myślami do jutrzejszych wyników! 🤞
    @Insane podglądam Twój wykres i choć nie jesteś wpisana na testowanie, do od środy też będę z Tobą przy testowaniu ✊.
    @Anka96 Ciebie też podglądam w oczekiwaniu na owulacje! Musi być 🤞. Od marca jestem w abstynencji, ale chyba po testowaniu nie będę sobie żałować 🍷. Tylko już myślę, czego bym się chciała napić 😆. A tak właśnie jest 10:50 w poniedziałek i jestem w pracy 😆😆.
    @Chesterka my w tym cyklu testujemy razem 🙌🍀. Co do kliniki, to jeśli nie zamierzacie zrezygnować, to ja bym się nie wahała 🫣.

Przytulam Was wszystkie dziewczyny 🫂. Myślę, że ta szarówa za oknem nikomu nie pomaga, ale obyśmy jednak znalazły te tu trochę 🌞🌞.
    Kalendarz na następny tydzień pełen, więc obym mogła Was obsypać prezentami! 🎄🎁 W tym roku nie musimy czekać do pierwszej 🌟!

W pierwszą ciążę zaszłam dopiero jak przestałam mierzyć temperaturę i trochę odpuściłam. Może jest w tym jakiś klucz…🤔

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Oj nie wiem czy do 6 grudnia dotrzymam bez 🙊 Od wczoraj nawracające ćmienie w podbrzuszu, chociaż bólu piersi zupełnie nadal brak.

Już nieraz się przekonałyśmy, że to niczego nie przesądza!! 🤗🤗

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników i morfologia
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, powtórka AMH i co tam lekarz wymyśli)
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po monitoringu nie ma pęcherzyka dominującego :( i mam przyjść na usg po miesiaczce bo możliwe że mam polipa endometrium:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 11:52

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

20.01 ginekolog endokrynolog

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki

🧔🏽‍♂️ 10.01 rozszerzone badanie nasienia

💊folian, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

też w październiku przechodziłam przez podobne emocje i nowinki ciążowe w rodzinie. Mało tego, przed tym info, bo w sierpniu mój teściu przy stole pełnym gości do sąsiada -który nie wiedział, że pół roku wcześniej poroniłam- powiedział, że cos mój warsztat szwankuje. Wszyscy to słyszeli a ja tylko powiedziałam, że najwyraźniej. Złość z tej sytuacji i niesmak do teścia mam do dziś a ich podniecenie, że kuzyn męża będzie po raz drugi ojcem tylko mnie dobiło i też miałam wielkie smutki i rezygnację. Trzymaj się swoich przekonań i oddalaj analizowanie tego co u kogo, bo to tylko niszczy.

Co do mierzenia temp ja nie rezygnowałabym,choć jakby nie bylo nawet apka jej jako obowiązek nie bierze. Np mi jednak coś tam podpowiada o owulce itp

Wirtualnie ściskam, znam twoje uczucie ❤️

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Natt Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś byłam na badaniach, zrobiłam wszystkie badania polecane na grupie w 3dc. 🥰 Wyniki może będą dziś wieczorem i mam nadzieję, że spojrzycie i coś podpowiecie. W piątek na ginekologa i konsultacje niepłodności.

Insane, Anka96 lubią tę wiadomość

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
  • Natt Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pierwszy raz zapisze się na testowanie :D ale to raczej jak już owulację mi dobrze wyznaczy 🥰 wtedy może wypadnie testowanie w święta.

Eedzia11 lubi tę wiadomość

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    też w październiku przechodziłam przez podobne emocje i nowinki ciążowe w rodzinie. Mało tego, przed tym info, bo w sierpniu mój teściu przy stole pełnym gości do sąsiada -który nie wiedział, że pół roku wcześniej poroniłam- powiedział, że cos mój warsztat szwankuje. Wszyscy to słyszeli a ja tylko powiedziałam, że najwyraźniej. Złość z tej sytuacji i niesmak do teścia mam do dziś a ich podniecenie, że kuzyn męża będzie po raz drugi ojcem tylko mnie dobiło i też miałam wielkie smutki i rezygnację. Trzymaj się swoich przekonań i oddalaj analizowanie tego co u kogo, bo to tylko niszczy.

Co do mierzenia temp ja nie rezygnowałabym,choć jakby nie bylo nawet apka jej jako obowiązek nie bierze. Np mi jednak coś tam podpowiada o owulce itp

Wirtualnie ściskam, znam twoje uczucie ❤️

Oj współczuję tej sytuacji z teściem 😓. Pewnie też by długo mnie trzymały emocje po takim tekście...
    U Ciebie widzę tempertura ładnie w górze! Obyśmy miały jutro pierwsze dobre wieści! 🤞✨

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Oj współczuję tej sytuacji z teściem 😓. Pewnie też by długo mnie trzymały emocje po takim tekście...
    U Ciebie widzę tempertura ładnie w górze! Obyśmy miały jutro pierwsze dobre wieści! 🤞✨
    jutro zrobię, żeby uspokoić ciekawość ale wszystkie moje ciąże dwie kreski miałam najwcześniej dzien przed terminem @, więc teraz to tylko się pobawię a później się okaże.

Trzymam za ciebie kciuki, ogólnie mam przeczucie że w grudniowym wątku będzie się tu działo!

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica ja też polecam Omegamed Optima DHA, nie jestem w stanie tych wszystkich rybnych łykać, bo zawsze po czasie jednak czuje rybę 🤮 a te były super

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    SolAngelica ja też polecam Omegamed Optima DHA, nie jestem w stanie tych wszystkich rybnych łykać, bo zawsze po czasie jednak czuje rybę 🤮 a te były super
    Właśnie jak wezmę to po godzinie mi się odbija jak bym zjadła jakaś konserwę. A przyznam że jak na sam paczatel czuje się paskudnie 😐. Udało mi się dorwać wizytę u moje ginekolozki na ten piątek. Mam nadzieję że już coś będzie widać a jak nie to mam jescze jedną tydzień później

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj 14dpo, już nie mam testów, ale minęły mi dzisiaj wszystkie objawy na @. Wczoraj jeszcze testowałam i był negatywny.
    Czy wogole jest szansa, że ja mogę być w tej ciąży?
    Jak nie dostanę do środy @, to nasikam jeszcze raz ale jakoś mi się wierzyć w to nie chce

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Babsi Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chesterka dzięki za słowa nadziei. Ja znowu dzisiaj byłam u lekarza, dostałam kolejny tydzień zwolnienia w ciągu jednego miesiąca. Od poronienia moje ciało jest strasznie osłabione. Rano robiłam test na Covid, Influenze, RSV, wszystko negatywne, lekarz pobrał mi wymaz na Mykoplazme i pobrał krew, żeby zobaczyć co mnie tak męczy. Mam jeszcze jakiś tydzień do owulacji. Może do tego czasu w końcu przestanę kaszlę.

@Aksandra jestem z Tobą myślami i trzymam kciuki,żeby było dobrze.

@Julia24 niby każdy mówi,że trzeba dać na luz i jasne,że wiemy,że jak się odpuści to często się udaje, ale nikt nie mówi jak odpuścić.

Aksandra, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Dagmarova Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Właśnie jak wezmę to po godzinie mi się odbija jak bym zjadła jakaś konserwę. A przyznam że jak na sam paczatel czuje się paskudnie 😐. Udało mi się dorwać wizytę u moje ginekolozki na ten piątek. Mam nadzieję że już coś będzie widać a jak nie to mam jescze jedną tydzień później

Ja jeszcze póki co nie mam jakiś mocnych objawów, prócz cyców jak donic 🫠
    Alee jestem mega przeziębiona, gardło, kaszel, wszystko mnie boli, boję się że wpłynie to jakoś na rozwój zarodka...
    Pije ciągle herbatę z dużą ilością miodu, wzięłam już paracetamol bo nie mogę wytrzymać, nie wiem co mogę zrobić jeszcze, jak macie jakie sprawdzone leki/specyfiki na grypę to dawajcie.

2018 - 🦸‍♂️
    08.24r - 💔 5/6tc

2cs, 02.11 🩸
    Zobaczymy co przyniesie listopad.

9/10dpo - bardzo blada ⏸️
    11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
    12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
    13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
    03.12 - beta 466, prog. 11.2
    06.12 - beta 819
    12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
    12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
    23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
    02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
    30.01 - kolejna wizyta
    IO, niedoczynność, otyłość.
    Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg

preg.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Jestem dzisiaj 14dpo, już nie mam testów, ale minęły mi dzisiaj wszystkie objawy na @. Wczoraj jeszcze testowałam i był negatywny.
    Czy wogole jest szansa, że ja mogę być w tej ciąży?
    Jak nie dostanę do środy @, to nasikam jeszcze raz ale jakoś mi się wierzyć w to nie chce

Ja miałam taki mocniejszy cień (ale cień) dopiero 15 dpo. Więc 13 dpo wtedy pewnie było biało.
    I też tak miałam, że czułam się jak na okres i nagle wstałam tego 15 dpo bez żadnej dolegliwości

M93, Eedzia11 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • xmadziax Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ol4 wrote:
    Ja przyjmuję chętnie! Udało Ci się zajść jeszcze przed pierwszą @ od zabiegu czy po? Zdrówka dla Was! 🌈
    Udało nam się po miesiączce ☺️

ol4 lubi tę wiadomość

11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
    8+5 💔
    23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️

•22.05. 1 cykl po poronieniu
    •17.06. skromne ⏸️🙏🏻
    • 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
    •20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
    •24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
    •1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
    • 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
    • 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
    •21.08 papp-a: niskie ryzyka
    •16.09. 165g chłopca 🩵
    •14.10. 340g 👦🏻🩵
    •22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
    •28.10. wizyta ✅
    •18.11. (25+5) 817g uparciucha 🩵👦🏻
    •16.12. (29+5) 1400g główką do góry 🦊🩵
    •23.12. (30+5 ) III prenatalne 1404g (inny sprzęt)
    •2.01. (32+1) 1600g 🩵
    💊Prenatal duo, ascofer, medargin
    preg.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Mało się odzywałam, bo w weekend rodzinne spotkania, a dziś od rana sporo się dzieje.

M93 a może jednak późne zagnieżdżenie i będzie ciąża? Czekamy! Testuj! ✨

Mój dzień był przepelniony stresem. Bo dziś miałam wizytę u psychiatry w związku z tą sytuacją w pracy. Ech miałam stresa czy pani dr zrozumie mnie i bez problemu wystawi L4. Ale była bardzo miła, wysłuchała mnie uważnie i oczywiście, bez problemu wystawiła zwolnienie do 31.12. ❤ także teraz odetchnęłam z ulgą.

Nowa - dołączam do Ciebie od dzisiaj! 🥳
    Ale czuję, że muszę stworzyć plan działania na każdy dzień aby mieć poczucie dobrze wykorzystanego czasu. A dziś byłam na spacerze i zachwycałam się przyrodą, tak po prostu. ☀

No i witam się z nowymi osobami, fajnie, że nasze grono się powiększa, będzie raźniej i przytulniej nam razem 🤗

A teraz biorę się za pierwszy punkt mojego planu - otwieram piwo świąteczne i ozdabiam dom lampkami :D
    I życzę dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych 😘❤

Nowa2024, Magnes, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ