W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziandzia ❤❤❤ tym razem nie odpuszczę, powiem że za nami 10 cykli, że mam w porządku tarczycę, i że chcę jakiś plan! Nie wyjdę z kwitkiem, o nie 😂 jedno co mnie pociesza że to jeden z lepszych lekarzy w mieście. Moja sis zaszła w ciążę pod jego kierunkiem, a ma zaawansowany PCOS i okres 3x w roku. Moja kierowniczka też jest jego pacjentką, urodziła dwie córeczki a ma endometriozę.
a co do słodyczy to ubij śmietankę i dodaj mascarpone, będzie bardziej zbite i łatwiej nadziać 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 09:42
Magddullina2, Madziandzia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Magddullina2 wrote:Misia widzialam ale na ogolnych ?
To ten czy szukac dalej 😄
Pati to ja lodow tez jak na lekarstwo 🙃 ale co do m to fakt moj tez nadrabia z nawiazka 😉
Magdulina, oskarowy wątekMagddullina2 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyDaniela wrote:Normalnie jakbym na jakimś glodzie była... Ale niestety ciężko trafić w smak...
Nachodzę się dziś. Idę do kolejnej cukierni, ale choć trochę kalorii spale zawczasu, no nie?
Do mnie uśmiechnęła się wuzetka🥧, ale niespecjalnie mnie zachwyciła smakiem 🤷🏻♀️ -
Gosiek1993 wrote:Cześć wszystkim. Ja do was z pomocą czy po zastrzyku z otrivelle po okolo 3/4 dniach bolal was kregoslup? Po prostu ból w odcinku ledzwiowym bardzo i zastanawiam sie dlaczego, zawsze przed miesiączka boli ale nie tyle dni nie aż tak.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Monika trzymam kciuki✊✊
Widzę że znów mnie aferka ominęła 😅 ale wszystko już zostało napisane, więc się nie udzielam🙈
Agape polecam spróbować śmietankę z masą krówkową, Madziandzia do Twoich skorupek też może pasować
Szona co do AMH🤦♀️ja mam podobne i mi lekarka powiedziała w klinice że jest super🤔szona, Agape*, Magddullina2, MonikA_89! lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
W soboty robiłam taki jogurtowy "sernik" na zimni zamiast urodzinowego tortu. Na spód zrobiłam biszkopt czekoladowy. Wyszedł pyyyycha 😋
http://smakinatalerzu.pl/2017/08/12/jogurtowy-sernik-na-zimno-z-jagodami/
Myślę, że taka masa do przełożenia tortu też byłaby super 😘Agape*, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Polecam tartę sernikową z brzoskwiniami z Kwestii Smaku! Jest superancka.
Dlaczego Sylwia usunęła konto? Co się dzieje?
Moniu, kciuki ZE WSZYSTKICH SIŁ!
A ja umówiłam się znowu do gina. I powiem, że chcę histeroskopię. Widziałam, że w Kriobanku też robią. Chcę i koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 10:45
Agape*, frezyjciada, Judit, Daniela, aeiouy, Magddullina2, Pati96, MonikA_89!, Madziandzia, Malinowa91, Gosiek1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIseko wrote:Monika trzymam kciuki✊✊
Widzę że znów mnie aferka ominęła 😅 ale wszystko już zostało napisane, więc się nie udzielam🙈
Agape polecam spróbować śmietankę z masą krówkową, Madziandzia do Twoich skorupek też może pasować
Szona co do AMH🤦♀️ja mam podobne i mi lekarka powiedziała w klinice że jest super🤔
Chyba, że całość zrobić w tonie właśnie masy krówkowej 🤔🤔
Ile to trzeba spędzić czasu nad koncepcją, a później jeszcze wykonanie 🤦🏻♀️
I tak co okazja, to podobny problem 🤦🏻♀️🤦🏻♀️Iseko lubi tę wiadomość
-
Agape* wrote:Daniela upolowałaś coś dobrego? 😀
Do mnie uśmiechnęła się wuzetka🥧, ale niespecjalnie mnie zachwyciła smakiem 🤷🏻♀️
To było tak: w trzeciej cukierni nic mnie nie ruszyło. Poszłam nawet do Biedronki i patrzyłam na tiramisu, ale to nie to. Tylko banany kupiłam - w razie kolejnej burzy poszłam więc do czwartej. Znowu nic. W tym czasie młody mi w wózku zasnął. Wsiadlam więc w autobus i podjechałam do kolejnej. I było warto!!!
Mam: bursztynowa beze cała kostkę, rolade bezowa malinowa i cztery naleśniki z kremem. Zanioslam wszystko do chaty. Młody jeszcze spał. Prawdopodobnie będę mieć dziś gości, więc poszłam do jeszcze innej cukierni, o której wcześniej zapomniałam - dla gości mam rogaliki cynamonowe i ciasto dla diabetyków dla teściowej. Wracam do domu, gdzie mam dziś osobista cukiernie
Monika, mocne kciuki!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 10:36
Agape*, Ochmanka, Iseko, Magddullina2, Pati96, aeiouy, MonikA_89!, Gosiek1993, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:W soboty robiłam taki jogurtowy "sernik" na zimni zamiast urodzinowego tortu. Na spód zrobiłam biszkopt czekoladowy. Wyszedł pyyyycha 😋
http://smakinatalerzu.pl/2017/08/12/jogurtowy-sernik-na-zimno-z-jagodami/
Myślę, że taka masa do przełożenia tortu też byłaby super 😘MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarka u mojej gin pakiet startowy to komplet badań włącznie z amh, potem monitoring, potem badania przyszłego tatusia, a potem dmuchanie rurek. Ale oczywko to gin prywatnie. Na NFZ to u nas "ma pani czas/proszę wyluzować i przestać o tym myśleć/o problemach z zajściem w ciążę można mówić po min. Roku" itd
Szona lubię takie wojownicze podejście. Bądź stanowcza, z takimi osobami lekarze inaczej rozmawiająWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 10:38
szona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaniela wrote:To było tak: w trzeciej cukierni nic mnie nie ruszyło. Poszłam nawet do Biedronki i patrzyłam na tiramisu, ale to nie to. Tylko banany kupiłam - w razie kolejnej burzy poszłam więc do czwartej. Znowu nic. W tym czasie młody mi w wózku zasnął. Wsiadlam więc w autobus i podjechałam do kolejnej. I było warto!!!
Mam: bursztynowa beze cała kostkę, rolade bezowa malinowa i cztery naleśniki z kremem. Zanioslam wszystko do chaty. Młody jeszcze spał. Prawdopodobnie będę mieć dziś gości, więc poszłam do jeszcze innej cukierni, o której wcześniej zapomniałam - dla gości mam rogaliki cynamonowe i ciasto dla diabetyków dla teściowej. Wracam do domu, gdzie mam dziś osobista cukiernie
Monika, mocne kciuki!!!! -
szona wrote:Polecam tartę sernikową z brzoskwiniami z Kwestii Smaku! Jest superancki.
Dlaczego Sylwia usunęła konto? Co się dzieje?
Moniu, kciuki ZE WSZYSTKICH SIŁ!
A ja umówiłam się znowu do gina. I powiem, że chcę histeroskopię. Widziałam, że w Kriobanku też robią. Chcę i koniec.
Szona to kciuki! A idziesz to tej Twojej Pani Dr czy do kogoś nowego?ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Misiaa - to może czas na histero i skonczy sie tak, jak u mnie? Ja sama pamietam ten dzien jakby to bylo wczoraj. Juz Wam kiedys pisalam, ze dla mnie bycie staraczka to cos, co na stale zostaje w mozgu. Nie jest tak, ze zachodzisz i zapominasz. Pamietam kazdy dzien walki o to, zeby byc tu, gdzie jestem teraz.
Daniela - ooo, bedziemy mialy dzieci o tych samych charakterach Mi sie ta data bardzo podoba.
Monika - przylaczam sie do gangu, trzymajacych kciuki!
I tez martwie sie o Sylwie... Bylysmy razem na watku marcowych mam. Mam nadzieje, ze nic zlego sie nie wydarzyloMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Judit wrote:Szona to kciuki! A idziesz to tej Twojej Pani Dr czy do kogoś nowego?
Do mojej. Dopiero gdy powie mi, żebym spadała i histeroskopii niet, a dodatkowo uzasadni to tak, że do mnie to nie trafi, pójdę do innego. Choć wolałabym zostać z nią. Nie chciałabym wymknąć się na histeroskopie i znowu do niej wrocic. Byłby między nami zgrzytWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 10:49
Mildred lubi tę wiadomość