Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    super! Bedziedzie od razu wszystkie komórki zapladniac?
    Mamy 9 oocytów od dawczyni, więc mam nadzieję, że zapłodnimy wszystkie i będą się ładnie rozwijały 😬

Sasanka55., Salome, 5ylwian, Fiore, Nuch2, Ochmanka, szona, Suszarka, Niercierpliwa v2.0, Malinowa91, Malgonia, DzulkaJ, Kittinka83, majka91, moni05, Beti82, agge, Iseko lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mamy 9 oocytów od dawczyni, więc mam nadzieję, że zapłodnimy wszystkie i będą się ładnie rozwijały 😬
    wiem, bo wyczytałam na którymś wątku ze masz aż 9 😁 taki ze mnie cichy stalker. Oby były z tego piękne zarodeczki maj wyższej klasy 🤰

MonikA_89!, Salome lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Agape strasznie mi przykro :(:(:( duzo sil Ci zycze i oby jak najszybciej ten koszmar sie skonczyl :( co do czekania to powiem tylko,ze ja 5 tygodni czekalam na "ruszenie" ciazy lub poronienie. Beta spadla do 52,prog 1,1 a jajo plodowe bylo. Skonczylo sie cytoteciem i zabiegiem. Ale w wyniku histo mialam wpisane POZOSTALOSC JAJA PLODOWEGO W STANIE ZAPALNYM. Czyli cos sie zaczelo dziac w organizmie
    hej kochana, a masz już wyniki z histeroskopii?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA, cudowna wiadomosc 🥰🥰🥰 :) :) :) Baaaaardzo mocno trzymam kciuki!

Madziandzia, przykro mi z powodu @ :( To na pewno ta franca? Tule mocno :*

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na 17 mam gina, a od 17 chodzi ksiądz po kolędzie. Emek będzie na posterunku 😜 Śmiałam się z niego ostatnio, bo powiedział, że jak przyjdzie proboszcz i się spyta gdzie żona, to powie, że poszłam sobie zrobić in vitro! Już widzę jego reakcje 😂😂😂😂

Sasanka55., Mildred, aeiouy, Salome, moyeu, Nuch2, szona, Niercierpliwa v2.0, syllwia91, Malinowa91, DzulkaJ, Malinaa90, moni05, Beti82, agge lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzisiaj na 17 mam gina, a od 17 chodzi ksiądz po kolędzie. Emek będzie na posterunku 😜 Śmiałam się z niego ostatnio, bo powiedział, że jak przyjdzie proboszcz i się spyta gdzie żona, to powie, że poszłam sobie zrobić in vitro! Już widzę jego reakcje 😂😂😂😂
    hahahahahahhHh 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

:D :D :D ❤️😂😂😂

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u lekarza z mala. Nachwalila ja ze sliczna i spokojna. Przybrala na wadze ale malutko. Kazala mi nie przystawiac do 2 piersi tylko do jednej a z drugiej scisgac i dawac butelka zeby nie zuzywala energii na jedzenie.
    Juz oczywiscie tesciowa swoje madrosci ze nspewno niedojada, ze jej za malo daje jesc i w ogole. Juz czuje co bedzie jak przyjada :/

A ja czuje sie ogolnie dobrze, choc mam opuchniete okolice blizny. Boje sie ze tam sie ropa zbiera pod blizna :/
    A poza tym to tylko czasu mi brak. Ogolnie to chate i dzievko mam ogarnuete ale tak zeby sie ponudzic to nie bardzo mam czas wiec i zagladam na krotko :/

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    MonikA, cudowna wiadomosc 🥰🥰🥰 :) :) :) Baaaaardzo mocno trzymam kciuki!

Madziandzia, przykro mi z powodu @ :( To na pewno ta franca? Tule mocno :*

Póki co brązowe plamienia ale niestety z bólem brzucha i głowy więc pewnie to ona :( no trudno, dołączę do szony i dziewczyn na porodówce :D

szona lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    hej kochana, a masz już wyniki z histeroskopii?
    No wlasnie dzisiaj dzwonilam po pracy i mam do odbioru. Mialo byc 21dni roboczych. Tak wiec we wtorek musze sie urwac z pracy i odebrac. Sama histeroskopia byla ok. Ciekawi mnie tylko ta biopsja.we wtorek sie dowiem

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    No wlasnie dzisiaj dzwonilam po pracy i mam do odbioru. Mialo byc 21dni roboczych. Tak wiec we wtorek musze sie urwac z pracy i odebrac. Sama histeroskopia byla ok. Ciekawi mnie tylko ta biopsja.we wtorek sie dowiem
    ja miałam dzisiaj. Wynik za 2 tygodnie

5ylwian lubi tę wiadomość

• Salome Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    ja miałam dzisiaj. Wynik za 2 tygodnie

I jak to zniosłaś? Wszystko w porządku? Oprócz tego, że szyjka jest wygięta?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto krótka historia histeryczki, ku pokrzepieniu serc innych histeryczek 😂 wszystko zaczęło się 17.12 kiedy wyszła Beta Hcg pozytywna. 19.12 przyrosla, szok, 21.12 znów przyrosla. A 23.12 przyrosla w normie ale mniej. Histeria, ze po wszystkim, święta zrypane. Nagle 27.12 Beta super przyrosla, na usg pęcherzyk. To wystarczyło, żeby uspokoić mnie na jakieś 2 h. Na kolejny dzień wieści o ospie w najbliższej rodzinie . No to histeria, półpasiec, ospa...wszystko już mam na pewno. No i tak żyje codziennie w histerii. Bo nie da się myśleć pozytywnie kiedy przez 1.5 roku doświadczasz tylko rozczarowania. Wczoraj wieczorem krostka na ręce u Synka (który przechodził ospę już we wrześniu), nie mogłam się uspokoić, lekko plamiłam. W nocy poukladalam sobie już w głowie, że tak musiało być, wyplakalam się i chciałam już tylko czekać na poronienie. Wolałam mieć za sobą przed pójściem do pracy, aby wrócić do normalności. Znalazłam pierwszy lepszy numer na Google, gdyż Mojego lekarza dziś nie ma. Cudowna babka, przyjęła mnie na spokojnie. Powiedziała, że jest pęcherzyk, ciałko żółte i specjalnie dla mnie ujmie coś jeszcze i słyszałam już szum😍🥰🥰 popłakałam się, a wtedy ona powiedziała, że ma ciarki, że ktoś tak bardzo chce dziecka i ono jest i żyje i wszystko ok. Synek jest naszym niedobrym diabełem, cudem i mam nadzieję, że teraz będzie drugi :) no, a plan od dziś taki, że zaczynam wierzyć w tą kropkę i w to, że będzie żyła. To będzie najbardziej znerwicowane dziecko Matki, która usmiercila je już 4 razy :)

Sasanka55., Madziandzia, Salome, Pati96, Aga9090, MonikA_89!, 5ylwian, Ochmanka, Pauliśka, Taśka22, i'm_back, szona lubią tę wiadomość

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    A oto krótka historia histeryczki, ku pokrzepieniu serc innych histeryczek 😂 wszystko zaczęło się 17.12 kiedy wyszła Beta Hcg pozytywna. 19.12 przyrosla, szok, 21.12 znów przyrosla. A 23.12 przyrosla w normie ale mniej. Histeria, ze po wszystkim, święta zrypane. Nagle 27.12 Beta super przyrosla, na usg pęcherzyk. To wystarczyło, żeby uspokoić mnie na jakieś 2 h. Na kolejny dzień wieści o ospie w najbliższej rodzinie . No to histeria, półpasiec, ospa...wszystko już mam na pewno. No i tak żyje codziennie w histerii. Bo nie da się myśleć pozytywnie kiedy przez 1.5 roku doświadczasz tylko rozczarowania. Wczoraj wieczorem krostka na ręce u Synka (który przechodził ospę już we wrześniu), nie mogłam się uspokoić, lekko plamiłam. W nocy poukladalam sobie już w głowie, że tak musiało być, wyplakalam się i chciałam już tylko czekać na poronienie. Wolałam mieć za sobą przed pójściem do pracy, aby wrócić do normalności. Znalazłam pierwszy lepszy numer na Google, gdyż Mojego lekarza dziś nie ma. Cudowna babka, przyjęła mnie na spokojnie. Powiedziała, że jest pęcherzyk, ciałko żółte i specjalnie dla mnie ujmie coś jeszcze i słyszałam już szum😍🥰🥰 popłakałam się, a wtedy ona powiedziała, że ma ciarki, że ktoś tak bardzo chce dziecka i ono jest i żyje i wszystko ok. Synek jest naszym niedobrym diabełem, cudem i mam nadzieję, że teraz będzie drugi :) no, a plan od dziś taki, że zaczynam wierzyć w tą kropkę i w to, że będzie żyła. To będzie najbardziej znerwicowane dziecko Matki, która usmiercila je już 4 razy :)
    Widzisz głuptasie. 😊 Jest dobrze. Rodzimy w sierpniu zdrowe dzieci !!! ❤️❤️🙏🙏

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek zapładniamy komórki a w piątek transfer! 😍

Izape_91, Fiore, Sasanka55., Suszarka, Madziandzia, ElfiaKsiężniczka, Niercierpliwa v2.0, Pati96, motylek1909, Salome, syllwia91, Malinowa91, Daniela, Irvine90, 5ylwian, Ochmanka, MamaStasia :), Misiaa, aeiouy, DzulkaJ, Malgonia, Kittinka83, Pauliśka, moyeu, frezyjciada, Taśka22, i'm_back, majka91, szona, Malinaa90, moni05, Agape*, Beti82, agge, Iseko, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Bylam dzis u lekarza z mala. Nachwalila ja ze sliczna i spokojna. Przybrala na wadze ale malutko. Kazala mi nie przystawiac do 2 piersi tylko do jednej a z drugiej scisgac i dawac butelka zeby nie zuzywala energii na jedzenie.
    Juz oczywiscie tesciowa swoje madrosci ze nspewno niedojada, ze jej za malo daje jesc i w ogole. Juz czuje co bedzie jak przyjada :/

A ja czuje sie ogolnie dobrze, choc mam opuchniete okolice blizny. Boje sie ze tam sie ropa zbiera pod blizna :/
    A poza tym to tylko czasu mi brak. Ogolnie to chate i dzievko mam ogarnuete ale tak zeby sie ponudzic to nie bardzo mam czas wiec i zagladam na krotko :/
    Malgonia a ile wynosiła najniższa waga po urodzeniu, a ile dzis

• Fiore Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to cudownie!

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, czuję podekscytowanie!!! ❤

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    I jak to zniosłaś? Wszystko w porządku? Oprócz tego, że szyjka jest wygięta?
    wszystko rewelacja, nic mnie nie bolało. Nawet biopsja. Ukąszenia komara sa bardziej bolesne. Wycinek był pobrany, żeby sprawdzić czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego w macicy, bo dr zauważył kilka mikropolipów. Ale przede wszystkim nie mam żadnych zrostow, a tego się najbardziej obawiałam.

Salome, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    We wtorek zapładniamy komórki a w piątek transfer! 😍
    ja cie oczywiście już wystalkowalam na wątku invimedu. Cudownie ❤️

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ