W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
SailorMoon wrote:I masz stałą uśmiechniętą buźkę?
Jesli tak, to dalej się nie testuje
Nie będę testować ale z ciekawości jutro zrobię takim "standardowym" testem.
Bo mi został jeden.
Lekarz mi kazał od 16 dc brać luteine12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Insane wrote:Pozytywne sikańce 6, 7 dni po owulacji to moim zdaniem wręcz medycznie niemożliwe. Laski pewnie miały owulacje wcześniej albo to ściema.
-
Kurczę u mnie ten test dzisiaj biel vizira a niby coś mnie mdli…wiem wiem że to meeega wcześnie i mogę mieć urojenia 🤣 nie wiem czy w ogóle iść w pt na betę czy nie ma sensu🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Schuyler wrote:Ja jestem po ciąży biochemicznej w tym cyklu. Teoretycznie 13 powinnam mieć 🐒. Zatestowalam dziś z ciekawości oba testy i owulacyjny o ciążowy no i biel Vizira czekam na okres a mąż później wyjeżdżaza granicę i chyba jeszcze odłożymy. Ogólnie to sobie zaplanowałam że zajdę od razu w ciążę. Luty marzec urodzę… a później mam zobowiązania i mi poprostu nie pasuje rodzic w maju lub czerwcu czy później… czy to znaczy że jestem zła przyszłą matką ? Poprostu wiem że byłabym wtedy tylko sama z córką i przyszłym dzieckiem.. moja mama i mąż pracują za granicą i nie miałby kto mi pomóc… budujemy się, za rok wyprowadzka. Całe urządzanie na mojej głowie, poza tym śpiewam na ślubach i jestem makijażystka… no i mam podpisane umowy i w ogóle. I sama już nie wiem co robić. Boję się że jak teraz nie zajdę w ciążę to zrobię się tak wygodna że już wcale nie będę chciała… gdy zobaczyłam te dwie kreski na teście Swiat stał się prostszy, nie było odwrotu, cieszyłam się jak dziecko. a jak się okazało to była ciąża biochemiczna no to znów wątpliwości się pojawiły
I tak ciągle zmieniam zdanie, mam huśtawkę nastrojów… chciałabym dziecko, ale ciągle coś się pojawia…
Zawsze jest jakieś ale 😅 macie już jakieś dziecko?
Jeżeli to pierwsze to nie jest tak źle być samemu z niemowlakiem, tylko trzeba odłożyć wszystko inne na drugi plan. Ja leżałam z młodą pół dnia albo i cały bo inaczej wyła a wszystko inne czekało 😅
Ubrałam się albo o 4 rano jak jeszcze spała snem nocnym albo siedziałam cały dzień w piżamie 😂 teraz to dla mnie się wydaje błahostka ale w połogu to się czułam z tym źle, chętnie bym sobie poleżała z nią w łóżku jeszcze a teraz jak otworzy oczy to odrazu „mama chodź się bawić” 😆BillieJean lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Nowa2024 wrote:Kurczę u mnie ten test dzisiaj biel vizira a niby coś mnie mdli…wiem wiem że to meeega wcześnie i mogę mieć urojenia 🤣 nie wiem czy w ogóle iść w pt na betę czy nie ma sensu
-
edka85 wrote:Albo cp. Ja właśnie przy pozamacicznej miałam bardzo wyraźny test 7dpo. Potem się okazało dlaczego...Bo jajko się zagnieździło od razu w jajowodzie, zamiast sobie spokojnie pójsc do macicy.
U mnie przy cp blada kreska wyszła dopiero 16dpo przy becie 18🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
SailorMoon wrote:Jeśli ma Cię to uspokoić, to idź beta nigdy nie zaszkodzi 🤪
Może się faktycznie przejdę bo biorę dupka i nie wiem czy odstawić czy nie 🤷♀️ a pasuje mi, żeby 🐒 była punktualnie w niedzielę a dupek potem może mi przesunąć🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Może się faktycznie przejdę bo biorę dupka i nie wiem czy odstawić czy nie 🤷♀️ a pasuje mi, żeby 🐒 była punktualnie w niedzielę a dupek potem może mi przesunąć
No to jak jesteś na duphastonie to idź koniecznie. Przy staraniach powinno się mieć pewność odstawiając go, że nie jest się w ciąży. A i głowę będziesz miała na weekend spokojną…. Albo okaże się, że się udało i ni huhu wtedy spokoju nie będzie hahaNowa2024, BillieJean lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:No to jak jesteś na duphastonie to idź koniecznie. Przy staraniach powinno się mieć pewność odstawiając go, że nie jest się w ciąży. A i głowę będziesz miała na weekend spokojną…. Albo okaże się, że się udało i ni huhu wtedy spokoju nie będzie haha
Haha wszystko możliwe! 😁Insane lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Kreska41 wrote:Tak stała.
Nie będę testować ale z ciekawości jutro zrobię takim "standardowym" testem.
Bo mi został jeden.
Lekarz mi kazał od 16 dc brać luteine
Stała buźka blokuje się na teście na kilka dni i już dalej nie można testować ❤️
Ja później właśnie też zrobiłam taki standardowy test i wyszedł pikKreska41, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Schuyler wrote:Ja jestem po ciąży biochemicznej w tym cyklu. Teoretycznie 13 powinnam mieć 🐒. Zatestowalam dziś z ciekawości oba testy i owulacyjny o ciążowy no i biel Vizira czekam na okres a mąż później wyjeżdżaza granicę i chyba jeszcze odłożymy. Ogólnie to sobie zaplanowałam że zajdę od razu w ciążę. Luty marzec urodzę… a później mam zobowiązania i mi poprostu nie pasuje rodzic w maju lub czerwcu czy później… czy to znaczy że jestem zła przyszłą matką ? Poprostu wiem że byłabym wtedy tylko sama z córką i przyszłym dzieckiem.. moja mama i mąż pracują za granicą i nie miałby kto mi pomóc… budujemy się, za rok wyprowadzka. Całe urządzanie na mojej głowie, poza tym śpiewam na ślubach i jestem makijażystka… no i mam podpisane umowy i w ogóle. I sama już nie wiem co robić. Boję się że jak teraz nie zajdę w ciążę to zrobię się tak wygodna że już wcale nie będę chciała… gdy zobaczyłam te dwie kreski na teście Swiat stał się prostszy, nie było odwrotu, cieszyłam się jak dziecko. a jak się okazało to była ciąża biochemiczna no to znów wątpliwości się pojawiły
I tak ciągle zmieniam zdanie, mam huśtawkę nastrojów… chciałabym dziecko, ale ciągle coś się pojawia… -
Martyna wrote:Nie jesteś zła przyszła matka!! Opowiem pokrótce swoją historię… miałam poród przedwczesny w 23 tygodniu. Gdy dowiedzieliśmy się o ciąży mój narzeczony cieszył się, a ja? Ja byłam załamana. Pomimo, że chciałam dziecko nagle uznałam, że to nie ten czas jednak. Budowa, nowa praca, studia podyplomowe i jeszcze dziecko? Stwierdziliśmy, że właśnie udowodnimy sami sobie, że da się, że damy radę. Przyszła strata, ale ja tak bardzo pragnę malca, że nie poddaliśmy się. Rozpoczęliśmy walkę, zielone światło od gina, drugi cykl po porodzie i dwie kreski, ale nadal czekamy na zarodka. Podsumowując ja uważam, że zawsze znajdzie się jakieś „ale”. Uwierz, że jak ten malec się pojawi to człowiek jest w stanie zmienić swoje życie o 180 stopni, aby było dobrze. I wierzę, że nie poddasz się, że będziecie walczyć bez względu na to, że teraz się nie udało. Mam nadzieję, że dobrze mnie zrozumiesz i trzymam kciuki za dwie kreski przy najbliższych testowaniach ❤️❤️
Dokładnie…nigdy nie ma odpowiedniego momentu, bo zawsze się znajdzie jakieś „ale”. Ja zawsze sobie mówiłam, że dziecko będzie w „odpowiednim” momencie, zaplanowane itp bla bla bla. A teraz jak chcemy i mamy wszystko co pozwoli nam zapewnić dziecku odpowiednie warunki, tj. Oboje dobrą pracę, pieniądze, dom, niczego nie musimy sobie odmawiać to cyk nagle jest problem z zajściem 🤷♀️😢 i czasem zazdroszczę tym wszystkim, którzy wcale dziecka nie planowali a jednak mają to ogromne szczęście i mogą tulić swojego bobaska…niestety nie da się idealnie wszystkiego w życiu zaplanować. Ja teraz wiem, że gdybym wiedziała, że zajście w ciążę a potem jeszcze żeby to była prawidłowa ciąża i utrzymanie jej nie jest wcale takie proste to na pewno kiedyś miałabym inne podejście do tego niż faktycznie mialam🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Dokładnie…nigdy nie ma odpowiedniego momentu, bo zawsze się znajdzie jakieś „ale”. Ja zawsze sobie mówiłam, że dziecko będzie w „odpowiednim” momencie, zaplanowane itp bla bla bla. A teraz jak chcemy i mamy wszystko co pozwoli nam zapewnić dziecku odpowiednie warunki, tj. Oboje dobrą pracę, pieniądze, dom, niczego nie musimy sobie odmawiać to cyk nagle jest problem z zajściem 🤷♀️😢 i czasem zazdroszczę tym wszystkim, którzy wcale dziecka nie planowali a jednak mają to ogromne szczęście i mogą tulić swojego bobaska…niestety nie da się idealnie wszystkiego w życiu zaplanować. Ja teraz wiem, że gdybym wiedziała, że zajście w ciążę a potem jeszcze żeby to była prawidłowa ciąża i utrzymanie jej nie jest wcale takie proste to na pewno kiedyś miałabym inne podejście do tego niż faktycznie mialam
Dlatego dziewczyny wiem, że tutaj na forum, każda z nas ma jakieś przejścia i równie każda z nas będzie cudowną mamą!!Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
M93 wrote:Chyba nie ma idealnego momentu na dziecko.
Zawsze jest jakieś ale 😅 macie już jakieś dziecko?
Jeżeli to pierwsze to nie jest tak źle być samemu z niemowlakiem, tylko trzeba odłożyć wszystko inne na drugi plan. Ja leżałam z młodą pół dnia albo i cały bo inaczej wyła a wszystko inne czekało 😅
Ubrałam się albo o 4 rano jak jeszcze spała snem nocnym albo siedziałam cały dzień w piżamie 😂 teraz to dla mnie się wydaje błahostka ale w połogu to się czułam z tym źle, chętnie bym sobie poleżała z nią w łóżku jeszcze a teraz jak otworzy oczy to odrazu „mama chodź się bawić” 😆 -
Nigdy nie będzie tak, że będzie idealny czas na dziecko czy inne ważne decyzje życiowe, bo to jest zawsze poważna zmiana w życiu, ale wszystko się jakoś w końcu układa
Tulę Dziewczęta, które ujrzały biel🫂 i Darrike tulę, pamiętaj, że może właśnie dziś rozpoczyna się szczęśliwy cykl
Mojemu Mężowi śniło się, że mieliśmy dwoje dzieci wiec od razu pomyślałam, że może to jakiś znak i zrobiłam test oczywiście nie muszę mówić co ujrzałam … 9dpo, ale jakoś nie przewiduje zmiany na dwie krechy w sobotę 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 12:12
Darrika, LadyDaga lubią tę wiadomość
-
Martyna wrote:Nie jesteś zła przyszła matka!! Opowiem pokrótce swoją historię… miałam poród przedwczesny w 23 tygodniu. Gdy dowiedzieliśmy się o ciąży mój narzeczony cieszył się, a ja? Ja byłam załamana. Pomimo, że chciałam dziecko nagle uznałam, że to nie ten czas jednak. Budowa, nowa praca, studia podyplomowe i jeszcze dziecko? Stwierdziliśmy, że właśnie udowodnimy sami sobie, że da się, że damy radę. Przyszła strata, ale ja tak bardzo pragnę malca, że nie poddaliśmy się. Rozpoczęliśmy walkę, zielone światło od gina, drugi cykl po porodzie i dwie kreski, ale nadal czekamy na zarodka. Podsumowując ja uważam, że zawsze znajdzie się jakieś „ale”. Uwierz, że jak ten malec się pojawi to człowiek jest w stanie zmienić swoje życie o 180 stopni, aby było dobrze. I wierzę, że nie poddasz się, że będziecie walczyć bez względu na to, że teraz się nie udało. Mam nadzieję, że dobrze mnie zrozumiesz i trzymam kciuki za dwie kreski przy najbliższych testowaniach ❤️❤️
Martyna lubi tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Nigdy nie będzie tak, że będzie idealny czas na dziecko czy inne ważne decyzje życiowe, bo to jest zawsze poważna zmiana w życiu, ale wszystko się jakoś w końcu układa
Tulę Dziewczęta, które ujrzały biel🫂
Mojemu Mężowi śniło się, że mieliśmy dwoje dzieci wiec od razu pomyślałam, że może to jakiś znak i zrobiłam test oczywiście nie muszę mówić co ujrzałam … 9dpo, ale jakoś nie przewiduje zmiany na dwie krechy w sobotę 😜
Wiem, właśnie dlatego się tak waham. Z jednej strony chce a z drugiej nie chce zawieźć też innych ludzi… ale chyba postawię na siebieBillieJean lubi tę wiadomość
-
Schuyler wrote:Taaak mamy córkę z listopada 2021. Jest bardzo wymagającym dzieckiem. Obecnie ja złamałam nogę i maz się zajmuje nami obiema, i jest przerażony 😂
Rozumiem Twoje obawy 😅👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Schuyler wrote:Taaak mamy córkę z listopada 2021. Jest bardzo wymagającym dzieckiem. Obecnie ja złamałam nogę i maz się zajmuje nami obiema, i jest przerażony 😂