W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
SailorMoon wrote:Siedzę sobie dzisiaj i czytam różne medyczne legendy xD
Jedna z nich, czyli ciepłe kąpiele w wannie przed/w trakcie i po implantacji są niewskazane bo mogą powodować przedwczesne poronienie?!?!?
Co myślicie na ten temat?
A ja zupełnie odwrotnie niż dziewczyny wyżej. Kapalam sie tak jak lubię od zawsze - w ciazy, przed ciaza, po seksie i kiedy tylko..
Jeszcze czego, zebym sobie tej przyjemności odmawiala 😂
Dla mnie polog był pod tym kątem okropny, bo zawsze kapie sie w 39-40 stopniach minimum i lubię dłuższe kapiele (to jedyny moj moment relaksu i czas na zebranie mysli), więc jak przed 6 tygodni mialam brać prysznic i to w 37 stopniach to plakalam z zimna 😅🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Chesterka1124 wrote:A robiłaś juz wcześniej betę w tym cyklu? Może jeszcze beta wystartuje.
-
Kurczę dziewczyny ja dzisiaj umieram od tej 🐒. Dawno nie miałam tak bolesnej…nie wiem czy to po tej iui? Ma to w ogóle jakieś znaczenie? Ale od rana tak mnie boli brzuch że masakraaa, żadne przeciwbólowe nie pomagają🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Krysia1411 wrote:Billi Jean, gratuluję 😍 czekamy na betę 😍
Ja teraz znowu musiałam się tłumaczyć... Na sorze pytanie która ciąża....3 🫣 "to dobrze ze jest dwójka dzieci w domu..." "nie, jedno..." 😑
Ja czekam na wtorkowa wizytę, może coś się dowiem, potem wracam do pracy i kolejny raz zaczynam życie od nowa... 😔
Ja się powoli uczę mówić "pierwsza udana po 4 biochemicznych", by nie zostawiać niedomówień i nie skazywać się na przykre komentarze.22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
SailorMoon wrote:No to do testowania odpuszczam sobie moczenie w wannie
Bierz normalnie kąpiele tylko nie jakiś ukrop
Wróciliśmy z wesela, było naprawdę fajnie szalony dzień, dużo emocji.. i będzie ich jeszcze wiele… to się dopiero zacznie teraz xD
Shuyler nie puszczam kciuków !! Jeszcze ujrzysz dwie kreski,
Jak nie w tym cyklu to w kolejnym❤️
Sailor i M93
Uwielbiam Wasze poczucie humoru ❤️
Krysiu, czuję, że czeka Cię szczęście 🍀
Nowa współczuję tych bóli 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 00:08
Insane, OldMe-NewMe, SailorMoon, Darrika lubią tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Dzisiaj pierwszy raz, według aplikacji owulacja była w 12dc, ja obstawiam że mogła być troszkę później, ale chyba mimo wszystko powinno już coś być? Jak uważacie?
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Byłam na weselu, jedna laska z którą nie zamieniłam cały wieczór ANI JEDNEGO słowa wychodząc spytała radośnie czy jestem przy nadziei, nosz kurwa. Co jakiś czas mam problem z wzdęciami i jak mi wywali brzuch to tak konkretnie. Wiele razy słyszałam takie pytania/komentarze, nawet kiedyś otworzyli mi dodatkową kasę w lidlu Ale to pierwszy raz kiedy usłyszałam to pytanie gdy chciałabym, żeby odpowiedź była inna. Uderzyło inaczej🔬 hormonalny chaos
🙋🏻♀️ 32, Poznań -
Murilega wrote:Trzymam kciuki by jak najszybciej udało się wrócić do sił i by ta ostatnia blastka się pienię zadomowiła i rosła.
Ja się powoli uczę mówić "pierwsza udana po 4 biochemicznych", by nie zostawiać niedomówień i nie skazywać się na przykre komentarze.
Na razie czekam na wtorek o robię listę pytań do niej... 🫣27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
sofiz wrote:Byłam na weselu, jedna laska z którą nie zamieniłam cały wieczór ANI JEDNEGO słowa wychodząc spytała radośnie czy jestem przy nadziei, nosz kurwa. Co jakiś czas mam problem z wzdęciami i jak mi wywali brzuch to tak konkretnie. Wiele razy słyszałam takie pytania/komentarze, nawet kiedyś otworzyli mi dodatkową kasę w lidlu Ale to pierwszy raz kiedy usłyszałam to pytanie gdy chciałabym, żeby odpowiedź była inna. Uderzyło inaczej
-
sofiz wrote:Byłam na weselu, jedna laska z którą nie zamieniłam cały wieczór ANI JEDNEGO słowa wychodząc spytała radośnie czy jestem przy nadziei, nosz kurwa. Co jakiś czas mam problem z wzdęciami i jak mi wywali brzuch to tak konkretnie. Wiele razy słyszałam takie pytania/komentarze, nawet kiedyś otworzyli mi dodatkową kasę w lidlu Ale to pierwszy raz kiedy usłyszałam to pytanie gdy chciałabym, żeby odpowiedź była inna. Uderzyło inaczej
-
Chesterka1124 wrote:Po antt tak może być. Ja pamiętam że kilka cykli miałam spoko a potem to juz tak rozjechane, że szok 😥 jak btm mogła cofnąć czas to nigdy bym nie brała tego syfuu. No ale cóż, byłam młoda i głupa 🤣
Nie no anty tabletki to najgorszy szit na świecie, ja 3 lata brałam, odstawiłam rok przed planowanym ropoczeciem starań a moje ciało oszalalo, pcos dostałam zaczęłam tyć dosłownie z powietrza, a trzymałam michę i 5 treningów w tygodniu, potem się poddałam jak już nie było efektów to po co się wysilać więc 1.5 roku mojej ciężkiej pracy poszło się walić przez rozregulowane hormony do tego libido mi zjechalo na dno rowu mariańskiego. A potem jeszcze rok starań o dziecko. Powiedziałam, że już nigdy żadnej antykoncepcji hormonalnej nigdy! Cykle też miałam rozpierdzielone w kosmos niektóre po ponad 40 dni 😬
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Nie no anty tabletki to najgorszy szit na świecie, ja 3 lata brałam, odstawiłam rok przed planowanym ropoczeciem starań a moje ciało oszalalo, pcos dostałam zaczęłam tyć dosłownie z powietrza, a trzymałam michę i 5 treningów w tygodniu, potem się poddałam jak już nie było efektów to po co się wysilać więc 1.5 roku mojej ciężkiej pracy poszło się walić przez rozregulowane hormony do tego libido mi zjechalo na dno rowu mariańskiego. A potem jeszcze rok starań o dziecko. Powiedziałam, że już nigdy żadnej antykoncepcji hormonalnej nigdy! Cykle też miałam rozpierdzielone w kosmos niektóre po ponad 40 dni 😬
-
BillieJean wrote:Kochane przepraszam Was, dzisiaj to wesele i mamy młyn, właśnie nie wyrobiłam się na mszę, mąż pojechał sam bo dziecko zasnęło mi przy cycku i zrobiło awanturę, że nie mogę wstać 🤣 życie ! Pojedziemy później na salę już razem.
Betę zrobię po niedzieli, dziś nie miałam jak, a po weekendzie i tak się wybierałam na badania, bo kupiłam pakiet badań.
Przez ten cały harmider nie mam kiedy sobie uświadomić co właśnie się dzieje, zrobiłam jeszcze dwa inne testy i cienie są wyraźniejsze.
https://zapodaj.net/plik-YYuFoiydih
Jeju dziewczyny… trzymam kciuki za nas wszystkie, tulę każdą która tego potrzebuje dziś 🥹🫂
Będziemy szły razem w tej przygodzie, testy dzień po dniu 🙈🥰BillieJean lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Nie no anty tabletki to najgorszy szit na świecie, ja 3 lata brałam, odstawiłam rok przed planowanym ropoczeciem starań a moje ciało oszalalo, pcos dostałam zaczęłam tyć dosłownie z powietrza, a trzymałam michę i 5 treningów w tygodniu, potem się poddałam jak już nie było efektów to po co się wysilać więc 1.5 roku mojej ciężkiej pracy poszło się walić przez rozregulowane hormony do tego libido mi zjechalo na dno rowu mariańskiego. A potem jeszcze rok starań o dziecko. Powiedziałam, że już nigdy żadnej antykoncepcji hormonalnej nigdy! Cykle też miałam rozpierdzielone w kosmos niektóre po ponad 40 dni 😬
Kurcze ja brałam z 8 lat tabsy anty, przerwałam 5 msc przed rozpoczęciem starań. Ale od razu cykle miałam regularne i nic mi się nie rozjechało. Swoje owulki też miałam od razu. Nie miałam też żadnych objawów typu tycie itp ale też nie wiem, czy zdecydowałabym się jeszcze kiedyś do nich wrócić…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
BillieJean wrote:Kochane przepraszam Was, dzisiaj to wesele i mamy młyn, właśnie nie wyrobiłam się na mszę, mąż pojechał sam bo dziecko zasnęło mi przy cycku i zrobiło awanturę, że nie mogę wstać 🤣 życie ! Pojedziemy później na salę już razem.
Betę zrobię po niedzieli, dziś nie miałam jak, a po weekendzie i tak się wybierałam na badania, bo kupiłam pakiet badań.
Przez ten cały harmider nie mam kiedy sobie uświadomić co właśnie się dzieje, zrobiłam jeszcze dwa inne testy i cienie są wyraźniejsze.
Jeju dziewczyny… trzymam kciuki za nas wszystkie, tulę każdą która tego potrzebuje dziś 🥹🫂
Mówiłam, że tak będzie😍 drugi raz pod rząd prowadzenie wątku dało taki sam rezultat jak u mnie😃
Cudownie🥰 gratulacje❤️ I mocne kciuki za bete🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀🍀BillieJean, Pulsik lubią tę wiadomość
30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😉
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk na 70%🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk💙
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - pomiary prawidłowe i 1783g Słodkości🍬
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺 około 3600g Henrysia🌞
10.12🏥 szpital
-
xSmerfetkax wrote:Ja 6 lat plastrów, zauważyłam że ok 3msc po odstawieniu poleciały mi włosy, ale jestem szoku że dopiero po 8 msc mógł się rozregulować cykl
Ja myślę, że takie zmiany hormonalne po tabletkach mogą długo wychodzić w końcu ten nasz organizm musi się jakoś ogarnąć i dojść do siebie Jan już nie ma tych hormonów z zewnątrz33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Jejku Ja przegapiłam post, ogromne gratulacje 😍 nk cudowne wieści, rośnijcie zdrowo teraz i czekamy na kolejne wieści 😍 klątwa prowadzącej to jednak prawda heheBillieJean lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina