Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙‍♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
Odpowiedz

W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙‍♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Kreska41 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewi masz jakieś odczucia po luteinie ?

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zastanawiałyście się kiedyś tak długo czekając na ciążę , dlaczego udaje się akurat w tym jednym cyklu ?Co ten jeden szczęśliwy cykl odróżnia od mnóstwo innych ?🤔
    Tak jakoś przy terminie miesiączki mnie na rozmyślanie wzięło 😅

BillieJean lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Czy zastanawiałyście się kiedyś tak długo czekając na ciążę , dlaczego udaje się akurat w tym jednym cyklu ?Co ten jeden szczęśliwy cykl odróżnia od mnóstwo innych ?🤔

Ojjjj tak to moje pytanie w głowie, które mi towarzyszy cały czas 😁 nie ma, nie ma a potem…ooo plemniczka trafił tam gdzie trzeba i to jeszcze wtedy kiedy być może się akurat nie spodziewaliśmy że to się uda

DaruniaKa, BillieJean, Pulsik lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Ojjjj tak to moje pytanie w głowie, które mi towarzyszy cały czas 😁 nie ma, nie ma a potem…ooo plemniczka trafił tam gdzie trzeba i to jeszcze wtedy kiedy być może się akurat nie spodziewaliśmy że to się uda
    Lubie słuchać takich historii 🥰
    Lubię czytać forum właśnie miedzy innymi dla historii staraczek które nie raz już pewnie wątpiły a tu nagle pyk ❤️

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • M93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Ja to po prawie roku starań się zastanawiam jak mogłam kiedyś bać się nastoletniej ciąży 😂

BillieJean, OldMe-NewMe lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja to po prawie roku starań się zastanawiam jak mogłam kiedyś bać się nastoletniej ciąży 😂
    Mam to samo , ale niestety dopiero 2 lata temu odezwał się instynkt przy odpowiednim partnerze😕
    A teraz bilans jest taki że 2 lata, 2 ciąże i 0 dzieci
    Ale ciągle wierzę w cuda💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 16:17

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Lubie słuchać takich historii 🥰
    Lubię czytać forum właśnie miedzy innymi dla historii staraczek które nie raz już pewnie wątpiły a tu nagle pyk ❤️

Ale przy problemach z zajściem przestaje się wierzyć w te wszystkie „wpadki”. No bo…jak to możliwe, że komuś się uda od razu i to niby „nieświadomie” i tak wyszło i już…a tu ludzie starają się od lat, pilnują cyklu i nie ma 🤷‍♀️ oczywiście nie neguje tego, że ktoś nie planował a jednak ciąża się zdarzyła, ale no to są właśnie te przemyślenia, że jak to się dzieje, że u innych od razu plemnik i komórka trafia tam gdzie trzeba a u innych wszystko pod kontrolą, zaplanowane najlepiej jak się da no i cóż…😉

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Ale przy problemach z zajściem przestaje się wierzyć w te wszystkie „wpadki”. No bo…jak to możliwe, że komuś się uda od razu i to niby „nieświadomie” i tak wyszło i już…a tu ludzie starają się od lat, pilnują cyklu i nie ma 🤷‍♀️ oczywiście nie neguje tego, że ktoś nie planował a jednak ciąża się zdarzyła, ale no to są właśnie te przemyślenia, że jak to się dzieje, że u innych od razu plemnik i komórka trafia tam gdzie trzeba a u innych wszystko pod kontrolą, zaplanowane najlepiej jak się da no i cóż…😉
    Myślimy podobnie😅 to jest moja ulubiona rozkmina -jak to jest możliwe ?
    Moja przyjaciółka 3 lata się starała, zrobiła wszystkie możliwe badania (razem z mężem) ,symulację, 2 inseminacje -niby zdrowi a ciąży brak. Po drugiej inseminacji tak się wkurzyła że tyle kasy wydali, 3 lata stresu i spiny, że się obraziła na starania i co ?pierwszy cykl zaszła 😊
    Druga znajoma, wiek 38 używki ,imprezy serio się źle prowadziła i fakt 1,5 roku się starali ale zaszła w końcu bez żadnych badań, leków ,cała ciąża czuła się jak bez niej, dziecko zdrowe💁🏼‍♀️
    Jak to wszystko jest możliwe to ja nie wiem 🙈

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • M93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Mam to samo , ale niestety dopiero 2 lata temu odezwał się instynkt przy odpowiednim partnerze😕
    A teraz bilans jest taki że 2 lata, 2 ciąże i 0 dzieci
    Ale ciągle wierzę w cuda💫
    A masz już diagnozę dlaczego tak się dzieje?

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Myślimy podobnie😅 to jest moja ulubiona rozkmina -jak to jest możliwe ?
    Moja przyjaciółka 3 lata się starała, zrobiła wszystkie możliwe badania (razem z mężem) ,symulację, 2 inseminacje -niby zdrowi a ciąży brak. Po drugiej inseminacji tak się wkurzyła że tyle kasy wydali, 3 lata stresu i spiny, że się obraziła na starania i co ?pierwszy cykl zaszła 😊
    Druga znajoma, wiek 38 używki ,imprezy serio się źle prowadziła i fakt 1,5 roku się starali ale zaszła w końcu bez żadnych badań, leków ,cała ciąża czuła się jak bez niej, dziecko zdrowe💁🏼‍♀️
    Jak to wszystko jest możliwe to ja nie wiem 🙈

No i u nas to samo wszystko niby ok, uważamy co robimy, żadnych papierosów, nadwagi itp a ciąży brak, a jak już się pojawiła to pozamaciczna 🤔🤷‍♀️

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    A masz już diagnozę dlaczego tak się dzieje?
    Niestety nie, u mnie ciężko w mieście o dobrego lekarza , muszę się rozeznać i chyba poszukać w jakimś większym mieście do którego dojadę :)
    Jak macie kogoś do polecenia z Poznania lub Wrocławia to poproszę 😊

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • M93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Niestety nie, u mnie ciężko w mieście o dobrego lekarza , muszę się rozeznać i chyba poszukać w jakimś większym mieście do którego dojadę :)
    Ja ostatnio byłam u naszego ordynatora szpitala ale jestem skąd indziej, to jedyne co to mnie zbadał i powiedział, że ludzie się starają o dziecko latami i że rok to nie dużo 😎 nie rozumiem skąd wszystkie dobre opinie o nim w internecie 🙈 bo mi nie pomógł kompletnie, ani żadnych badań nie zaproponował 🤷‍♀️ jedynie stwierdził, że jak partner ten sam co przy pierwszym dziecku to tylko próbować 🤷‍♀️
    Oczekiwałam więcej od osoby na takim stanowisku 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 17:23

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    No i u nas to samo wszystko niby ok, uważamy co robimy, żadnych papierosów, nadwagi itp a ciąży brak, a jak już się pojawiła to pozamaciczna 🤔🤷‍♀️
    Wierzę że jesteś już o krok 😊
    Ale zajście w ciążę jest dla mnie jedną wielką zagadką 😅 a na biologi wydawało się to takie proste plemnik +jajko=🤰🏼

Nowa2024, M93, BillieJean, OldMe-NewMe, Pulsik lubią tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:

My w Pz jesteśmy w pastelovej i jesteśmy zadowoleni z dr mimo, że na efekty jeszcze czekamy 😉

DaruniaKa lubi tę wiadomość

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    10dpo 🏳️🏳️🏳️
    Kochana trzymam kciuki w dalszym ciągu. Ja też zrobiłam test 10dpo i była biel, dopiero 12dpo wyszedł cień drugiej kreski. 🤞🤞🤞🤞

Insane, M93, Pulsik lubią tę wiadomość

Rocznik 92

Córka 08.2022
    Starania o drugie dziecko od 08.2023 cały czas karmiąc piersią
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja ostatnio byłam u naszego ordynatora szpitala ale jestem skąd indziej, to jedyne co to mnie zbadał i powiedział, że ludzie się starają o dziecko latami i że rok to nie dużo 😎 nie rozumiem skąd wszystkie dobre opinie o nim w internecie 🙈 bo mi nie pomógł kompletnie, ani żadnych badań nie zaproponował 🤷‍♀️ jedynie stwierdził, że jak partner ten sam co przy pierwszym dziecku to tylko próbować 🤷‍♀️
    Oczekiwałam więcej od osoby na takim stanowisku 🤷‍♀️
    Ja 3 miesiące temu też poszłam do ,,polecanej” lekarki która przyjedza do Naszego miasta raz na jakiś tam czas przyjmować pacjentów .
    Zbadała mnie,zrobiła wywiad (jeszcze na koncie była jedna cb ) i powiedziała że jak zależy mi na czasie to poleca inseminacje i tyle się dowiedziałam 😅

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Kochana trzymam kciuki w dalszym ciągu. Ja też zrobiłam test 10dpo i była biel, dopiero 12dpo wyszedł cień drugiej kreski. 🤞🤞🤞🤞
    BillieJean ,czy Ty kochana przeczuwałaś sukces w tym cyklu?😊 Czy coś było inaczej? Jakąś recepta na sukces,oprócz prowadzenia wątku?🤪

Anikaa, Insane, BillieJean, M93, Pulsik lubią tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:

Ja Wam powiem, że zaczęłam się zastanawiać co robiłam inaczej w tym cyklu i po prostu … na początku myślałam że cykl będzie na straty, bo mąż miał zaplanowany wyjazd w dni płodne akurat, więc schowałam termometr, bo od mierzenia temp trochę fiksowałam, patrzyłam w ten wykres co 10 min,
    Wyjazd odwołano , pojawiła się nadzieja … ale suple mi się pokończyły, nie miałam już kwasu foliowego,magnezu, omegi, witamin b, Wit D mi się zgubiła xd, więc nic nie brałam od 2 tygodni.. seks był bez spiny, może się uda może nie, córa chodziła spać bardzo późno - lato, gorąco, długo jest jasno, długo na dworze - nie było czasu na bzykanie i były przytulanki co dwa dni, myślałam że nic z tego bo pewnie się nie wstrzelilism, śluz może z jeden dzień był taki typowo płodny, ból owulacyjny czułam ale rano a przytulanki były chyba o 1 w nocy dopiero … myślałam że na bank się minęliśmy już z owulacja, 10dpo biel, rano 12 dpo - cienie dwóch krech - szok

Cykl miał być na straty, trochę odpuściliśmy i są dwie kreski, ja podejrzewam sw Józefa, że tam westchnął za nami i odpowiada za tę magię poczęcia, bo odmawiałam nowennę za jego wstawiennictwem a skończyłam w dzień ojca, jak sobie obliczam mniej więcej termin porodu .. wychodzi w okolicach 19 marca a to jest właśnie wspomnienie św Józefa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 18:40

Nowa2024, M93, DaruniaKa, edka85, Pulsik, Agacia_11 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

Córka 08.2022
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    BillieJean ,czy Ty kochana przeczuwałaś sukces w tym cyklu?😊 Czy coś było inaczej? Jakąś recepta na sukces,oprócz prowadzenia wątku?🤪

Właśnie nie przeczuwałam zabardzo, już miałam takie myśli, że znowu się nie udało, prawie rok, dlaczego ? Mąż też już się zmartwił, że może coś z nim nie tak..
    teraz tylko tak myślę, ze od kilku dni chce mi się siku częściej i trochę mi się robi słabo ale myślałam, że to po prostu od tych upałów 😅

Aaa tu pyk

Kochane a prowadzenie wątku bardzo wszystkim polecam ❤️ bardzo miłe doświadczenie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 17:58

Nowa2024, DaruniaKa, Pulsik lubią tę wiadomość

Rocznik 92

Córka 08.2022
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Ja mam taki PMS, że to byłby jakiś cud 🙈

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ