W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Sewi masz jakieś odczucia po luteinie ?12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Czy zastanawiałyście się kiedyś tak długo czekając na ciążę , dlaczego udaje się akurat w tym jednym cyklu ?Co ten jeden szczęśliwy cykl odróżnia od mnóstwo innych ?🤔
Tak jakoś przy terminie miesiączki mnie na rozmyślanie wzięło 😅BillieJean lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Czy zastanawiałyście się kiedyś tak długo czekając na ciążę , dlaczego udaje się akurat w tym jednym cyklu ?Co ten jeden szczęśliwy cykl odróżnia od mnóstwo innych ?🤔
Tak jakoś przy terminie miesiączki mnie na rozmyślanie wzięło 😅
Ojjjj tak to moje pytanie w głowie, które mi towarzyszy cały czas 😁 nie ma, nie ma a potem…ooo plemniczka trafił tam gdzie trzeba i to jeszcze wtedy kiedy być może się akurat nie spodziewaliśmy że to się udaDaruniaKa, BillieJean, Pulsik lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Ojjjj tak to moje pytanie w głowie, które mi towarzyszy cały czas 😁 nie ma, nie ma a potem…ooo plemniczka trafił tam gdzie trzeba i to jeszcze wtedy kiedy być może się akurat nie spodziewaliśmy że to się uda
Lubię czytać forum właśnie miedzy innymi dla historii staraczek które nie raz już pewnie wątpiły a tu nagle pyk ❤️
BillieJean lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Czy zastanawiałyście się kiedyś tak długo czekając na ciążę , dlaczego udaje się akurat w tym jednym cyklu ?Co ten jeden szczęśliwy cykl odróżnia od mnóstwo innych ?🤔
Tak jakoś przy terminie miesiączki mnie na rozmyślanie wzięło 😅BillieJean, OldMe-NewMe lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
M93 wrote:Ja to po prawie roku starań się zastanawiam jak mogłam kiedyś bać się nastoletniej ciąży 😂
A teraz bilans jest taki że 2 lata, 2 ciąże i 0 dzieci
Ale ciągle wierzę w cuda💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 16:17
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Lubie słuchać takich historii 🥰
Lubię czytać forum właśnie miedzy innymi dla historii staraczek które nie raz już pewnie wątpiły a tu nagle pyk ❤️
Ale przy problemach z zajściem przestaje się wierzyć w te wszystkie „wpadki”. No bo…jak to możliwe, że komuś się uda od razu i to niby „nieświadomie” i tak wyszło i już…a tu ludzie starają się od lat, pilnują cyklu i nie ma 🤷♀️ oczywiście nie neguje tego, że ktoś nie planował a jednak ciąża się zdarzyła, ale no to są właśnie te przemyślenia, że jak to się dzieje, że u innych od razu plemnik i komórka trafia tam gdzie trzeba a u innych wszystko pod kontrolą, zaplanowane najlepiej jak się da no i cóż…😉🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Ale przy problemach z zajściem przestaje się wierzyć w te wszystkie „wpadki”. No bo…jak to możliwe, że komuś się uda od razu i to niby „nieświadomie” i tak wyszło i już…a tu ludzie starają się od lat, pilnują cyklu i nie ma 🤷♀️ oczywiście nie neguje tego, że ktoś nie planował a jednak ciąża się zdarzyła, ale no to są właśnie te przemyślenia, że jak to się dzieje, że u innych od razu plemnik i komórka trafia tam gdzie trzeba a u innych wszystko pod kontrolą, zaplanowane najlepiej jak się da no i cóż…😉
Moja przyjaciółka 3 lata się starała, zrobiła wszystkie możliwe badania (razem z mężem) ,symulację, 2 inseminacje -niby zdrowi a ciąży brak. Po drugiej inseminacji tak się wkurzyła że tyle kasy wydali, 3 lata stresu i spiny, że się obraziła na starania i co ?pierwszy cykl zaszła 😊
Druga znajoma, wiek 38 używki ,imprezy serio się źle prowadziła i fakt 1,5 roku się starali ale zaszła w końcu bez żadnych badań, leków ,cała ciąża czuła się jak bez niej, dziecko zdrowe💁🏼♀️
Jak to wszystko jest możliwe to ja nie wiem 🙈Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Mam to samo , ale niestety dopiero 2 lata temu odezwał się instynkt przy odpowiednim partnerze😕
A teraz bilans jest taki że 2 lata, 2 ciąże i 0 dzieci
Ale ciągle wierzę w cuda💫👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
DaruniaKa wrote:Myślimy podobnie😅 to jest moja ulubiona rozkmina -jak to jest możliwe ?
Moja przyjaciółka 3 lata się starała, zrobiła wszystkie możliwe badania (razem z mężem) ,symulację, 2 inseminacje -niby zdrowi a ciąży brak. Po drugiej inseminacji tak się wkurzyła że tyle kasy wydali, 3 lata stresu i spiny, że się obraziła na starania i co ?pierwszy cykl zaszła 😊
Druga znajoma, wiek 38 używki ,imprezy serio się źle prowadziła i fakt 1,5 roku się starali ale zaszła w końcu bez żadnych badań, leków ,cała ciąża czuła się jak bez niej, dziecko zdrowe💁🏼♀️
Jak to wszystko jest możliwe to ja nie wiem 🙈
No i u nas to samo wszystko niby ok, uważamy co robimy, żadnych papierosów, nadwagi itp a ciąży brak, a jak już się pojawiła to pozamaciczna 🤔🤷♀️🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
M93 wrote:A masz już diagnozę dlaczego tak się dzieje?
Jak macie kogoś do polecenia z Poznania lub Wrocławia to poproszę 😊Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Niestety nie, u mnie ciężko w mieście o dobrego lekarza , muszę się rozeznać i chyba poszukać w jakimś większym mieście do którego dojadę
Jak macie kogoś do polecenia z Poznania lub Wrocławia to poproszę 😊
Oczekiwałam więcej od osoby na takim stanowisku 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 17:23
BillieJean lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Nowa2024 wrote:No i u nas to samo wszystko niby ok, uważamy co robimy, żadnych papierosów, nadwagi itp a ciąży brak, a jak już się pojawiła to pozamaciczna 🤔🤷♀️
Ale zajście w ciążę jest dla mnie jedną wielką zagadką 😅 a na biologi wydawało się to takie proste plemnik +jajko=🤰🏼Nowa2024, M93, BillieJean, OldMe-NewMe, Pulsik lubią tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Niestety nie, u mnie ciężko w mieście o dobrego lekarza , muszę się rozeznać i chyba poszukać w jakimś większym mieście do którego dojadę
Jak macie kogoś do polecenia z Poznania lub Wrocławia to poproszę 😊
My w Pz jesteśmy w pastelovej i jesteśmy zadowoleni z dr mimo, że na efekty jeszcze czekamy 😉DaruniaKa lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
M93 wrote:10dpo 🏳️🏳️🏳️
Insane, M93, Pulsik lubią tę wiadomość
-
M93 wrote:Ja ostatnio byłam u naszego ordynatora szpitala ale jestem skąd indziej, to jedyne co to mnie zbadał i powiedział, że ludzie się starają o dziecko latami i że rok to nie dużo 😎 nie rozumiem skąd wszystkie dobre opinie o nim w internecie 🙈 bo mi nie pomógł kompletnie, ani żadnych badań nie zaproponował 🤷♀️ jedynie stwierdził, że jak partner ten sam co przy pierwszym dziecku to tylko próbować 🤷♀️
Oczekiwałam więcej od osoby na takim stanowisku 🤷♀️
Zbadała mnie,zrobiła wywiad (jeszcze na koncie była jedna cb ) i powiedziała że jak zależy mi na czasie to poleca inseminacje i tyle się dowiedziałam 😅Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
BillieJean wrote:Kochana trzymam kciuki w dalszym ciągu. Ja też zrobiłam test 10dpo i była biel, dopiero 12dpo wyszedł cień drugiej kreski. 🤞🤞🤞🤞
Anikaa, Insane, BillieJean, M93, Pulsik lubią tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Tak jakoś przy terminie miesiączki mnie na rozmyślanie wzięło 😅
Ja Wam powiem, że zaczęłam się zastanawiać co robiłam inaczej w tym cyklu i po prostu … na początku myślałam że cykl będzie na straty, bo mąż miał zaplanowany wyjazd w dni płodne akurat, więc schowałam termometr, bo od mierzenia temp trochę fiksowałam, patrzyłam w ten wykres co 10 min,
Wyjazd odwołano , pojawiła się nadzieja … ale suple mi się pokończyły, nie miałam już kwasu foliowego,magnezu, omegi, witamin b, Wit D mi się zgubiła xd, więc nic nie brałam od 2 tygodni.. seks był bez spiny, może się uda może nie, córa chodziła spać bardzo późno - lato, gorąco, długo jest jasno, długo na dworze - nie było czasu na bzykanie i były przytulanki co dwa dni, myślałam że nic z tego bo pewnie się nie wstrzelilism, śluz może z jeden dzień był taki typowo płodny, ból owulacyjny czułam ale rano a przytulanki były chyba o 1 w nocy dopiero … myślałam że na bank się minęliśmy już z owulacja, 10dpo biel, rano 12 dpo - cienie dwóch krech - szok
Cykl miał być na straty, trochę odpuściliśmy i są dwie kreski, ja podejrzewam sw Józefa, że tam westchnął za nami i odpowiada za tę magię poczęcia, bo odmawiałam nowennę za jego wstawiennictwem a skończyłam w dzień ojca, jak sobie obliczam mniej więcej termin porodu .. wychodzi w okolicach 19 marca a to jest właśnie wspomnienie św JózefaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 18:40
Nowa2024, M93, DaruniaKa, edka85, Pulsik, Agacia_11 lubią tę wiadomość
-
DaruniaKa wrote:BillieJean ,czy Ty kochana przeczuwałaś sukces w tym cyklu?😊 Czy coś było inaczej? Jakąś recepta na sukces,oprócz prowadzenia wątku?🤪
Właśnie nie przeczuwałam zabardzo, już miałam takie myśli, że znowu się nie udało, prawie rok, dlaczego ? Mąż też już się zmartwił, że może coś z nim nie tak..
teraz tylko tak myślę, ze od kilku dni chce mi się siku częściej i trochę mi się robi słabo ale myślałam, że to po prostu od tych upałów 😅
Aaa tu pyk
Kochane a prowadzenie wątku bardzo wszystkim polecam ❤️ bardzo miłe doświadczenie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 17:58
Nowa2024, DaruniaKa, Pulsik lubią tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Kochana trzymam kciuki w dalszym ciągu. Ja też zrobiłam test 10dpo i była biel, dopiero 12dpo wyszedł cień drugiej kreski. 🤞🤞🤞🤞👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS.