W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
BillieJean wrote:Ja Wam powiem, że zaczęłam się zastanawiać co robiłam inaczej w tym cyklu i po prostu … na początku myślałam że cykl będzie na straty, bo mąż miał zaplanowany wyjazd w dni płodne akurat, więc schowałam termometr, bo od mierzenia temp trochę fiksowałam, patrzyłam w ten wykres co 10 min,
Wyjazd odwołano , pojawiła się nadzieja … ale suple mi się pokończyły, nie miałam już kwasu foliowego,magnezu, omegi, witamin b, Wit D mi się zgubiła xd, więc nic nie brałam od 2 tygodni.. seks był bez spiny, może się uda może nie, córa chodziła spać bardzo późno - lato, gorąco, długo jest jasno, długo na dworze - nie było czasu na bzykanie i były przytulanki co dwa dni, myślałam że nic z tego bo pewnie się nie wstrzelilism, śluz może z jeden dzień był taki typowo płodny, ból owulacyjny czułam ale rano a przytulanki były chyba o 1 w nocy dopiero … myślałam że na bank się minęliśmy już z owulacja, 10dpo biel, rano 12 dpo - cienie dwóch krech - szok
Cykl miał być na straty, trochę odpuściliśmy i są dwie kreski, ja podejrzewam sw Józefa, że tam westchnął za nami i odpowiada za tę magię poczęcia, bo odmawiałam nowennę za jego wstawiennictwem a skończyłam w dzień ojca, jak sobie obliczam mniej więcej termin porodu .. wychodzi w okolicach 19 marca a to jest właśnie wspomnienie św JózefaBillieJean lubi tę wiadomość
-
Mi też dziś cały dzień było niedobrze a już najbardziej jak jechałam w samochodzie z mężem jako pasażer. Kusi mnie jutro z rana test ale jeszcze poczekam kilka dni. Bo może 🐒 przyjdzie. Mam ciągła huśtawkę nastrojów. Z jednej strony mówię a dobra, w dupie, co się będę martwić poczekamy jeszcze z rok i się wtedy weźmiemy. Ogarniemy budowę, i inne sprawy i potem będziemy się martwić. A z drugiej… zobaczę gdzieś kogoś z maluszkiem, albo jakiegoś tik toka.. albo chociażby Wasze testy… i już totalnie wtedy chcę być w ciąży. Ech… czy to po odstawieniu anty taka burza emocjonalna ?
Jak to mówią. Kiedy jest się gotowym na kolejne dziecko? Kiedy widzisz kobietę z maluszkiem i zamiast jej współczuć to zazdrościsz:) więc chyba ja mam ten czas.Pcos-ka, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Schuyler wrote:Jak to mówią. Kiedy jest się gotowym na kolejne dziecko? Kiedy widzisz kobietę z maluszkiem i zamiast jej współczuć to zazdrościsz:) więc chyba ja mam ten czas.27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Schuyler wrote:Mi też dziś cały dzień było niedobrze a już najbardziej jak jechałam w samochodzie z mężem jako pasażer. Kusi mnie jutro z rana test ale jeszcze poczekam kilka dni. Bo może 🐒 przyjdzie. Mam ciągła huśtawkę nastrojów. Z jednej strony mówię a dobra, w dupie, co się będę martwić poczekamy jeszcze z rok i się wtedy weźmiemy. Ogarniemy budowę, i inne sprawy i potem będziemy się martwić. A z drugiej… zobaczę gdzieś kogoś z maluszkiem, albo jakiegoś tik toka.. albo chociażby Wasze testy… i już totalnie wtedy chcę być w ciąży. Ech… czy to po odstawieniu anty taka burza emocjonalna ?
Jak to mówią. Kiedy jest się gotowym na kolejne dziecko? Kiedy widzisz kobietę z maluszkiem i zamiast jej współczuć to zazdrościsz:) więc chyba ja mam ten czas.
Ech…to ja też już tak mam, że jak się dowiaduję, że ktoś jest w ciąży albo ma malutkiego bejbika to też jeeeeszcze bardziej chce i od razu się zastanawiam ile ja jeszcze mam czekać na ten moment? 🥲🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Ech…to ja też już tak mam, że jak się dowiaduję, że ktoś jest w ciąży albo ma malutkiego bejbika to też jeeeeszcze bardziej chce i od razu się zastanawiam ile ja jeszcze mam czekać na ten moment? 🥲
BillieJean lubi tę wiadomość
-
BillieJean wrote:
Cykl miał być na straty, trochę odpuściliśmy i są dwie kreski, ja podejrzewam sw Józefa, że tam westchnął za nami i odpowiada za tę magię poczęcia, bo odmawiałam nowennę za jego wstawiennictwem a skończyłam w dzień ojca, jak sobie obliczam mniej więcej termin porodu .. wychodzi w okolicach 19 marca a to jest właśnie wspomnienie św JózefaBillieJean, JoAnn lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Już ci to pisałam, że u sw. Józefa nie ma przypadków. To jest bardzo mocny patron 😉
Tak, czuję to 💪🏻
Każdemu kto wierzy w świętych obcowanie polecam się do niego zwrócić z jakąkolwiek prośbą.
edka85 lubi tę wiadomość
-
Chciałam testować jutro rano, ale mam tylko jeden test na ten miesiąc, więc poczekam wytrwale do piątku 😁 nie chce mi sie juz chodzić i kupować testów, mam wrażenie, że ludzie się na mnie wtedy krzywo patrzą 😂
-
Chesterka1124 wrote:Chciałam testować jutro rano, ale mam tylko jeden test na ten miesiąc, więc poczekam wytrwale do piątku 😁 nie chce mi sie juz chodzić i kupować testów, mam wrażenie, że ludzie się na mnie wtedy krzywo patrzą 😂
-
Chesterka1124 wrote:Chciałam testować jutro rano, ale mam tylko jeden test na ten miesiąc, więc poczekam wytrwale do piątku 😁 nie chce mi sie juz chodzić i kupować testów, mam wrażenie, że ludzie się na mnie wtedy krzywo patrzą 😂
-
BillieJean wrote:Ludźmi się w ogóle nie przejmuj w piątek to który będzie dzień cyklu ?
Anikaa wrote:Testuj jutro ze mną 😅
Kusisz ale no nie wiem 😂 chyba za wcześnie 😅
-
BillieJean wrote:Ludźmi się w ogóle nie przejmuj ?
Nie wiem, jakoś dziwnie patrzą, może za często kupuje. Muszę chyba zacząć zamawiać 🤣 -
Chesterka1124 wrote:Nie wiem, jakoś dziwnie patrzą, może za często kupuje. Muszę chyba zacząć zamawiać 🤣
-
Anikaa wrote:Ja przed pierwszą ciążą robiłam ich takie ilości, że zamawiałam do domu bo po pierwsze taniej a po drugie nie chciałabym kupować takiej ilości w aptece czy rossmanie 😂
-
Ja też nie chce kupować tony testów, bo to mnie stresuje. Poczekam do piątku 😁
-
Chesterka1124 wrote:Ja też nie chce kupować tony testów, bo to mnie stresuje. Poczekam do piątku 😁
-
Rozumiem, bo i ja jeszcze niedawno zamawiałam testy hurtowo, teraz miałam jakiś jeden paskowy, nastawiona że na bank wyjdzie biały xd a później w stresie wysłałam męża do rossmana po kilka kolejnych bo zobaczyłam cień, a zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki
Dziś kreska ciemniejsza
Mój mąż stwierdził: nooo to SCHWANGER ewidentnie 😅
https://zapodaj.net/plik-onUznw3EiIInsane, Siri, DaruniaKa, M93, Nowa2024, Martyna , Gosha1510, JoAnn, Pulsik, Chesterka1124, BuBu90, aambrozjaa93, Agacia_11, OldMe-NewMe lubią tę wiadomość