W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Teoretycznie widać ten moment, kiedy tempka ogólnie wzrosła (ten średni wzrost 0,2 stopnia jest „książkowo” dopuszczalny jako wyznacznik drugiej fazy), to że jakoś tam skacze, to zawsze trochę skacze, rzadko kiedy widzę wykresy z idealnie równymi liniami. To Twój pierwszy cykl z mierzeniem, więc jeszcze dojdziesz do wprawy. Obserwuj 😉BillieJean, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
U mnie niestety dzisiaj przyszła 🐒, a planowałam jutro się testować... Trochę się spodziewałam, bo wczoraj i dzisiaj temperatura mi spadła, ale jeszcze się łudziłam. Totalnie się rozkleiłam, nie wiem czemu miałam tak duże oczekiwania od tego cyklu, może przez to że pierwszy raz był monitoring, może przez to że lekarka powiedziała, że mamy super wyniki i była zaskoczona, że przez pół roku się nie udało. Mąż dzisiaj na delegacje wyjeżdżał i tuż przed wyjazdem sprzedałam mu cała we łzach tę informacje. Mam więc dodatkowo wyrzuty sumienia, że mu taka bombę sprzedałam na wyjazd, a przecież to nic nie zmieni i mogłam się wstrzymać aż wróci. Wczoraj mi powiedział, że się zmieniłam. Przez 10 lat byliśmy szczęśliwi, a od kiedy staramy się o dziecko, wszystko się popsuło, chodzę smutna i drażliwa, wszystko się wokół tego tematu kręci i jemu też to zaczyna na psychę siadać. Serce mi pęka, nie potrafię teraz wrzucić na luz i boję się, że ostatecznie stracę i jego 😭 któraś z Was też tak miała? Przepraszam za ten smutny ton, potrzebowałam to z siebie wyrzucić
-
Ja tylko czytałam o takich przypadkach,że życie podporzadkowywuje się ciąży...Nie dla wszystkich jest to zrozumiałe...zazwyczaj dla tych którzy przez to nie przechodzą- nie.
Chyba nie mogę dawać Ci pouczeń typu "uwopn8j glowe" Bo ja nie miałam celu. Moje życie jest bezsensu. Nie mam radości w niczym ale wtedy pomyślałam że powinnam mieć powód,i że nawet jeśli się nie uda,to niech ciąża będzie tym celem. I akurat ja dzięki temu żyje,mam cel.
Nic innego: zakupy,podróże, imprezy,...jest puste.
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Chesterka1124 wrote:Chciałam testować jutro rano, ale mam tylko jeden test na ten miesiąc, więc poczekam wytrwale do piątku 😁 nie chce mi sie juz chodzić i kupować testów, mam wrażenie, że ludzie się na mnie wtedy krzywo patrzą 😂
-
Anikaa wrote:Cześć dziewczyny. Pinki pokazują takie kreski bez ciąży ? Tak słyszałam. https://ibb.co/3Sr1ywq
-
Anikaa wrote:Cześć dziewczyny. Pinki pokazują takie kreski bez ciąży ? Tak słyszałam. https://ibb.co/3Sr1ywq
-
Vendigo wrote:U mnie niestety dzisiaj przyszła 🐒, a planowałam jutro się testować... Trochę się spodziewałam, bo wczoraj i dzisiaj temperatura mi spadła, ale jeszcze się łudziłam. Totalnie się rozkleiłam, nie wiem czemu miałam tak duże oczekiwania od tego cyklu, może przez to że pierwszy raz był monitoring, może przez to że lekarka powiedziała, że mamy super wyniki i była zaskoczona, że przez pół roku się nie udało. Mąż dzisiaj na delegacje wyjeżdżał i tuż przed wyjazdem sprzedałam mu cała we łzach tę informacje. Mam więc dodatkowo wyrzuty sumienia, że mu taka bombę sprzedałam na wyjazd, a przecież to nic nie zmieni i mogłam się wstrzymać aż wróci. Wczoraj mi powiedział, że się zmieniłam. Przez 10 lat byliśmy szczęśliwi, a od kiedy staramy się o dziecko, wszystko się popsuło, chodzę smutna i drażliwa, wszystko się wokół tego tematu kręci i jemu też to zaczyna na psychę siadać. Serce mi pęka, nie potrafię teraz wrzucić na luz i boję się, że ostatecznie stracę i jego 😭 któraś z Was też tak miała? Przepraszam za ten smutny ton, potrzebowałam to z siebie wyrzucić
Bardzo mi przykro,
To jest trudne dla Ciebie i dla Twojego męża na pewno też, ale przeżywacie to inaczej. Życzę żeby wszystko się poukładało, żeby emocje szybko opadły, nowy cykl to zawsze nowe szanse, wiem że to wyświechtany banał, ale patrząc na historie z forum to czasem udaje się w niespodziewanym momencie.
Jeszcze będzie pięknie, musi być !
Kreska Tobie również życzę żeby zaświeciło słońce ☀️Vendigo lubi tę wiadomość
-
Dziś nie pojechałam na betę, u nas to nie taka prosta sprawa, nikt z Mała nie posiedzi, jedynie mąż a on dziś zaspał do pracy i musiał szybko lecieć 😅
-
BillieJean wrote:Bardzo mi przykro,
To jest trudne dla Ciebie i dla Twojego męża na pewno też, ale przeżywacie to inaczej. Życzę żeby wszystko się poukładało, żeby emocje szybko opadły, nowy cykl to zawsze nowe szanse, wiem że to wyświechtany banał, ale patrząc na historie z forum to czasem udaje się w niespodziewanym momencie.
Jeszcze będzie pięknie, musi być !
Kreska Tobie również życzę żeby zaświeciło słońce ☀️
Oh,dziękuję Ci kochana ! 😘BillieJean lubi tę wiadomość
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Dziewczyny, powoli nadrabiam Was po weekendzie.
Anikaa jak dla mnie to ciążowe kreski 🤞🏻Beta rozwieje wszelkie wątpliwości ❤️ Mocne kciuki!
Billie pięknie ciemnieją ci te kreseczki! Myślę, że śmiało mogę gratulować 🤞🏻❤️BillieJean lubi tę wiadomość
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10. wizyta ✅
•18.11. 25+5 817g uparciucha 🩵👦🏻
•16.12. wizyta ⏳
•21.12. III prenatalne ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
Hej dziewczyny. Od kilku miesięcy śledzę comiesięczne wątki, natomiast wcześniej się nie udzielałam. Zastanawiałam się „ a co jak dołączę, a uda się od razu zajść w ciążę”.
Chciałam się przywitać i powiedzieć opowiedzieć kilka słów o sobie 🙂
Z partnerem staramy się od 4 cykli. Dziś postanowiłam napisać, ponieważ obudziłam się i znów przywitała mnie 🐒. Mamy za sobą ciążę biochemiczną w drugim cyklu starań. Do dziś przed oczami mam dwie kreski na teście, piękną reakcje mojego narzeczonego, a później niska beta i krwawienie 😢. Teraz mam nadzieję, że dołącze do Was i zajdę w tą ciążę!
Dziewczyny, podziwiam Was za wsparcie, które sobie okazujecie ♥️ Udało mi się poznać wiele Waszych historii czytając forum.
Ściskam wszystkie osoby, które w ostatnim czasie doświadczyły ciężkich momentów 🫂
Gratuluję też tym, które zobaczyły długo wyczekiwane ⏸️!BillieJean, JoAnn, Chesterka1124, Nowa2024, Insane, DaruniaKa, Vendigo, Pulsik lubią tę wiadomość
Starania od 03.2024
12.06 ⏸️
14.06 beta 15
16.06 cb 💔
10.09 ⏸️
11.09 beta 31,9 / prog 28,8
13.09 beta 108 / prog 31,2
30.09 0,5 cm okruszka z bijącym ♥️ -
Olinek7 wrote:Hej dziewczyny. Od kilku miesięcy śledzę comiesięczne wątki, natomiast wcześniej się nie udzielałam. Zastanawiałam się „ a co jak dołączę, a uda się od razu zajść w ciążę”.
Chciałam się przywitać i powiedzieć opowiedzieć kilka słów o sobie 🙂
Z partnerem staramy się od 4 cykli. Dziś postanowiłam napisać, ponieważ obudziłam się i znów przywitała mnie 🐒. Mamy za sobą ciążę biochemiczną w drugim cyklu starań. Do dziś przed oczami mam dwie kreski na teście, piękną reakcje mojego narzeczonego, a później niska beta i krwawienie 😢. Teraz mam nadzieję, że dołącze do Was i zajdę w tą ciążę!
Dziewczyny, podziwiam Was za wsparcie, które sobie okazujecie ♥️ Udało mi się poznać wiele Waszych historii czytając forum.
Ściskam wszystkie osoby, które w ostatnim czasie doświadczyły ciężkich momentów 🫂
Gratuluję też tym, które zobaczyły długo wyczekiwane ⏸️!
Cześć Olinek! Cieszę się, że do nas dołączyłaś
Faktycznie panuje tu wyjątkowa atmosfera i zawsze można liczyć na wsparcie Dziewczyn ❤️❤️❤️
Ściskam za 🐒 i życzę żeby to właśnie ten cykl okazał się szczęśliwym 🤞Olinek7 lubi tę wiadomość
-
Kreska41 wrote:Ja tylko czytałam o takich przypadkach,że życie podporzadkowywuje się ciąży...Nie dla wszystkich jest to zrozumiałe...zazwyczaj dla tych którzy przez to nie przechodzą- nie.
Chyba nie mogę dawać Ci pouczeń typu "uwopn8j glowe" Bo ja nie miałam celu. Moje życie jest bezsensu. Nie mam radości w niczym ale wtedy pomyślałam że powinnam mieć powód,i że nawet jeśli się nie uda,to niech ciąża będzie tym celem. I akurat ja dzięki temu żyje,mam cel.
Nic innego: zakupy,podróże, imprezy,...jest puste.
Czekam np na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie... jakby to miało cokolwiek zmienić... a jutro będzie tylko rozczarowanie 😔27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Ja dzisiaj lecę do kosmetyczki i po niej skoczę na proga, bo już mi za długo bez żadnej informacji nowej 😵💫😵💫 odliczam do tego czwartku jak szalona 😅
Słuchajcie w ogóle wczorajszej mojej historii 🫣 byłam u taty na cmentarzu no i wiadomo modliłam się o zdrówko dla kropka. Odchodzimy od grobu, a mi plomba wypadła 😅 tak po prostu, nic nie zrobiłam. Śmiałam sie, że to chyba znak i kropek będzie zdrowo się rozwijał 🥺 -
BuBu90 wrote:A masz potwierdzoną owulację?