W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Schuyler wrote:Ja swojemu wcale nie mówię o fazach cyklu. Nie chce go dodatkowo stresować. Poprostu przytulamy się co drugi dzień, ale to u nas standard więc mam nadzieję że to wystarczy. Denerwuje mnie tylko to że nie wiem jak mój cykl po biochemię wyglądał. Czy w ogóle była owulacja. Wydaje mi się że mogła być taka opóźniona bo miałam taki śluz jak owulacyjny jakieś 6 dni temu. Więc jeszcze czekam cierpliwie że może coś wyjdzie. Mogłam zrobić testy, ale nie miałam akurat w domu a przez tą złamaną nogę nie miałam jak się wybrać do miasta, bo najbliższą aptekę mam 20 km od domu. A przez Internet już było za późno zamawiać . Ogólnie powinnam dostać miesiączki dwa dni temu ale biorę poprawkę na to. Więc jestem taka wolna strzelczynią w tym miesiącu jednak. Ostatnio mam bardzo duzo stresów więc nie nastawiam się. Ale chciałabym chociaż dostać tej 🐒 i zacząć cykl normalny…
A byłaś po biochemie na usg?
U mnie po biochemie byłam sprawdzić czy wszystko jest okej. Byłam w 10 dc I pęcherzyk dominujący miał wtedy 15mm. Nie robiłam później żadnych testów owulacyjnych, natomiast po 4 dniach pojawił się śluz płodny. Dziwne było tylko to, że był on jedynie przez jeden dzień. Niestety w tamtym cyklu nie wyszło.
Trzymam kciuki, żeby ta spóźniona 🐒 była dobrą nowiną 🍀Starania od 03.2024
12.06 ⏸️
14.06 beta 15
16.06 cb 💔
10.09 ⏸️
11.09 beta 31,9 / prog 28,8
13.09 beta 108 / prog 31,2
30.09 0,5 cm okruszka z bijącym ♥️ -
Nowa2024 wrote:Ja z kolei zauważyłam, że mój mąż starania bierze bardzo do siebie. W sensie, że jak się nie uda to przez niego, jak by na nim spoczywała odpowiedzialność i „nie lubi” tego okresu okoloowulacyjnego powiedzmy 🤣 ale no chce dziecko więc jakoś musi też to przeżyć
BillieJean, Nowa2024, kknn, Insane lubią tę wiadomość
-
Olinek7 wrote:A byłaś po biochemie na usg?
U mnie po biochemie byłam sprawdzić czy wszystko jest okej. Byłam w 10 dc I pęcherzyk dominujący miał wtedy 15mm. Nie robiłam później żadnych testów owulacyjnych, natomiast po 4 dniach pojawił się śluz płodny. Dziwne było tylko to, że był on jedynie przez jeden dzień. Niestety w tamtym cyklu nie wyszło.
Trzymam kciuki, żeby ta spóźniona 🐒 była dobrą nowiną 🍀
Olinek, Twoja historia jest dokładnie taka jak moja 🌸
W drugim cyklu Biochem, później nic i teraz czekam na testowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 13:07
-
SailorMoon wrote:Olinek, Twoja historia jest dokładnie taka jak moja 🌸
W drugim cyklu Biochem, później nic i teraz czekam na testowanie
Trzymam mocno kciuki za piątkowe testowanie 🍀Starania od 03.2024
12.06 ⏸️
14.06 beta 15
16.06 cb 💔
10.09 ⏸️
Anikaa wrote:Zrobiłam facelle płytkowy od razu po tych pinkach rano https://ibb.co/kGQdnqd
Anikaa lubi tę wiadomość
-
Jendza wrote:Cześć, czy któraś z was kiedyś oszukał wczesny test ciążowy marki cephamed? Taki różowo niebieskie opakowanie, płytkowy.
-
xSmerfetkax wrote:Hej! Ja niestety ten cykl spisałam na straty, wczoraj przyszła 🐵, teraz zacznę 3 cykl starań. I mam pytanie, polecacie korzystać z testów owulacyjnych?
Przytulam za tego małpiszona wrednego 🫂
Mi testy owu pomogły w taki sposób że wyłapałam po porodzie moment, w którym te owulacje powróciły faktycznie, miałam ileś cykli bezowulacyjnych przez karmienie piersią .
Więc to może dać jakiś obraz sytuacji .. jakiś.. bo nie ma 100% pewności że po wyłapanym Piku na teście ta owulacja wystąpi, to może lepiej pokazać wykres temperatury a najlepiej monitoring u lekarza.xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Hej! Ja niestety ten cykl spisałam na straty, wczoraj przyszła 🐵, teraz zacznę 3 cykl starań. I mam pytanie, polecacie korzystać z testów owulacyjnych?
-
BillieJean wrote:Niestety nie znam chyba tych testów, a pokazał Ci dwie kreski gdy nie było ciąży? Robiłaś inny test? Poziom beta hcg ?
Pokazał, że ciąży nie ma. Dwa testy robione w odstępach dwóch dni. Dwa dni przed spodziewana miesiączka i w dzień miesiączki. Ale okres nie przyszedł (powinien być wczoraj) i zastanawiam się czy robić sobie nadzieję, czy cierpliwie czekać. Pierwszy raz robiłam ten test, a był na przecenie w aptece... I ogólnie jakiś taki mało znany wyglądowo 🙂2015👰🏼♀️🤵🏼♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS -
SailorMoon wrote:Mój małżonek podchodzi do tematu zadaniowo lubi wiedzieć kiedy co i jak ostatnio nawet chciał zobaczyć jak wygląda sytuacja w aplikacji 😅
To mój kompletnie nie ogarnia 🤣 ostatnio po iui zapytał „czyli ty teraz jesteś w ciąży tak?” 🤣🤣🤣BillieJean, Agacia_11, Pulsik lubią tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Ja miałam jeden cykl z testami owulacyjnymi. Ku mojemu zaskoczeniu, to był cykl, w którym udało się zajść w ciążę, niestety cb.
Napisałam, że ku mojemu zdziwieniu, bo już sama nie wiedziałam czy ten pik był czy nie. Wydawało mi się, że był, a po 2 dniach znów kreska była tak samo ciemna jak dwa dni wcześniej. Do tego pilnowanie aby nie pić, pilnowanie godzin (ja robiłam testy rano i wieczorem), nie wspominając o tym jak się nakręciłam w tym cyklu.
Na ten moment testowanie odpuściłam, będę obserwować swoje ciało + regularne przytulanki. Zobaczymy co z tego wyjdzie 😊BillieJean lubi tę wiadomość
Starania od 03.2024
12.06 ⏸️
14.06 beta 15
16.06 cb 💔
10.09 ⏸️
Po 5 dniach spóźnienia i dawania nadziei przyszła 🐒 Ech...
-
Nowa2024 wrote:To mój kompletnie nie ogarnia 🤣 ostatnio po iui zapytał „czyli ty teraz jesteś w ciąży tak?” 🤣🤣🤣
Hahah rozbawiło mnie to! Ale to dlatego, że mam wrażenie, że mój również nie ogarnia tematu i samej przypomniało mi się kilka takich sytuacji 🙈 Ohh ci nasi faceci 🫶🏻Nowa2024 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2024
12.06 ⏸️
14.06 beta 15
16.06 cb 💔
10.09 ⏸️
Nowa2024 wrote:To mój kompletnie nie ogarnia 🤣 ostatnio po iui zapytał „czyli ty teraz jesteś w ciąży tak?” 🤣🤣🤣
Mojemu jak pokazałam dwie kreski zapytał „a kiedy zdasz ten test?” W sensie kiedy będzie pozytywny 🤣 biedny myślał, że kreska kontrolka musi być taka sama jak testowa 🤣Nowa2024, Agacia_11 lubią tę wiadomość
-
Martyna wrote:Możemy zbić sobie piątkę!
Mojemu jak pokazałam dwie kreski zapytał „a kiedy zdasz ten test?” W sensie kiedy będzie pozytywny 🤣 biedny myślał, że kreska kontrolka musi być taka sama jak testowa 🤣
Czasami to mnie wkurza ten nieogar, ale w sumie mniej wiedzą to lepiej śpią 🤣Martyna , BillieJean, Olinek7 lubią tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Martyna wrote:Możemy zbić sobie piątkę!
Mojemu jak pokazałam dwie kreski zapytał „a kiedy zdasz ten test?” W sensie kiedy będzie pozytywny 🤣 biedny myślał, że kreska kontrolka musi być taka sama jak testowa 🤣BillieJean, M93, Olinek7, Nowa2024, Insane, Pulsik lubią tę wiadomość
-
Macie wykupione premium na aplikacji ovufriend? Zastanawiam się czy jest sens. Widziałam, że jest tam analiza cyklu i inne bajery i właśnie to mnie kusi 😅 ale nie chce kasy na marne wydawać. Podzielcie się swoją opinią 😊