Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱
Odpowiedz

W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter, jakie rodo? 😂

PS. Ty następna testujesz!

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Świeżynka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Wiesz co, nie sądzę, żeby to był efekt picia małej ilości wody, bo mój pił jej dużo, a kawy w ogóle. 🙂 Na pierwsze ogólne badania wysłał mój ginekolog. Później jak dwa razy z rzędu wyszła ta lepkość, a ja dalej traciłam ciąże to wysłałam go do androloga. A posiew poleciła zrobić babeczka z pracowni andrologicznej, w której mąż badał nasienie. Nic w posiewie co prawda nie wyszło, widocznie taka jego uroda akurat, ale jak u was jest gęściej to myślę, że warto zrobić i oby nic nie wyszło. 🙂 Później pił flegaminę, żeby zmniejszyć ta lepkość chociaż trochę. 😅

Ja to jestem zielona w tym wszystkim. W takim razie najpierw ginekolog, potem ewentualnie androlog no i pewnie ten posiew zrobimy. A powiedz mi jak to z tym posiewem jest tak samo się oddaje nasienie jak przy badaniu nasienia? Czy można w domu a potem dowieźć? Chyba że najlepiej zrobić i badanie nasienia i posiew jednocześnie, tylko pewnie żeby robić powtórne badanie nasienia to przydałoby się może jakieś witaminy wprowadzić mężowi. Na ten moment nic mąż nie bierze, a ja też nie dokońca wiem co mu dawać a nie chce go bombardować milionem tabletek....

A jak sie ma lepkość do ilości plemników w ejakulacie? Jest jakaś zależność? Im więcej tym bardziej lepkie czy coś?

Boziu tyle pytań że chyba zaczne spisywać bo wszystko zapomnę jak pójdę do lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 22:01

• Jusia88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone bidulko mam nadzieje że to ostatni okres ✊🏻🤞🏻 Możliwe że okres jest silniejszy przez powiększone jajniki i stymulację 😩 oby jutro było lepiej 🤗✊🏻 Odpoczywaj

Starania od 2019 🚼
    👱🏼‍♀️33👱🏻‍♂️34
    ▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
    ( operacja jajowód zachowany )
    ▪️Maj 2021 klinika w De
    Endometrioza
    Zrost lewego jajnika z macicą
    Lewy jajowód niedrożny
    ▪️Sierpień 2021 IVF
    Protokół długi
    19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
    Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
    24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
    Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
    Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
    Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
    Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
    13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
    20.09 Mamy ❤️
    12.10 Wizyta 👩🏼‍⚕️ CRL 3cm 😍
    03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
    04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
    17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙

Marcel 23.04.2022 16:51
    Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
    2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰

202204235378.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Otter, jakie rodo? 😂

PS. Ty następna testujesz!

Uprzedzam, żeby nikt nie wziął mnie za stalkera 😆 ale pierwsza strona musi mieć newsiki

Mam pinka, ale chyba nie ma co testować, bo u mnie z tą homocysteina to nic z tego 😏 ale dzisiaj wzięłam pierwszy raz suple na jej zbicie, a jutro idę sprawdzić mutacje 😁 zamiast kuriera wybrałam punkt pobrań i tam zrobią mi wymaz i wyślą do analizy na testDNA 😉 za bardzo stresował mnie ten kurier 😆

Kaśik lubi tę wiadomość

• celina550 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Uprzedzam, żeby nikt nie wziął mnie za stalkera 😆 ale pierwsza strona musi mieć newsiki

Mam pinka, ale chyba nie ma co testować, bo u mnie z tą homocysteina to nic z tego 😏 ale dzisiaj wzięłam pierwszy raz suple na jej zbicie, a jutro idę sprawdzić mutacje 😁 zamiast kuriera wybrałam punkt pobrań i tam zrobią mi wymaz i wyślą do analizy na testDNA 😉 za bardzo stresował mnie ten kurier 😆

Też mnie stresował, ale jak wyjęłam kopertę zwrotna, to jest tam nazwa paczkomatu jako nadawca, więc spróbuję jutro odesłać moja ulubiona forma - bez kontaktu z ludźmi 😆

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:

Ja pamiętam jakiego ja mualam stres z tym kurierem 🤨
    Ale dobra duszyczka mi pomogła z tym 🙊

• Kaśik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter bardzo ładna pierwsza strona 😉

Otter lubi tę wiadomość

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • Otter Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Też mnie stresował, ale jak wyjęłam kopertę zwrotna, to jest tam nazwa paczkomatu jako nadawca, więc spróbuję jutro odesłać moja ulubiona forma - bez kontaktu z ludźmi 😆

A jak sytuacja u Ciebie? 😉

Ja jeszcze bym tego kuriera ogarnęła, ale pewnie bym ciągle sprawdzala żeby go nie przegapić, ale poległam na instrukcji do wymazu 😆
     "Za pomocą wymazówek z zestawu 10-krotnie potrzesz wnętrze swojego policzka."- potrzeć jak? Góra- dół i to jako jeden, czy góra- dół i to już jest liczone jako dwa potarcia, a może obracać wymazowke i każdy obrót liczyć jako jeden 😂

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter piękna pierwsza strona, dziekuje za piękny diamencik na rocznice 🙈😅 oj 25.07 gęsto jest gęsto, Ivanka i Cecylia testują a my z Mersalla świętujemy rocznice, coś na pewno się będzie działo tego dnia, dziewczyny liczę na Wasze tesciki 😎✊

Otter, Ivanka93 lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    A jak sytuacja u Ciebie? 😉

Ja jeszcze bym tego kuriera ogarnęła, ale pewnie bym ciągle sprawdzala żeby go nie przegapić, ale poległam na instrukcji do wymazu 😆
     "Za pomocą wymazówek z zestawu 10-krotnie potrzesz wnętrze swojego policzka."- potrzeć jak? Góra- dół i to jako jeden, czy góra- dół i to już jest liczone jako dwa potarcia, a może obracać wymazowke i każdy obrót liczyć jako jeden 😂

Otter! Przesyłka jest ubezpieczona - jeśli źle pobierzesz, wyślą ponownie. Tak na przyszłość 😊

PS. Ja sobie mizialam byle jak, byle 10 sek. 🙈

Kaśik, Otter lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o poranku sobie pomiziałam i potem dopiero przeczytałam ulotkę, że nie powinno się wykonywać wymazu po umyciu zębów 😳 ale już było po ptakach 😂

Księgowa, Otter lubią tę wiadomość

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka wrote:
    Maciejka bardzo bym chciała żeby się udało szczególnie że z każdym nowym cyklem mam coraz mniej nadziei na to że się uda. Mam nadzieję że najbliższa wizyta u ginekologa popchnie starania do przodu i dostanę trochę wiary w powodzenie.
    Kciuki w takim razie za wizytę ✊🍀niech nowy lekarz okaże się tym, który da nową nadzieję!!😊

• Izi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a gdzie robiłaś ta glukozę i insulinę?

Świeżynka wiesz można zrobić posiew zobaczysz czego mąż ewentualnie potrzebuje. Można zrobić badanie nasienia i posiew jednocześnie jeżeli będzie wystarczająca ilość materiału, jeżeli nie to zrobią badanie nasienia, a na posiew trzeba będzie być osobno.
    Lepkość jest oznaczana jako osobny parametr.
    W większości labów i do badania nasienia i do posiewu można dowieźć materiał, tu trzeba w labie doczytać konkretnym, ale jest zwykle na to 30 minut i trzeba trzymać w cieple, najlepiej przy ciele. Najlepiej zrobić na miejscu, chyba, że macie rzut kamieniem do laboratorium bo wtedy jest pewność, że nie straci nasienie na jakość w czasie transportu.

Powoli jakoś to ogarniesz, chociaż życzę żebyś nie musiała :)
    Jak chcesz coś dawać mężowi to np fertilman, zadbać głównie o ruch, dietę zdrowa, możesz orzechy dodać, luźne gatki i rezygnacja z gorących kąpieli :)

No i jak chcecie iść do androloga to już z wynikami badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 23:36

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestował i 13dpo biel 😉 i nawet brzuch zaczął odzywać się okresowo więc czekam do piątku na nowy cykl 👙

• Otter Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, krzywa możesz zrobić w punkcie pobrań np 😉 ale pamiętaj, że trzeba mieć zazwyczaj skierowanie od lekarza na krzywą.

Izi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dzisiaj jest lepiej a nawet normalnie ale wczoraj było masakrycznie.😨
    Miałam silny ból miesiączkowy + bolały mnie oba jajniki. Coś okropnego.... Paracetamol i nospa nic nie zmieniły, dopiero Ketonal. Oby teraz było tylko lżej. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 06:44

• Izi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik 👊👊👊👊👊

Kaśik lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Anka a gdzie robiłaś ta glukozę i insulinę?

Świeżynka wiesz można zrobić posiew zobaczysz czego mąż ewentualnie potrzebuje. Można zrobić badanie nasienia i posiew jednocześnie jeżeli będzie wystarczająca ilość materiału, jeżeli nie to zrobią badanie nasienia, a na posiew trzeba będzie być osobno.
    Lepkość jest oznaczana jako osobny parametr.
    W większości labów i do badania nasienia i do posiewu można dowieźć materiał, tu trzeba w labie doczytać konkretnym, ale jest zwykle na to 30 minut i trzeba trzymać w cieple, najlepiej przy ciele. Najlepiej zrobić na miejscu, chyba, że macie rzut kamieniem do laboratorium bo wtedy jest pewność, że nie straci nasienie na jakość w czasie transportu.

Powoli jakoś to ogarniesz, chociaż życzę żebyś nie musiała :)
    Jak chcesz coś dawać mężowi to np fertilman, zadbać głównie o ruch, dietę zdrowa, możesz orzechy dodać, luźne gatki i rezygnacja z gorących kąpieli :)

No i jak chcecie iść do androloga to już z wynikami badań.
    S każdym laboratorium, zrobisz :)
    Ale większość wymaga skierowania, ja pojechałam tam gdzie go nie wymagają ☺ bo nie chciało mi się wyjaśniać po co mi je.. i tak bym płaciła i tak

A co do pobierania z tych wymazowek to ja tez kręciłam obojętnie jak .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter piękna pierwsza stronka 💓
    Jak tak wszystko wpisujesz to czy możesz wpisać ze mam w piątek monitoring? 🙈

Izi lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak myślałam, kupiłam mojemu te luźne gatki powiedziałam, że ja zmieniam pracę i nie przerywam starań co też jest dla mnie stresujące trochę, że też dużo robię więc chciałabym, żeby nosił chociaż w domu, jak nie to nie, ja przynajmniej nie będę miała wyrzutów sumienia, że go nie namawiałam. Stwierdził, że w sumie czemu nie, spróbuje. Nawet nie stawiał oporu żadnego.
    Wczoraj mówi: wiesz co... poszlibyśmy na zakupy, ja bym sobie dokupił jeszcze takich ze dwie pary może bo są na prawdę wygodne...

Zauważyłam, że czasami trzeba coś kupić / załatwić za faceta po prostu.
    Orzechy brazylijskie? Kupiłam i pierwsze to "nie smakuje, nie chcę", mówię, ok zjemy to opakowanie i kupi się inne bo mówiłeś, że możemy kupić i spróbować. W połowie paczki "wiesz co nawet dobre są", na końcu paczki "będziesz pamiętać w lidlu żeby te same orzechy wziąć?" :D
    tu akurat i mi na początku nie podeszły tak jak później :D

Wiolala, Simons_cat, bindweef lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ