W listopadzie druga kreska, będę trzeźwa na sylwestra!
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysia super ze rośnie zgodnie z oczekiwaniem, kciuki za estradiol ✊ i żeby ta hiperka sie nie przyplątała… ✊
Mersalla, na pewno to duży przeskok przeprowadzka z Wrocławia do Gliwic, ale mam nadzieje ze się przyzwyczaisz. Moim zdaniem Gliwice mają swój urok, często jeździmy z mężem specjalnie do Gliwic do knajpek, sporo tam uroczych miejsc 😉 Polecam Olio Pizza Napoletana na rynku, jest świetna 🤭17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Ja tak wpadam czasami podczytuję co u Was - nie ukrywam, że dziś czekam Asia mocno na Twoją wizytę
Skorek, Hania kciuki!Hania123, Asia2309 lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Krysia1411 wrote:🤞🤞 za wszystkie dzisiejsze wizyty...
Ja juz po... czekam na wyniki estradiolu, ale pęcherzyki rosną zgodnie z oczekiwaniami... no i rośnie ryzyko hiperki... w lewym jajniku jeat "tylko" 8, a w prawym ponad 20 😱
Ile pęcherzyków 🙈 kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli ✊🏻✊🏻🍀🍀🍀 -
Dziewczyny mam takie pytanie: muszę przed histeroskopią zrobić rtg klatki piersiowej oraz tsh, prolaktynę. Myślicie, że mogę poprosić lekarza ogólnego o skierowanie na nfz? Chodzi mi gównie o rtg.
Asia 🤞🤞
Sway gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 12:37
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Dziękuję dziewczyny za przywitanie 😗
Sway piękna beta ❤
Ja też już mam wyniki na trombo. Prawie takie jak lilou 2 z 3 te same, tylko zamiast czynnik v (r2) mi wyszło ten leiden nie prawidłowy.
🤷♀️Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Sesyjna myślę, że jak najbardziej 🙂 chyba, że ktoś wie lepiej to niech mnie poprawi. Znalezione w internetach:
"Kierowanie na badania radiologiczne
Ogólna zasada
Na wszystkie badania diagnostyczne a także zabiegi z zakresu radiologii zabiegowej (interwencyjnej) w których stosuje się promieniowanie jonizujące, konieczne jest posiadanie skierowania. Wymóg ten dotyczy także badań, płatnych przez pacjenta. Obowiązkiem pracowni radiologicznej jest żądanie przedstawienia skierowania. Jest to przepis mający zabezpieczyć pacjentów przed niepotrzebnym narażeniem na promieniowanie jonizujące." -
Jedna_z_Wielu wrote:Dziękuję dziewczyny za przywitanie 😗
Sway piękna beta ❤
Ja też już mam wyniki na trombo. Prawie takie jak lilou 2 z 3 te same, tylko zamiast czynnik v (r2) mi wyszło ten leiden nie prawidłowy.
🤷♀️
Leiden? Jeśli tak to trombofilia i koniecznie do lekarza, bo bez heparyny się nie obejdzie. -
Dziewczyny jest serduszko 😭 na tą chwilę jest wszystko dobrze z bobasem 😭❤
Ale kuzwa odebrałam dziś wszystkie wyniki badań i wyszła mi mutacją MTHFR wariant 665C>T cokolwiek to znaczy i mutacje PAI 1, na chwile obecną gin powiedziała że acard 150 wystarczy 😏Wiolala, Księgowa, Sesyjka, Karo123, Zielone.Slonce, agusia_246, Mama_Basia, Mersalla, Izi, Jedna_z_Wielu, Lilou, Lemonka, miska122, Jeżynka, Ivanka93, BuBu90, Jo_an, Misiaa, Cecylia, Oliwka91, Gośka29, Md1610, smoothie, Słomka, Sway, Hania123, Salv, Paulina1106, Olcykowa, Maciejka🌸, Limonka26, bindweef, lawendowePole, Japoneczka z Porcelany, Red555 lubią tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
nick nieaktualny
-
Asia2309 wrote:Dziewczyny jest serduszko 😭 na tą chwilę jest wszystko dobrze z bobasem 😭❤
Ale kuzwa odebrałam dziś wszystkie wyniki badań i wyszła mi mutacją MTHFR wariant 665C>T cokolwiek to znaczy i mutacje PAI 1, na chwile obecną gin powiedziała że acard 150 wystarczy 😏
Super 🙂 ♥️ masz zdjęcie dziedzica ?
Skoro a acard wystarczy to tyle dobrze, że nie musisz się kłuć 😉 -
Olii, dziewczyny mają rację. 😊
Asia, acard powinien wystarczyć. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
miska122 wrote:Leiden? Jeśli tak to trombofilia i koniecznie do lekarza, bo bez heparyny się nie obejdzie.
Naprawdę ? Nie ogarniam tego w ogóle. Tyle razy tu czytałam u dziewczyn o tym, a pustka w głowie 🤔
Przepraszam, ale ma człowiek ochotę napluć tym poprzednim lekarzom. 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 12:49
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Asia gratulacje ♥️♥️♥️ Pokazuj foteczke jeśli masz 😍17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualny
-
Asia ❤Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Wiolala wrote:Sesyjna myślę, że jak najbardziej 🙂 chyba, że ktoś wie lepiej to niech mnie poprawi. Znalezione w internetach:
"Kierowanie na badania radiologiczne
Ogólna zasada
Na wszystkie badania diagnostyczne a także zabiegi z zakresu radiologii zabiegowej (interwencyjnej) w których stosuje się promieniowanie jonizujące, konieczne jest posiadanie skierowania. Wymóg ten dotyczy także badań, płatnych przez pacjenta. Obowiązkiem pracowni radiologicznej jest żądanie przedstawienia skierowania. Jest to przepis mający zabezpieczyć pacjentów przed niepotrzebnym narażeniem na promieniowanie jonizujące."
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Asia2309 wrote:Dziewczyny jest serduszko 😭 na tą chwilę jest wszystko dobrze z bobasem 😭❤
Ale kuzwa odebrałam dziś wszystkie wyniki badań i wyszła mi mutacją MTHFR wariant 665C>T cokolwiek to znaczy i mutacje PAI 1, na chwile obecną gin powiedziała że acard 150 wystarczy 😏 -
Asiu wpisywać bobasa?PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Ale kuzwa odebrałam dziś wszystkie wyniki badań i wyszła mi mutacją MTHFR wariant 665C>T cokolwiek to znaczy i mutacje PAI 1, na chwile obecną gin powiedziała że acard 150 wystarczy 😏
Asia
wzrusz totalny!
Wierzę, że będzie dobrze. Nie znam się na mutacjach, może warto z jakimś genetykiem skonsultować jeszcze?♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20