Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼
Odpowiedz

🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼

Oceń ten wątek:
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️

Miałam wczoraj taki dzień w pracy, że zasnęłam na kanapie 😪 nie wiem czy was nadrobię 🤣🤣 tyle się działo 🤩

Aniulka ❤️🤞🏼🍀 🥳 trzymam kciuki za betę 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

M93 prawie się posikałam ze śmiechu na te zabawki 🤣🤣🤣
    Kiedy są andrzejki? 🫣 bo ja nie wiem🤦🏻‍♀️ ostatniego?

Nowa to będzie Twój rok, pod każdym względem ❤️🤞🏼

Pięknego dnia kochane ❤️

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • M93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia 29 listopada 😎

Olcia1987 lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ale mialam dzisiaj noc. Najpierw siedzieliśmy długo bo się wkręciliśmy w grę w chińczyka 😂 a potem jak już zasnęłam to śniło mi się (bardzo realnie, otoczenie identyczne), że zaczęłam krwawić 🫣😱 wstałam tak spanikowana że sprawdzałam wszystko dookoła czy to był tylko sen. I potem już takie czuwanie tylko, spać nie mogłam...

22.10- ⏸️ (10dpo)
    23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
    25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
    28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
    2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
    4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
    8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍
  • M93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBee współczuję, mi też tak się śniło ciągle przy drugiej ciąży 🫣 czasem płakałam przez sen i mąż mnie budził 🫣 Mam nadzieję, że jak już zobaczysz, że ciąża się dobrze rozwija to Cię to uspokoi 🫂

Ja mam ten okres taki skąpy 🫣trudno to nazwać okresem normalnie 🤨

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    KasiaBee współczuję, mi też tak się śniło ciągle przy drugiej ciąży 🫣 czasem płakałam przez sen i mąż mnie budził 🫣 Mam nadzieję, że jak już zobaczysz, że ciąża się dobrze rozwija to Cię to uspokoi 🫂

Ja mam ten okres taki skąpy 🫣trudno to nazwać okresem normalnie 🤨

Teraz miałam taki czas, że byle zobaczyć dobrze umieszczony pęcherzyk. Jak już zobaczyłam to byle do serduszka i już głowa mam nadzieję mi odpocznie. Ale wizyta dopiero 18.11.

22.10- ⏸️ (10dpo)
  • M93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe90 wrote:
    Teraz miałam taki czas, że byle zobaczyć dobrze umieszczony pęcherzyk. Jak już zobaczyłam to byle do serduszka i już głowa mam nadzieję mi odpocznie. Ale wizyta dopiero 18.11.
    A potem urodzisz i to się czeka dalej aż usiądzie, zacznie jeść, chodzić i pójdzie jak najdalej od matki żeby miała święty spokój 🤣

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tak, całe życie to czekanie. Potem pomimo wszystko czekanie czy wróci, jak przyprowadzi partnera/partnerkę, wnuki.... Zawsze się na coś czeka 😂

M93, Chesterka1124, Vergeet lubią tę wiadomość

22.10- ⏸️ (10dpo)
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe90 wrote:
    Dzień dobry.
    Ale mialam dzisiaj noc. Najpierw siedzieliśmy długo bo się wkręciliśmy w grę w chińczyka 😂 a potem jak już zasnęłam to śniło mi się (bardzo realnie, otoczenie identyczne), że zaczęłam krwawić 🫣😱 wstałam tak spanikowana że sprawdzałam wszystko dookoła czy to był tylko sen. I potem już takie czuwanie tylko, spać nie mogłam...

Oh współczuję 😩
    Ja miałam tak w 2 ciąży, śniło mi się ciągle że krwawię, że poroniłam, że urodziłam przedwcześnie itd masakra 😢 nie spałam normalnie całą ciąże, potem młody nie spał 2 lata całej nocy, potem zaszłam znowu w ciążę i byłam tak zmęczona że zasypiałam na stojąco i nic już mi się nie śniło 🤣 a on dalej w nocy przychodził 😪

A jak się młoda urodziła to cycek co 2h i młody płakał że ON SPAĆ NIE MOŻE 🤣🤣🤣🤣 i nagle przestał przychodzić w nocy „bo młoda mu przeszkadza” 🤡

Przekichane z tym spaniem 🫣

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • M93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia moja ma 4 lata a w nocy conajmniej dwie pobudki 😂 mam wrażenie, że już się przyzwyczaiłam do przerywanego snu 🤣

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić.
    To co mnie dzisiaj spotkało w pracy…zostałam zniszczona psychicznie. Potraktowana jak totalny śmieć po 8 latach. Rano na zebraniu dyrektorka oddziału publicznie przy wszystkich powiedziała że ja jestem osobą, która ma na celu tylko i wyłącznie rozwalenie atmosfery w zespole, że na moje miejsce jest wielu chętnych i generalnie między słowami, że jestem dnem. Poczułam się okropnie. Odpowiedziałam jej, że mówi to wszystko tylko dlatego, że wczoraj złożyłam wypowiedzenie. To wiecie co powiedziała? „Idź sobie już w to nowe miejsce, będzie mi lżej nie patrząc na ciebie”. Zabrałam co moje, wstałam więc i pojechałam do domu. Popołudniu jadę do rodzinnej na szybko ogarnąć l4, a dalej już będę sobie załatwiać od psychiatry. Utwierdziło mnie to w przekonaniu jak dobrze zrobiłam odchodząc stamtąd. W 5 min spakowałam 8 lat mojej pracy. I napiszę to z czystym sumieniem: NIENAWIDZĘ ICH. Teraz muszę w domu się wypłakać, bo nie ukrywam, że boli mnie to wszystko. A później mam w planach do końca grudnia nadrobić netflixa i cieszyć się świętym spokojem. Niech się tam pozabijają

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Pełnanadziei09 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Muszę się wyżalić.
    To co mnie dzisiaj spotkało w pracy…zostałam zniszczona psychicznie. Potraktowana jak totalny śmieć po 8 latach. Rano na zebraniu dyrektorka oddziału publicznie przy wszystkich powiedziała że ja jestem osobą, która ma na celu tylko i wyłącznie rozwalenie atmosfery w zespole, że na moje miejsce jest wielu chętnych i generalnie między słowami, że jestem dnem. Poczułam się okropnie. Odpowiedziałam jej, że mówi to wszystko tylko dlatego, że wczoraj złożyłam wypowiedzenie. To wiecie co powiedziała? „Idź sobie już w to nowe miejsce, będzie mi lżej nie patrząc na ciebie”. Zabrałam co moje, wstałam więc i pojechałam do domu. Popołudniu jadę do rodzinnej na szybko ogarnąć l4, a dalej już będę sobie załatwiać od psychiatry. Utwierdziło mnie to w przekonaniu jak dobrze zrobiłam odchodząc stamtąd. W 5 min spakowałam 8 lat mojej pracy. I napiszę to z czystym sumieniem: NIENAWIDZĘ ICH. Teraz muszę w domu się wypłakać, bo nie ukrywam, że boli mnie to wszystko. A później mam w planach do końca grudnia nadrobić netflixa i cieszyć się świętym spokojem. Niech się tam pozabijają
    Jak ja dobrze to znam. Mega mi przykro i bardzo Cię rozumiem. Dobrze, że złożyłaś wypowiedzenie i możesz już spokojnie czekać na kolejny start w nowym miejscu. Szczerze, to sposób w jaki Cię potraktowała ta baba tylko pokazuje, że to już nie jest miejsce, w którym zaczynałaś i do którego należysz. Ty nie pasujesz to miejsca, w
    których tak się traktuje ludzi!
    Może to i trochę dobrze, że tak to się skończyło, nie będziesz nigdy żałować, że podjęłaś taka decyzję!
    Przytulam, odpoczywaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 11:04

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - wobec tego utwierdziłaś się w przekonaniu, że Twoja decyzja była słuszna. Najwyraźniej pani, o której piszesz nie radzi sobie ze stanowiskiem, które zajmuje, a sposób w jaki się wypowiedziała w Twoim kierunku zakrawa o mobbing, nie mówiąc już o szacunku do drugiego człowieka. Jak najdalej od wampirów energetycznych!

Powodzenia w załatwianiu L4. Przytulam Cię, bo wiem, że to boli. 💔

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Muszę się wyżalić.
    Nowa, strasznie mi przykro 🫂 A szefowa tylko pokazała, jaka jest. Myślę, że da to ludziom do myślenia i nie będziesz pierwsza, która prędzej czy później zmieni miejsce pracy.

22.10- ⏸️ (10dpo)
  • Insane Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Muszę się wyżalić.

O masakra… aż nie wiem, co powiedzieć. Pogadaj z rodzinnym, może wcale nie będziesz musiała się bawić w żadnych psychiatrów, tylko rodzinna Ci wystawi na dłużej.

A ja już mam wyniki. Wyjątkowo słaby progesteron 9,54 ng/mL, ale teraz tak myślę, że mogłam iść jutro, to pewnie byłby większy. Owulację potwierdza, tak czy siak.
    Zrobiłam też estradiol i wyszło 195,58 pg/mL. Niby z tego wychodzi przewaga estrogenowa, ale ten prog jest wyjątkowo niski, więc raczej nie jest źle. Zresztą nawet jest w normach dla 7 dpo.
    Badanie dla ciekawości zrealizowane 😉

Misiula lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, bardzo Ci współczuję 😢 jak można tak potraktować drugiego człowieka. Masakra. Dobrze, że odchodzisz.

Ja dzisiaj melduję kolejny dzień mdłości i wymiotów 😵 na szczęście synek się już dobrze czuł to zaprowadziłam go do żłobka a my z mężem trochę odpoczniemy 🤪

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Najlepiej ludzi poznaje się w niewygodnych dla nich sytuacjach. Teraz wiesz jakim naprawdę człowiekiem jest ta kobieta. To do niej wszystko wróci, zobaczysz. Idź, odpocznij sobie przed nową pracą. Grudzień fajny miesiąc, pojeździsz sobie po jarmarkach 😅

KasiaBe90, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • AniulkA Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Muszę się wyżalić.

Nowa, ta sytuacja pokazała oblicze szefowej i to jak mocno zabolało ją Twoje odejście. Straszny czlowiek, dobrze że bedziesz z dala od niej. To utwierdza o słuszności podjętej przez Ciebie decyzji. Niemiłe doświadczenie, mam nadzieję że szybko te emocje Cię opuszczą. Regeneruj się.

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc.
    03.2023 💔 6 tc.
    07.2023 💔 6 tc.
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - przy takiej reakcji szefowej tylko można się domyślać jak kompletnie nie radzi sobie z Twoją stratą. Musiałaś być bardzo ważnym pracownikiem, jak tak trudno jest się z Tobą rozstać, że aż musi pluć jadem z wściekłości. Jest mi bardzo przykro, że w taki sposób Cię potraktowała. Teraz, kochana, bez sentymentów, dbaj o siebie, swoje zdrowie i komfort życia. Chyba masz niezbity dowód, że podjęłaś najlepsza z możliwych decyzji. Stop toksycznym ludziom. Przytulam najmocniej i życzę dużo odpoczynku. 2025 bedzie pięknym rokiem, zobaczysz ❤️

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy z plama krwi na doopie i krótkim sweterku, który nic nie zakrywa... Po prostu nie ogarniam kuwety, dziewczyny. Ta malpa mnie podtopi. Nie miałam tak od x lat..

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • M93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra ja się tego obawiałam, zostałam dzisiaj w domu 😵‍💫 nie masz możliwości żeby wyskoczyć do domu się przebrać? Albo jakieś czyste ciuchy do sklepu kupić? Kobiety to Cię zrozumieją, ale faceci… 🫣

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ