🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Nastroje dzisiaj dobre i niech tak zostanie! 🍀
Postanowiliśmy z partnerem, że już w grudniu robimy badanie nasienia 🎊. Cieszę się bardzo! Zostaję mi tylko wybór kliniki, bo chciałabym w razie co kontynuować w niej leczenie.
Mamy w 3mieście aż 4 kliniki: 1. Klinika Bocian 2. Invicta 3. InviMed 4. Gameta. Będę szukać teraz opinii o nich, więc po raz pierwszy zagłębie się w część z pomocą medyczną. Jeśli macie do polecenia jakieś kliniki albo wątki o nich to przyjmę chętnie
Tymczasem udanego wieczoru!Nowa2024, Chesterka1124, Aksandra, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia24 wrote:Nastroje dzisiaj dobre i niech tak zostanie! 🍀
Postanowiliśmy z partnerem, że już w grudniu robimy badanie nasienia 🎊. Cieszę się bardzo! Zostaję mi tylko wybór kliniki, bo chciałabym w razie co kontynuować w niej leczenie.
Mamy w 3mieście aż 4 kliniki: 1. Klinika Bocian 2. Invicta 3. InviMed 4. Gameta. Będę szukać teraz opinii o nich, więc po raz pierwszy zagłębie się w część z pomocą medyczną. Jeśli macie do polecenia jakieś kliniki albo wątki o nich to przyjmę chętnie
Tymczasem udanego wieczoru!
No i super, że podjęliście taką decyzję! Zawsze to jakaś wiedza do przodu.
My pierwsze badanie nasienia robiliśmy w klinice Invicta ale we Wrocławiu i tam bym nie poleciła 😉 ale być może w trojmiescie wygląda to inaczej 🙂 w każdym razie ważne, że już jakąś decyzję macie, może to wam rozświetli co dalej 💪Julia24 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Dobry wieczór 😁 ale się tutaj dzisiaj dzieje 😁
Nitka, objawy obiecujące 🤞
Insane, cieszę się, że do nas wróciłaś ❤️
Vergeet, trzymam kciuki 🤞
U nas ziiimno strasznie. Nic mi się nie chce. Rano byłam z młodym u lekarza, w końcu udało nam się wyblagac skierowanie na badania krwi (niestety w UK bez tego dzieciom nie robią). On ma zaparcia już od ponad roku, nie możemy z tego wyjść. Robiliśmy badania prywatnie w Polsce ale nie chce mi się jeździć tam bi tutaj przecież mamy opiekę darmową, to niech się wezmą do roboty.
My z mężem do bardziej piwosze jesteśmy 😂 czasmi jakieś whisky 🥃
Dzisiaj liczymy na miły wieczór 🤞❤️
Insane, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
-
Nowa2024 wrote:No i super, że podjęliście taką decyzję! Zawsze to jakaś wiedza do przodu.
My pierwsze badanie nasienia robiliśmy w klinice Invicta ale we Wrocławiu i tam bym nie poleciła 😉 ale być może w trojmiescie wygląda to inaczej 🙂 w każdym razie ważne, że już jakąś decyzję macie, może to wam rozświetli co dalej 💪
Dzięki 🤗. Ja się badam i wprowadzam co tylko mogę, a teraz czas na niego 😆. Czas dowiedzieć na czym stoimy 💪.Babsi, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
M93 ale sytuacja na basenie 😡 nic dziwnego, że się wkurzyłaś. Trzeba zrobić skargę i tyle w temacie.
-
Co do kliniki niestety nie pomogę, bo jestem zupełnie z innej części Polski. Wiem natomiast, że w InviMed pracuje dr Jarosz, znana tu dobrze na forum immunolog, która ponoć jest świetna.Julia24 lubi tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Jeszcze nie wiem czy polecam bo 1 wizyta w przyszłym tygodniu ale miałam podobny dylemat.Julia24 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Chesterka1124 wrote:Dobry wieczór 😁 ale się tutaj dzisiaj dzieje 😁
Nitka, objawy obiecujące 🤞
Insane, cieszę się, że do nas wróciłaś ❤️
Vergeet, trzymam kciuki 🤞
U nas ziiimno strasznie. Nic mi się nie chce. Rano byłam z młodym u lekarza, w końcu udało nam się wyblagac skierowanie na badania krwi (niestety w UK bez tego dzieciom nie robią). On ma zaparcia już od ponad roku, nie możemy z tego wyjść. Robiliśmy badania prywatnie w Polsce ale nie chce mi się jeździć tam bi tutaj przecież mamy opiekę darmową, to niech się wezmą do roboty.
My z mężem do bardziej piwosze jesteśmy 😂 czasmi jakieś whisky 🥃
Dzisiaj liczymy na miły wieczór 🤞❤️
A my właśnie pojechaliśmy na randkę do maka na drwala, a co- trzeba sobie umilać życie 😂😀Nowa2024, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Ciekawy temat to malowanie przy winie. Mam ochotę spróbować to musi być super
Ja kupiłam sobie 2 testy Facelle te paseczki i jutro pewnie jeden wykorzystam. Jak będzie biel to drugi zostawiam na spodziewany dzień @ czyli poniedziałek.
Chociaż w sumie teraz dokładnie nie wiem jakiej długości mam cykle. Muszę na nowo ogarnąć swój organizm.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Zamówiłam wczoraj na Amazonie kolejne testy.
Ostatnio kupiłam testy owulacyjne One step i ciążowe w komplecie, do tego był też taki domowy test nasienia. Cena była ok i muszę przyznać, że się sprawdziły.
Jutro mają przyjść testy ciążowe.
O mały włos, a zamówiłam taką dużą pakę, chyba z 50 testów, ale się powstrzymałam i stwierdziłam: nie! Nie będą mi potrzebne. 🤪
Więc kupiłam 10 sztuk. Mam nadzieję, że nie zużyje wszystkich podczas tego cyklu 🤣🤣🤣Vergeet, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Vergeet wrote:
A my właśnie pojechaliśmy na randkę do maka na drwala, a co- trzeba sobie umilać życie 😂😀
Najlepsze randki 😅
Chociaż my chyba jesteśmy team kebab 🙈Vergeet lubi tę wiadomość
-
Babsi wrote:Zamówiłam wczoraj na Amazonie kolejne testy.
Ostatnio kupiłam testy owulacyjne One step i ciążowe w komplecie, do tego był też taki domowy test nasienia. Cena była ok i muszę przyznać, że się sprawdziły.
Jutro mają przyjść testy ciążowe.
O mały włos, a zamówiłam taką dużą pakę, chyba z 50 testów, ale się powstrzymałam i stwierdziłam: nie! Nie będą mi potrzebne. 🤪
Więc kupiłam 10 sztuk. Mam nadzieję, że nie zużyje wszystkich podczas tego cyklu 🤣🤣🤣
Babsi, mogłabyś proszę coś więcej powiedzieć o tych domowych testach nasienia? Co to znaczy że się sprawdziły? Wynik był podobny jak przy badaniu w laboratorium? -
Dziewczyny zostawiam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 bo przepaskudny ten listopad tutaj 😑 brać i nie krępować się 😉 Stalkuję Was tu regularnie🤣
Vergeet, Insane, Chesterka1124, Nowa2024, Podrożniczka, JoAnn lubią tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Babsi, mogłabyś proszę coś więcej powiedzieć o tych domowych testach nasienia? Co to znaczy że się sprawdziły? Wynik był podobny jak przy badaniu w laboratorium?👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Olcia wpisz mnie proszę jeszcze na testowanie 30stego. a co tam zatestuje jeszcze w ostatni dzień miesiąca. 1go się nie udało to może ostatniego.
LadyDaga fajnie że się odezwałaś, widzę po stopce że zdrowo rośniecie. czas szybko leci! Jak się czujesz?Olcia1987 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
SaliorMoon proszę Cię, chyba nie wątpisz we mnie, że mi ich brakuje 😂😂😂😂
Wróciłam z kina, z Listow do M. Powylam się tam jak nie wiem co 🙈 W następnym tygodniu odpalam święta w domu! 😂 a tak milej będzie między gilami a kaszlami 🤣Chesterka1124 lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Nie wiem czy mieliśmy takie test z firmy Davidone albo Step one, ale ogólnie test bada ilość żywych plemników w spermie. Czy poniżej < 15 million/mL czy powyżej. Jeśli powyżej to znaczy ,że w normie. Cena na pewno dużo nizsza niż taki test laboratoryjny. Na początku drogi do rodzicielstwa może być dobrym rozwiązaniem.
truskawki981 lubi tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Minia000 wrote:Olcia wpisz mnie proszę jeszcze na testowanie 30stego. a co tam zatestuje jeszcze w ostatni dzień miesiąca. 1go się nie udało to może ostatniego.
LadyDaga fajnie że się odezwałaś, widzę po stopce że zdrowo rośniecie. czas szybko leci! Jak się czujesz?Vergeet, Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Tortie wrote:Ciekawy temat to malowanie przy winie. Mam ochotę spróbować to musi być super
Ja kupiłam sobie 2 testy Facelle te paseczki i jutro pewnie jeden wykorzystam. Jak będzie biel to drugi zostawiam na spodziewany dzień @ czyli poniedziałek.
Chociaż w sumie teraz dokładnie nie wiem jakiej długości mam cykle. Muszę na nowo ogarnąć swój organizm.
Najgorzej jak się ma testy w domu to ciągle kusi 😂
Nie wiedziałam, że są jakieś domowe testy nasienia, wow. Ciekawe na ile miarodajne to jest
Dziękujemy za wiruski ❤️🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)