w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa... wrote:Właśnie Moni, nie żeby presja czy coś ale wiesz
Potrzebujemy pozytywnej wiadomości na zamknięcie listopada
a to moje wyniki z 4 dc:
TSH - 1,914 (norma 0,550 - 4,780)
FSH - 6,39 (norma 2,5 - 10,2)
LH - 3,36 (norma 1,9 - 12,5)
prolaktyna - 8,4 (norma 2,8 - 29,3)
-
No dobra. Postanowiłam już nie szaleć, jutro zrobię testa i się okaże co jest grane. Koniec z bezsensownym zamartwianiem się
w sumie fajnie, że Wy przynajmniej wiecie i możecie przygotowywać się do kolejnego rozdania w grudniu bo najgorsza ta niepewność... A ja zostałam tu sama..... buuu ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:00
-
nick nieaktualnymoni86 wrote:No dobra. Postanowiłam już nie szaleć, jutro zrobię testa i się okaże co jest grane. Koniec z bezsensownym zamartwianiem się
w sumie fajnie, że Wy przynajmniej wiecie i możecie przygotowywać się do kolejnego rozdania w grudniu bo najgorsza ta niepewność... A ja zostałam tu sama..... buuu ;(
A śniło mi się, że bio oil wykupywałam bo nigdzie nie mogłam dostać -
No jakby na to nie patrzeć jutro ostatni dzień listopada, wiec musisz test zrobić a ten niepokalanek to w jakim celu brałaś? Bo z tego co pamiętam on jest na zbicie prolaktyny, a ty nie nasz wysokiej chyba
-
ElfiaKsiężniczka wrote:No jakby na to nie patrzeć jutro ostatni dzień listopada, wiec musisz test zrobić a ten niepokalanek to w jakim celu brałaś? Bo z tego co pamiętam on jest na zbicie prolaktyny, a ty nie nasz wysokiej chyba
postanowiłam brać go na PMS przed @ (głównie bardzo bolesne piersi i ogólne złe samopoczucie -
nick nieaktualny
-
A ma jakieś znaczenie to, czy sex jest wieczorem czy w ciągu dnia?
Może głupie pytanie, ale w aplikacjach czasem się spotykam z tym, że można zaznaczyć czy wieczorem czy np rano i zaczęłam się zastanawiać, czy to jakaś różnica -
Moni masz troszkę słaby ten stosunek Lh:FSH, ale że badanie robiłaś w 4 dc to może jest troszkę zakłamane. dobrze by było je powtórzyć 3dc.
I z TSH też bym poszła do endokrynologa lub z ginem pogadała. Przy staraniach najlepiej jak oscyluje koło 1.
Agge myślę, ze to ma tyle znaczenia, ze jeśli masz owulację koło południa to sex tego dnia wieczorem już może być bezowocny. Podobno też rano plemniki są bardziej ruchliwe.
agge lubi tę wiadomość
-
Moni najlepiej jak oscyluje kolo 1, u Ciebie jest kolo 0.5. To samo z siebie jeszcze nic nie znaczy, ale moze swiadczyc o problemach z przysadka. Zeby nie bylo mam podobny i nikt nie tragizuje, ale warto o to podpytac. W koncu po cos robilas to badanie
Tsh jest dobre samo w sobie, ale u staraczek lepiej jak jest nizsze, bo w ciazy szybko skacze, a dla ciezarnych normy sa nizsze. Mysle, ze jak bedziesz u ginekologa to pogadaj o tym.
No i wspolczuje @ ale grudzien to piekny miesiac na zajscie w ciaze. -
Potwierdzam TSH lepiej jak jest niższe ja mam właśnie taki problem bez ciąży 1,4 z hcg zrobiłam od razu tsh i już 2.60 także ja już dostałam euthyrox.
Malgonia lubi tę wiadomość
PCOS, poronienie zatrzymane w 12tyg, Aniołek 06.09.2017, stymulacja Clostybegytem, Bromergon -
nick nieaktualny
-
Malgonia wrote:Moni najlepiej jak oscyluje kolo 1, u Ciebie jest kolo 0.5. To samo z siebie jeszcze nic nie znaczy, ale moze swiadczyc o problemach z przysadka. Zeby nie bylo mam podobny i nikt nie tragizuje, ale warto o to podpytac. W koncu po cos robilas to badanie
Tsh jest dobre samo w sobie, ale u staraczek lepiej jak jest nizsze, bo w ciazy szybko skacze, a dla ciezarnych normy sa nizsze. Mysle, ze jak bedziesz u ginekologa to pogadaj o tym.
No i wspolczuje @ ale grudzien to piekny miesiac na zajscie w ciaze.
Wiesz co badania w sumie zrobiłam z ciekawości (znalazłam gdzieś info że na początek takie są ok) żeby"dogłębnie" się sprawdzić moja gin dała mi jakieś naprawdę podstawowe (i na tsh nic nie mówiła)
W takim razie chyba czas przenieść się na grudzień -
nick nieaktualny
-
moni86 wrote:Dziewczyny.... Niestety właśnie cicho, znienacka przyszła @ .... Choć z drugiej strony przynajmniej wiadomo o co chodzi. Reset i zaczynamy od nowa
Buuu szkoda... no ale walczymy w grudniu, i to w podobnym czasie, więc potem razem będziemy testowaćPolinaWaleczna, moni86 lubią tę wiadomość