Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim M też z rana zanim się pożarliśmy mieliśmy wzmiankę o kolejce :p
    Mówię do niego że Sasanka wysikała dwie kreski..on tak myśli, głupio się uśmiecha i w końcu wypalił: to dobrze! Będzie mniejsza kolejka :D

moni05, Sasanka55., Daniela, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jaka sytuacja, znajoma jest w ciąży, to początki i zaczęła krwawić ze skrzepami, pojechała na IP a tam ją wygonili i kazali iść do poradni K w poniedziałek! Nie ważne że ma mocne bóle, że krwawi i, że nie ma potwierdzenia ciąży w macicy... Po prostu ją wyprosili, bo panuje koronawirus! :/ jestem przerażona :/

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis mąż powiedział że ponoć mój szpital, do którego ewentualnie miałabym pojsc prawdopodobnie zamknięty bo jais facet z wirusem tam był. Oby to były tylko plotki, bo nie dość że będę musiała iść do szpitala to jeszcze nie do swojego lekarza, który wie co i jak 😭

A tak propo. Brzuch boli @, ale są tylko lekkie plamienia. Ile to może trwać? 😭

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Mi dzis mąż powiedział że ponoć mój szpital, do którego ewentualnie miałabym pojsc prawdopodobnie zamknięty bo jais facet z wirusem tam był. Oby to były tylko plotki, bo nie dość że będę musiała iść do szpitala to jeszcze nie do swojego lekarza, który wie co i jak 😭

A tak propo. Brzuch boli @, ale są tylko lekkie plamienia. Ile to może trwać? 😭
    U mnie przy biochemach plamienia i bóle zazwyczaj 2 dni trwały, a na 3 dzień już mocne krwawienie...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    A mnie dzisiaj M tak wkurza że szkoda słów...pożarłam się z nim i powiedziałam że nie interesuje mnie to jak to zrobi ale ma zrobić obiad bo ja palcem nie rusze....siedzi chłop w tej kuchni i patrzy na rybę jak ma ją zrobić...podejrzewam że dzisiaj głodna będę i obiad to będzie taki że ho ho! Już nie wspomnę o tym że jak się wyrobi do kolacji to będzie sukces. (Moj M nie potrafi gotować kompletnie NIC) więc niech ma za karę!
    Misia, mój też doprowadza mnie dzisiaj do szału...

Coraz bardziej upewniam się w tym, że mysli o kolejnym dziecku to ja jednak będę musiała odłożyć mocno w czasie 😭

Ale mimo to ugotowałam młodą kapustę, zrobiłam pizzę i coś co miało być lizakami bezowymi, ale na przyszłość muszę dopracować 😅

75cbb1f7d3e3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 18:42

moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape ja pizzę mam w planach zrobić jutro :)

Sasanko jak tam? Dotarło już że w końcu się udało czy jeszcze na chłodno?

Sasanka55., *Agape* lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika <3 <3 <3 :* dziekuje :)

Misiaa, mam tak silna zgage, ze zaraz zwymiotuje. Przespalam caaaaly dzien i wracam spac. Temperatura spadla, wiec sie martwie- mialam zawsze 37.2-37.5, a teraz psikus, 36.4, pozniej 36.6, 37 :/ Tak, to elektryk na czole (🙉) ale jak tak spadalo, wiedzialam, ze @ za rogiem. M. zrobil rybke? :*

Agape, piekne bezy 🤩 Odpedzam od Ciebie zle mysli, akyyysz :*

Pauliska, pewnie to zalezy od szpitala, a nawet lekarza na dyzurze. Jedna z naszych kochanych Staraczek zostala odeslana z SORu szpitala ginekologicznego z martwa ciaza i to rok temu, zupelnie poza czasami epidemii :/

Kingulla, kciuki, by to byly plotki, choc nadal jestem pewna, ze organizm sam sobie poradzi :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Ja też oczywiście w kolejce jestem 😁 Pisze na wszelki wypadek jakby to miało jakieś znaczenie dla świata i losu 😅 wolę się ubezpieczyć 😆

Aż mi to przypomniało jak przeglądałam sobie foty w telefonie mojego męża i trafiłam na screena tych łańcuszków na fb " W lutym w ciąże zajdzie:"-i tam kilka przypadkowych imion. Ludzie się tam oznaczają no śmiechom nie ma końca...
    Akurat trafiło się tam moje imię, że w walentynki zajdę w ciążę 💝 mąż aż sobie musiał screena zrobić i mówi mi że kurde cały rok na to czekał i nigdy mojego imienia tam nie było. Że teraz to juz nie ma opcji robimy to dziecko, los nam sprzyja!!!!!!!!!

No i w walentynki dostałam okres 😂

Judit, chodz, Tobie tez zrobilam miejsce obok siebie w tej kolejce :) Wciagne brzuch, stane bokiem, to wszystkie sie pomiescimy, a skoro ja juz praktycznie zalatwiona, to pojdzie blyskawicznie, zwlaszcza ze to kasa szybkiej obslugi ;)

Judit, Madziandzia, szona, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko w ciąży nie mierzymy temperatury!! :*
    Masz na jutro sikance?:)

Sasanka55., Mildred, Angelika1313, szona lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tak jest szefowo :* Juz nie bede :) aleeeee naprawde nie mierzymy? Mam, mam, tylko 5, ale zamowilam 20 allegrakow, 10 Nordow i jeszcze raz 20 allegrakow, wiec we wtorek-srode powinny przyjsc :)

Moyeu, jak u Ciebie na froncie, Myszko? :* Jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 19:07

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia ja inofem brałam na własną rękę, jak powiedziałam ginowi na wizycie to kazał odstawić i kupić Miovelię, ma na pewno bogatszy skład ale cena też bogatsza i to znacznie😂

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikaniec z teraz praktycznie bialy :( Nie robie foty, bo nic nie zobaczycie. Z M sie poklocilam, bo paluszek sobie nacial i wez mu teraz wszystko podaj, niewazne ze pol dnia naprawial rower, samochod szwagierce i cholera wie co jeszcze.

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff w końcu nadrobiłam ..cały dzień próbowałam to zrobić ale zawsze coś a tu takie rzeczy się dzieją.

Sasanka tam jak nic są kreski i za 8 miesiąc będziesz tulić maleństwo 😘

Ktoś jeszcze miał dwie kreski ale jest nie dawno na forum i w natłoku informacji po prostu nie zakodowalam nicku (za co przepraszam po staram się by zapamiętać )

Agape ja dzisiaj zrobiłam beze ale ta pavlova i wyszła przepyszne 😍

Frez cudna dzidzia.

Monika a nie myślałaś by sobie kupić tą myjkę z viledy? (Ona jest genialna raz dwa okno umyte )

Więcej nie pamiętam . Przepraszam .

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Sikaniec z teraz praktycznie bialy :( Nie robie foty, bo nic nie zobaczycie. Z M sie poklocilam, bo paluszek sobie nacial i wez mu teraz wszystko podaj, niewazne ze pol dnia naprawial rower, samochod szwagierce i cholera wie co jeszcze.
    Eee tam mi nigdy wieczorem nie wychodzily ladne:) chill, zostaw coś na jutro!! :)

Sasanka55., szona lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, pamiętam mój pierwszy pozytyw w pierwszej ciąży. Kreska widoczna gołym okiem, z porannego moczu.
    Następnego dnia poleciałam na betę. Wyszło 170, wiec biorę test, żeby to pokazac mężowi, jaka to ładna kreska będzie przy takiej becie. A tu konsternacja, bo prawie nic nie było widać.
    Spokojnie :)

Sasanka55., moni05, szona lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :* Jestescie niezastapione. Czuje, ze rano zobacze biel, ale bedzie, co ma byc. Dosc juz o mnie! :*

MamaStasia :* <3 Lorinka miala II

• moni05 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, weź rozcieńczonym nie wal, szanuj te 5 (już 4) pozostałe testy. 🙏🏻 Będzie dobrze! 😘❤️

Daniela, Sasanka55., Angelika1313, szona, Beti82 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:

Sasanka luz też miałam prawie białe wieczorem. Ja miałam zawsze jaśniejsze rano i wieczorem. Więc wchodzimy w fazę relaksacji i czekamy do jutra na sikanca ! Uwierz kobieto uwierz !! Tam są to kreski nigdzie nie uciekły ❤️! . I tak jak pisałam niecierpliwa temperatury nie mierzymy w ciąży ! Ja od początku ciąży mam niska temp i ciągle mi zimno a z synem wszystko dobrze fika i puka do mnie nozka 😍

Sasanka55., moni05 lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Stasia, chyba Lorinke masz na myśli :)

Misiaaa, jeśli jesteś po owu, to sobie kontynuuj kłótnie z mężem, ale jeśli nie, to wiesz, jego materiał genetyczny może być potrzebny :) Ja się deklaruje z modlitwą do sw Dominika w Twojej intencji - mnie dwukrotnie wysłuchal w ciągu dwóch mcy, więc może jak pomodlę się za kogoś, to będzie szybciej? Chętnie to sprawdzę :)

No i ciekawi mnie ta ryba - zjadliwa?

Frez, maluch cudny :) Bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze :)

Edit. Jakby któraś chciała, to chętnie ją włączę do modlitwy jakby co. Wirusy zacznę wysyłać, jeśli na wtorkowej wizycie wszystko będzie ok. Potwierdzenie wizyty dziś dostałam, więc są spore szanse, że się odbędzie.

Edit 2: Wiecie, że zawsze się pilnowałam, by nie kłócić się w dni płodne? Nie zawsze było łatwo, ha ha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 19:46

Sasanka55., Judit, szona, Rucola lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko nie wiem czy pamiętasz, jak wstawiałam tu foty testów z poprzedniej ciąży, jednego dnia krecha piękna a na drugi dzień ledwo cień... Siki mniej stężone i tyle w temacie ☺️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ