Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Niecierpliwa, tak jest szefowo :* Juz nie bede :) aleeeee naprawde nie mierzymy? Mam, mam, tylko 5, ale zamowilam 20 allegrakow, 10 Nordow i jeszcze raz 20 allegrakow, wiec we wtorek-srode powinny przyjsc :)

Moyeu, jak u Ciebie na froncie, Myszko? :* Jak sie czujesz?

Tak. Naprawdę nie mierzymy :) a sikaniec na tym etapie moze wychodzic raz tak raz tak :) W obu ciążach przez to przechodziłam.

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jagusia ja inofem brałam na własną rękę, jak powiedziałam ginowi na wizycie to kazał odstawić i kupić Miovelię, ma na pewno bogatszy skład ale cena też bogatsza i to znacznie😂
    podejrzewam, ze ginekolog za miovelie ma profity, bo skład sobie można skomponować samemu za o wiele mniejsze pieniądze.

Pauliśka, Rucola lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez maluszek piekny. A chlopak tez fajnie. Wiesz juz jak obslugiwac, ciuszki pewnie tez zostaly. No i bedzie motywacja by miec czwarte ;)

Sasanko miedzy prawie nic nie widac a nic nie widac jest spora roznica. Kiedys się uda, my tu wszystkie eierzymy, ze teraz

Miska tez jutro pizze robie. Mam ostatnia torebke drozdzy ;) oby wyszla ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela dziękuję że pamiętasz o mnie w modlitwie :* wierzę że dzięki temu szybciej przytulę swój cud :* a czy jestem po owulacji to nie mam zielonego pojęcia choć wydaje mi się że tak bo wczoraj jeszcze śluz rozciągliwy a dzisiaj już mega gęsty..ale tak czy siak po obiedzie już był rozejm także jutro z rana planuję ❤ aby wspomóc św. Dominika :)
    Ryba...hmm...zjadliwa..tylko chłop najpierw usmażył rybę a później zaczął gotować ziemniaki więc obiad na wpół zimny :p ale to nic...nauczył się szybko doceniać moją pracę w domu :)

Sasanko siki są tak rozcieńczone że nie ma co się dziwić że teraz biel...jutro jak Cię z rana bordo walnie po oczach to z kibla spadniesz :D

Sasanka55., Pauliśka, Daniela, szona, MonikA_89!, GrubAsia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dzisiaj zrobiła rogaliki drożdżowe "z wody" wtedy ciasto drożdżowe smakuje jak kruche i można je dłużej przechowywać.

Edit: jakieś wieści od aeiouy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 20:00

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Sasanko!!! Jak ja się cieszę! Trzymam kciuki 😘✊

Weźcie i mnie do kolejki 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje po raz setny dzisiaj :) Spalam nieprzerwanie chyba ze 4h, wiec siuski takie rozcienczone nie byly. Nie ma jednak co jeczec :) Za duzo tu o mnie, az mi wstyd :(

Madziandzia, no przeciez ja wzielam Was wszystkie obok siebie, wiec wysiusiamy razem te bordowe krechy :) :* No i oczywiscie dziekuje za kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 20:15

Madziandzia lubi tę wiadomość

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny . Tak o lorinke mi chodziło . Teraz po staram się zapamiętać

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że ostatnia ze wszystkich cokolwiek tu wysikam 😂

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Eee się zdziwisz :D

Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    A ja myślę, że (jeśli w ogóle wrócę do gry, tak jak planowałam), to wątku czerwcowego nie będzie miał kto już zakładać, bo wszystkie będziecie 🤰

szona lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko Słonko u mnie na froncie bez zmian. Operacje odwołałam bo się okazało w poniedziałek rano ŻE JEDNAK BYŁA... ale pewnie dlatego że po ICD zakwalifikowali mnie jako pacjentkę onkologiczną(?) tak zgaduje, ale odwołałam bo nie jest to ratujące życie a może tak lepiej że może to jeszcze nie mój czas na ciąże, a zawsze to szpital, wolałabym nic nie złapać. Niemniej nie zawiesiliśmy starań, w tym cyklu bardziej się suplementuję, dużo odpoczywam jem dużo warzyw, owoców i zupek chińskich 🤪 taka jestem FIT że hej... wczoraj robiłam stretching (multisport robi treningi live, polecam!) i naciągnęłam sobie coś w szyi... kurna to już nie te latka 😂 na szczęście nadal nie mam problemu żeby dotknąć czołem do kolan, ale jak widać górne partie ciała nie są tak elastyczne 🤣
    Także u mnie jak zawsze karuzela śmiechu 🤷🏼‍♀️ Tęsknie strasznie za moim tatą, bratem, siostrą, babcią i dziadkiem 😞 specjalnie do nich nie chodzę (mieszkam jakieś 800m od nich) bo nie chce im nic sprzedać ani nie przytargać czegoś od nich do teściów, a dzisiaj przyjeżdża szanowna siostra męża z rodziną i w dupie mają metr odległości... teściowa bawi się z młodą jakby nigdy nic, nosz kurwa... sory ale tak mnie to wkurzyło że szok. A co najlepsze szwagierka diagnosta laboratoryjny a szwagier informatyk w szpitalu... oboje od dłuższego czasu w domu ale powinni być bardziej wyczuleni na takie rzeczy. Także taki mi wyszedł #żalpost ale od razu lepiej jak z siebie wyrzuciłam ☺️

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Eee się zdziwisz :D

Kochana podejrzewam, że póki nie uda mi się ponownie dostać do kliniki to sama z siebie nie zajdę ;) nawet się ostatnio z mężem śmieliśmy, że ponad 5 lat się nie zabezpieczamy i że nam nie przyszło do głowy, że coś jest nie tak skoro nigdy to się ciążą nie skończyło;)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Kochana podejrzewam, że póki nie uda mi się ponownie dostać do kliniki to sama z siebie nie zajdę ;) nawet się ostatnio z mężem śmieliśmy, że ponad 5 lat się nie zabezpieczamy i że nam nie przyszło do głowy, że coś jest nie tak skoro nigdy to się ciążą nie skończyło;)
    A ja jestem zdania że nie zna się dnia i godziny :) pierwszy przykład znajoma która ponad 11 lat się starali bez zabezpieczania..on-dzieci z poprzedniego zwiazku wiec uznali ze to u niej jest przyczyna ale sie nie leczyli..ona brala tylko witaminy..dzisiaj jest na patologii i lada dzien maluch bedzie na swiecie...drugi przykład..sasiadka..pierwsze dziecko umarło gdy miało 10 dni przez zalapelnie płuc w szpitalu, podczas porodu cos sie wydarzylo i wycieli jej pozniej jajnik..dodatkowo diagoza-wiecej dzieci nie ma szans..po 10 latach od porodu niespodziewanie ciaza..donoszona,zdrowa..po 4 latach kolejna ciaza tez z zaskoczenia :p takze..nigdy nie mow nigdy kochana :)

Madziandzia, GrubAsia lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• szona Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziekuje :* Jestescie niezastapione. Czuje, ze rano zobacze biel, ale bedzie, co ma byc. Dosc juz o mnie! :*

MamaStasia :* <3 Lorinka miala II

Ja czuję, że zaraz Cię palnę w czaszkę ;) Wzięła skinęła po 428362 sikach w ciągu dnia i jasny test ;) Jestem spokojna o Twojego ziomeczka. Ale piękna zima będzie w tym roku 😍😍😍

Edit: przy okazji, Ty miałaś monit po lamettcie? Wiesz dokładnie kiedy było owu? Zastanawiam się jak działać w tym mcu. W ogóle moje libido umarło. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 21:02

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wysłałam zaproszenie:)

Sasanko temperaturę jesli chcesz mierzyć aby potwierdzić ciążę możesz mierzyć ale rano przed wstaniem z łóżka każdego dnia o tej samej porze :) A siuśki po nocy są bardziej skoncentrowane, cross fingers 🤞

Dziękuję za odpowiedzi :) popróbuje ten inofem, kupię żel conceive i podziałamy tak w tym miejscu.

Ale się narobiłam, nogi mi w poślady wchodzą, lubię porządki wiosenne na podwórku tylko mogłoby być o połowę mniejsze hehe jutro kolejny dzień wykładów on-line i jeszcze tłumaczenie muszę zrobić do pracy, bo obiecalam że po koleżeńsku zrobię.
    U mnie piecze się szarlotka mmmm i pachnie w całym domu, powiem wam że mąż sprezentował mi na jesieni termomix, byłam zła zamiast się cieszyć bo uważałam że to zbyteczne urządzenie, ale teraz już nie oddałabym go nikomu. Uwielbiam go. Jedyny minus to to że dupeczka rośnie hehehe

Miłego wieczoru
    I czekam na poranne sikanko
    Ps. Zmiana czasu dzisiaj w nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, tak, tez mysle, ze sie jeszcze zaskoczysz!

Moyeu, kurcze, pieprzony wirus. Psuje wszystkie nasze plany :( Moze dobrze, ze odwolalas operacje... Gdybys oslabiona po niej cos zlapala, to mogloby byc srednio. Wierze, ze fit miesiac zafunduje Ci okragly brzuszek, ciazowy oczywiscie :* Zaskoczysz sie tak samo jak ja <3
    Odnosnie tesciow to rozumiem Cie doskonale, bo u mnie podobna sytuacja. Tesc chory, tesciowa z reumatoidalnym zapaleniem stawow na sterydach, wiec oboje w grupie wysokiego ryzyka, a brat meza przyjezdza sobie codziennie z zona i z 6letnim synkiem. Chore! Ciesze sie, ze przynajmniej swoich rodzicow chronie jak tylko umiem i podrzucam im zakupy na wycieraczke, by nigdzie nie musieli wychodzic. Dbaj o siebie, Krolewno <3

Szonka, nie, nie mialam monitu, bo odwolalam wizyte :( Nie mam pojecia, co sie tam zadzialo, ale skoro testy juz teraz wychodza pozytywne, a seksy byly na ostatnia chwile w dniu spodziewanej owu ze wzgledu na wstrzemiezliwosc przed planowana IUI i tylko 2 razy w tym cyklu, to owu musiala byc tego dnia, co zwykle, jak za czasow, gdy nie bralam lametty... Chyba pisze jak analfabeta

Jagusia, wiem, wiem, ale mam jakies swoje chore metody mierzenia temperatury termometrem, ktory juz rok temu powinien zostac wyslany w ramach reklamacji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 21:18

moyeu, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

• Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko 😙😜🤪

Też nie rozumiem niektórych ludzi, jedni są aż nazbyt obsesyjni na pkt coronawirusa A inni olewają. To nie są żarty, to się dzieje naprawdę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia84 wrote:
    Sasaneczko 😙😜🤪

Też nie rozumiem niektórych ludzi, jedni są aż nazbyt obsesyjni na pkt coronawirusa A inni olewają. To nie są żarty, to się dzieje naprawdę.

Mam kolezanke, ktora pracuje w osrodku dla starszych ludzi jako fizjoterapeutka, wiec moim zdaniem powinna szczegolnie uwazac, by czegos im nie sprzedac, a spotyka sie gdzies po kryjomu za garazami z mezem i innym kolega, ktory codziennie lata po marketach, bo uwaza, ze to jego jedyna rozrywka teraz. Nie kumam. Ja z kolei pewnie przeginam w druga strone, ale wiem, ze w przypadku zakazenia nie bede pluc sobie w brode, ze robilam glupoty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 21:33

Jagusia84, szona lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie wkurzają Ci nieodpowiedzialni ludzie... Myślą, że jak nie mają katarku czy kaszelku to nic sprzedać nie mogą... :/ u nas na osiedlu dziś też młodzież się zebrała... Serio, jeśli jeszcze raz to zobaczę to po prostu zadzwonię na policję.... Nie zgadzam się na to!

8p3os65gp79cy9ly.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ