Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, dzięki, może poproszę męża, by gdzieś spróbował zajechać, jak będzie wracać z delegacji - sama niestety nie kupię, bo z trójka dzieci to nie bardzo dam radę w obecnych warunkach do sklepu iść, a mąż wróci w nocy.

I tak sobie myślę, że może obdzwonie osiedlowe apteki, może akurat u nas nie wykupili, choć to pewnie naiwne...

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet się nie mogę skupić na lekcjach młodej, wciąż mysle o Waszych kurczakach 🐥 Sasanko, z dedykacja:
    ee04a48ad26d.jpg

*Agape*, Niercierpliwa v2.0, Suszarka, ElfiaKsiężniczka, Fiore, Daniela, szona, moyeu, kittinka, Ochmanka, Pati96, MonikA_89!, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko to wszystko jest absolutnie zrozumiale. Kazda z nas w tych czasach sie niepokoi a co dopiero po przejsciach. Ale gleboko wierze, ze tak jak napisalas limit nieszczec sie juz u Ciebie wyczerpal. ❤️ Trzymam za was kciuki 🍀✊🏻

Niecierpliwa cudownie! Piekny kropek ! Trzymajcie sie zdrowo.

Daniela dobrze, ze nie odwolali Ci wizyty ☺️ Czekamy na kolejne zdjecie tutaj ☺️

Niercierpliwa v2.0, Daniela lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje!! Cudowny widok!

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, bardzo mi przykro :( to Osoba zakażona wirusem? Wspieram Cię myślami, bo inaczej nie mogę :(

Niecierpliwa, gdy pojawiłam się na of Twoja sytuacja bardzo mocno mną wstrząsnęła. Pamiętam to wszystko doskonale. A dziś masz w brzuchu, w macicy, elegancko ulokowaną Cudowność i wreszcie wszystko jest jak należy. Z całego serca gratuluję :)

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z calego serca Wam dziekuje, choc "dziekuje" to za malo <3 Nie chodzi o danie nadziei, a o to cieplo, wsparcie i wiare we mnie, moje ciaze i macierzynstwo. Chociaz rodzine mam najcudowniejsza, jaka moglam sobie wymarzyc, od nikogo nie dostaje takiego staraniowego kopa jak od Was <3 Nie poszlam dzis na bete, bo mam sporo pracy i rozne calle, wiec nawet nie bylo jak sie wyrwac :/ Wiem, ze wiekszosc labow u mnie zamknietych, ale poszukam najbezpieczniejszego

Lorinko, moim zdaniem Twoje testy ciemnieja, zdecydowanie ciemnieja! Domyslam sie, jak moze byc Ci trudno, zwlaszcza teraz, w tych okrutnych czasach, ale blagam, nie trac wiary. Bede Ci codziennie to powtarzac <3

Fiore, Krolewno, TO juz zaraz!!! ✊✊✊✊✊✊ Mysle o Tobie cieplo!

Irvine, synowa juz tam sie pewnie wierci w brzuchu z radosci, ze bedzie miala tak wspanialego eMka i Tesciow :) :*

Kingulla, daj prosze znac, jak tylko beda wyniki bety ✊✊✊✊ :*

Judit, tak, racja, mialam testowac dopiero 3 marca :*

Pauliska, ja wierze z calego serca w Twoja Niunie :) :*

Elfia :* Dziekuje, Kochana

MalaMi, nie mam slow 😢 Straszliwie mi przykro :( Jak w ogole u Ciebie? Trzymaj sie cieplutko

Daniela, juz mysle o Twojej jutrzejszej wizycie :* Jaka ulga, ze jej nie odwolali. Jesli nie uda Ci sie zdobyc maseczki, to moze pokombinuj z jakas apaszka?

Niecierpliwa, jak sie ciesze!!! Tak mocno Cie sciskam :* :* :* Wiedzialam, ze tak bedzie! Cudo!

Suszarko, to proroczy sen! Na pewno, a odpoczniesz na ciazowym L4 :*

Magduulinka, jak u Ciebie? :* Wspierasz nas, a niewiele piszesz o sobie :( Jak chlopcy sie czuja?

Pati, dziekuje :*

Ochmanko :* <3 wiesz, o ktorej wyniki?

Moni :* Dziekuje za wzruszajaca dedykacje :* Jak Alicja i Remik? Sciskam mocno cala Wasza czworke :* Masz racje, porownywanie testow to glupota

Szoneczko :* Fakt, lepiej badac bete, by miec pewnosc, czy cos sie faktycznie zadzialo

Makino, dziekuje :* Rozwaze Luteine, chociaz plamienia minely. To jednorazowy incydent podczas toalety

Izape :*

Agape :* Dziekuje :) Jesli chodzi o lyzeczkowanie, to u mnie chyba cykl sie unormowal po 1szej @, ale to nie ma reguly. Kolezanka miala juz chyba ze 3 lyzeczkowania i po kazdym cykl byl inny. Po ostatnim krwawila chyba ze 2 miesiace, ale finalnie wszystko jest ok

Madziandzia :* Dziekuje

Przepraszam, ze nie odnioslam sie do kazdej z Was, ale wszystko dokladnie przeczytalam i wzielam sobie do serca <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 11:52

moyeu, moni05, Niercierpliwa v2.0, Daniela, *Agape*, Mlodamezatka, Magddullina2, Suszarka, Pati96, Mildred, Irvine90, Madziandzia lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, powiedz mi - ten wywar pszczeli straci wigor jak go potraktuję zbyt ciepłą wodą? I to ma być duża łyżka czy łyżeczka? Wypić i zjeść te ziarenka? :P I czy można choć cytryny dodać? 😅 udaję przed mężem, ze to takie znakomite, a sama pyłku nie znoszę ;p

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa <3 Wspaniałe wieści!!! Gratulacje, i duużo zdrówka dla Was!!

Fiore!! ✊

Sasanko, Lorinko wierzę w Wasze kurczaczki!!!

Agape u mnie po łyżeczkowaniu okres się wyrównał, zmniejszyło się plamienie przed i stał się krótszy. Był równo po miesiącu od straty.

Kingulla, przytulam Cie i wierzę że wszystko będzie już ok. Może nasze kurczaczki przyjdą do nas w kwietniu!! :*

Daniela, kciuki za jutrzejszą wizytę!! :)

Ochmanko czekam na Twoją bete!! :D

Sasanka55., Niercierpliwa v2.0, Daniela, *Agape*, Ochmanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko, dziekuje :*

Dzulka, udalo Ci sie dodzwonic do jakiegos gina?

kittinka, DzulkaJ lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a pylek pszczeli to nie na takich samych zasadach jak miod? Ze traci wlasciwosci jak sie go potraktuje w za wysokiej temp? Ja jadlam pylek ale tylko w zimnej wersji np. W koktajlach, czy szejkach, do owsianki.

Fiore kciuki mocne!!

Ochmanka, Sasanka kciuki za bete!

Mildred, Ochmanka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoncia łyżeczkę do herbaty w wodzie max 42 stopnie bo chodzi o denaturalizacje białek. On powinien się rozpuścić tylko osad opada na dno więc trzeba zamieszać i siup😉 z cytryną nie wiem ale zgryź sobie czymś jeśli potrzebujesz😁

szona, Mildred lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore, mocno trzymam kciuki za transfer ✊😘 Niech kurczaczek się rozgości w brzuszku

Madziandzia, ja się nie staram! Czekam na info ze szpitala, kiedy wznowią zabiegi i umawiam się na histeroskopię. W międzyczasie szukam informacji co by tu suplementować. Chyba się skuszę na ten NAC i może pyłek pszczeli. Mam nadzieję, że nie namiesza mi to nic w immunologii :P

MalaMi, przykro mi :(

Lorinka, mocno tulę! Twoje emocje są w pełni zrozumiałe po tym, co przeszłaś. Cały trzymam kciuki, żeby te kreseczki okazały się bobasem ✊✊✊✊

Daniela, maseczkę możesz zrobić z ręcznika papierowego i gumki (lub tasiemki). Jest sporo tutoriali na FB. Druga opcja, to zasłonić usta i nos szalikiem ;)

Niecierpliwa ♥️ ale będziesz miała prezent imieninowy!

Niercierpliwa v2.0, Daniela, Madziandzia lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam Was że jesteście w stanie ten pyłek pić, ja próbowałam raz i wylądowałam w toalecie z wymiotami 😭 a staremu daję w kapsułkach ;d

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do pylku pszczelego to warto tez brac mleczko pszczele. W zestawie podobno bardzo bardzo dobrze dziala na plodnosc i wgl reguluje organizm. Poczytajcie sobie, tutaj pierwszy lepszy artykul z interentu. Ale przegrzebalam mase na ten temat. https://www.chcemybycrodzicami.pl/mleczko-pszczele-na-plodnosc/

Ja mialam sobie zamowic, ale zostal mi castagnus zalegajacy w szafce wiec chcialam go zuzyc najpierw. A nie chcialam tez za wiele rzeczy mieszac, ale w kolejnym cyklu na pewno zamawiam mleczko i pylek bede jadla ☺️

Mildred lubi tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, czekamy na wyniki bety.

Sasanko, damy radę! Musimy myśleć pozytywnie, choć jest trudno. Ale starajmy się z całych sił!

Dziewczyny, dziękuję Wam kochane za wszystkie dobre słowa! Jesteście naprawdę świetne babki!

Ja właśnie rozmawiałam z lekarką, mam brać acard i luteinę. Wizyta za ok 3 tygodnie (bo wcześniej to nie ma sensu, bo i tak nic nie zobaczymy) a jestem obstawiona lekami także trzeba wierzyć , że będzie wszystko dobrze. Tylko teraz takie pytanie mam do Was, bo luteinę mam brać rano i wieczorem, a o acard zapomniałam zapytać. Jedna tabletkę, ale czy rano, czy wieczorem? Czy to bez znaczenia? Jak to u Was wygląda?

Edit: mówię do lekarki "Pani dr teraz to taki trochę kiepski czas na dwie kreski..." a ona do mnie "a tam kiepski, a może właśnie Pani dzieciątko potrzebuje takiej wyjątkowej sytuacji". 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 12:37

Suszarka, szona, Daniela, Okularnica_:), kittinka, *Agape*, Mlodamezatka, Pati96, PaniKsięgowa, Mildred, Sasanka55., Ochmanka, Gosiek1993, Rucola, MonikA_89!, Madziandzia, moyeu lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko fajna lekarka 😍 acard na noc :)

lorinka9191 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard wieczorem

lorinka9191 lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a dziekuje nic u mnie ciekawego dlatego nic o sobie... Chlopcy ok nudza sie juz i lobuzuja
    ... A ja mam zjazd psychiczny .... Robie same glupoty ostatnio i juz mam wrazenie ze przesladuje mnie jakis pech... Hmmm zero mozgu.... 😪😢 ale Wam bardzo mocno kibicuje i trzymam mocno kciuki za Wasze kurczaczki ❤😍🙏😘✊

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko swietna pani doktor! Teraz tylko pozytywne nastawienie, duzo odpoczynku, lezakowania i wgl leniuchowania! A moze wlasnie i lepiej, ze ciaza zdarzyla sie w takim czasie. Przez ta kwarantanne krajowa nie ciagnie do robienia czegokolwiek! ❤️ Jakos dzis mam taki dobry nastroj i na wszystko staram sie spojrzec od dobrej strony ❤️

Az mi lezka poplynela. Tak sie ciesze dziewczyny, ze kolejnym sie udalo. Tak bardzo sie ciesze ! ❤️ W koncu dla kazdej z nas zaswieci zielonka kropka.

Sasanko snilas mi sie dzisiaj. Ze cie poznalam na basenie. Ze jestes bardzo ladna blodnynka 😂❤️

lorinka9191, szona lubią tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko acard wieczorem.

Doskonale rozumiem Twój strach..ale wierz że dwa razy nie spotka Cię taka straszna sytuacja..zdarza się to naprawdę rzadko. Będzie dobrze! Maluszek rozwija się prawidłowo i pamiętaj - ma najlepszego Anioła Stróża. Braciszek będzie czuwał aby nic złego się nie stało :) wypoczywaj, relaksuj się i raz raz czas minie i małe tęczowe dzieciątko będziesz tuliła w ramionach :)

lorinka9191, Mildred, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ