X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, dzięki, może poproszę męża, by gdzieś spróbował zajechać, jak będzie wracać z delegacji - sama niestety nie kupię, bo z trójka dzieci to nie bardzo dam radę w obecnych warunkach do sklepu iść, a mąż wróci w nocy.

I tak sobie myślę, że może obdzwonie osiedlowe apteki, może akurat u nas nie wykupili, choć to pewnie naiwne...

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet się nie mogę skupić na lekcjach młodej, wciąż mysle o Waszych kurczakach 🐥 Sasanko, z dedykacja:
    ee04a48ad26d.jpg

*Agape*, Niercierpliwa v2.0, Suszarka, ElfiaKsiężniczka, Fiore, Daniela, szona, moyeu, kittinka, Ochmanka, Pati96, MonikA_89!, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko to wszystko jest absolutnie zrozumiale. Kazda z nas w tych czasach sie niepokoi a co dopiero po przejsciach. Ale gleboko wierze, ze tak jak napisalas limit nieszczec sie juz u Ciebie wyczerpal. ❤️ Trzymam za was kciuki 🍀✊🏻

Niecierpliwa cudownie! Piekny kropek ! Trzymajcie sie zdrowo.

Daniela dobrze, ze nie odwolali Ci wizyty ☺️ Czekamy na kolejne zdjecie tutaj ☺️

Niercierpliwa v2.0, Daniela lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje!! Cudowny widok!

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, bardzo mi przykro :( to Osoba zakażona wirusem? Wspieram Cię myślami, bo inaczej nie mogę :(

Niecierpliwa, gdy pojawiłam się na of Twoja sytuacja bardzo mocno mną wstrząsnęła. Pamiętam to wszystko doskonale. A dziś masz w brzuchu, w macicy, elegancko ulokowaną Cudowność i wreszcie wszystko jest jak należy. Z całego serca gratuluję :)

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z calego serca Wam dziekuje, choc "dziekuje" to za malo <3 Nie chodzi o danie nadziei, a o to cieplo, wsparcie i wiare we mnie, moje ciaze i macierzynstwo. Chociaz rodzine mam najcudowniejsza, jaka moglam sobie wymarzyc, od nikogo nie dostaje takiego staraniowego kopa jak od Was <3 Nie poszlam dzis na bete, bo mam sporo pracy i rozne calle, wiec nawet nie bylo jak sie wyrwac :/ Wiem, ze wiekszosc labow u mnie zamknietych, ale poszukam najbezpieczniejszego

Lorinko, moim zdaniem Twoje testy ciemnieja, zdecydowanie ciemnieja! Domyslam sie, jak moze byc Ci trudno, zwlaszcza teraz, w tych okrutnych czasach, ale blagam, nie trac wiary. Bede Ci codziennie to powtarzac <3

Fiore, Krolewno, TO juz zaraz!!! ✊✊✊✊✊✊ Mysle o Tobie cieplo!

Irvine, synowa juz tam sie pewnie wierci w brzuchu z radosci, ze bedzie miala tak wspanialego eMka i Tesciow :) :*

Kingulla, daj prosze znac, jak tylko beda wyniki bety ✊✊✊✊ :*

Judit, tak, racja, mialam testowac dopiero 3 marca :*

Pauliska, ja wierze z calego serca w Twoja Niunie :) :*

Elfia :* Dziekuje, Kochana

MalaMi, nie mam slow 😢 Straszliwie mi przykro :( Jak w ogole u Ciebie? Trzymaj sie cieplutko

Daniela, juz mysle o Twojej jutrzejszej wizycie :* Jaka ulga, ze jej nie odwolali. Jesli nie uda Ci sie zdobyc maseczki, to moze pokombinuj z jakas apaszka?

Niecierpliwa, jak sie ciesze!!! Tak mocno Cie sciskam :* :* :* Wiedzialam, ze tak bedzie! Cudo!

Suszarko, to proroczy sen! Na pewno, a odpoczniesz na ciazowym L4 :*

Magduulinka, jak u Ciebie? :* Wspierasz nas, a niewiele piszesz o sobie :( Jak chlopcy sie czuja?

Pati, dziekuje :*

Ochmanko :* <3 wiesz, o ktorej wyniki?

Moni :* Dziekuje za wzruszajaca dedykacje :* Jak Alicja i Remik? Sciskam mocno cala Wasza czworke :* Masz racje, porownywanie testow to glupota

Szoneczko :* Fakt, lepiej badac bete, by miec pewnosc, czy cos sie faktycznie zadzialo

Makino, dziekuje :* Rozwaze Luteine, chociaz plamienia minely. To jednorazowy incydent podczas toalety

Izape :*

Agape :* Dziekuje :) Jesli chodzi o lyzeczkowanie, to u mnie chyba cykl sie unormowal po 1szej @, ale to nie ma reguly. Kolezanka miala juz chyba ze 3 lyzeczkowania i po kazdym cykl byl inny. Po ostatnim krwawila chyba ze 2 miesiace, ale finalnie wszystko jest ok

Madziandzia :* Dziekuje

Przepraszam, ze nie odnioslam sie do kazdej z Was, ale wszystko dokladnie przeczytalam i wzielam sobie do serca <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 11:52

moyeu, moni05, Niercierpliwa v2.0, Daniela, *Agape*, Mlodamezatka, Magddullina2, Suszarka, Pati96, Mildred, Irvine90, Madziandzia lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, powiedz mi - ten wywar pszczeli straci wigor jak go potraktuję zbyt ciepłą wodą? I to ma być duża łyżka czy łyżeczka? Wypić i zjeść te ziarenka? :P I czy można choć cytryny dodać? 😅 udaję przed mężem, ze to takie znakomite, a sama pyłku nie znoszę ;p

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa <3 Wspaniałe wieści!!! Gratulacje, i duużo zdrówka dla Was!!

Fiore!! ✊

Sasanko, Lorinko wierzę w Wasze kurczaczki!!!

Agape u mnie po łyżeczkowaniu okres się wyrównał, zmniejszyło się plamienie przed i stał się krótszy. Był równo po miesiącu od straty.

Kingulla, przytulam Cie i wierzę że wszystko będzie już ok. Może nasze kurczaczki przyjdą do nas w kwietniu!! :*

Daniela, kciuki za jutrzejszą wizytę!! :)

Ochmanko czekam na Twoją bete!! :D

Sasanka55., Niercierpliwa v2.0, Daniela, *Agape*, Ochmanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko, dziekuje :*

Dzulka, udalo Ci sie dodzwonic do jakiegos gina?

kittinka, DzulkaJ lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a pylek pszczeli to nie na takich samych zasadach jak miod? Ze traci wlasciwosci jak sie go potraktuje w za wysokiej temp? Ja jadlam pylek ale tylko w zimnej wersji np. W koktajlach, czy szejkach, do owsianki.

Fiore kciuki mocne!!

Ochmanka, Sasanka kciuki za bete!

Mildred, Ochmanka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoncia łyżeczkę do herbaty w wodzie max 42 stopnie bo chodzi o denaturalizacje białek. On powinien się rozpuścić tylko osad opada na dno więc trzeba zamieszać i siup😉 z cytryną nie wiem ale zgryź sobie czymś jeśli potrzebujesz😁

szona, Mildred lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore, mocno trzymam kciuki za transfer ✊😘 Niech kurczaczek się rozgości w brzuszku

Madziandzia, ja się nie staram! Czekam na info ze szpitala, kiedy wznowią zabiegi i umawiam się na histeroskopię. W międzyczasie szukam informacji co by tu suplementować. Chyba się skuszę na ten NAC i może pyłek pszczeli. Mam nadzieję, że nie namiesza mi to nic w immunologii :P

MalaMi, przykro mi :(

Lorinka, mocno tulę! Twoje emocje są w pełni zrozumiałe po tym, co przeszłaś. Cały trzymam kciuki, żeby te kreseczki okazały się bobasem ✊✊✊✊

Daniela, maseczkę możesz zrobić z ręcznika papierowego i gumki (lub tasiemki). Jest sporo tutoriali na FB. Druga opcja, to zasłonić usta i nos szalikiem ;)

Niecierpliwa ♥️ ale będziesz miała prezent imieninowy!

Niercierpliwa v2.0, Daniela, Madziandzia lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam Was że jesteście w stanie ten pyłek pić, ja próbowałam raz i wylądowałam w toalecie z wymiotami 😭 a staremu daję w kapsułkach ;d

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do pylku pszczelego to warto tez brac mleczko pszczele. W zestawie podobno bardzo bardzo dobrze dziala na plodnosc i wgl reguluje organizm. Poczytajcie sobie, tutaj pierwszy lepszy artykul z interentu. Ale przegrzebalam mase na ten temat. https://www.chcemybycrodzicami.pl/mleczko-pszczele-na-plodnosc/

Ja mialam sobie zamowic, ale zostal mi castagnus zalegajacy w szafce wiec chcialam go zuzyc najpierw. A nie chcialam tez za wiele rzeczy mieszac, ale w kolejnym cyklu na pewno zamawiam mleczko i pylek bede jadla ☺️

Mildred lubi tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, czekamy na wyniki bety.

Sasanko, damy radę! Musimy myśleć pozytywnie, choć jest trudno. Ale starajmy się z całych sił!

Dziewczyny, dziękuję Wam kochane za wszystkie dobre słowa! Jesteście naprawdę świetne babki!

Ja właśnie rozmawiałam z lekarką, mam brać acard i luteinę. Wizyta za ok 3 tygodnie (bo wcześniej to nie ma sensu, bo i tak nic nie zobaczymy) a jestem obstawiona lekami także trzeba wierzyć , że będzie wszystko dobrze. Tylko teraz takie pytanie mam do Was, bo luteinę mam brać rano i wieczorem, a o acard zapomniałam zapytać. Jedna tabletkę, ale czy rano, czy wieczorem? Czy to bez znaczenia? Jak to u Was wygląda?

Edit: mówię do lekarki "Pani dr teraz to taki trochę kiepski czas na dwie kreski..." a ona do mnie "a tam kiepski, a może właśnie Pani dzieciątko potrzebuje takiej wyjątkowej sytuacji". 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 12:37

Suszarka, szona, Daniela, Okularnica_:), kittinka, *Agape*, Mlodamezatka, Pati96, PaniKsięgowa, Mildred, Sasanka55., Ochmanka, Gosiek1993, Rucola, MonikA_89!, Madziandzia, moyeu lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko fajna lekarka 😍 acard na noc :)

lorinka9191 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard wieczorem

lorinka9191 lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a dziekuje nic u mnie ciekawego dlatego nic o sobie... Chlopcy ok nudza sie juz i lobuzuja
    ... A ja mam zjazd psychiczny .... Robie same glupoty ostatnio i juz mam wrazenie ze przesladuje mnie jakis pech... Hmmm zero mozgu.... 😪😢 ale Wam bardzo mocno kibicuje i trzymam mocno kciuki za Wasze kurczaczki ❤😍🙏😘✊

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko swietna pani doktor! Teraz tylko pozytywne nastawienie, duzo odpoczynku, lezakowania i wgl leniuchowania! A moze wlasnie i lepiej, ze ciaza zdarzyla sie w takim czasie. Przez ta kwarantanne krajowa nie ciagnie do robienia czegokolwiek! ❤️ Jakos dzis mam taki dobry nastroj i na wszystko staram sie spojrzec od dobrej strony ❤️

Az mi lezka poplynela. Tak sie ciesze dziewczyny, ze kolejnym sie udalo. Tak bardzo sie ciesze ! ❤️ W koncu dla kazdej z nas zaswieci zielonka kropka.

Sasanko snilas mi sie dzisiaj. Ze cie poznalam na basenie. Ze jestes bardzo ladna blodnynka 😂❤️

lorinka9191, szona lubią tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko acard wieczorem.

Doskonale rozumiem Twój strach..ale wierz że dwa razy nie spotka Cię taka straszna sytuacja..zdarza się to naprawdę rzadko. Będzie dobrze! Maluszek rozwija się prawidłowo i pamiętaj - ma najlepszego Anioła Stróża. Braciszek będzie czuwał aby nic złego się nie stało :) wypoczywaj, relaksuj się i raz raz czas minie i małe tęczowe dzieciątko będziesz tuliła w ramionach :)

lorinka9191, Mildred, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ