W marcu dobra passa trwa🍀niechaj wysyp bąbelków nam da👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam wizytę przez medistore ale to i tak invimed i płaciłam i tak 450zl za pierwszą wizytę. Wysłała mi wszystko i jest napisane „ Po 7 dniach od owulacji proszę wykonać pierwszy test ciążowy” przy staraniach naturalnych, to jest w ogóle sens robić test? 🤯
Paulinko a czemu dostałaś skierowanie?
Biochemiczko piękny suwaczek 🤩Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 immunologia -
Imazolko, w staraniach i pierwsze wizyty w ciazy u dr jarosz mialam normalnie płatne ale bylam u lekarza z medi (dodatkowo, on mnie nie prowadzi) no i opowiedziałam mu historie staran, problemy immuno itd i on w zaleceniach po prostu mi wpisal kontrole immunologiczne przez caly okres ciazy 😃 i po tym to juz mi chyba infolinia wystawiła skierowanie , co prawda do punktu w moim mieście, ale pisałam tez maila do dr Jarosz i odpisała ze sprobuje mnie wcisnąć na medicover
no i tak sie trzymam ze to sie uda bo to jednak spora kasa.
A dr Jarosz jest fanką wczesnego testowania, nie raz juz o tym gadalysmy ze nadalaby sie na ten watek 🤣 -
A może Jarosz tu siedzi, czyta i głosuje na tytuł wątku? 🤔😂 bo mamy bardzo dużo odpowiedzi, haha. Ale jeśli któraś jeszcze nie glosowała to zapraszam: https://forms.gle/7u3PiMA3SEY7XSPs6PaulinKA wrote:Imazolko, w staraniach i pierwsze wizyty w ciazy u dr jarosz mialam normalnie płatne ale bylam u lekarza z medi (dodatkowo, on mnie nie prowadzi) no i opowiedziałam mu historie staran, problemy immuno itd i on w zaleceniach po prostu mi wpisal kontrole immunologiczne przez caly okres ciazy 😃 i po tym to juz mi chyba infolinia wystawiła skierowanie , co prawda do punktu w moim mieście, ale pisałam tez maila do dr Jarosz i odpisała ze sprobuje mnie wcisnąć na medicover
A dr Jarosz jest fanką wczesnego testowania, nie raz juz o tym gadalysmy ze nadalaby sie na ten watek 🤣
Paulinko wy już po urlopie? Gdzie byliście? Czyli już siedzisz wygodnie na L4? 🥰 i jesteś w 2 trymestrze?!!!! Jak zawsze mówiłaś że innych suwaczki zasuwają tak twój i Kingus…. Szok.
Regina a powiesz trochę jaką diagnostykę robiliście przed ivf?
Sylaada trzymam kciuki za transfer! I za Endo 🫶
Liora to ile już się staracie o drugie? Jak to wychodzi czasowo? 🤔
Wyobraźnia czekamy na betę, ale twój kropek jest taki waleczny że, no musi być wysoka ❤️
Wyobraźnia87, Kingus 1, Sylaada, Aga_92 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)-0,57 (korekcja do 62,5)
FT4, aTPO, aTPG ✅
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, , olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Właśnie to oznacza że nic nie oznacza 😉 4dpt jest bardzo wcześnie i niewielu osobom wychodzą nawet cienie. Wszystko zależy od tego kiedy doszło do ewentualnej implantacji. Dlatego betę dla kliniki robi się ok 10-12 dpt bo wtedy jest pewność.Regina d wrote:Czyli to może oznaczać, że nic z tego
Jejku. To kupie sobie ten, co mówisz.
Regina d lubi tę wiadomość
-
Lisik wrote:
Regina a powiesz trochę jaką diagnostykę robiliście przed ivf?
Standardowe hormony, USG ginekologiczne, USG piersi, rezerwę (0,92), badanie nasienia (nie pamiętam ile było plemników, ale bardzo mało i nie za bardzo się ruszały), wymaz na chlamydię i inne choroby weneryczne. Wszystko w normie oprócz tej małej ilości plemników i niskiej rezerwy.*Starania od 2023
zaburzenia lękowe: Elicea, Pregabalin
niedoczynność tarczycy: Euthyrox n25
inne: Glucopache, Femibion, Inozytol, Enzym q10.
*IVF
od 03/03/2026 - stymulacja: Orgalutran, Menopur, Ovitrelle
18.03.2026 - 1 w życiu punkcja (+Unidox Solutab)
➡️5 🥚, trzy zarodki, został jeden wojownik 👊
23.03.2026 - transfer świeży
W oczekiwaniu na testowanie 🥺 - 01/04
Now I'm gonna tell my mama
That I'm a traveller
I'm gonna follow the sun -
A ja już jestem po wizycie u swojej ginekolog. Wczoraj zbadałam progesteron i zaskoczył mnie wynik 21.4, przeważnie mam troszkę ponad 10 także cieszę sie, że tak ładnie wyprodukowałam 😁 endometrium za to mocno średnie, 7 mm 😔 Pani dr poparła pomysł z drożnością, rozpisała badania, które wcześniej zrobić i to jest plan na kolejny cykl. Na koniec wizyty powiedziała, że jednak liczy na to, że nie będziemy musiały się badać 🫣
Biochemiczka, clara, PaulinKA, Lisik, Motylek93 lubią tę wiadomość
👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS
❌️Morfologia 2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany
03.2026 trzeci cykl z Aromkiem 🤞 -
Kałamarniczko, może zaglądasz tu? Co u Ciebie? Jak się czujesz?
Bajeczko, wszystko ok? 🙃
clara, Bajka92 lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

-
@Lisik, ja zagłosowałam zza krzaczka
Lisik lubi tę wiadomość
💃🏻32 adenomioza? endometrioza?
🕺🏻42 fDNA 23%
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26
ciąż: 0
⤷ IVF
I PROCEDURA
03.02.2026 → ❄️❄️
1 FET ⏳
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
A ja też zagłosowałam
Super tytuły!
Lisik lubi tę wiadomość
*Starania od 2023
zaburzenia lękowe: Elicea, Pregabalin
niedoczynność tarczycy: Euthyrox n25
inne: Glucopache, Femibion, Inozytol, Enzym q10.
*IVF
od 03/03/2026 - stymulacja: Orgalutran, Menopur, Ovitrelle
18.03.2026 - 1 w życiu punkcja (+Unidox Solutab)
➡️5 🥚, trzy zarodki, został jeden wojownik 👊
23.03.2026 - transfer świeży
W oczekiwaniu na testowanie 🥺 - 01/04
Now I'm gonna tell my mama
That I'm a traveller
I'm gonna follow the sun -
PaulinKA wrote:Imazolko, w staraniach i pierwsze wizyty w ciazy u dr jarosz mialam normalnie płatne ale bylam u lekarza z medi (dodatkowo, on mnie nie prowadzi) no i opowiedziałam mu historie staran, problemy immuno itd i on w zaleceniach po prostu mi wpisal kontrole immunologiczne przez caly okres ciazy 😃 i po tym to juz mi chyba infolinia wystawiła skierowanie , co prawda do punktu w moim mieście, ale pisałam tez maila do dr Jarosz i odpisała ze sprobuje mnie wcisnąć na medicover
A dr Jarosz jest fanką wczesnego testowania, nie raz juz o tym gadalysmy ze nadalaby sie na ten watek 🤣
naprawdę jakiś lekarz chce żeby robić test już 7dpo...? I naprawdę zdarza się, że te testy wychodzą...?
Ja raczej żyłam w przekonaniu, że te 8dpo to wychodzi raczej tylko wtedy gdy owulacja tak naprawdę była wcześniej niż się myślało
no ale tutaj mowa chyba o potwierdzonej owu monitoringiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 14:59
-
Szkoda, że nie trafiłam na Wasz wątek wcześniej. U mnie kolejny miesiąc z betą max 2,5 😞 w kwietniu kolejny transfer, więc może w kolejnym wątku dołączę. Pozdrawiam dziewczyny! Dużo siły dla każdej, która dalej walczy ♥️
Regina d, Sylaada lubią tę wiadomość
-
Regina, przepraszam gdzieś mi umknęło Twoje pytanie. Test 4dpt rano był biały a wieczorem coś na nim mrugało i wiedziałam, że to jest to, beta na drugi dzień potwierdziła ale tego 4dpt ewidentnie dopiero coś zaczęło ruszać. 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 15:50
Regina d lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

-
Mam wyniki: aż się zdziwiłam że tak wcześnie🙂 progesteron 26,36 beta 2551,1 na początku nie dojrzałam tej 1 przy becie i przeczytałam 255,1 i zamarłam na chwilę 🫣ja się wykończę ale próbuje się cieszyć
clara, Biochemiczka, Aaagaa, Zielone.Słońce, Ann35, Loraa, Lisik, Liora , PaulinKA, Motylek93, Jaszczureczka, Imazolka, Sylaada, Piret, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
Wyobraźnia, wow, cudownie
🍀 Ile jeszcze musisz czekać do wizyty?
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
💃🏻32 adenomioza? endometrioza?
🕺🏻42 fDNA 23%
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26
ciąż: 0
⤷ IVF
I PROCEDURA
03.02.2026 → ❄️❄️
1 FET ⏳
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Wyobraznia ❤️ ktoś tam zdecydowanie chce być 🥹 też bym nie wytrzymała i poszła podejrzeć przed świętami, trzymam mocno kciuki 🤞
Paulinko, ja napisałam do doktor na maila z invimedu, nawet wykupiłam u nich wizytę a potem doktor już mnie umawiała i wpisała mnie w medicover (nie widziałam wcześniej że tam też jest opcja teleporady, invimed oddał pieniądze w 2 dni potem). Po wizycie tylko opłaciłam fakturę. Także jak doktor wie że ma cię wpisać to wpiszę Cię w medicover. Pytanie czy jej opłaca się dopisywać kogoś dodatkowo z pakietu, bo ja jednak płaciłam to jej nie było szkoda poświęcić 20 min życia za 400 zł 🤣
Co do wczesnego testowania, to pytałam ją o to testowanie 7dpo, to powiedziała że implantacja może być już 5dpo więc teoretycznie 7dpo będzie już dodatnia beta 😅 Zielone Słońce, ty to w ogóle jesteś ewenement, ten test 4dpo to przecież beta musiała być skrajnie niska i to jeszcze w moczu 😅 ja się przyznam, że siknęłam 9dpo rano i już coś tam świtało na tym pinku 🙈
Sylaada bije od ciebie cudowna energia ❤️ ja tylko powiem że w szczęśliwym cyklu też byłam wyjątkowo spokojna ☺️🤞
Aaagaa no ten progesteron zapowiada się obiecująco, niech słowa lekarza się ziścią.
Aga92 nie ma małpy, piłka w grze, temp spada też przy implantacji 😎 ale jak to nie implantacja to jaki plan na kolejny cykl? Możemy dalej Cię namawiać na histeroskopie czy potrzebujesz jeszcze trochę czasu ?
Regina witaj na wątku, trzymam kciuki żebyś długo tu nie zasiedziała i żebyś miała piękny prezent na święta ❤️
Staram się ja z synem przeszłam rsv 3 tygodnie temu 😬 w 5 tygodniu ciąży… dobre sterydy, jakiś film dokumentalny do inhalacji i na szczęście udało się przejść w miarę łagodnie
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dziewczyny za krzaczkiem i szykujące swoje puszyste endometrium dla kropka 🤞❤️ wierzę że po świętach zasypiecie nas tutaj dobrymi informacjami ❤️
Wyobraźnia87, Aaagaa lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c& białko s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
❗️ liczba, ruch, upłynnienie

-
@biochemiczko, 20 min teleporada to i tak spoko, moja ostatnia trwała z 10 bo byla tylko kwestia wypisania Neoparinu i zlecenia kolejnych badan i kontroli 🤣 a wiesz jak ona ma jakas cześć etatu tu i tu to moze jej jedna cholera gdzie konsultuje tym bardziej ze Invimed i Medicover to jedna grupa medyczna. Dzieki za info! Ale zw udali Ci sie na medi mec skierowanie to szok. Rozumiem ze to nie byla porada "nieplodnosciowa"??
A zielone slonce miala 4dpt cien wiec to jakby 9dpo 😄
Ja cien zobaczylam 5dpt wieczorem a 6dpt juz byla ladna kreseczka którą widzial tez maz
)
@Lisiku, ano leci ten czas jak szalony! Na prawde, "z tej strony" jakos inaczej sie "czeka"... życzę Ci gorąco bys rychło tego doświadczyła. Jak nastroje przed laparo??
Bylismy kochana w Rzymie, cudnie, duzo chodzenia, duzo jedzenia, nie bylo lekko codziennie wcisnąć w menu pizze makaron lody i rogalika 🤣 ale podołalam🤣
Teraz juz odpoczywam na l4, spaceruje, śpię, cwicze, troszke sprzątam i gotuję, ot żyćko na ktore bardzo czekalam🥹
@Wyobraźnia87, gratuluje😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 18:12
Aciunia, Liora , Biochemiczka, clara, Wyobraźnia87, Lisik, Loraa, Sylaada lubią tę wiadomość
-
Wyobraźnia gratuluję
!
Biochemiczka - chyba w złym momencie o tym przeczytałam, jutro będę właśnie pewnie około 7dpo więc już się nakręcam😄 Ja co prawda nie wiem ile dpo zobaczyłam cień przy pierwszej ciąży ale 13 dni od współżycia a nie sądzę, że plemniki mogły żyć 5 dni
więc 7pdo to byłaby biel vizira. A i tak mimo tego, że to było już tyle dni to ten cień widziałam tylko ja 
A syn też łagodnie? Mój teraz już niby lepiej ale ponoć między 3 a 5 dobą może być jakby "drugi rzut" i trochę się boję bo mój syn w ogóle ma tendencję to dwóch rzutów prawie w każdej chorobie. A w tym roku to wyjątkowo nas wszystko po kolei męczy... Pod koniec roku okropna jelitówka, w lutym grypa a teraz rsv 🙈
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
-
Lisik od października i w 3 cyklu była cb. A teraz był 4 cykl starań i się nie udało. Jak dla mnie to tyle co nic
o młodego zeszło kilka lat...
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
staram_sie_ wrote:Wyobraźnia gratuluję
!
Biochemiczka - chyba w złym momencie o tym przeczytałam, jutro będę właśnie pewnie około 7dpo więc już się nakręcam😄 Ja co prawda nie wiem ile dpo zobaczyłam cień przy pierwszej ciąży ale 13 dni od współżycia a nie sądzę, że plemniki mogły żyć 5 dni
więc 7pdo to byłaby biel vizira. A i tak mimo tego, że to było już tyle dni to ten cień widziałam tylko ja 
A syn też łagodnie? Mój teraz już niby lepiej ale ponoć między 3 a 5 dobą może być jakby "drugi rzut" i trochę się boję bo mój syn w ogóle ma tendencję to dwóch rzutów prawie w każdej chorobie. A w tym roku to wyjątkowo nas wszystko po kolei męczy... Pod koniec roku okropna jelitówka, w lutym grypa a teraz rsv 🙈
My to w ogóle mieliśmy kombo bo on zaczął od zapalenia uszu i cały czas gorączkował, nawet napisałam do lekarza że chyba zły antybiotyk bo gorączka się utrzymuje już 5 czy 6 dzień. Faktycznie młody trochę kaszlał, ale dopiero jak mnie zmiótł kaszel to następnego dnia zrobiliśmy testy no i wyszedł rsv. Młody spał normalnie w nocy natomiast ja nie byłam w stanie spać przez kaszel przez 4-5 nocy.
A w 5 dobie to dopadła go wysypka i już myślałam że do kompletu dostał bostonki 🤣 wiec nie zdziw się, przy rsv też może być wysypka na cały ciele.
Paulinko, ja zadzwoniłam na infolinię, przedstawiłam sytuację i spytałam jak to ogarnąć. Powiedziałam że ze względu na poronienia to równie dobrze może nie dojść do wizyty w 7tc to od razu powiedzieli że jak coś to zwracają pieniądze. A koniec końców zadzwonili żeby umówić a ja powiedziałam że doktor mnie już umówiła w medicover i też powiedzieli że pieniądze zwrócą do 10 dni chyba. Bez żadnego problemu.
Patrząc na moje USG aktualnie to te 9dpo mogło być jednak 10 dpo w sumie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 18:31
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c& białko s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
❗️ liczba, ruch, upłynnienie