W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia ja pobieram mocz wg instrukcji z segregatora „jestem w ciąży” od mamy ginekolog (dostałam w prezencie od przyjaciółki) - podesłać Ci na priv te wskazówki? Może coś pomoże? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 22:18
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Wiolala wrote:O tak. U mojej koleżanki jedynym wskazaniem było tyłozgięcie. Kazali przyjechać na 7 rano a o 9 wysłała mi już zdjęcie młodegoCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Sporo wizyt 2 tym tygodniu, kciuki za wszystkie dziewczyny...✊🏻✊🏻✊🏻
Misiaa, za Ciebie szczególnie, bo często myślę o Tobie i Księgowej... ✊🏻✊🏻✊🏻27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:Leżę sobie przeziębiona i czekam.. Robili mi KTG, sprawdzali tętno (już nawet nie liczę ile razy, bo nie nadążam z liczeniem). W sumie od wczoraj wiem tyle, co i nic. Pewnie jutro się czegoś dowiem, jak będzie dostępny ordynator.
Chwilowo ludze się nadzieja, że wypiszą mnie jutro lub we wtorek, ale albo jutro się okaże, że moje modły zostały wysłuchane, albo że znów marzyć to ja sobie mogę 🙈 generalnie wydaje mi się, że pobrali materiały na wszystkie badania, KTG mialam już od wczoraj 4, więc jest co sprawdzać i porównywać. 😊
Mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze i w poniedziałek wrócisz do domu. Tak czy inaczej myślę że masz dużo szczęścia z lekarzami, szpital wiadomo że nic przyjemnego ale widać że jesteś dobrze zaopiekowana a to jest najważniejsze. Trzymam kciuki żeby wyniki się poprawiły. Z resztą ja od początku mam przeczucie że ty jeszcze tą Zuzię przenosisz😘 -
Karo przeczytalam instrukcje juz u mamy ginekologni ostatnio już tak robiłam i tak coś wylazło 🤧 ale dziekuję 😘
Misiaa razem wizytujemy w czwartek, oby byly same dobre wieści, bede trzymać kciuki 😚
Cecylia jak się czujesz?Karo123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już wróciłam do żywych, maleństwo się rusza, więc chyba wszystko w porządku! test na COVID negatywny. Teraz się przerzuciłam z ciążowych na covidowe bo jestem hipochondryczka straszna, a w sumie każdy objaw można pod COVID podciągnąć..😅
kokoszka31, Wiolala, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Takie testy to tylko cieszą negatywne...
.
Ja się cieszę że w domu jestem, bo mamy w biurze covida i to w moim pokoju... 😱27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Martyna - Maksiu jest cudowny 🥰 i niejedno serce pannie złamie..... Również dziękuję za opis porodu - ja z tych realistek które wiedzą że może być różnie i lepiej wiedzieć co może być grane
Księgowa 🤞 trzymam kciuki żeby było tak jak Ty chcesz, bo wtedy będzie idealnie
Wszystkim wizytującym mocne 🤞🤞🤞 ja sama może będę może nie zobaczymy jak wyjdzie.....
Miska oby to był skok który szybko zniknie 🤞
Co do nieproszonych gości wciskajacych się na siłę hmmmm życzę im tego samego czyli żeby ktoś kiedyś nie uszanował ich zdania może taka lekcja jest potrzebna takim osobą.... Coś na zasadzie jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz.....??
Martyna33 lubi tę wiadomość
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
P. S. Dziewczyny ostatnio na przedramieniu pojawiły mi się małe krostki i strasznie swędzą..... Czy to normalne pod koniec ciąży i czy powinnam się martwić?Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Aktualnie 2 noc bez snu... Pozdrawiam z dyżuru z suszarką.
Za każdym razem jak mi dziecko usnie to budzi je refluks. Ale spoko, on odespi w dzień, a starzy umrą ze zmęczenia. -
miska122 wrote:Aktualnie 2 noc bez snu... Pozdrawiam z dyżuru z suszarką.
Za każdym razem jak mi dziecko usnie to budzi je refluks. Ale spoko, on odespi w dzień, a starzy umrą ze zmęczenia.
Jezusie, co za koszmar..
A próbowaliście go kłaść spać do fotelika samochodowego? U nas w największym kryzysie pomagał.. -
Simons_cat wrote:Seriooo? Tyłozgięcie? 😅 Przecież podobno macica tylozgieta w ciąży przechodzi w przodozgięta🤔 ja mam tylozgieta i słowem się nigdy nikt nie zająknął, że to wskazanie do cesarki😅
Już poprawiłammój błąd bo tak ją słuchałam wtedy.
-
Za każdym razem jak mi dziecko usnie to budzi je refluks. Ale spoko, on odespi w dzień, a starzy umrą ze zmęczenia.
Strasznie współczujęjuż tyle się męczycie. Wcześniej dziewczyny pisały chyba o usg brzuszka, będziecie robić ?
-
miska122 wrote:Ja mam wizytę popołogowa jutro. Trzymajcie kciuki żeby po polipie nie było śladu, bo nie chcę iść do szpitala go usuwać. W ogóle to mam stresa, bo zabieramy Młodego ze sobą i nie wiem jak będzie znosił podróż do Katowic.
Dziewczyny a może te nasze bolączki to skok rozwojowy i zaraz się skończą? 😂
Noooo i najlepiej jakby po tym skoku stała się samodzielna i się wyprowadziła 🤣kokoszka31, Natka95, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Jezusie, co za koszmar..
A próbowaliście go kłaść spać do fotelika samochodowego? U nas w największym kryzysie pomagał..
On nie przepada za fotelikiem, chyba że już w aucie kiedy auto jedzie. Ale to zostawimy sobie jak już będzie tak, że nie będziemy w stanie funkcjonować.kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Strasznie współczuję
już tyle się męczycie. Wcześniej dziewczyny pisały chyba o usg brzuszka, będziecie robić ?
Myślałam o tym, ale czytałam trochę grup z problemami brzuskowymi i poza tym, że mu stwierdzą refluks to nic więcej nie zrobią. Większość lekarzy stwierdzi, że to normalne i nie wymaga leczenia. Inni dają syrop, ale sami już go podajemy. Jest jeszcze zagęstnik do mleka i o tym porozmawiam z pediatrą jak nam ustalą nowy termin szczepień.
Dużo dziewczyn pisało, że pomógł im osteopata, więc czekam na wizytę u fizjo jak na zbawienie. Mam tylko nadzieję, że nie będę mieć wygórowanych oczekiwań i nie zderzę się z rzeczywistościąszona lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Noooo i najlepiej jakby po tym skoku stała się samodzielna i się wyprowadziła 🤣
Ej, ej, masz takie słodkie dziecko, że jak coś to ja przygarnę... i tak nie śpię 😂szona lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:On nie przepada za fotelikiem, chyba że już w aucie kiedy auto jedzie. Ale to zostawimy sobie jak już będzie tak, że nie będziemy w stanie funkcjonować.
Nasz tak samo.. foteliki beee, wózek beee.. więc puszczaliśmy z YouTube dźwięk samochodu, zaslanialismy daszek i bujalismy i czasami mam tak usypiał..
Dużo siły 💚 -
Pediatra mówił o tym układaniu pod kątem na noc, na przewijaku itd. Ja tego nie zastosowałam bo młodej refluks (odpukać) nie budzi, ale przy mocnym refluksie zalecał. Może macie w dostawce możliwość regulacji? Segregator też ponoć pomaga osiągnąć dobry kąt. Miska jesteś super dzielna! -
miska122 wrote:Ej, ej, masz takie słodkie dziecko, że jak coś to ja przygarnę... i tak nie śpię 😂
Słodka do czasu aż sobie przypomni, że trzeba wypchnąć kupę. A jak już wypchnie, to zemdlejesz od zapachu i nie ogarniesz synka 😅
Wero jest pogodna do czasu aż wypite mleko się skumuluje i trzeba walnąc bombę noW kupie jest śluz, ale ponoć przy KP może być. Wróciłam do delicolu i staram się podawać konsekwentnie przy każdym karmieniu. Wróciłam też do esputiconu, bo może dzieki temu nie będzie się tak wnerwiała przed. Kupa jest codziennie, więc o tyle dobrze… Wydaje mi się, że coś w moim pokarmie ją uczula. Chciałam iść do alergologa - termin prywatnie to czerwiec. (Lol) Wczoraj ok 16 tak płakała, że podałam ibuprofen. Po tym zasnęła, później wstała, zrobiła kupę i inne dziecko. Zastanawiam się też czy to już powoli nie zeby… mam wrażenie, że widzę je pod dziąsłem, ale czy wyjdą niebawem, kto to wie
zaraz Wam pokażę zdjęcie jej dzioba z tymi „zębami”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 08:27