W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmawiałam wczoraj z stara położna (ok 70letnia) i wiem że to pewnie metody stare i moze niekoniecznie działające przy refluksie wsumie ale babka podsunęła mi żeby na problem z brzuszkiem wejść z dzieckiem pod prysznic 🙈
Nie ze ma dziecko tym prysznicem po brzuszku dostawać ale ustawić się tak żeby woda spływała po brzuszku... 🤷🏻♀️
-
Ayayanee wrote:Rozmawiałam wczoraj z stara położna (ok 70letnia) i wiem że to pewnie metody stare i moze niekoniecznie działające przy refluksie wsumie ale babka podsunęła mi żeby na problem z brzuszkiem wejść z dzieckiem pod prysznic 🙈
Nie ze ma dziecko tym prysznicem po brzuszku dostawać ale ustawić się tak żeby woda spływała po brzuszku... 🤷🏻♀️
Tylko kurde wtedy taka mama by z tym dzieckiem siedziała pod prysznicem od rana do nocy
Ja chciałabym wiedzieć jaki refluks ma mała. Z tym, że usg nie daje na to odpowiedzi. Fizjologiczny minie, anatomiczny będzie wymagał leczenia, a alergiczny mogłabym opanować, gdybym wiedziała co uczula. A nie będę tez w ciemno eliminować produktów - bo jeśli jej nie uczulają, dopiero po mojej eliminacji mogą zacząć. No i weeeeź 😅 -
No Szona zebole leganckie 🤣 myślę że lada chwila kasownik się pojawi 😝
Martyna - super że już w domu 😊 jak nocki ? Jak się żyje? No i jak twoja psinka reaguje na stereo w domu ?
Łydzia chyba wysypka to nie objaw zbliżającego się porodu ale ..... 🤷 Wy w ogóle macie wybrane imię dla małej ? Czy tak jak u nas ... Jak już coś zadecydowane to któremuś z moich chłopów coś nie pasuje 🤦
Księgowa- dawaj znać co lekarze Ci dziś mądrego powiedzą..
Kto w tym tygodniu ma wizytę? Lub jakieś ważne badania?
Wszystkim Wam dobrego nowego tygodnia 💪😊❤️szona, Martyna33 lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Tylko kurde wtedy taka mama by z tym dzieckiem siedziała pod prysznicem od rana do nocy
Ja chciałabym wiedzieć jaki refluks ma mała. Z tym, że usg nie daje na to odpowiedzi. Fizjologiczny minie, anatomiczny będzie wymagał leczenia, a alergiczny mogłabym opanować, gdybym wiedziała co uczula. A nie będę tez w ciemno eliminować produktów - bo jeśli jej nie uczulają, dopiero po mojej eliminacji mogą zacząć. No i weeeeź 😅
Też o tym pomyślałam... Ale kurde jakby chociaż na chwilę miało ulżyć 🤷🏻♀️ No nie wiem...
Jezu z tymi brzuszkami, kolkami, trawieniem, refluksami to jakiś horror jest... Współczuję wam bardzo 🥺 jesteście wspaniałymi mamami i mega silnymi babami! 💐
szona lubi tę wiadomość
-
Janinka wrote:Dziewczyny, a możecie podpowiedzieć jak długo można podawać dziecku probiotyk? W naszym przypadku Dicoflor
Janinka najlepiej podawać synbiotyk a nie sam probiotyk. Synbiotyk to połączenie probiotyku ( kwas mlekowy)i prebiotyku ( nie jest trawiony np. błonnik i sprzyja budowie i wzrostowi dobrej flory bakteryjnej)
-
Ja wiem, że to jeszcze u mnie daleko ale zastanawiam się nad pieluszkami wielorazowymi. Czy może któraś z Was używa ? I gdzie to prać bo chyba nie bardzo bym chciała w tej samej pralce co ubrania...
-
Wiolala wrote:Ja wiem, że to jeszcze u mnie daleko ale zastanawiam się nad pieluszkami wielorazowymi. Czy może któraś z Was używa ? I gdzie to prać bo chyba nie bardzo bym chciała w tej samej pralce co ubrania...
Kiedyś myślałam o tym.. ale dobrze że na myśleniu się skończyło.. dopiero teraz widzę jak niewykonalne by to było przy takim wymagającym bobo.. idea jest piękna, ale życie wszystko weryfikujemiska122, Cecylia, Noelle lubią tę wiadomość
-
Mea wrote:Janinka najlepiej podawać synbiotyk a nie sam probiotyk. Synbiotyk to połączenie probiotyku ( kwas mlekowy)i prebiotyku ( nie jest trawiony np. błonnik i sprzyja budowie i wzrostowi dobrej flory bakteryjnej)14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Janinka wrote:Dziewczyny, a możecie podpowiedzieć jak długo można podawać dziecku probiotyk? W naszym przypadku Dicoflor
Ja poczytałam u Pana Tabletki i przestałam podawać w ogóle. Zeby nie przyzwyczajać jelit do jednego rodzaju bakterii. Plus teraz wiem, że cześć probiotyków wzmaga refluks, także w ogóle 🙈 -
Janinka wrote:Mea, dziękuję! Czy polecasz jakiś konkretny?
Przy moich dzieciach stosowałam multilac i był ok ale to było 7 lat temu. Teraz przyznam się szczerze że jeszcze nie sprawdzalam co jest na rynku, jaki skład itp. podpytam brata lekarza jak cos ustalę to najwyżej dam znacJaninka lubi tę wiadomość
-
Mea wrote:No Szona zebole leganckie 🤣 myślę że lada chwila kasownik się pojawi 😝
Martyna - super że już w domu 😊 jak nocki ? Jak się żyje? No i jak twoja psinka reaguje na stereo w domu ?
Łydzia chyba wysypka to nie objaw zbliżającego się porodu ale ..... 🤷 Wy w ogóle macie wybrane imię dla małej ? Czy tak jak u nas ... Jak już coś zadecydowane to któremuś z moich chłopów coś nie pasuje 🤦
Księgowa- dawaj znać co lekarze Ci dziś mądrego powiedzą..
Kto w tym tygodniu ma wizytę? Lub jakieś ważne badania?
Wszystkim Wam dobrego nowego tygodnia 💪😊❤️
Tak? To zębiska? Aezu, to niech wyłażą szybko. Ale Kryste, nie ma 4 mcy! 🙈
-
kokoszka31 wrote:Kiedyś myślałam o tym.. ale dobrze że na myśleniu się skończyło.. dopiero teraz widzę jak niewykonalne by to było przy takim wymagającym bobo.. idea jest piękna, ale życie wszystko weryfikuje
No właśnie, takie maleństwo dużo zużywa tych pieluszek. Boję się, że spróbuję raz i pójdą do kosza z pampersami... Tak mi się przypomniało jak to kiedyś było z młodszym rodzeństwem i w sumie mama jakoś dawała radę. -
Wiolala wrote:No właśnie, takie maleństwo dużo zużywa tych pieluszek. Boję się, że spróbuję raz i pójdą do kosza z pampersami... Tak mi się przypomniało jak to kiedyś było z młodszym rodzeństwem i w sumie mama jakoś dawała radę.
Spróbować możesz. Ale polecam x ukończonym pierwszym miesiącem. Wtedy dzieciok trochę mniej sraWiolala, kokoszka31, Noelle lubią tę wiadomość
-
Simons_cat wrote:Seriooo? Tyłozgięcie? 😅 Przecież podobno macica tylozgieta w ciąży przechodzi w przodozgięta🤔 ja mam tylozgieta i słowem się nigdy nikt nie zająknął, że to wskazanie do cesarki😅
-
Justyna.Optyk wrote:Szona jakie ujęcie. Moja się nawet nie da dotknąć 🤣
Justyna, ona tu głęboko śpiinaczej bez szans. Stary trzymał, ja odciagnelam wargę i świeciłam latarką, a Stary robił zdjęcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:27
Janinka, kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Ja poczytałam u Pana Tabletki i przestałam podawać w ogóle. Zeby nie przyzwyczajać jelit do jednego rodzaju bakterii. Plus teraz wiem, że cześć probiotyków wzmaga refluks, także w ogóle 🙈14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Mea wrote:Przy moich dzieciach stosowałam multilac i był ok ale to było 7 lat temu. Teraz przyznam się szczerze że jeszcze nie sprawdzalam co jest na rynku, jaki skład itp. podpytam brata lekarza jak cos ustalę to najwyżej dam znac14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji