X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Ayayanee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam wczoraj z stara położna (ok 70letnia) i wiem że to pewnie metody stare i moze niekoniecznie działające przy refluksie wsumie ale babka podsunęła mi żeby na problem z brzuszkiem wejść z dzieckiem pod prysznic 🙈
    Nie ze ma dziecko tym prysznicem po brzuszku dostawać ale ustawić się tak żeby woda spływała po brzuszku... 🤷🏻‍♀️

1cs - 05.19 - 7tc 💔 puste.
    5cs - 10.20 - 8tc- ♂️💔

7cs - 09.04. 2022 - 39 tc, Kuba 💔💔💔CC
    'Skoro masz złamane serce, to znaczy, że się starałaś...'

🌈8 cs - 20.12.2023 - 37 tc, CC, Alicja z Krainy Marzeń 🌷🤍 2900g, 54 cm 🌈

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:
    Rozmawiałam wczoraj z stara położna (ok 70letnia) i wiem że to pewnie metody stare i moze niekoniecznie działające przy refluksie wsumie ale babka podsunęła mi żeby na problem z brzuszkiem wejść z dzieckiem pod prysznic 🙈
    Nie ze ma dziecko tym prysznicem po brzuszku dostawać ale ustawić się tak żeby woda spływała po brzuszku... 🤷🏻‍♀️

Tylko kurde wtedy taka mama by z tym dzieckiem siedziała pod prysznicem od rana do nocy :/

Ja chciałabym wiedzieć jaki refluks ma mała. Z tym, że usg nie daje na to odpowiedzi. Fizjologiczny minie, anatomiczny będzie wymagał leczenia, a alergiczny mogłabym opanować, gdybym wiedziała co uczula. A nie będę tez w ciemno eliminować produktów - bo jeśli jej nie uczulają, dopiero po mojej eliminacji mogą zacząć. No i weeeeź 😅

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a możecie podpowiedzieć jak długo można podawać dziecku probiotyk? W naszym przypadku Dicoflor

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Mea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Szona zebole leganckie 🤣 myślę że lada chwila kasownik się pojawi 😝

Martyna - super że już w domu 😊 jak nocki ? Jak się żyje? No i jak twoja psinka reaguje na stereo w domu ?

Łydzia chyba wysypka to nie objaw zbliżającego się porodu ale ..... 🤷 Wy w ogóle macie wybrane imię dla małej ? Czy tak jak u nas ... Jak już coś zadecydowane to któremuś z moich chłopów coś nie pasuje 🤦

Księgowa- dawaj znać co lekarze Ci dziś mądrego powiedzą..

Kto w tym tygodniu ma wizytę? Lub jakieś ważne badania?
    Wszystkim Wam dobrego nowego tygodnia 💪😊❤️

szona, Martyna33 lubią tę wiadomość

age.png
  • Ayayanee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Tylko kurde wtedy taka mama by z tym dzieckiem siedziała pod prysznicem od rana do nocy :/

Ja chciałabym wiedzieć jaki refluks ma mała. Z tym, że usg nie daje na to odpowiedzi. Fizjologiczny minie, anatomiczny będzie wymagał leczenia, a alergiczny mogłabym opanować, gdybym wiedziała co uczula. A nie będę tez w ciemno eliminować produktów - bo jeśli jej nie uczulają, dopiero po mojej eliminacji mogą zacząć. No i weeeeź 😅

Też o tym pomyślałam... Ale kurde jakby chociaż na chwilę miało ulżyć 🤷🏻‍♀️ No nie wiem...

Jezu z tymi brzuszkami, kolkami, trawieniem, refluksami to jakiś horror jest... Współczuję wam bardzo 🥺 jesteście wspaniałymi mamami i mega silnymi babami! 💐

szona lubi tę wiadomość

1cs - 05.19 - 7tc 💔 puste.
    5cs - 10.20 - 8tc- ♂️💔

7cs - 09.04. 2022 - 39 tc, Kuba 💔💔💔CC
    'Skoro masz złamane serce, to znaczy, że się starałaś...'

🌈8 cs - 20.12.2023 - 37 tc, CC, Alicja z Krainy Marzeń 🌷🤍 2900g, 54 cm 🌈

age.png
  • Mea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janinka wrote:
    Dziewczyny, a możecie podpowiedzieć jak długo można podawać dziecku probiotyk? W naszym przypadku Dicoflor

Janinka najlepiej podawać synbiotyk a nie sam probiotyk. Synbiotyk to połączenie probiotyku ( kwas mlekowy)i prebiotyku ( nie jest trawiony np. błonnik i sprzyja budowie i wzrostowi dobrej flory bakteryjnej)

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska mam nadzieję, że to tylko taki okres w życiu malucha i przejdzie.

Szona na pierwszy rzut oka myślałam, że to prawdziwe zęby 🙈

szona lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że to jeszcze u mnie daleko ale zastanawiam się nad pieluszkami wielorazowymi. Czy może któraś z Was używa ? I gdzie to prać bo chyba nie bardzo bym chciała w tej samej pralce co ubrania...

age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja wiem, że to jeszcze u mnie daleko ale zastanawiam się nad pieluszkami wielorazowymi. Czy może któraś z Was używa ? I gdzie to prać bo chyba nie bardzo bym chciała w tej samej pralce co ubrania...

Kiedyś myślałam o tym.. ale dobrze że na myśleniu się skończyło.. dopiero teraz widzę jak niewykonalne by to było przy takim wymagającym bobo.. idea jest piękna, ale życie wszystko weryfikuje

miska122, Cecylia, Noelle lubią tę wiadomość

age.png
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    Janinka najlepiej podawać synbiotyk a nie sam probiotyk. Synbiotyk to połączenie probiotyku ( kwas mlekowy)i prebiotyku ( nie jest trawiony np. błonnik i sprzyja budowie i wzrostowi dobrej flory bakteryjnej)
    Mea, dziękuję! Czy polecasz jakiś konkretny?

2cs po operacji
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janinka wrote:

Ja poczytałam u Pana Tabletki i przestałam podawać w ogóle. Zeby nie przyzwyczajać jelit do jednego rodzaju bakterii. Plus teraz wiem, że cześć probiotyków wzmaga refluks, także w ogóle 🙈

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• Mea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janinka wrote:
    Mea, dziękuję! Czy polecasz jakiś konkretny?

Przy moich dzieciach stosowałam multilac i był ok ale to było 7 lat temu. Teraz przyznam się szczerze że jeszcze nie sprawdzalam co jest na rynku, jaki skład itp. podpytam brata lekarza jak cos ustalę to najwyżej dam znac

Janinka lubi tę wiadomość

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    No Szona zebole leganckie 🤣 myślę że lada chwila kasownik się pojawi 😝

Martyna - super że już w domu 😊 jak nocki ? Jak się żyje? No i jak twoja psinka reaguje na stereo w domu ?

Łydzia chyba wysypka to nie objaw zbliżającego się porodu ale ..... 🤷 Wy w ogóle macie wybrane imię dla małej ? Czy tak jak u nas ... Jak już coś zadecydowane to któremuś z moich chłopów coś nie pasuje 🤦

Księgowa- dawaj znać co lekarze Ci dziś mądrego powiedzą..

Kto w tym tygodniu ma wizytę? Lub jakieś ważne badania?
    Wszystkim Wam dobrego nowego tygodnia 💪😊❤️

Tak? To zębiska? Aezu, to niech wyłażą szybko. Ale Kryste, nie ma 4 mcy! 🙈

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Kiedyś myślałam o tym.. ale dobrze że na myśleniu się skończyło.. dopiero teraz widzę jak niewykonalne by to było przy takim wymagającym bobo.. idea jest piękna, ale życie wszystko weryfikuje

No właśnie, takie maleństwo dużo zużywa tych pieluszek. Boję się, że spróbuję raz i pójdą do kosza z pampersami... Tak mi się przypomniało jak to kiedyś było z młodszym rodzeństwem i w sumie mama jakoś dawała radę.

age.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    No właśnie, takie maleństwo dużo zużywa tych pieluszek. Boję się, że spróbuję raz i pójdą do kosza z pampersami... Tak mi się przypomniało jak to kiedyś było z młodszym rodzeństwem i w sumie mama jakoś dawała radę.
    Ja mam dość niewymagające dziecko a idea wielopielo przyprawia mnie o dreszcze. Zwykłego prania jest od czorta a co mówić dopiero przy wielopielo !
    Spróbować możesz. Ale polecam x ukończonym pierwszym miesiącem. Wtedy dzieciok trochę mniej sra :D

Wiolala, kokoszka31, Noelle lubią tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Seriooo? Tyłozgięcie? 😅 Przecież podobno macica tylozgieta w ciąży przechodzi w przodozgięta🤔 ja mam tylozgieta i słowem się nigdy nikt nie zająknął, że to wskazanie do cesarki😅
    Ej ja też mam tylozgieta a obie miałyśmy CC 🤔

wnidupjyplv8ipq3.png

39+3 tc

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona jakie ujęcie. Moja się nawet nie da dotknąć 🤣

wnidupjyplv8ipq3.png

39+3 tc
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Szona jakie ujęcie. Moja się nawet nie da dotknąć 🤣

Justyna, ona tu głęboko śpi ;) inaczej bez szans. Stary trzymał, ja odciagnelam wargę i świeciłam latarką, a Stary robił zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:27

Janinka, kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• Janinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja poczytałam u Pana Tabletki i przestałam podawać w ogóle. Zeby nie przyzwyczajać jelit do jednego rodzaju bakterii. Plus teraz wiem, że cześć probiotyków wzmaga refluks, także w ogóle 🙈
    No my niestety przy problemach brzuszkowych próbowaliśmy wielu opcji, także i tego 😔 tak się teraz zastanawiam czy brać dalej/nie brać ? Tak samo odnośnie symetikonu i podobnych czytałam, ze najlepiej nie podawać w ogóle. Ech

2cs po operacji
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    Przy moich dzieciach stosowałam multilac i był ok ale to było 7 lat temu. Teraz przyznam się szczerze że jeszcze nie sprawdzalam co jest na rynku, jaki skład itp. podpytam brata lekarza jak cos ustalę to najwyżej dam znac
    Dziękuję! :)

2cs po operacji
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ