W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Tal sobie myśle o chusteczkach co w składzie maja 99% wody chyba nie ma nic złego ? 🤔Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
Jusia88 wrote:Tal sobie myśle o chusteczkach co w składzie maja 99% wody chyba nie ma nic złego ? 🤔
Ale dla mnie wygodniej pupę pod kran albo miseczka ciepła woda/termos plus kawałek miękkiego materiału (są specjalne myjki, ja sobie szyłam)
Potem to przepłukiwalam i do pralki można z białym, a ja akurat z pieluchami.
Dla mnie to też ekologia i oszczędność.
Na wyjścia czasem biorę termos, ale czasem też chusteczki z wodą. I nie ma się co katować 😊Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Skorek chciałam napisać to, co Jusia. U mnie w klinice był zakaz wchodzenia z partnerami, ale nagrywałam filmiki mężowi i przynosiłam zdjęcia. Na drugie prenatalne mógł wejść, bo akurat znieśli zakaz. Wiem jaki to stres, ja się popłakałam jak usłyszałam serduszko, bo bałam się że krwawienie zakończy moją ciążę zanim się dobrze zacznie.
Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Skorek wrote:Dziewczyny, chyba się odważę tu zapytać, bo macie większe doświadczenie.
Jutro mam mieć wizytę, na której mamy już usłyszeć serduszko ( nerwica level hard) i wizyta w szpitalu.
Chciałabym bardzo, aby mój mąż też mógł wejść i posłuchać, ale miotam się, czy pytać lekarza. No bo to szpital, no bo covid...
...ale z drugiej strony jakoś mi smutno, że miałabym słuchać tego sama.
Co byście poradziły? Już siedzieć cicho i liczyć na to, że na prenatalne go wpuszczą czy zaczepić dziś lekarza w smsach o to?
Spytaj, co Ci szkodzi -
szona wrote:Już mi stuknął rok bez seksu 😅
U mnie chyba też tak się skończy 😂 zwłaszcza, że nie wzięłam tabletek antykoncepcyjnych bo wiem że i tak nie pamiętałabym ich brać.
Dostałam skierowanie na krzywą. Justyna kiedy jadłaś ostatni posiłek przed krzywą? -
Lemonka wrote:Nie ma nic złego.
Ale dla mnie wygodniej pupę pod kran albo miseczka ciepła woda/termos plus kawałek miękkiego materiału (są specjalne myjki, ja sobie szyłam)
Potem to przepłukiwalam i do pralki można z białym, a ja akurat z pieluchami.
Dla mnie to też ekologia i oszczędność.
Na wyjścia czasem biorę termos, ale czasem też chusteczki z wodą. I nie ma się co katować 😊
Mam zamiar tez woda przemywać nie tylko chusteczkami . Czy takie myjki będą Ok ? Mam je w koszyku i tak sie zastanawiam czy przydadzą sie do kąpieli czy do pupy .
https://naforum.zapodaj.net/c1eed87b121a.png.htmlStarania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
Jusia88 wrote:Mam zamiar tez woda przemywać nie tylko chusteczkami . Czy takie myjki będą Ok ? Mam je w koszyku i tak sie zastanawiam czy przydadzą sie do kąpieli czy do pupy .
https://naforum.zapodaj.net/c1eed87b121a.png.html -
Lemonka to super, że mi podpowiesz
jeszcze do tego tematu wrócę za jakiś czas
Dzisiaj przyszła mi jedna para spodni i są mega zajebiste. Dawno nie byłam tak zadowolona z zakupuzaraz wstawię link do oferty jeżeli jeszcze są bo serio warto i są tak wygodne, że mogłabym ich nie zdejmować
Druga para może dojdzie jutro ale ciężko będzie jej przebić te
https://ibb.co/W5zcck0
https://ibb.co/k1GZg68
https://ibb.co/DwRYWDj
Karo123, Olcykowa lubią tę wiadomość
-
https://www.zalando.pl/missguided-maternity-maternity-ripped-sinner-recycled-jeansy-zwezane-blue-m5q29a00f-k11.html?wmc=CRM48_TMS_PL.ONL_MIX_NMT_TM009_009_220119.&cd084=img_item&cd085=5540a632-fe33-42f2-a8a0-72524338e1a0&wt_cd=30c3a8cf23d66fed13792549213cb97a&tm_hem=b419c7976567e40d36a54d451bd7e709
-
Dziewczyny, co myślicie o jeździe na rowerze w ciąży? Tak mnie teraz wzięło i zaczęłam oglądać rowery w internecie, ale zaczęłam się zastanawiać czy to bezpieczne? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:05
-
Skorek ja bym zapytała lekarza, u niektórych można wchodzić a u niektórych nie
Na samym początku niektorzy lekarze tez nie puszczają bicia serca także nie nastawiaj się na 100%, oni je widza w usg i nie potrzeba włączać dopplera żeby posłuchać (a nawet nie jest zalecane, ale widaomo nie każdy lekarz tego się aż tak trzyma). Tak tylko mówię żebyś się nie zmartwiła jak nie puści dźwięku
Odnośnie chusteczek - ja mam takie podejście ze na wyjściach czy miejscach gdzie trudno o wacik i wodę to chusteczki 99% wody ok, ale tak na co dzień - wyobrażam sobie siebie ze miałabym np w czasie miesiączki przy zmianie podpaski cały czasie sie wycierać tymi chusteczkami, zimne, niektóre perfumowane… No dla mnie lepsza jest woda. Co naturalne to naturalneale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Wiolala Ty już masz brzuszek 🤭❤️❤️❤️
Jak dobierałas rozmiar? Taki jak do tej pory czy wiekszy? Jaki masz na sobie jeśli mogę zapytać ☺️
PS ja dziś świętuje skończony 9 tydzień 😍🥳❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:16
Wiolala, Felinka94, Cecylia lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Chyba tez tak będę robić, że w domu woda (dzięki za pomysł z termosem) a na wyjściu chusteczki 🙂
Ja od paru dni mam takie rozkminy różne właśnie, a to gdzie przewijak a to co z chusteczkami itd 😂😂 chyba już się lepiej czuje, że wymyślam 😂😂Karo123, Cecylia, szona lubią tę wiadomość
-
Olcykowa znam ten stan 😂 tylko mi wjechało chyba jeszcze mocniej bo martwiłam się w weekend czy nasi rodzice (mieszkają po dwóch różnych stronach Polski) dadzą radę przyjechać na przedstawienie dla babci i dziadka do przedszkola 😂 (tak, na to przedstawienie mojego dziecka które ma aktualnie 9 tyg 🤦🏼♀️)
Olcykowa, szona lubią tę wiadomość
Oli jeździłam rowerem do ok 17 tygodnia tyle że ja na rowerze zawsze jeździłam dużo i często więc lekarz nie kazał zarzucać odrazu tej aktywności ok 17 tygodnia zrezygnowałam sama bo już pogoda nie taka była i już się obawiałam .
Z aktywności fizycznej został mi tylko basen co polecam każdej babie w ciąży nawet jak wcześniej nie chodzilyscie, woda do lekarstwo na każdy ból ecow, dupy 😜 itp no i w wodzie nie czuje się w ciąży, nie czuje tego mojego bojlera z przodu i młody też lubi bo fikoly kręci jak wariat.
Teraz co prawda tempo mam tragiczne i sapie jak parowóz ale coś tam pływam ale też wyleguje się w dżakuzi.
P.s. w kostiumie i czepku wyglądam jak świr - moje dziecko poprosiło żebym nie korzystała z basenu w tych godzinach jak on ma swoje zajęcia 🥴😆 także ten ...Cecylia, szona, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Karo123 wrote:PS ja dziś świętuje skończony 9 tydzień 😍🥳❤️
Karo123 lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Krysia1411 wrote:Dokładnie 2 tygodnie więcej niż ja
Pięknie Krysia, to my będziemy razem obchodzić okrągłe tygodnice haha 😁❤️17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Karo123 wrote:Olcykowa znam ten stan 😂 tylko mi wjechało chyba jeszcze mocniej bo martwiłam się w weekend czy nasi rodzice (mieszkają po dwóch różnych stronach Polski) dadzą radę przyjechać na przedstawienie dla babci i dziadka do przedszkola 😂 (tak, na to przedstawienie mojego dziecka które ma aktualnie 9 tyg 🤦🏼♀️)
Hahahah dobre 😂😂 to ja chyba was pobije! Jutro kupujemy uwaga Łóżeczko dostawkę dla dziecka 😂😂😂 wyhaczylam na Vinted ekstra łóżeczko za połowe ceny niż normalnie w sklepie w super stanie, składane do pokrowca i mówię biere! Wiem że napewno będziemy używać a jak jest okazja zakupy to kupuje 😂😂😂 wiem, że padłam na głowę bo różnie w życiu bywa i nie wiadomo co będzie ale trudno. Najwyżej sprzedam.
Cecylia lubi tę wiadomość