W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo 😍
Olcykowa bo przyjmowanie mety w ciąży jest zalecane tylko przez lekarzy którzy sie dokształcają... u mnie np.diabetolog kazała odstawić od razu ale jak powiedziałam że prowadzę ciążę przez profesor w Warszawie to stwierdziła że nie będzis ingerowała.. także ja na mecie jestem nadal..tzn od wczoraj schodzę z dawki i jutro wezmę ostatnią,bo moja prof.uważa,że meta w pierwszej połowie ciąży pomaga na zagnieżdżenie, prawidłowy rozwój itp ale brana w drugiej połowie może sprawić że dziecko będzie wolniej wzrastało zatem już odstawiamy..Karo123 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misia, moja gin mnie uprzedziła, że generalnie meta w Polsce nie jest popularna i jak widać starsze roczniki lekarzy albo właśnie Ci, którzy nie idą z postępem tak potem reagują. Poleciła mi tą dzisiejszą diabetolog, ale powiedziała, że mogę iść do kogo chce, a że mam ten medicover to chciałam skorzystać. I co? I tak wróciłam do tej z polecenia 🙈😂
-
Olcykowa mój gin mówił, że za granicą metformina jest normalnym lekiem i dziewczyny biorą. W Polsce się tego nie praktykuje i też kazał mi odstawić ale po konsultacji z Wami (m.in. Misia, Jeżynka) dogadalam się z nim i brałam do końca 14 tc stopniowo schodząc z dawki od 12 tc.
Dodam, że on też jest starej daty i jednak do końca nie mam zaufania do żadnego lekarza więc zawsze wolę zaczerpnąć opiniiJeżynka lubi tę wiadomość
-
Eh Olcykowa
Dobrze że masz dobrych swoich prowadzących. Jednak wiele lekarzy różnych specjalności nie ogarnia ciąży a już jakiś utrudnionych starań czy niepłodności to ani trochę. Z resztą co tu dużo mówić... nawet część ginekologów na niepłodności się nie zna. Trzeba się często naszukać za dobrym specjalistą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 16:27
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Jeżynka wrote:Kazali zbijać gorączkę - paracetamol plus okłady. Dałam mu rozgnieciony czosnek z miodem od siebie bo to naturalny antybiotyk.
My też w zeszłym roku tak się leczyliśmy i pomogło (mąż miał wtedy prawie 40 stopni gorączki). Paracetamol co kilka godzin i właśnie okłady. Czosnek mógł jeść ząbkami bo nie czuł smaku.
Mam nadzieję, że pomoże. -
Wiolala wrote:Olcykowa mój gin mówił, że za granicą metformina jest normalnym lekiem i dziewczyny biorą. W Polsce się tego nie praktykuje i też kazał mi odstawić ale po konsultacji z Wami (m.in. Misia, Jeżynka) dogadalam się z nim i brałam do końca 14 tc stopniowo schodząc z dawki od 12 tc.
Dodam, że on też jest starej daty i jednak do końca nie mam zaufania do żadnego lekarza więc zawsze wolę zaczerpnąć opinii
No mi tez mówiła właśnie moja gin, tak samo ta diabetolog dzisiaj, że za granicą meta to norma a Polska w tyle, jak ze wszystkim chyba 😂
Pytałam się dzisiaj jak z tym odstawieniem, powiedziała, że normalnie i że nie musze zmniejszać dawki. Zobaczę co gin powie 🧐 trochę się boje tak odstawić odrazu „na ostro”. -
Miała tak któraś z Was w połogu? Do dziś czułam się dobrze a nagle mnie sieklo- zimno strasznie, ból pleców (dolny odcinek) i mega słabość, cała blada jestem. Gorączki nie miałam, teraz podkrecilam kaloryfer, opatuliłam się i zagrzalam, wzięłam tez ibuprofen. Mam nadzieje ze to normalne w połogu bo już snuje czarne scenariusz na temat infekcji i powrotu do szpitala…
Rana po cc wyglada ok, odchody poporodowe tez ok…25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Olcykowa wrote:No mi tez mówiła właśnie moja gin, tak samo ta diabetolog dzisiaj, że za granicą meta to norma a Polska w tyle, jak ze wszystkim chyba 😂
Pytałam się dzisiaj jak z tym odstawieniem, powiedziała, że normalnie i że nie musze zmniejszać dawki. Zobaczę co gin powie 🧐 trochę się boje tak odstawić odrazu „na ostro”.
Ja brałam 2x1000 dziennie. W 12 tc zaczęłam brać 2x500 i w 13 już 1x500w 14 stop
Dopytaj ale wydaje mi się, że to jest lek który odstawia się stopniowo. -
Martyna33 wrote:Miała tak któraś z Was w połogu? Do dziś czułam się dobrze a nagle mnie sieklo- zimno strasznie, ból pleców (dolny odcinek) i mega słabość, cała blada jestem. Gorączki nie miałam, teraz podkrecilam kaloryfer, opatuliłam się i zagrzalam, wzięłam tez ibuprofen. Mam nadzieje ze to normalne w połogu bo już snuje czarne scenariusz na temat infekcji i powrotu do szpitala…
Rana po cc wyglada ok, odchody poporodowe tez ok…
Oooo tak.. ja tak miałam ciągle- dreszcze, nagle uczucie zimna, wręcz telepania pojawiające się znienacka.. to wszystko przez hormony. Zmierz sobie temperaturę- dopóki nie przekracza 37.5 nie ma powodów do niepokoju.
Ps. A bladość to może być anemia. Pobierz sobie morfologię i sprawdź hemoglobinęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 17:34
-
kokoszka31 wrote:Oooo tak.. ja tak miałam ciągle- dreszcze, nagle uczucie zimna, wręcz telepania pojawiające się znienacka.. to wszystko przez hormony. Zmierz sobie temperaturę- dopóki nie przekracza 37.5 nie ma powodów do niepokoju.
Ps. A bladość to może być anemia. Pobierz sobie morfologię i sprawdź hemoglobinę
Hemoglobinę mam niską, dostałam w zaleceniach suplementację żelaza
Już jest lepiej, fuhhh25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Karo jakie już duże cudo! 😍😍😍
Może ja jutro też już takie dojrze 🥰🥰
Jusia Właśnie nad tym się zastanawiam, dziękuję za opinie
Nikaaaa ojej dziękuję 🥰 oczywiście że dam
Karo123, Nikaaaa, Jusia88 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Olcykowa ja bralam dotychczas 2x750 i mi tez profesor powiedziala ze mam od razu odstawic calosc ale ja sie boje i sama postanowilam odstawic stopniowo... :p wezme 1 tabletke choc przez 3 dni...dłużej nie moge bo mam sensor i profesor codziennie oglada moje cukry...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Nitka19 wrote:Monnkej, wszystkiego najlepszego 😊🎉
Ja też jestem KPI, bo Helenka marudzi przy cycu. Czasem coś tam pociamka, ale głównie się wkurza, więc cisnę z laktatorem, bo z butli je jak szalona. Chciałabym to pociągnąć przynajmniej do połowy kwietnia, jak skończy 6 miesięcy, ale czarno to widzę, bo jestem coraz bardziej wykończona 🙁
Życzę Ci żeby udało sie wytrwać ☺Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Monia1987 wrote:Mała 20.01 skończyła 2 miesiące
To na razie spokojnie strona preferowana powinna fizjologicznie zniknąć w okolicy max 4 miesiąca. Póki co zwróć uwagę zeby do łóżeczka podchodzić z obydwu stron, zabawki pokazuj z lewej strony, nos na rękach w pozycji kołyski na zmianę raz na prawym przedramieniu raz na lewym( na lewym troszke czesciej). A karmisz piersia czy butelka? Jeśli piersia to zwróć uwagę czy mała nie woli pić z prawej jesli tak to zachęcam też do lewej. Jeśli butelka to karm ja na zmianę ale czesciej na lewym przedramieniu. Co do układania czegos przy główce to wstrzyma się do 3.5 miesiaca. Jak skończy 3 mies to powinna złapać symetrie i zwróć uwagę czy łączy wtedy raczki w kino środkowej ciała.
-
Ola-olenka wrote:To na razie spokojnie strona preferowana powinna fizjologicznie zniknąć w okolicy max 4 miesiąca. Póki co zwróć uwagę zeby do łóżeczka podchodzić z obydwu stron, zabawki pokazuj z lewej strony, nos na rękach w pozycji kołyski na zmianę raz na prawym przedramieniu raz na lewym( na lewym troszke czesciej). A karmisz piersia czy butelka? Jeśli piersia to zwróć uwagę czy mała nie woli pić z prawej jesli tak to zachęcam też do lewej. Jeśli butelka to karm ja na zmianę ale czesciej na lewym przedramieniu. Co do układania czegos przy główce to wstrzyma się do 3.5 miesiaca. Jak skończy 3 mies to powinna złapać symetrie i zwróć uwagę czy łączy wtedy raczki w kino środkowej ciała.
Moja też miała preferowana prawa strone teraz ma 3.5 miesiaca i jest ok ma symetrie łączy raczki glowka ksztaltna. Odkad zauważyłam że ma te stronę preferowana robilam to co Ci napisałam. Zostało jej z tego tylko to że jak usypia to przekreca główkę na prawo ale jak już usnie to uklada ja roznie na prawo lewo na prosto. A dla mnie to fajny znak bo jak kładzie główkę na prawo i wtula się albo we mnie albo w pieluszke to wiem że chce spać i usypianie trwa 10 min😊 -
Monkej wszystkiego naj
Karo jak miło się czytało to co napisałaś, cieszę się równieżKaro123 lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Ola-olenka wrote:Moja też miała preferowana prawa strone teraz ma 3.5 miesiaca i jest ok ma symetrie łączy raczki glowka ksztaltna. Odkad zauważyłam że ma te stronę preferowana robilam to co Ci napisałam. Zostało jej z tego tylko to że jak usypia to przekreca główkę na prawo ale jak już usnie to uklada ja roznie na prawo lewo na prosto. A dla mnie to fajny znak bo jak kładzie główkę na prawo i wtula się albo we mnie albo w pieluszke to wiem że chce spać i usypianie trwa 10 min😊
-
Martyna33 wrote:Miała tak któraś z Was w połogu? Do dziś czułam się dobrze a nagle mnie sieklo- zimno strasznie, ból pleców (dolny odcinek) i mega słabość, cała blada jestem. Gorączki nie miałam, teraz podkrecilam kaloryfer, opatuliłam się i zagrzalam, wzięłam tez ibuprofen. Mam nadzieje ze to normalne w połogu bo już snuje czarne scenariusz na temat infekcji i powrotu do szpitala…
Rana po cc wyglada ok, odchody poporodowe tez ok…
Plecy też mnie bolały, ale ja sobie je załatwiłam e szpitalu, bo cały czas siedziałam, bo się bałam położyć, że nie wstane szybko jak będę musiała 😂😂😂🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 21:49
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%