W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie kupiłam właśnie po to żeby się nie denerwować jak nie znajdę serduszka
Są momenty, że żałuję ale teraz poczekam cierpliwie na ruchy. Myślę, że tak koło miesiąca i powinno się coś dziać -
Mnie detektor tez uspokajał, dla mnie sztosik . Zwłaszcza byłam spokojniejsza gdy na wizyty czekałam 3 tyg lub dłużej . Co drugi dzień sprawdzałam bicie serduszka ❤️
KK super ze gbs ujemny 👌🏻
U mnie małymi krokami zbliżam się do 3 trymestru a wraz z nim dochodzą nowe dolegliwości moj piękny 2 trymestr dobiega końca, dobrze że chociaż z tego czasu skorzystałam 😅
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
K&K wrote:Ja mam detektor, ale w sumie używałam go na początku. A od kiedy czuje ruchy to może, ze dwa razy użyłam jak mała miała focha i pół dnia się nie ruszała 😉
Juuhuu u mnie GBS ujemny 😁 i jakieś skurcze przepowiadające mnie już łapią 🤔 wzięłabym się za mycie okien, ale takie wichury u mnie, a mieszkam na 4 piętrze, że chyba by mnie zwiało 😒
My na poddaszu i prawie cała noc nieprzespana przez ten cholerny wiatr. Do tego prądu nie mieliśmy od wczoraj wieczorem, godzinę temu włączyli...
Super, że GBS ujemny 👍🙂 -
Wiolala wrote:Ja nie kupiłam właśnie po to żeby się nie denerwować jak nie znajdę serduszka
Są momenty, że żałuję ale teraz poczekam cierpliwie na ruchy. Myślę, że tak koło miesiąca i powinno się coś dziać
Ja się zastanawiam nad detektorem no ale sama nie wiem. Chyba też poczekam na ruchy. Liczę (może naiwnie) że w drugiej ciąży będą jeszcze szybciej 🙈🙈Wiolala lubi tę wiadomość
-
Ja nie kupuję detektora, nie chcę się na zapas martwić.
Właśnie jestem po wizycie u nowej pani ginekolog. Ponieważ musiała zrobić wywiad od nowa to było tylko szybkie podglądnięcie małego - fajna kluska, zdjęć brak. Za to z uwagi na to reaktywne CMV dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych na konsultację☹. Ona generalnie nie zleca tych badań, bo w ciąży się tego nie leczy (powiedziałam jej, że niektórzy leczą, ale chyba tylko objawowo, żeby też jej na starcie nie podpaść). Jest ciekawa co powie zakaźnik, czy jestem teraz chora czy byłam wcześniej. Dla niej stwierdzenie, że coś jest reaktywne jest mało precyzyjne.
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Sway mimo wszystko super ze posłała Cię dalej do specjalisty a nie zbagatelizowała sama problemu 😊 Lekarz chorób zakaźnych będzie wiedział czy trzeba leczyć czy nie - najważniejsze być w dobrych rękach 💪🙂17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Lemonka póki co nie nastawiam się, że tak szybko mogę poczuć. Wolę myśleć, że później a najwyżej mnie mały szybciej zaskoczy
Sway nie martw się. Ważne, że lekarka pokierowała Cię dalej. Będzie dobrze 🙂 -
Szewcowa wrote:Takie z bąbelkami, jakby pieniste z gazem. Z tego co czytam to właśnie może być od nietolerancji lub od szybkiego jedzenia. Innych objawów nie mamy.
Nie wiem na ile to prawda i jaki to ma związek, ale czytałam dzisiaj na zaufaj położnej że takie objawy mogą być oznaką na uczulenie na pieluchy 🤔 nie wiem co ma pielucha do kupy (do skóry pupy to rozumiem, że jakaś wysypka) no ale tak napisali 🧐 -
Szewcowa wrote:Takie z bąbelkami, jakby pieniste z gazem. Z tego co czytam to właśnie może być od nietolerancji lub od szybkiego jedzenia. Innych objawów nie mamy.
Szona, masz rację, mam więc nadzieję, że w kale żadna krew nie wyjdzie bo szukanie tych uczulających produktów jeszcze przy KP.. Może być ciężko. Tez słyszałam od położnej, że nietolerancja laktozy jest bardzo częsta. No zobaczymy.
Słyszałam też że najczesniej ta wtórna wynika z niedojrzalosci układu pokarmowego i mija z wiekiem. Oby.
Kokoszka, właśnie słyszałam, że delicol też pomoga na inne problemy brzuszkowe, ale właśnie zawiera wlansien enzym laktaze i pomaga w trawieniu laktozy.
Dziś mają być wyniki, więc dam Wam znac. Dzięki za pomoc 😊
Szewcowa! Dziękujędaj znać jak będziesz coś wiedzieć. U nas tez alergie, więc ja zawsze nadstawiam uszu i chętnie się wymienię doświadczeniem/ obserwacją.
Odnośnie kup ja zaglądam do Hafiji albo tu:
https://www.kasiazielinska.pl/kupa-niemowlaka-wielki-problem-w-malej-pieluszce/
Ogólnie oszaleć można 🤣kokoszka31, Szewcowa lubią tę wiadomość
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Jeżynka wrote:Madzia jak się czujesz? Miałaś jakieś konsultacje z lekarzem ?
Dziękuję, dziś już całkiem dobrze, pozostał katar i męczący kaszel. Na szczęście temperatura szybko ustąpiła. Zjadłam łącznie tylko 3 paracetamole przez ten czas bo bałam się zaszkodzić maleństwu. Konsultowałam się z ginekologiem i rodzinnym ale tylko paracetamol i babcine sposoby. Ewentualnie seria prenalen z apteki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 19:03
-
Asia2309 wrote:
Ja biorąc clexane 0,6 po 4 godzinach miałam wynik 0,61 i Pani immunolog mówiła, że to wynik idealny i nic nie zmieniamy -
Wiolala wrote:My na poddaszu i prawie cała noc nieprzespana przez ten cholerny wiatr. Do tego prądu nie mieliśmy od wczoraj wieczorem, godzinę temu włączyli...
Super, że GBS ujemny 👍🙂
My prądu, zasięgu i wody nie mieliśmy od soboty wieczór do dziś do godziny 16. Prawie jak w średniowieczu 😱 -
szona wrote:Ehh, krew utajona może mówić o alergii, ale nie odpowie na co…
Gdzie nie zasięgałam informacji, wszędzie słyszę, że alergie w okolicy 3 rż można miarodajnie badać. Z drugiej strony panel pediatryczny zazwyczaj daje już jakies wskazówki co uczula… 🤔 co do laktozy - pediatra uznał, że to tak powszechne u maluchów, że Delicol warto podać i tak. Weź bądź madry i pisz wiersze…
Nam panel pediatryczny z krwi wyszedl jak mala miała 10 miesięcy. A jak miala 2.5 roku to testy skórne się pokrywają z tym co było wcześniej.szona lubi tę wiadomość
-
Polecacie jakieś konkretne detektory?
Bo ja myślę nad takim jak Martyna miała...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ❤
Coś konkretnego byście poleciły?
Pytam m. in. bo córka chciała posłuchać i wpadłam na pomysł tego. I nie ukrywam, że i mnie by to uspokoiło. 😀Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Ja mam ten: https://allegro.pl/oferta/profesjonalny-detektor-tetna-plodu-z-glowica-3mhz-9783144232?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_ss&ev_adgr=baby%20gear&ev_campaign_id=14636103287&gclid=Cj0KCQiArt6PBhCoARIsAMF5wag7PBsuFe4Yk2VOSVX2SSJzoJOaherLhn_KZjKzVNXTvKOb4zPjcbcaAlDBEALw_wcB
Jest spoko, polecam kupić w zestawie z żelem, zawsze było mi łatwiej znaleźć jak posmarowałam brzuch ☺️
W ogóle stwierdziłam, że muszę bardziej doceniać mojego męża, zrobił mi kąpiel z płatkami, wziął małego i kazał się zrelaksować ❤️Jedna_z_Wielu, Szewcowa, Sway, Łydzia, Karo123, Ayayanee, Wiolala, szona, Simons_cat, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kiedy zaczęło być widać u was brzuszek? Ja należę do szczupłych osób z zawsze niemal wklęsłym brzuchem. Jestem w 9 tygodniu i już rano wstając z łóżka mam odstający brzuch który ciężko schować w normalnych spodniach a do wieczora ciągle rośnie (pewnie wzdęcia). W domu chodzę w leginsach ale chyba muszę już kupić jakieś spodnie wyjściowe z pasem żeby nie gnieść się w zwykłych jeansach. Zastanawiam się czy to nie zbyt szybko
-
madzia28 wrote:Dziewczyny kiedy zaczęło być widać u was brzuszek? Ja należę do szczupłych osób z zawsze niemal wklęsłym brzuchem. Jestem w 9 tygodniu i już rano wstając z łóżka mam odstający brzuch który ciężko schować w normalnych spodniach a do wieczora ciągle rośnie (pewnie wzdęcia). W domu chodzę w leginsach ale chyba muszę już kupić jakieś spodnie wyjściowe z pasem żeby nie gnieść się w zwykłych jeansach. Zastanawiam się czy to nie zbyt szybko
Na początku wywala brzuch, ale to nie dziecko. Brzuch widać dużo później. Chociaż mnie się wydawało, że miałam już taaaaki wielki a jak patrzę na zdjęcia to tam nic nie ma 😂 w 5 miesiącu nic nie było widać 🙈 sąsiedzi nie wiedzieli nawet że byłam w ciąży i jak Alek płakał to myśleli, że to dziecko z góry, bo ja przecież nie mam dzieci😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 21:30
Cecylia, Wiolala, szona lubią tę wiadomość