W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysia1411 wrote:Ja tez mam przeczucie że u nas będzie chłopak, jak będzie zobaczymy, pod koniec lutego
Z małą mi się sprawdziło...
Co do imion....dla chłopaka mi się zawszw podobało Franek i Leon i Antoni, gdyby była druga dziewczynka, to ja bym chciała Weronike.
To trzymam kciuki za Weronikę, będzie kolejne małe tornado ❤️ -
Dla dziewczynki podoba mi się Zoja i Gaja, podobają mi się tez wsyztskie kwiatowe i owocowe ale mój mąż jest zdecydowanie na nie 🥲 Za to dla chłopca mam tak długa listę imion które mi sie podobają ze daruje sobie pisanie 😂
Do dziewczyn które używają detektorów! 😊
Dziś caaaaly dzień próby znalezienia serduszka kończyły sie niepowodzeniem (mimo ze w poprzednich dniach udawało sie mega szybko). Mąż wrócił z pracy i próbował znaleźć (mu to idzie jeszcze lepiej niż mi) i nic. Zrobiłam krótki spacer. Znów badania i znów nic. Poskakalam, poruszałam biodrami żeby wygonić malucha z zakamarków - nic. Kiedy podeszliśmy do ktoreśnastej próby z kolei mąż już był lekko smutny - mówił ze nie wierzy ze przez tyle czasu sie nie udało jak nigdy wcześniej nie było problemu, ja postanowiłam ze nie dam sie podłamac i na pewno sie maluch schował i ze jutro na pewno będzie słychać (w końcu obiecałam sobie ze detektor nie będzie źródłem stresu i miałam zamiar to dotrzymać!!). Wzięłam sie ostatni raz za szukanie i nagle…. Bingo, mega cichutko ale szybko! Było serduszko, mały dziad musiał sie pewnie obrócić jakoś tyłkiem ze zasłania mi możliwość podsluchania mocniej… Ale jest i to najważniejsze 🙂 łącznie szukaliśmy w ciagu dnia myśle ze spokojnie ponad godzinę… Także dziewczyny - nie dawać sie ponieść złym emocjom od detektora - to TYLKO domowy sprzęt. Maluszek może sie schować, obrócić, przemieścić - a my mamy sie nie stresowac 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 21:02
Felinka94 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Misiaa wrote:U nas mial byc Franek jak juz bylam w ciazy z 3 coreczka... ale u mnie jest teraz tyle Jankow,Stasiow,Frankow,Antosiow,Leosiow itp ze stwierdzilam ze nie chce powielac imienia aby w przedszkolu nie bylo 5 chlopcow o tym samym imieniu jak moj synek :p
Ja też tego nie chciałam 🙈 teraz się zastanawiam czy pozna kiedyś kogoś o tym samym imieniu 🤭 -
szona wrote:Moja córka wywaliła walory w 12+3 tak dosadnie, że lekarz nie miał wątpliwości
Była bezwstydna :p zero krępacji :pszona lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja to czuję, że u mnie będzie chłopak. I śniło mi się jakiś czas temu coś tam, że ktoś tam mi powiedział, że będę mieć chłopca
Może już jakaś psychoza, pierun wie.
Ma być Szymon, ale teraz tak się waham, w sumie nie wiem czemu, ale mojemu prawie nic się nie podoba z męskich imion.
A jak trafi się jednak dziewczynka, planujemy Alicję.Sway, Łydzia, Jedna_z_Wielu, Cecylia, Wiolala, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
I mam pytanie odnośnie L4.
Lekarz prosił, abym mu napisała w poniedziałek, że ma mi wystawić zwolnienie. Przypomniałam.
Jeszcze na poprzedniej wizycie w szpitalu mówił, że i mu przypomnieć w poniedziałek i w piątek, jak będę teraz na wizycie w przychodni.
No, ale dobra przypomniałam mu w poniedziałek.
I ani na IKP , ani na PUE nie ma tego zwolnienia.
Napisałam do niego z godzinę temu z przypomnieniem o L4, odpisał niemalże natychmiast, że zwolnienie zostało wystawione.
No i nie wiem, czemu tego dziadostwa nie widzę 🙈🙈🙈
Myślicie, że pracodawca chociaż je widzi?
Ja nawet nie wiem na jak długo on wystawił to zwolnienie.
-
miska122 wrote:Ja też tego nie chciałam 🙈 teraz się zastanawiam czy pozna kiedyś kogoś o tym samym imieniu 🤭
Oj żebyś się nie zdziwiła. 😉
Ja z kolei jak jeszcze nie byłam w ciąży to myślałam o imieniu Aleks, bo wiem, że jakby był Aleksander to wszyscy by mówili Olek, a tego bym nie chciała. Niestety imię raczej nie przejdzie.
Karo dawaj te imona dla chłopców, może znajdę inspirację.
Póki co wykreślam, które na pewno odpadają. Mam taką metodę, że wyobrażam sobie dziecko w różnym wieku: jak ma 5 lat, 10, jest nastolatkiem 20-30 latkiem i tak dalej. Jak pasuje do każdego wieku (albo jako zdrobnienie albo pelna forma) to jesteśmy na dobrej drodze.
Z Leonem póki co stanęliśmy w wieku 20-30 lat- jakoś ciężko mi sobie wyobrazić człowieka w tym wieku z takim imieniem😏
Na dziś imię, które spełnia to kryterium to: ArturCecylia, Wiolala lubią tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Skorek wrote:Ja to czuję, że u mnie będzie chłopak. I śniło mi się jakiś czas temu coś tam, że ktoś tam mi powiedział, że będę mieć chłopca
Ma być Szymon, ale teraz tak się waham, w sumie nie wiem czemu, ale mojemu prawie nic się nie podoba z męskich imion.
A jak trafi się jednak dziewczynka, planujemy Alicję. -
Skorek ja jak mam wystawione zwolnienie to an IKP widać je nawet 5 dni poźniej, tez na poczatku panikowałam że go nie ma, ale pojawia się z opóźnieniem, na PUE raz pojawiło mi sie na 2 dzień dzień, ale zazwyczaj było widoczne od razu.
-
My od dawien dawna mieliśmy imię dla chłopaka i dla dziewczyny wybrane. Pierwszy syn zgodnie z planem to Ignacy. Teraz jeszcze nie szukaliśmy (liczyłam że to dziewczyńskie się przyda). Po dzisiajszych badaniach mamy rozkmine z drugim męskim imieniem (myślę że dziewczyńskie się jeszcze przyszłościowo przyda) 😜😜
Na tapecie jest Eryk, Ernest, Marcel, Maurycy, Kornel i Gniewko (chociaż Gniewomir mi się nie podoba).
Narazie najbliżej sercu jest Maurycy.
Ignacy i Maurycy - duet doskonały, strach się bać 😂Jusia88, Cecylia lubią tę wiadomość
-
Sway wrote:
Ja z kolei jak jeszcze nie byłam w ciąży to myślałam o imieniu Aleks, bo wiem, że jakby był Aleksander to wszyscy by mówili Olek, a tego bym nie chciała. Niestety imię raczej nie przejdzie.
Jakbym moją znajomą słyszała 😜 ostatecznie nazwała Aleksander, ale mówią Aleks. Czemu nie przejdzie? -
miska122 wrote:Jakbym moją znajomą słyszała 😜 ostatecznie nazwała Aleksander, ale mówią Aleks. Czemu nie przejdzie?
Dziecko po kilku latach wylądowało w tej samej placowce co ja i już też dziewczynom z pracy mówiłam, że to ma być Aleks a nie Olek. Szybko się przyjęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 21:32
-
Skorek wrote:Ja to czuję, że u mnie będzie chłopak. I śniło mi się jakiś czas temu coś tam, że ktoś tam mi powiedział, że będę mieć chłopca
A jak trafi się jednak dziewczynka, planujemy Alicję.
Moje typy, to właśnie Szymuś i Alicja 😁 -
Lemonka to widze ze mamy podobne typy
Sway pisze moja listę z głowy, to pewnie nie cała no i cześć z tych imion nie zaakceptowana przez męża ale wierze z wszystko to kwestia do przegadania 😅 Marcel, Maurycy, Mikołaj, Julian, Juliusz, Jeremi, Gniewko, Gabriel, Fryderyk, Kornel….. myśle ze jeszcze pare by się znalazło 🤭😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 21:44
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Skorek wrote:I mam pytanie odnośnie L4.
Lekarz prosił, abym mu napisała w poniedziałek, że ma mi wystawić zwolnienie. Przypomniałam.
Jeszcze na poprzedniej wizycie w szpitalu mówił, że i mu przypomnieć w poniedziałek i w piątek, jak będę teraz na wizycie w przychodni.
No, ale dobra przypomniałam mu w poniedziałek.
I ani na IKP , ani na PUE nie ma tego zwolnienia.
Napisałam do niego z godzinę temu z przypomnieniem o L4, odpisał niemalże natychmiast, że zwolnienie zostało wystawione.
No i nie wiem, czemu tego dziadostwa nie widzę 🙈🙈🙈
Myślicie, że pracodawca chociaż je widzi?
Ja nawet nie wiem na jak długo on wystawił to zwolnienie.
A co do zwolnienia to na PUE w zakładce zwolnienia one pojawiają się późno. Ale możesz sprawdzić. Zakładce ubezpieczony-wiadomosci (tutaj od razu się pojawia info że zostało wystawione) -
Ja tez od początku czułam i wiedziałam że będzie chłopiec 😅 także aż takiego zaskoczenia nie było 🥰😍 co do imion tez chciałam mało pospolite i bardzo mi się podobało i nadal podoba Milan, ale stary się nie zgodził 😅 ale jak zobaczyłam znaczenie imienia Marcel to zmieniłam szybko zdanie 🙈Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
My dla dziewczynki mieliśmy Liliana, chociaż w ciąży myślałam jeszcze nad Mileną, ale mój nie chciał się zgodzić. Więc dobrze, że chłopiec, bo tu się zgadzaliśmy 😁 teraz myślę, że musielibyśmy mieć chyba bliźniaczki żebym mogła użyć obu imion 😜
-
kokoszka31 wrote:A co do zwolnienia to na PUE w zakładce zwolnienia one pojawiają się późno. Ale możesz sprawdzić. Zakładce ubezpieczony-wiadomosci (tutaj od razu się pojawia info że zostało wystawione)
Kokoszko, dziękuję!!!!!! Mam wiadomość, że moje zwolnienie zostało wystawione. Uffff
Widzę, że co do imion odbieramy na tych samych falachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 21:57
-
miska122 wrote:My dla dziewczynki mieliśmy Liliana, chociaż w ciąży myślałam jeszcze nad Mileną, ale mój nie chciał się zgodzić. Więc dobrze, że chłopiec, bo tu się zgadzaliśmy 😁 teraz myślę, że musielibyśmy mieć chyba bliźniaczki żebym mogła użyć obu imion 😜
miska122, Skorek, Księgowa, Magdalena29, Cecylia, Ayayanee, szona, Simons_cat lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wrote:Milena...no fajne imię
Tak sobie pomyślałam, że mój mąż szczerze interesuje się informacjami forumowymi tylko o Tobie 🙈 może tym go przekonam 🤭😁szona, Simons_cat lubią tę wiadomość