W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikaaaa wrote:Hej dziewczyny, nie traktujcie tego jako atak, ale czy tylko mi przeszkadza, że są tu poruszane tematy kompletnie nie związane z tym wątkiem? Wiem, że może nie udzielam się zbyt dużo, ale dużo czytam i denerwuje mnie, że jest to wątek w oczekiwaniu na rozwiązanie, a rozmawiacie o tematach dla nas tak odległych, dotyczących dzieci, które są już dawno na świecie. Myślę, że na pewno jest na tym forum miejsce (a jak nie to trzeba je stworzyć), w którym można popisać o karmieniu, przewijaniu itp.
Tak, przeszkadza tylko Tobie
Edit: lol, mało piszę, dużo czytam, więc piszcie to, co bym chciała przeczytać 🤣 przepraszam, bez ataku, ale spadłam z krzesła 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 13:45
Asia2309, Wiolala, Misiaa, Simons_cat, Ola-olenka, asiek96, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dziękuję za info ❤❤❤
Dwa dni? Jak ja to mam 1x dziennie ? Całe opakowanie ? Miałam przez tel wypisana receptę i żadnych info z apteki na leku więc idę według instrukcji.
A bo ja kochana mam co 3 dni, bo biorę go ze względu na pessar zapobiegawczo. 😊 I dlatego wiem, że oczyszczam się z tego dłużej 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
LawendowePole dziękuję, że pytasz. Czuję się dobrze, choc sypiam coraz krócej 🙈 nie kumam jak w ogole funkcjonuje po kilku godzinach snu 😅
Co poniedziałek mam KTG i wizytę kontrola, probuje dotrwać jeszcze 3 tygodnie, aż mi zdejmą pessar. Potem będzie już oczekiwanie na TEN dzień!Wiolala, Simons_cat, Karo123, Łydzia, Ayayanee, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:LawendowePole dziękuję, że pytasz. Czuję się dobrze, choc sypiam coraz krócej 🙈 nie kumam jak w ogole funkcjonuje po kilku godzinach snu 😅
Co poniedziałek mam KTG i wizytę kontrola, probuje dotrwać jeszcze 3 tygodnie, aż mi zdejmą pessar. Potem będzie już oczekiwanie na TEN dzień!
Rozumiem, że z malutką wszystko dobrze, przybiera na wadze?
Trzymam za Was kciuki! 3 tygodnie szybko zlecą!Księgowa lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
lawendowePole wrote:Może organizm się przyzwyczaja i szykuje do tego, co będzie po porodzie?
Rozumiem, że z malutką wszystko dobrze, przybiera na wadze?
Trzymam za Was kciuki! 3 tygodnie szybko zlecą!
Pewnie tak. 😊 Mała jest zdrowa, przybiera i to jest dla nas (mnie i lekarza) najważniejsze. 🥰
Tak, czas zleci szybko, ja już nawet boję się patrzeć ile zostało. Po prostu żyje sobie z dnia na dzień.
Zreszta biorąc pod uwagę te kontrolę to jestem gotowa już, że każdego dnia mogę trafić do szpitala i jakoś tak.. lekko mi z tą myślą, w sensie - nie martwię się.kokoszka31, lawendowePole, szona, Asia2309, Simons_cat, miska122, Jusia88, Karo123, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Nikaaaa wrote:Hej dziewczyny, nie traktujcie tego jako atak, ale czy tylko mi przeszkadza, że są tu poruszane tematy kompletnie nie związane z tym wątkiem? Wiem, że może nie udzielam się zbyt dużo, ale dużo czytam i denerwuje mnie, że jest to wątek w oczekiwaniu na rozwiązanie, a rozmawiacie o tematach dla nas tak odległych, dotyczących dzieci, które są już dawno na świecie. Myślę, że na pewno jest na tym forum miejsce (a jak nie to trzeba je stworzyć), w którym można popisać o karmieniu, przewijaniu itp.
Czyli uważasz, że jak już któraś urodzi to ma sobie znaleźć nowy wątek ? No niestety muszę Cię rozczarować bo to w większości stała ekipa, która testowała razem wiele wiele miesięcy. Ja też mam daleko do rozwiązania ale lubię czytać co u dziewczyn i dzieciaczków bo mnie to szczerze interesujejak coś trzeba to też zawsze pomogą/doradzą
kokoszka31, Olcykowa, Asia2309, Simons_cat, szona, Karo123, Sway, asiek96, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikaaa, Ten wątek pierwotnie miał być kontynuacją wątku staraniowego, żeby takie osoby jak ja, pewne informacje, zdjęcia itp nie kuły w serduszko. 😊
Sama czasem podczytuje ale nie zniosłabym tych wszystkich perypetii, wątpliwości, rozmów, zdjęć gdyby one były u nas na wątku. 😊
Pozdrawiam wszystkie koleżanki, które wydaje się, że tak niedawno ze mną testowały. ❤️
Księgowa, kiedy to zleciało? 🤔
kokoszka31, Asia2309, Cecylia, Jedna_z_Wielu, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Ale trzeba mieć tupet, żeby wejść na istniejący długo wątek, do całkiem już zgranych bab i zasugerować, żeby zamknęły japy, albo poszły sobie gdzieś indziej 😅 Jak mi wątek nie leży, to go opuszczam, a jak potrzebuję wątku o konkretnej tematyce, to go sobie zakładam - a nie próbuję przerobić istniejący wątek pod siebie 🤣 Nika, czapki z głów 😃
kokoszka31, Asia2309, Wiolala, Cecylia, Simons_cat, Jedna_z_Wielu, Justyna.Optyk, Atena37, Olliiii, Ola-olenka, Annamaria, Karo123, Sway, asiek96, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Ale trzeba mieć tupet, żeby wejść na istniejący długo wątek, do całkiem już zgranych bab i zasugerować, żeby zamknęły japy, albo poszły sobie gdzieś indziej 😅 Jak mi wątek nie leży, to go opuszczam, a jak potrzebuję wątku o konkretnej tematyce, to go sobie zakładam - a nie próbuję przerobić istniejący wątek pod siebie 🤣 Nika, czapki z głów 😃
Dokładnie. Ręce opadają 😐Justyna.Optyk, Ola-olenka lubią tę wiadomość
-
Zielone.Slońce przleecialo przez palce 🙈Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyno nie traktuj tego jako atak ale jak już urodziłaś to wypiepszaj 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Mistrzostwo👍👍👍👍
A tak serio Nikaa to jest jeszcze belly best Friends i tam są wątki TYLKO dotyczące ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:48
Asia2309 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielone, Lawendowe💚 tak miło was tu widzieć, wkrótce na stałe💚
Myślę, że ostatnie dyskusje i dziwny komentarz Niki wynikają z tego że dziewczyny nie wiedzą o co chodzi z klubem AA. Ten wątek, jest to przede wszystkim kontynuacja wątku staraniowego. Pomysł pojawił się, po jednym z bardzo płodnych miesięcy kiedy na wątku staraniowym zrobiło się gęsto od spraw ciazowych. Wątek jest otwarty dla wszystkich chętnych - starczek, zaciążonych, z dziećmi, czy też tylko kibicujących - ale weźcie pod uwagę że w pierwszej kolejności był stworzony dla grupy testującej w wątku AA i wcześniejszej ekipy🥰 Więc nikt z nich nie będzie nigdzie się przenosił🥰
I może skończmy kłótnie, bo tylko ściągniemy jakiegoś trola i dopiero będzie.
-
nick nieaktualnyA jeśli chodzi o rozszerzenie diety to mi moja wspaniała położna polecała od 4 miesięcy przy karmieniu mm, od 5 przy mieszanym i od 6 przy wyłącznym KP. U mnie było KP a młody po skończonych 4 miesiącach podczas obiadu wykradał makaron ojcu z talerza. Przeczekaliśmy dwa tygodnie ale było coraz gorzej, jak widział jedzenie to się ślinił, oczy mu wychodziły na wierzch, machał rączkami jak dziki, nie mogliśmy jeść spokojnie tak się gapił że aż nam było głupio jeść przy nim. Więc stwierdziliśmy że to oznacza gotowość do rozszerzania mimo wieku😂 warto podążać za dzieckiem, jak czujecie że jest gotowe wcześniej/później to słuchajcie instynktu.
I chyba już wcale nie trzeba jednego składnika co trzy dni, można mieszać, ważne żeby te nowości pierwszy raz podawać rano. Jeszcze polecam takie siteczko na owoce i warzywa, pamiętam jak mój się cały trząsł z emocji jak je widział.Nitka19, szona lubią tę wiadomość
-
Księgowa Twoja ciąża minęła mi tak szybko 🙈 super, że jesteś spokojna, bo wiesz "tylko spokój może nas uratować" 😁 nie mogę się już doczekać aż pokażesz nam Zuzię ❤️ jak byłam w ciąży to nie rozumiałam czemu moja znajoma, sama mającą dwójkę dzieci tak bardzo się podnieca moją ciążą, a teraz sama jestem podekscytowana kiedy myślę, że przed Tobą i innymi dziewczynami w ciąży te piękne momenty, pierwsze spotkanie z własnym dzieckiem, pierwsze noszenie go, przewijanie, patrzenie jak śpi - a to wciąga i jest ciekawsze niż niejeden serial
odliczam już z Tobą ☺️
Księgowa, Cecylia, Jeżynka, Karo123, asiek96, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Cecylia, fajnie, że piszesz o rozszerzaniu diety z perspektywy doświadczonej mamy 😊👍 Zadam Ci może głupie pytanie, ale jestem w tym temacie jeszcze kompletnie zielona 😅 Czy na początku dawałaś Małemu jedzenie łyżeczką, czy od razu do rączki?
Cecylia lubi tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Napisałam długi komentarz do posta Niki, ale wywaliło mnie z aplikacji, więc chyba nie powinnam go pisać 😂 ale w skrócie zgadzam się, że to trochę przytłaczające gdy jest się w ciąży, a ludzie rozmawiają już o szczepionkach, lekach, probelmach z karmieniem, ale to jest naturalna kolej rzeczy i można się zacząć przygotowywać. Jeśli założymy kolejny wątek dla mam to potem będziemy potrzebować dla tych, których dzieci już nie są niemowlakami itd... co więcej któraś może zajść w ciążę, więc będzie na dwóch wątkach, zresztą znamy się dobrze i chcemy wiedzieć co się dzieje u każdej. Takto musialybysmy ogarniać milion wątków dziennie.
-
Miska nie ma co kombinowac z kolejnymi watkami bo bede musiala Cie sledzic i wyszukiwac a tak wiem ze znajde Cie tutaj i nie zmarnuje polowy dnia na szukanie po forum :p
miska122 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyWiolala wrote:Cecylia jak się czujesz ? Dalej masz bóle podbrzusza ?
Dziękuję, że pytasz i pamiętasz😚 Przeszło mi, dokładnie trzy dni mnie bolało, trochę się już martwiłam i zaczęłam jakiejś wizyty na szybko szukać, ale samo przeszło. Nie wiem czy to było jakieś ostrzeżenie od organizmu czy po prostu się coś rozciągało.Wiolala lubi tę wiadomość
-
Ja powiem tak.
Trochę mnie przytłacza masa informacji jakie macie nt. leków, karmienia, fizjoterapeutów,itd., bo na ten moment NIC z tego nie ogarniam 😅 i po prostu ja za tą wiedzę podziwiam Was.
Momentami czuję się głupiutka 😅, ALE wiem, że za kilka miesięcy będę mogła skorzystać z tego co teraz piszecie.
A jak dalej będę nie ogarniała , to będę Was zasypywała pytaniami i nie będę miała zamiaru się wstydzić 😅
Tyle Was już znam i nie wyobrażam sobie szukania Was po całym forum.
To jest kontynuacja wątku staraniowego, który kończy się szczęśliwie i daje nadzieję i wiedzę!
Sami swoi tu i niech tak zostanie.
Nikaaaa lubi tę wiadomość