W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou wrote:Dziewczyny, ja też Was czytam - zresztą, jestem pewna, że to wiecie
Jako dinozaur staraniowy mam nadzieję w końcu kiedyś do Was dołączyć.
Chcę tylko napisać, że to AA w nazwie nie jest przypadkowe. Nazwa była wymyślona specjalnie - żeby nie wpadały do wątku przypadkowe osoby spoza wątku staraniowego.
Tak jak już dziewczyny wcześniej pisały, jest to przedłużenie wątku staraniowego - co by nam, staraczkom nie było źle. Ale i w drugą stronę - aby ciężarne nie musiały czytać tych przykrych staraniowych historii, które niestety na wątku cyklicznie się pojawiają...
Zresztą, Noelle na pierwszej stronie wszystko napisała! Jeżeli ktoś to przychodzi, to rozumiem, że czyta pierwszą stronę, na której jest napisane:
"Serdecznie witam wszystkie brzuchatki, mamuśki i zaglądające do Nas ukochane staraczki!
Ten wątek kierujemy do dziewczyn z forum staraniowego (klubu AA), które zobaczyły już swoje wymarzone dwie kreseczki."
Także ten, absolutnie nie jest to przypadkowy wątek o ciąży dla przypadkowych użytkowniczek! Staraczki takie jak min. ja, Sasanka, Iseko, Zielone.Slonce (i wszystkie pozostałe) też mają prawo tu być i czuć się jak u siebie. A tym bardziej wszystkie mamuśki!
Jak dla mnie sens tego wątku nie dotyczy jego docelowej tematyki, tylko poszczególnych osób, które latami/miesiącami rozmawiały ze sobą i wspierały się jak tylko mogły.
O!
I na zakończenie: Piękne macie dzieciaczki i brzuszki i kocham Was czytać - bo wierzę, że wasze rady w końcu mi się przydadzą.
Dołączysz na bank, grzeję Ci miejsce
Lilou lubi tę wiadomość
-
Nikaaaa wrote:To proszę mi pokazać, gdzie jest o tym mowa w pierwszym poście? 😉
Nie chcecie ranić staraczek, które mają niepowodzenia, a nie myślicie o dziewczynach, które mogą w którymś tygodniu poronić. Fajnie, że jesteście zrzyte ze sobą,ale uwierzcie czasem dobrze jest posłuchać osoby nowej, z zewnątrz, bo jest tu dla mnie w tym wątku haos.
A tak byłby porządek, jeżeli bym chciała poczytać o tematach dotyczących połogu to bym wiedziała, w jakim wątku mam ich szukać. A tak jest totalny misz masz....
Po prostu nie rozumiesz celu wątku. Powiem jeszcze raz - wątek ten jest przedłużeniem wątku staraniowego. Dla tych, którym się udało.
Jak chcesz przeczytać o tematach połogu - na belly na 100% coś znajdziesz. Jeśli jednak chcesz do nas dołączyć i dowiedzieć się coś m temat połogu - zapytaj. Każda z nas odpowie Ci na ile potrafi, opowie o własnych doświadczeniach.
Najpierw ogarnij zasady wątku. Potem zadaj sobie pytanie czy Ci pasują czy nie. Jeśli Ci pasują, to zostań, przedstaw się i opowiedz swoją historię starań, na jakim etapie jesteś. Jeśli nie - nie pouczaj nas jak mamy prowadzić wątek.. równie dobrze możesz założyć swój. -
Lilou, ja wierzę, że już niedługo zobaczysz upragnione dwie kreski...
Odnośnie "trzymania ze swoimi " - ja jestem tu od niedawna, potrzebowałam sporo czasu zeby zaczac pisać na wątku stsraniowym, a potem tutaj, wiem ze sporą część z Was czytała mój pamiętnik, więc wiecie dlaczego... Ale nigdy nie miałam wrażenia, ze ktoś z kimś trzyma... jasne, że niektóre znają się dłużej, wiedza o sobie wiecej , ale to nie zmienia faktu, że wspieramy się wszystkie nawzajem, pomagamy w tym co mu już wiemy, a koleżanki jeszcze nie, niezależnie etapu na którym jesteśmy... ja Wam dziewczyny dziękuję za masę wsparcia która dostałam w trudnych momentach... 😍Lilou, Zielone.Slonce, Jo_an, Justyna.Optyk, szona, Wiolala, Sway, kokoszka31, Karo123, asiek96, Magdalena29 lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
🔜07.05 - podgląd 🫧
🔜09.05 - podgląd 🫧
🔜12.05 - 💉❓️
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Pisząc ten post wiedziałam, że będą negatywne komentarze, bo oczywiście macie prawo się nie zgadzać. Ale tego wyśmiania się nie spodziewałam, bo ja nie napisałam jak niektórzy "lol...". Moim celem była tylko i wyłącznie sugestia, zapytanie i tylko kilka z Was potrafiło mi kulturalnie wyjaśnić na czym ten wątek polega. Tyle by wystarczyło i byłoby po temacie 🙂 Natomiast po Waszej reakcji mam wrażenie, że albo sobie słodzimy albo wypier... Ja wyraziłam swoje zdanie i zostałam zbesztana, mimo że na samym początku napisałam nie odbierajcie tego jako atak!
Serio zrobiłyście z tego taką aferę, nie wiem skąd tyle zawiści...
Dziękuję tym osobom, które potrafiły mi kulturalnie wyjaśnić o co chodzi. 🙂 Dajecie nadzieję, że są na tym świecie życzliwi ludzie 😉 -
Jeju, jakaś aferka mnie ominęła..? 😁😎🤣
Witam się z niedoczasu wiecznego... Po weekendzie kończę kwarantannę jednego z dzieci przedszkolnych i przysięgam, że zwariuje, jak nie wyjdę na spacer z wozkiem niedługo... Toż to można zwariować bez spacerów przez tydzień!!
Misiaa, jedna z dziewczyn dała mi znać, że chciałaś kupić kosz wiklinowy na kółkach, jak pokazywałam zdjęcia rzeczy, jakie wrzucilam na Vinted i Olx. Jak coś, to pisz, w końcu jesteśmy z jednego miastazaraz ci jakieś zdjęcie podrzucę...
I ma hamulce na 2 kółkach od stelaza
Mam do niego też stelaż do baldachimu i gdzieś na bank mam też pościel niebieska i żółta w misie
U nas ok, Lilka ma 7 kg, pieluszki rozm 4, obraca się na obie strony, ale generalnie jest klopsikiem leniuszkiem, za to pogodnym stworzeniem
Noelle, no stęskniłam się za tobą!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 20:53
Asia2309, Noelle, Księgowa, szona, Wiolala, asiek96, Nitka19, Ayayanee, Simons_cat, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Lilou na pewno dołączysz
Też na to czekałam cicho podczytując i w końcu się udało!
Ja po prostu w momentach kiedy nie mam wiele czasu czytałam wątki dotyczące diet, kolek itp bardziej pobieżnie, bo na razie dla mnie czarna magiaWątek założyły dziewczyny, które obecnie już maja swoje maluchy przy sobie, więc jak najbardziej jest to ich miejsce i niejednokrotnie pomagają jeśli my brzuchatki mamy pytania.
Na początku ciąży weszłam na fioletowa stronę, przeczytałam 2strony i stwierdziłam, że na początek ciąży to nie jest wątek dla mnie-zupełnie inne problemy i obawy. Tutaj jest inaczej ❤️86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Nikaaaa wrote:Pisząc ten post wiedziałam, że będą negatywne komentarze, bo oczywiście macie prawo się nie zgadzać. Ale tego wyśmiania się nie spodziewałam, bo ja nie napisałam jak niektórzy "lol...". Moim celem była tylko i wyłącznie sugestia, zapytanie i tylko kilka z Was potrafiło mi kulturalnie wyjaśnić na czym ten wątek polega. Tyle by wystarczyło i byłoby po temacie 🙂 Natomiast po Waszej reakcji mam wrażenie, że albo sobie słodzimy albo wypier... Ja wyraziłam swoje zdanie i zostałam zbesztana, mimo że na samym początku napisałam nie odbierajcie tego jako atak!
Serio zrobiłyście z tego taką aferę, nie wiem skąd tyle zawiści...
Dziękuję tym osobom, które potrafiły mi kulturalnie wyjaśnić o co chodzi. 🙂 Dajecie nadzieję, że są na tym świecie życzliwi ludzie 😉
Nie Nikaaaa Twój post to nie była sugestia, od razu napisałaś o tym że to Ci przeszkadza.... Także najpierw spójrz obiektywnie na swój post a dopiero później wytykaj że " albo sobie słodzimy albo wypier..." I aferę to Ty zrobiłaś swoim postem, na miejscu dziewczyn rownie byłabym urazona, że ktoś wpada i od razu dyktuje swoje regułyszona, kokoszka31 lubią tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Lilou dołączysz szybciej niż jesteś w stanie uwierzyć ❤ tak samo jak Sasanka, Iseko, Zielone, Mersalla i cała reszta...głęboko w to wierzę!
Co do tego że wolimy "swoich" myslę że tych swoich każda z nas ma tu innych...wiadomo np.dla mnie bliższa będzie Szona czy Księgowa o (Sasance czy Iseko nawet nie wspomnę) z którymi rozmawiam także poza ovu, ale to nie znaczy że zamykam się tylko w "swoim" gronie... jeśli mogę i potrafię to pomogę każdej bo od tego jest ten wątek...
Edit: Annamaria kosz idealny,ale już dostanę go od Szony:) ...dziękuję,że o mnie pomyślałaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 20:57
Lilou, Zielone.Slonce, Noelle, Księgowa, Jo_an, szona, Sway, Asia2309, Karo123, asiek96, Cecylia, Magdalena29 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Halo halo jestem i uspokajam! 😝
Tak jak dziewczyny już pisały - wątek był skierowany głównie do dziewczyn z AA ale też dla wszystkich, którym nie przeszkadza Nasza słodkopierdząca atmosfera. 😉
W większości znamy się jeszcze z czasów sikania na patyk więc nie przeszkadza nam również rozmawianie o czopach, 💩 innych dzieci albo kolorze odchodów poporodowych. 🤷🏻♀️
Taki lajf.
Generalnie podejrzewam skąd wynika problem - kiedy zakładałam wątek wiele z Nas było już na końcówce pierwszego trymestru stąd poruszałyśmy tutaj tematy „bardziej zaawansowane”.
Dziewczyny, które do Nas dołączały (jako że w większości były to mamuśki doświadczone przez los albo bardzo długo starające się) czekały przynajmniej do okresu około pierwszoprenatalnego żeby nie zapeszać.
Więc zazwyczaj wszystkie tematy do pierwszoprenatalne poruszane były jeszcze na wątku staraniowym. 🤷🏻♀️
Tak czy inaczej grupa była założona po to żeby nie robić nikomu przykrości i nie zaśmiecać wątku staraniowego duperelami ciążowymi. To miała być oaza dla dziewczyn którym w końcu się udało i które nie chciały tracić ze sobą kontaktu.
Tyle.
PS: już wiem dlaczego mój wątek ma tylko cztery gwiazdki… 😂😂😂😂szona, Justyna.Optyk, kokoszka31, Sway, Szewcowa, Karo123, asiek96, Ayayanee, Cecylia, Jusia88, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Asia2309 wrote:Nie Nikaaaa Twój post to nie była sugestia, od razu napisałaś o tym że to Ci przeszkadza.... Także najpierw spójrz obiektywnie na swój post a dopiero później wytykaj że " albo sobie słodzimy albo wypier..." I aferę to Ty zrobiłaś swoim postem, na miejscu dziewczyn rownie byłabym urazona, że ktoś wpada i od razu dyktuje swoje reguły
Myślę, że nie ma co już roztrząsać tego tematu 🙂
Jeżeli niektóre z Was zrozumiały to tak jak Asia to przepraszam, myślałam że jak dopiszę żeby nie traktować to jako atak to ten post zostanie łagodniej odebrany. Widocznie może jeszcze nie znalazłam miejsca dla siebie 😉 -
Ktoś (przepraszam ale nie pamiętam kto 🙈) pisał coś o uczuleniach i rozszerzaniu diety. 😅
Jeżeli boicie się alergii to rozszerzajcie dietę sugerując się dietą antyhistaminową - nie mówię żeby stosować się do niej w 100% tylko zerknąć co tam jest zalecane i bezpieczne. ☺️
My ze względu na AZS niestety musimy się jej trzymać ale myślę, że to dobra wskazówka dla mam cykorów - takich jak ja. 😂
A co do podawani kawałków - wiem, że to mało dydaktyczne ale Klara ładnie nauczyła się łapać jedzenie na chrupkach kukurydzianych. 😁
Polecam tygryski z lidla (100% kukurydza). 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 21:11
szona, kokoszka31 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Halo halo jestem i uspokajam! 😝
Tak jak dziewczyny już pisały - wątek był skierowany głównie do dziewczyn z AA ale też dla wszystkich, którym nie przeszkadza Nasza słodkopierdząca atmosfera. 😉
W większości znamy się jeszcze z czasów sikania na patyk więc nie przeszkadza nam również rozmawianie o czopach, 💩 innych dzieci albo kolorze odchodów poporodowych. 🤷🏻♀️
Taki lajf.
Generalnie podejrzewam skąd wynika problem - kiedy zakładałam wątek wiele z Nas było już na końcówce pierwszego trymestru stąd poruszałyśmy tutaj tematy „bardziej zaawansowane”.
Dziewczyny, które do Nas dołączały (jako że w większości były to mamuśki doświadczone przez los albo bardzo długo starające się) czekały przynajmniej do okresu około pierwszoprenatalnego żeby nie zapeszać.
Więc zazwyczaj wszystkie tematy do pierwszoprenatalne poruszane były jeszcze na wątku staraniowym. 🤷🏻♀️
Tak czy inaczej grupa była założona po to żeby nie robić nikomu przykrości i nie zaśmiecać wątku staraniowego duperelami ciążowymi. To miała być oaza dla dziewczyn którym w końcu się udało i które nie chciały tracić ze sobą kontaktu.
Tyle.
PS: już wiem dlaczego mój wątek ma tylko cztery gwiazdki… 😂😂😂😂
Jest to logiczne uzasadnienie 🙂 Jeżeli chodzi o gwiazdki to nie moja zasługa 😛Noelle lubi tę wiadomość
-
Justyna, polecam się na przyszłość 🥰
Misia, kochanie ♥️
Ja się mialam się odzywać, ale chyba jednak się odezwę, co by wyrzucić z siebie, co myślę. Czytalam ten wątek od początku, co zresztą można zobaczyć na pierwszych kilku stronach już. Nie dotyczył mnie zupełnie, długo nie był "miejscem dla mnie", ale znałam dziewczyny, interesowało mnie, co u nich i czułam się częścią nich, mimo tego, że w ciazy nie byłam. Do przewidzenia było, że tematy będą się powtarzać w kółko, że jedne będą na pierwszym etapie, a inne na mega zaawansowanym lub macierzyńskim. Przecież nie da się zgrać wszystkich na raz (chociaz jakby się dało, to pewnie zrobiłybysmy wszystko, żeby zajść i rodzic w tym samym terminie hurtem 😅).
W każdym razie - trzeba rozpatrzyć wszystko w dwie strony - jednym nie pasuje, że piszą tu matki karmiące dzieci robiących kupki 🙈, a tym mamom może nie pasować, że znów rozmawiamy o kłuciach w pachwinach, plamieniu itd. Prawda?
A jednak są z nami jedne i drugie, odpowiadają na każde pytanie. Nie zauważyłam, zeby jakiejkolwiek pytanie pozostało bez odpowiedzi. Osobiście, jeśli temat mi nie leży, albo go nie czuje, bo nic o nim nie wiem to się po prostu nie wypowiadam. Nie mniej jednak ten wątek jest skarbnica wiedzy. I choć może nie należy to do przyjemnych rzeczy, bo może powodować nerwice 😅 to jednak wielokrotnie przeszukiwałam te 1000 stron, zeby znaleźć to, co mnie interesuje, a nie pytać ponownie. Dało się? Dało.
I to tyle.
PS. Annamaria miło Cie w końcu znów zobaczyć! 😍 Stęskniłam się.szona, Noelle lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Nika z tymi gwiazdkami to tak w ramach śmieszków. 🤪 Ale generalnie od momentu jak zaczęły się tu jakieś mikroawanturki to moje gwiazdki poleciały na łeb na szyję. 😂
Annamaria ja też się stęskniłam! ❤️
Lilusia to jest modeleczka. 🤩Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ja od siebie powiem, że wręcz teraz dużo przyjemniej mi się czyta pytania okoliciążowe, bo gdy sama byłam w ciąży mnóstwo rzeczy mnie przerażało.
Pisałyście o rozmiarach body z jednego sklepu - miałam tak w Sinsayu, body świąteczne. Dwa razy 62, a jedno wyglądało jak 68 -
Co do rozmiarów - wszystko też zależy od materiału. Dlatego w różnych sklepach te same rozmiary mogą być różne. W Pepco tak samo - 56 i 62 czasem są takie same.
A 56 z pepco wychodzi jak 50 ze smyka - albo odwrotnie 😅Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Nika miałam się nie odzywać, bo generalnie nie lubię zaogniać konfliktów, ale Twój post porównałabym do następującej sytuacji: Przychodzisz pierwszy czy drugi raz do czyjegoś domu i mówisz tej osobie, że ma brzydko w domu i w ogóle bez pytania i krempacji zabierasz się za remont i przemeblowanie.
Ja może nie jestem tu długo, ale znalazłam w dziewczynach wiecej wsparcia i zwykłego wysłuchania niż w realu. A przez to, że mają inne tematy niż ja (są trochę dalej w ciąży albo mają już dzieciaczki)mogę spokojnie przygotowywać się do bycia matką i korzystać z ich wiedzy, zapisując co cenniejsze dla mnie informacje.
Wszystko inne zostało napisane wcześniej.szona, Wiolala lubią tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁