W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w ten pochmurny dzień 🥲
Karo u mnie właśnie ok 16 tygodnia miałam takie ucxuvie mocnego rozciągania okropnie bolały mnie pachwiny i spojenie łonowe, trwalo to 2 dni a potem wyskoczył brzuszek, teraz już z tygodnia na tydzień widać go coraz bardziej szczególnie na wieczór 😂😂 od poczatku ciąży mam 3kg na plusie 😂Karo123, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Karo u mnie widać i to bardzo chociaż niektórzy mówią, że nie ale to pod luźnymi ubraniami. Teraz jak już wiem, że wszystko z dzidziusiem dobrze to będę dumnie brzucho wypinać 😅 nawet jak się położę to jest spory a zawsze chociaż wtedy było płasko. Za to piersi wróciły do "normalność" a szkoda bo lubiłam takie nabrzmiałe z 1 trym.
Karo123, Cecylia, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:To co, moze jakis update zdjeciowy? 😅😅 Wiola u mnie piersi o dziwo są takie jakie mogłyby już zostać 😂
Jestem za ! Chwalcie się brzuchami tyle na to czekałyśmy przecież.
A jeżeli chodzi o pogodę, zapraszam na mazury. Robi się piękny dzień ☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 08:04
-
Ja znów znam dużo przypadków że przy covidzie podawana jest heparyna. Z tego co mi wiadomo taka jest rekomendacja z góry.
Tak też jak karo wspomniała, rekomendacja było lub jest podawanie heparyny przy większym BMI, obrzękach nóg...
Felinko, powinnaś zdecydować się na jednego lekarza i zaufać jednemu. Dla własnego dobra psychicznego.
My tu możemy dużo napisać, dziewczyny mają niesamowita wiedzę ale tylko lekarz widzi Twój obraz usg i ciebie
U nas też ktoś ukradł słońce 😭 i ja też czuję się okropnie dzisiaj. Od 5 zaczęłam dzień 🤮....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 08:08
-
To ja pierwsza, zdjęcie 19+0 🤭🤭
https://naforum.zapodaj.net/e6a30330fea3.jpg.htmlKaro123, miska122, Wiolala, Cecylia, Jedna_z_Wielu, Ayayanee, Jeżynka, Asia2309, Klaudia10047, Felinka94, Simons_cat, Sway, Jo_an, madzia28, Muszka05, Jusia88, Olcykowa lubią tę wiadomość
-
Asia właśnie jak oglądam na yt czasami filmiki rosnących brzuszków to od 20 tc dosłownie rośnie w oczach 😳😁 mógłby to natura jakoś wymyślić sensowniej żeby rozłożyć to rozciąganie skory w czasie na 40 tygodni a nie na ostatnie 20 haha 😆
Gosia, to u mnie na szczęście bez bólu pachwin ale takie uczucie jakby mi ktoś piłkę wsadził w podbrzusze i ona by się tam nie mieściła 😅 u mnie było do niedawna +3 ale wczoraj się zważyłam i wróciłam na +2kg 🙂
Wiola nie strasz ze cycki mogą zmaleć 😂 ja jestem z tym osób z bardzo małymi, a teraz w ciąży mam małe ale pełne i zgrabne kuleczki, chce zeby to zostało na zawsze 😂
Aya, współczuje wymiotów, mam nadzieje ze reszta dnia będzie lepsza ✊😪
Gosia24, Asia2309, Simons_cat lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Gosia jaki malutki brzuszek 🥰
Gosia24 lubi tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:To ja pierwsza, zdjęcie 19+0 🤭🤭
https://naforum.zapodaj.net/e6a30330fea3.jpg.html
Gosia pięknie, już się faktycznie zaokrągla ładnie 😍Gosia24 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
https://zapodaj.net/02f775d4c01d9.jpg.html
To ja 16+2, zrobione rano kiedy moja macica od kilku dni planuje się ewakuować podbrzuszem 😅 chyba będę z tych dziewczyn z trójkątnym brzuchem 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 08:36
Wiolala, Gosia24, Cecylia, Jedna_z_Wielu, Ayayanee, Jeżynka, miska122, Felinka94, Simons_cat, Atena37, Sway, Jo_an, madzia28, Jusia88, Olcykowa lubią tę wiadomość
Gosia ślicznie wyglądasz
Karo ja ogólnie mam miseczkę B/C zależy w jakim sklepie ale w 1 trymestrze były bardziej jędrne
Teraz znów mogę nosić push upy 🙈
No i piękny stożek Ci się robiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 08:37
Karo123, Gosia24 lubią tę wiadomość
-
Karo to chyba u mnie macica jest nadal dużo nizej niż u Ciebie bo jej nie czuje albo sie dobrze chowa 😀
Wiola no nie gadaj nawet ze tak sie stanie 😪 ja zawsze jestem team B, ale teraz te cycki są takie wypełnione 😂 -
nick nieaktualnyAsia2309 wrote:Ja też chcę używkę i w większości też będę spacerować po takich drogach 😅 chciałabym lekki i zwinny wózek i żeby gondola była na normalnym poziomie i jeżeli chodzi o wymagania to tyle 😅
może któraś z Mamusiek ma właśnie taki wózek i go poleci? 😊
Ja mam używany Jane Epic, świetny na trudne tereny, piasek, kamienie, górki, wertepy, błoto, nic mu nie straszne. I do tego super zwrotny i bardzo dobrze leciutko się prowadzi, w windzie zwrot 360 stopni jedną ręką.
Ale jest takie jedno wielkie ale, i nie wiem czy to dotyczy wszystkich wózków terenowych czy to akurat mój. Jest bardzo ciężki! Nie wiem w sumie ile waży ale żeby wsadzić go do bagażnika to stękam.. Żeby go złożyć potrzebuję nogi i ręki, nie da rady go złożyć z dzieckiem na rękach. Żeby rozłożyć to dwie ręce i noga. Do tego ten koszyczek na dole jest mały i część z niego jest zajęta przez konstrukcję, często patrzę z zazdrością na mamy w wielkim koszem wyładowanym po brzegi.
Więc z mojej perspektywy to bym polecała przed zakupem:
-złożyć i rozłożyć parę razy
-włożyć do bagażnika albo chociaż podnieść do góry. Jesteśmy w ciąży i nie chcemy dźwigać, ale jeśli się wam trafi drugie dziecko to właśnie w ciąży będziecie się z tym wózkiem szarpać, bo nie zawsze będzie ktoś do pomocy.
-ten koszyk dolny na prawdę się przydaje, wyprawa z dzieckiem na plac zabaw czasem wygląda jak wyprawa w Himalaje jeśli chodzi o ilość pakunków.Asia2309, Sway lubią tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Karo to chyba u mnie macica jest nadal dużo nizej niż u Ciebie bo jej nie czuje albo sie dobrze chowa 😀
Wiola no nie gadaj nawet ze tak sie stanie 😪 ja zawsze jestem team B, ale teraz te cycki są takie wypełnione 😂
To chyba zależy jak ta macica się komu ułoży, u Ciebie idzie chyba ładnie rownolegle do góry a mojej sie coś kierunki pokićkały 😂 Moja bliska znajoma w dwóch ciążach była i brzuch zupełnie inaczej wyglądał, w jednej miała taki szerszy i bardziej rozlany, a w drugiej taki właśnie wąski do przodu 😅
Ja jestem team małe B, a w ciąży w końcu mogę się pochwalić prawdziwym B 😂Gosia24 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Tak patrzę na te Wasze brzuszki i mam wrażenie że wczoraj też taki miałam.. a tu czas tak zapiernicza..
Te brzuszki z okolicy 20 tc są the best.. coś już widać, ale jeszcze nic nie ciąży... 😁
Co do wózków- polecam kupić używany, jeśli ktoś zamierza używać poza miastem.. mój wygląda po sezonie zimowym jak terenówka po offroad- błoto wszędzie.. i używanego mi jakoś tak nie żal 🙂
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Cecylia, Gosia24, Jedna_z_Wielu, Karo123, Jeżynka, Ayayanee, miska122, Asia2309, Felinka94, Lemonka, Simons_cat, kokoszka31, Sway, Jo_an, Jusia88, Olcykowa lubią tę wiadomość