Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mój mózg wybuchł 🙈
    Ja nic nie czytam, nic nie kupuję, nic - póki co nie ogarniam. Zrobię tysiąc skrinów i będę powoli kompletować wszystko - ale jak już poczuję spokój. Na razie jestem dobrej myśli, ale czekanie na pappę spoko nie jest :/

Edit: zobaczyłam listy na 1 stronie. O królu złoty! 🤩

Kiedy będziesz mieć komplet USG+krew?

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Kiedy będziesz mieć komplet USG+krew?

Usg było w pt tydzień temu. Krew miała być w ciągu 7-10 dni. Jutro 7 dzień. Tylko nie pamiętam czy to miały być dni robocze 🧐

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Usg było w pt tydzień temu. Krew miała być w ciągu 7-10 dni. Jutro 7 dzień. Tylko nie pamiętam czy to miały być dni robocze 🧐

O kurcze to długo.. wydaje mi się że niestety dni robocze.. ja nie wiem od czego to zależy, ale moj wynik był po 3 dniach (placówka gdzie robiłam wysyłała do ALAB). No cóż, trzymam kciuki żeby były jak najszybciej 🤞

szona lubi tę wiadomość

age.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoszka to na pewno zależy od placówki bo ja robiłam pappe chyba 3 tygodnie przed USG. 🙄
    Rzecz jasna dopiero na USG dowiedziałam się jaki jest wynik ale myślałam, że przez ten czas osiwieje. 😂

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noell, prawda, moja placówka też mi nie dała wyniku krwi do ręki-dopiero lekarz na USG mi to wszystko opisał i dał w komplecie. W ogóle to czekanie na te wyniki wszystkie jest najgorsze..
    Zmieniając temat- masz już pomysł w czym będziesz rodzić? Jakieś koszule na oku?

age.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoszka ja bardzo ale to na prawdę bardzo chce rodzić w wodzie dlatego biorę po prostu dodatkowy stanik do karmienia. 🙈
    Jeśli okaże się, że będę musiała rodzić na fotelu to po prostu ubiorę jedną z koszul do karmienia, którą mam przygotowaną na pobyt w szpitalu. 🤷🏻‍♀️
    Na stronie mojego szpitala nawet nie wspominają o koszuli porodowej ale to może dlatego, że w każdej sali jest wanna - mam koleżankę, która ledwo wjechała tam na oddział a położne już napuszczały wody do wanny. 😂

kokoszka31 lubi tę wiadomość

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Annamaria ♥️ piekna kolekcja ! Nie pytam co najbardziej polecisz bo pewnie wszystko 😁😁

Marienn, tej ksiażki o którą pytasz akurat nie znam - więc nie podpowiem.. a z tych co polecam, hmm.. Wiesz, że to dobre pytanie? Niektóre były super, ale tak na 1 raz, wiele z nich jest MEGA, ale są wyczerpane nakłady i kosztują jakieś kosmiczne pieniądze na allegro jako używki..
    Zerknęłam tak na spokojnie i jak bym miała wam coś polecić to te:

co do porodu, najgenialniejsza:

Janet Balaskas - Poród Aktywny. Nie do kupienia, ale mozecie bez problemu ściągnąć sobie w formacie pdf z platformy chomikuj pl. Nie ma wielu stron, szybko się czyta, a daje super konkrety do rodzenia, lepsza niż uczestnictwo w szkole rodzenia moim zdaniem..!

Sylwia Szwed "Mundra" porody w Polsce, nasze realia

Karolina Piotrowska "Błogosławiony stan umysłu" bajki terapeutyczne dla kobiet w ciąży. Wiele ksiażek czytałam, ale wprowadza w taki głęboki relaks.. ma w sobie coś i z romantycznej historii miłosnej, i dużo o ciaży, i trochę psychologii i fajnych pytań.. bardzo polecam.

646c50ede49f.jpg

0079e9a6fff6.jpg

Ofelia Grzelińska "Mama dookoła świata" - ten dystans i luz co do opieki nad dzieckiem, czytałam z wypiekami jak jakiś serial sensacyjny, jak to jest na świecie poza Polską, mega.

no i genialny "Terror eko-żelków" Stefanie Taylor-Wilder. Każda kobieta po urodzeniu dziecka powinna ją dostać w pakiecie od szpitala, żeby się odstresować i pośmiać, i poczuć dobrze :)

Czyli widzicie, cała półka ksiażek, ale jakoś wyłoniły się perełki :)

Noelle, genialny ten twój kokon! Kupiłabym, ale no mam łóżeczko stojące w sypialni.. mam łóżeczko wiklinowe w piwnicy, takie na kółeczkach... yyyy, no chyba nie miałabym po co i jak używać.. nasze łóżko w sypialni też nie jest takie ogromne, żeby jeszcze między mnie i mojego M wetknąć tam ten kokon.. ale jest PIĘKNY!!

Co do wanienek, ja z całego serca polecam wam tą:

wanienka-shnuggle-rose-z-szarym-piankowym-oparciem-shnuggle.jpg

https://mamygadzety.pl/nietypowa-wanienka-shnuggle-dla-najmlodszych/

Miałam zwykłą, miałam wiaderko do kąpieli TummyTub, i potem tą.. i powiem wam, że ktoś w końcu coś genialnego zrobił. Boże, jak ona ułatwia kąpiel noworodka! Nie utopisz dziecka, nie wpadnie ci pod wodę buzią, nie ZEŚLIZGNIE SIE, bo jest piankowa antypoślizgowa wkładka i jest co najważniejsze, taki próg na dnie, jakby łagodny łuk platikowy, że dziecko hamuje w pewnym miejscu i się tam zawsze zatrzyma dupką.
    Boziu, uwielbiam ją. Kąpałam w niej chyba do roku, więc naprawdę spoko wystarcza, nie na żadne kilka miesięcy. Są używki na olx, są nowe w róznych kolorach, no dla mnie hit :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:56

Atena37, Salv, malwaxxx28, Natka95 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • asiek96 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wczorajszej wizycie, na prenatalne dzidziuś jeszcze za mały ale zapisałam się na 26.04 :)
    Ogólnie dzidzia już przypomina małego człowieczka, a wierzgała się jak szalona 😂
    Wiek się zgadza, wg OM 10 tydzień, wg USG 10+1 :D
    Poniżej zdjęcie maleństwa 🥰https://zapodaj.net/3ea223eff6eaa.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:43

kokoszka31, Atena37, Natka95, Mlodamezatka, Noelle, Justyna.Optyk, Annamaria, Simons_cat, malwaxxx28 lubią tę wiadomość

7b0959fad6.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, udało mi się znaleźć ten pdf "aktywny poród" po wpisaniu w Google:
    5a7b8a67413f.jpg

Noelle, Annamaria, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek- śliczny bobo 💚 i mamy taki sam segregator ☺️

age.png
  • Atena37 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle dzięki za rozpiskę - wprawkę w pierwszym poście. Chyle czoła 😃

Noelle lubi tę wiadomość

age.png
    24.03 (11dpo) ⏸️
    15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
    29.04- CRL - 2,31 cm
    20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
    8.06.- CRL- 9.73cm
    16.06 - 160g ♀️
    6.07- 246g
    8.07-270g
    15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
    28.07 - 440g cudu ❤️
    17.08(25+0)-721g
    3.09 (27+3) - 960g
    8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
    30.09.2021 (31+3) - 1600g
    17.11.2021 (38+2)- 2773g
    5.12.2021 (40+6)- 2930g
    53 cm piękna księżniczka 💕👶
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) juz prawie weekend 😍

Asiek, super ze wszystko dobrze ❤

Annamaria, jesteś studnią inspiracji :D

A jak właśnie odebrałam kokon dla mojego pampucha 💙

https://zapodaj.net/ff66e6bdd09d6.jpg.html

Atena37, Mlodamezatka, Annamaria, Simons_cat, malwaxxx28 lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka piękny! 😍😍😍

Asiek, kokoszka ja też mam identyczny segregator! 🤪
    Kropek faktycznie powoli staje się małym człowieczkiem. 😍

A ja dzisiaj od rana mam głowę pełną stresu. 🙄
    Mówiłam Wam, że tak ze mnie ciągle leci ale dziś jest gorzej niż kiedykolwiek. Jak poszłam na toaletę to znowu chlupnęło i od tamtego czasu leże i nie wstaje... 🙈
    Boje się, że jak wstanie to mi to wszystko znowu chlupnie....
    Nie wiem czy czekać i obserwować, czy jechać na IP bo pomimo tego, że to u mnie zazwyczaj norma to już wkręciłam sobie że to sączące się wody. 😖
    No i oczywiście ze stresu zaczął boleć mnie brzuch a to nie pomaga. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 11:13

kokoszka31 lubi tę wiadomość

• Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek piękny boboś :) 😍

Natka, kokon mega. Ile zapłaciłaś ? Ja byłam dziś w sklepie "centrum niemowlęce" bo chciałam sobie poduchę do spania sprawić, ale 120zl za nią nie wydał 🤣 kokony też były w tej cenie 😅

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle ja bym się skonsultowała ze swoim lekarzem. Moja lekarka ma tak, że jeśli mnie coś niepokoi to jeśli ma możliwość przyjmuje mnie w pustym gabinecie :p

wnidupjyplv8ipq3.png

39+3 tc
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka sliczny kokon 😍 od tego samego sprzedawcy co Noelle?

Noelle wczoraj nie podziekowalam za ta cala liste 😍 jest mega !!

AnnaMaria niesamowita kolekcja ksiazek. Ja na razie kupilam mamy dla mamy bo niby taka och ach super, a taka hmm. Nic czego bym nie wiedziala 🤷🏻‍♀️

Rozmawialam z mezem o testach NIPT. Ja ostatecznie stwierdzilam, ze chcialabym zrobic bo po pierwsze wykluczy to choroby genetyczne, przede wszystkim ZD (zwlaszcza w polaczeniu z badaniem usg i pappa z wczoraj) a po drugie dzieki temu bede spokojniejsza, ze wada serduszka nie jest zwiazana z choroba genetyczna wiec co za tym idzie jest duzo wieksze prawdopodobienstwo, ze Ignas wyrosnie z tego jeszcze przed urodzeniem.
    Tylko problemem okazal sie maz 😔 on nie rozumie po co, bo lekarka nie kazala. I ze co to zmieni? Argumenty, ze moj spokoj nie przemawiaja i on uwaza, ze ja panikuje o wszystko. Fakt panikowalam o spadek bety i o krwawienie/krwiaka na poczatku, ale niech pierwsza rzuci kamieniem ta ktora by nie spanikowala. Poza tym nie panikuje, a zwyczajnie czasem sie martwie czy na pewno wszystko jest w porzadku no bo na tym etapie nie ma sie zadnych sygnalow od dziecka - no ktora nie miewala takich chwil?
    Wracajac do nifty/sanco ja juz wybralam sanco - wiem ze z krk dziewczyna teraz robila tez biorac heparyne i wszystko wyszlo ladnie. I chyba stosunek ceny do ilosci przebadanych wad jest najlepszy.
    Maz uwaza zeby zapytac jeszcze lekarza prowadzacego o opinie, ale wiem co powie. Zeby czekac do usg a nipt jesli chce to moge zrobic. Maz stwierdzil, ze jesli bardzo chce to mozemy zrobic ale on uwaza ze to niepotrzebne. No i to takie kopanie sie z koniem. Chcialabym zebysmy wspolnie podjeli decyzje bo to nie test za 200 zl.

Noelle lubi tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, może podzwoń gdzie mają stacjonarnie, i kup sobie dzis testy na wody płodowe. Kiedyś były takie, jak papierek lakmusowy, pokazuje czy to wody czy nie.

Na IP robią dokładnie tym samym papierkiem test, przynajmniej kiedyś robili.

Noelle, Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria właśnie mąż będzie szukał po pracy bo w trzech aptekach obok są na zamówienie i do odbioru w poniedziałek. 🙄
    Klara sporo się rusza także myślę, że u niej wszystko okej ale bardzo się wystraszyłam bo pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że czułam ciepło przy chlupnięciu. 🙈
    Teraz chce mi się pić ale woda leży za daleko żebym po nią poszła. 😂😂😂

Mloda jeżeli to badanie Cię uspokoi to bym je zrobiła. 😉
    Pamiętaj, że to Ty nosisz w sobie dzieciaczka i to Twój spokój jest najważniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 11:27

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka nie miej pretensji do męża. Myślę, że próbuje być dla Ciebie "głosem rozsądku". Podejrzewam, że chce Cię uspokoić. Jak dla mnie jego slowa mają Cię uświadomić, że on wierzy, że będzie dobrze i że Wasz dzieciaczek jest silny. On nie stanął przeciw Tobie. Myślę, że chce, byś spojrzała na to chłodniejszym okiem. Jeśli jesteś panikarą będzie Ci ciężko, jednak omowcie może wspólnie za i przeciw ? Będzie Wam łatwiej tę decyzję podjąć wspólnie.

Noelle lubi tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

39+3 tc
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kokon jest od Chickabidy na instagramie. Zapłaciłam 179 zł 🙊 ale może są gdzieś taniej, ja w sumie nie szukałam 😅

Noelle, tez słyszałam o tych paskach lakmusowych. Kiedy masz następną wizytę? Masz możliwość napisać do swojej lekarki?

Mloda, z chlopami to tak jest. Oni zawsze oaza spokoju, ja wiecznie słyszę ze ZA DUZO MYŚLĘ, czasem mam ochotę odpowiedzieć "szkoda, ze Ty za mało" 🙄
    Ale czasem to ich stoickie podejście jest dobre, żeby nas trzymac trochę w ryzach 🤭
    Musicie zdecydować wspolnie, bo są to nie male pieniądze i może i oby tak było, się okazać, że wydane niepotrzebnie...
    A do kiedy można zrobić nipt? Za te 3 tygodnie będzie już za późno?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ