W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aya już odpalam tv.
Budyń to ja lubię. Dziwne święta można znaleźć na stronie kalbi.pl🙂
U mnie może nie biało, ale śnieg pruszy i jest na tyle zimno, że w tramwajach włączyli ogrzewanie. Niestety jadąc na pobranie krwi wysiadłam wcześniej z tramwaju, bo było tak gorąco, że musiałam kucnąć i dyszalam jak stary parowóz. Jedna babeczka chciała wzywać pogotowie.
Na domiar złego wczoraj zauważyłam, że ktoś mi stuknął autko na parkingu-mam wgniota i złamany lakier😭Ayayanee lubi tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
nick nieaktualny
-
Zielone.Slonce wrote:Dziewczyny wiem, że w większości macie mniejsze dzeci ale może macie jakieś pomysły co można kupić na
6 urodziny dla dziewczynki? 🙈
Moja chrześnica jest w tym wieku i uwielbia lego friends 😉 -
Noelle wrote:Miska ja też mam wybrane. 😜
Czekam aż dasz info, że robicie tego dziecioka w końcu. 😆
Co do hipnoporodu - zazdroszczę Wam, że jeszcze w to wierzycie. 😂❤️
We wrześniu może spróbujemy Póki co raz poszliśmy do łóżka i to była tragedia. Mam nadzieję, że to minie, bo inaczej młody będzie jedynakiem
Zdradzisz o jakich imionach myślicie?
Mój poród przypominał egzorcyzmy, więc w żadne hipno już nie wierzę -
Noelle, ja chyba w nic nie wierzę xd wątpię że w trakcie bólu to ja będę pamiętać żeby sobie mówić że jestem otwarta tamą..... Bo jakby przeraża mnie samo te określenie? 🤣
Ja już jestem za przeproszeniem obsrana na myśl o wbiciu wenflon bo u mnie to conajmiej 3 próby xd
Końcówka jak najbardziej ciężka ale powiem wam że nie czuję tego 'parcia' żeby już i teraz rodzic 🤭 jakby... Będzie co ma być - ale na święta chciałabym być w domu 🤣
Liczyłam poprostu na to że postaram się sobie ułatwić cały proces byciem aktywna a moja aktywność do ok 11 to bieganie nad toaletę po wszystkim co zjem :x - może to te osławione oczyszczanie? 😅
I też zjem ten budyń i to ulubiony, waniliowy z 'niemieckiego sklepu'! Jak tylko mój żołądek zacznie ogarniać 🤣 -
Miska chłopak będzie na sto procent Remigiuszem, a dziewczynka najprawdopodobniej Luizą (w grę wchodzi jeszcze Roma dlatego piszę, że najprawdopodobniej). 😅
Co do hipnoporodu to tak sobie myślę, że może kiedyś nauczę się chociaż nie wstrzymywać powietrza przy skurczach… 😂😂😂😂miska122, Cecylia lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Zielone.Slonce wrote:Dziewczyny wiem, że w większości macie mniejsze dzeci ale może macie jakieś pomysły co można kupić na
Ja ostatnio kupiłam 6- latce kreatywny zestaw do zrobienia własnej torebki Młoda zadowolona była
Emsi ,witajEmsi :) lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj slonecznie. Wiosna wrocila.
Ale wczoraj i przedwczoraj wieczorem-bialo ❄️
Ja juz glupieje, nie wiadomo jak tu sie ubierac 🤷🏼♀️29.12.2020 👼💔
8.01.2022 ⏸
2.02.2022 mamy serduszko ❣️
30.03.2022 nasz mały chłopczyk 💙
Czekamy na Ciebie Stefanku 💕
17.09.2022 nasz Promyczek juz z nami 💙 -
Ja jestem fanką wszystkiego co sensoryczne i edukacyjne, jakieś zestawy 'zrób to sam' 😊fajny zestaw lego to zawsze dobra decyzja.
U nas akurat chłopiec w tym wieku więc wybieramy mu z lini technic... Mój brat też od dzieciaka w lego, na ten moment 18 letni chłopak a nadal ma 'wystawe' z klocków 😊 -
Noelle wrote:Miska chłopak będzie na sto procent Remigiuszem, a dziewczynka najprawdopodobniej Luizą (w grę wchodzi jeszcze Roma dlatego piszę, że najprawdopodobniej). 😅
Co do hipnoporodu to tak sobie myślę, że może kiedyś nauczę się chociaż nie wstrzymywać powietrza przy skurczach… 😂😂😂😂
O tak, ja tak samo trzymałam i tylko sobie dokladalam. Widziałam te karteczki, że każdy skurcz przybliża cię do cudu, ja miałam w głowie, że każdy skurcz przybliża mnie do wariatkowa 😂 -
Ja to Was podziwiam, że potraficie myśleć o kolejnym dziecku xD. Ja zawsze chciałam mieć trójkę, ale obecnie czuję, że moja Alicja będzie jedynaczką 🤣
Ja wczoraj ostatni raz byłam sama w galerii 🙄 Jeżu, tak mnie zaczął brzuch mocniej smyrac, że myślałam, że zaczynam czuć Ale mocniej. I nagle taki straszny ból brzucha, zaczęło mi się robić duszno. W pewnym momencie zadzwoniło mi w uszach, zrobiło się słabo i wszystko zaczęło się kręcić dookoła 🙄 Chyba się nawet zatoczyłam, ale przeszło na tyle, że dojechałam do domu.
A dziś czuję....nie wiem jak to opisać.... opór, ciężkość na dole i czuję szyjkę 🙄
Aaa i dziewczyny włóżcie sobie do torebki kartę ciąży, bo ja się wystraszyłam, że zemdleje,a tu nie mam w takiej sytuacji tej karty 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 09:53
-
Noelle wrote:Aya u mnie zawsze milion wkłuć przy pobieraniu bo mam totalnie niewidoczne żyły, a wenflon to była sekunda. ☺️
Raz w życiu mi się wbili za pierwszym razem i było to już na sali operacyjnej xd bo poprzedni musieli wyciągnąć bo okazało się że jest przebity przez żyle i kroplówka szła pół dożylne a pół domięśniowo czego efektem była ręka gorąca i trochę jakby.... Sparaliżowana xdddd
W amoku oznajmiłam tej pielęgniarce że przyznaje jej order szybkiego wkucia xd -
Emsi :) wrote:U nas dzisiaj slonecznie. Wiosna wrocila.
Ale wczoraj i przedwczoraj wieczorem-bialo ❄️
Ja juz glupieje, nie wiadomo jak tu sie ubierac 🤷🏼♀️
Nie założę zimowej kurtki, nie xD -
nick nieaktualnyAyayanne, Skorek no właśnie chciałabym jej kupić jakąś edukacyjną, kreatywną rzecz. LEGO dałam jej już chyba z dwa razy...
Ona jest bardzo niecierpliwa do siebie.
Ostatnio wycinała z gazety różne rzeczy. Wcale nie wybierała sobie najłatwiejszych rzeczy, dorosły człowiek nie zrobiłby tego idealnie a ona jak wyszła za linię to zaczęła rzucać nożyczkami, pogniotla wszystkie gazety, popchnęła siostrę i się rozpłakała że brzydko wycina i że nie umie tego robić. Mówiła mi, że w przedszkolu ma kolegę który ją ciągle krytykuje i może to jest to a może miała gorszy dzień. 🤷
W każdym bądź razie chciałabym kupić jej coś czym nie rzuci od razu ale sprawi, że może nauczy ją trochę cierpliwości...😊
Ps. Tłumaczyłam jej, że nie musi robić tego idealnie, że jest ładnie tak jak jest. Odpowiedziała mi, że musi 😳. I że skoro nie umie to jest bobasem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 10:21
-
Zielone.Slonce wrote:Ayayanne, Skorek no właśnie chciałabym jej kupić jakąś edukacyjną, kreatywną rzecz. LEGO dałam jej już chyba z dwa razy...
Ona jest bardzo niecierpliwa do siebie.
Ostatnio wycinała z gazety różne rzeczy. Wcale nie wybierała sobie najłatwiejszych rzeczy, dorosły człowiek nie zrobiłby tego idealnie a ona jak wyszła za linię to zaczęła rzucać nożyczkami, pogniotla wszystkie gazety, popchnęła siostrę i się rozpłakała że brzydko wycina i że nie umie tego robić. Mówiła mi, że w przedszkolu ma kolegę który ją ciągle krytykuje i może to jest to a może miała gorszy dzień. 🤷
W każdym bądź razie chciałabym kupić jej coś czym nie rzuci od razu ale sprawi, że może nauczy ją trochę cierpliwości...😊
Ps. Tłumaczyłam jej, że nie musi robić tego idealnie, że jest ładnie tak jak jest. Odpowiedziała mi, że musi 😳. I że skoro nie umie to jest bobasem. -
Jako ze mam dzieciaki w przedszkolu to na pewno lego friends, lego z barbie, strój Elzy , wszystko co związane z Elza, w home&you są plecaczki cekinowe (tez sztos dziewczynki je uwielbiają), jeśli lubi malować to duży zestaw do malowania - kredki, brokatowe flamastry, nie pamietam jak się nazywają ale te mini laleczki w zestawach, zestaw bransoletek do robienia samemu, zestaw do zdobienia paznokci, zestaw lekarz, samochód różowy z barbie (tez zestaw jest taki), tiulowe spódniczki do baletuLipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Zielone a może jakieś książeczki? Np o radzeniu sobie z emocjami albo jesteś ważny Pinku? ☺️
Mega polecam grupę aktywne czytanie na fb - tam można sobie wyszukać posty względem wieku, tematyki, problemu albo po prostu zapytać co polecają. 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Aya u mnie zawsze milion wkłuć przy pobieraniu bo mam totalnie niewidoczne żyły, a wenflon to była sekunda. ☺️
U mnie to była tez masakra, a badanie krwi średnio raz w tyg i nikt nie mógł się wbić a jak trafił to nie leciało i mi kręcili tymi igłami w żyle😯 w końcu w jednym laboratorium opracowalysmy z pielęgniarka metodę dłonie pod gorąca wodę aż będą czerwone i wtedy motylek w zyle na dłoni. Siniaki były ale przynajmniej krew leciała 😅Noelle lubi tę wiadomość
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g