W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie w ten , w końcu, słoneczny poranek 😊
My dziś mamy 6 rocznicę ślubu i na wieczór jedziemy na sesję ciążową
I na początek tego dnia opowiem Wam o integracji mojego psa z brzuchem 😅
Integracja Toski z bębnem , part...kolejny.
Leży obok, przybliżyłam się do niej z bębnem i mówię: Tośka, zobacz tutaj- i pokazuję na brzuch. Patrzy, patrzy i nagle...siarczysty bek, tak, że myślałam, że się porzyga 🙈🙈🙈 i przekręciła się na bok i zasypia 🙈🙈🙈
Jo_an, miska122, Asia2309, lawendowePole, Sowella, Red555, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Witam w sobotę ☀️
Wiola odpoczywaj!
U mnie nocka słaba, wczoraj wieczorem miałam więcej twardnień, rano tak samo, teraz jest ciut lepiej ale nie wiem jak dotrwam do wtorku 😱 -
Dziewczyny a jeśli chodzi o komodę (był kiedyś ten temat ale nie odkopię go już) - polecacie jakaś konkretną z ikei pod rzeczy maluszka?
Gosia Wiola oszczędzajcie się dziś 😘 No a u mnie dzień jak co dzień, brzuch nadal twardy jak kamień - ale przez to ze jest ciagle twardy to ja np twardnień nawet nie czuje 😝😅
Gosia a te Twoje twardnienia są bolesne? Bo w sumie w takim razie czym są skurcze przepowiadające? To nie są właśnie takie twardnienia? Może to normalne u Ciebie? 🤔 (nie mam pojęcia bo ja chyba takich prawdziwych przepowiadających nie odczuwam, tylko te bolesne nieprawidłowe czuje)17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Jeżynko kciuki za wyniki
Wiolala odpoczywaj, powinno pomóc
Gosia niestety im bliżej wizyt tym większy stres i takie nakręcanie się czy wszystko ok. Spróbuj jakoś zająć czas.86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Karo u mnie to jest tak że czasami jak leże jest twardy, a czasami rozluźniony i tego nie czuję, a np wczoraj, dziś czuje to twardnienie jako takie nieprzyjemne drętwienie. W dodatku okropnie bolą mnie lędźwie i promieniują do spojenia i juz nie wiem czy to skurcze, czy to po prostu ból pleców czy to co 😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2022, 10:16
-
Czytałam o tych skurczach przepowiadających i to podobno zaczyna się od góry i schodzi coraz niżej... Chciałam zobaczyć czy ja to mam ale nie u mnie to takie bardziej jak skurcze w łydce, jak złapie to od razu całą. Muszę chyba zacząć brać magnez
-
Skorek wrote:Witajcie w ten , w końcu, słoneczny poranek 😊
My dziś mamy 6 rocznicę ślubu i na wieczór jedziemy na sesję ciążową
I na początek tego dnia opowiem Wam o integracji mojego psa z brzuchem 😅
Integracja Toski z bębnem , part...kolejny.
Leży obok, przybliżyłam się do niej z bębnem i mówię: Tośka, zobacz tutaj- i pokazuję na brzuch. Patrzy, patrzy i nagle...siarczysty bek, tak, że myślałam, że się porzyga 🙈🙈🙈 i przekręciła się na bok i zasypia 🙈🙈🙈
Tez mamy w czerwcu rocznicę ślubu, a sesję sie namyslilam i za tydzień we wtorek będziemy robić.
Pochwalisz się zdjęciami?
Wiolala Gosia, odpoczywajcie i będzie dobrze...
Mnie na razie te twardnienia szczęśliwie omijaja, ciekawe jak długo 😱
Jezynka ja po krzywej mam reke jak narkokan wiec nie wiem jak przeżyje szpital przed cesarka... Wy jesteście juz tak blisko... 😍
Tez mieliśmy ciężką noc, a w zasadzie wieczór...drugi raz w tej ciąży pojawiła siw biegunka jakiej przed ciążą nie widzialam 😱 nie wiem, czy tonod jedzenia czegoś, czy on mnie gdzieś uciska... po sniadaniu niby jest ok, czekam az mały się obudzi i kopnie ze dwa razy, bo nie mam pojęcia co zaszło 😱
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
🔜05.05 - podgląd 🫧
🔜07.05 - podgląd 🫧
🔜09.05 - podgląd 🫧
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Wyniki ładnie spadły 💪💪 z 26 na 16. Kroplówka działa, mam pić 4 l wody 😬
Lekarz mówił dziś że rozkminiać mój przypadek, bo takich skakajacych niebezpiecznie wyników nie widział. Dopiero dzisiaj mi powiedział że jpo wczorajszych wynikach już planował mnie na dziś. Ale skoro spadły środa akt narazie. UfffSkorek, Jo_an, Karo123, Cecylia, Siri, lawendowePole, Asia2309, Wiolala, Księgowa, miska122, Sowella, madzia28, Simons_cat lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Jeżynko, super, że spadły te wyniki!
A Ty masz 36 tydzień! Już jest extra super! To jest takie mega wzruszające, jak bardzo jesteś waleczna! ❤️
Krysia, jak coś będzie sensownego, to może się pochwalę 😅
A ja dalej walczę z cholernym bólem lędźwi. Chyba coś przeciwbólowego będę musiała wziąć na te zdjęcia 🙈
A w poniedziałek umawiam się gdzieś do fizjo.
Biegunki się zdarzają, niestety. Tak jak dziewczyny pisały ostatnio, że duża ilość magnezu może powodować taką reakcję ( ja tak mam)i też jesteśmy na takim etapie, gdzie dzieciaki cisną gdzie się da i może mieć też swoje negatywne skutki
Jak Ci nie przejdzie, to skonsultuj się z lekarzem jaki lek możesz wziąć na to dziadostwo.Jeżynka lubi tę wiadomość
-
Jeżynko cudownie ❤️
Wiola magnez pewnie nie zaszkodzi ale na Twoim etapie to już w ogóle zupełnie normalne ze macica będzie się kurczyć i ćwiczyć 😁 przecież to już za chwile, już niedługo będzie musiała zacząć skurcze na poważnie 😁Wiolala, Jeżynka lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Skorek wrote:Jeżynko, super, że spadły te wyniki!
A Ty masz 36 tydzień! Już jest extra super! To jest takie mega wzruszające, jak bardzo jesteś waleczna! ❤️
Krysia, jak coś będzie sensownego, to może się pochwalę 😅
A ja dalej walczę z cholernym bólem lędźwi. Chyba coś przeciwbólowego będę musiała wziąć na te zdjęcia 🙈
A w poniedziałek umawiam się gdzieś do fizjo.
Biegunki się zdarzają, niestety. Tak jak dziewczyny pisały ostatnio, że duża ilość magnezu może powodować taką reakcję ( ja tak mam)i też jesteśmy na takim etapie, gdzie dzieciaki cisną gdzie się da i może mieć też swoje negatywne skutki
Jak Ci nie przejdzie, to skonsultuj się z lekarzem jaki lek możesz wziąć na to dziadostwo.
Taki planw środę mam wizytę, wiec liczę ze bedzie w porzadku juz do tego czasu...
Magnez biorę i duże ilosci żelaza, a to tak może być po... no i mam wrazenie ze od jakiegoś czadu inaczej go czuję, ale skoro sis obrócił główka w dol to może tak byc...
Mi do tego 🧠 albo jego brak robi swoje... bo teraz jest etap, ze jezeli cos by sie miało stac, to wlasnie tersz, w 26 lub 27tc 😱27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
🔜05.05 - podgląd 🫧
🔜07.05 - podgląd 🫧
🔜09.05 - podgląd 🫧
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Wspolczuje Wam kochane tych dolegliwosci 3trymestru… ale juz jestescie tak blisko ❤️
A ja mialam dziwny sen… Snila mi sie… Jezynka 😳
Kochana bylas w szpitalu i ja tez, lekarze przy mnie mowili o Tobie, ale wszystko co zwiazane bylo z Toba przeprowadzali na mnie 😳 tak jakbym to ja byla Toba, ale nadal mowili o Tobie jak o innej kobiecie… 🙈 nie wiem czy wytlumaczylam to zrozumiale, ale ja sama nie do konca to rozumiem 😅
Super, ze wyniki sie poprawily, trzymamy mocno kciuki za srode za Ciebie i Malutka ✊🏻🍀💚Jeżynka lubi tę wiadomość
-
Jeżynko, super, że wyniki się poprawiły!
Skorek, gratulację z okazji rocznicy! Wiele szczęśliwych, wspólnych lat w miłości!
My w tym miesiącu też mieliśmy rocznicę ślubu, 4, kiedy to zleciało 🙈.
Im bliżej środy, tym bardziej dociera do mnie "powaga" tej wizyty. Bo to w założeniu ma być wizyta, po której odetchnę i po której ogłosimy ciążę w rodzinie. Na początek rodzicom, ale też pewnie w pracy się wyda. No i trochę zaczynam trzęść gaciami 🙊.
Co do różnic w pomiarach, tak jak pisała Karo - waga wyliczana jest szacunkowo na podstawie pomiarów części ciała dziecia (zazwyczaj chyba brzuszka, ale chyba nie tylko). No i wszystko zależy jaki sprzęt ma algorytm wyliczania oraz jak lekarz przystawi markery mierzące.
Tak samo jest z CRL i tygodniami ciąży. Widziałam na forum zdjęcie usg, na którym kropek był krótszy o kilka milimetrów od mojego, a w tygodniach był kilka dni do przodu. Dlatego nie powinno się robić usg za często i to jeszcze na różnych sprzętach (i różnych lekarzach 😅) i porównywać te wyniki.Skorek, Jeżynka, Karo123 lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Skorek w takim razie czekamy na piekne zdjęcia 😍 co do lędźwi to mam tak samo, leżeć źle, chodzić źle... promieniuje u Ciebie ten ból do pachwin/bioder?
Krysia ja też od jakiegos czas inaczej czuję ruchy, chyba coraz mniej miejsca ma maluszek, moze tydzień był gdzie czułam takie typowe kopniaki 😆Skorek lubi tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Skorek w takim razie czekamy na piekne zdjęcia 😍 co do lędźwi to mam tak samo, leżeć źle, chodzić źle... promieniuje u Ciebie ten ból do pachwin/bioder?
Krysia ja też od jakiegos czas inaczej czuję ruchy, chyba coraz mniej miejsca ma maluszek, moze tydzień był gdzie czułam takie typowe kopniaki 😆
Męża teraz nie ma po 14-15 godzin w domu i wszystko spada na mnie 🙈 -
Ja ogólnie na prawdę nie narzekam i to co dzisiaj rano miałam to był pierwszy raz i pewnie dlatego się wystraszyłam
Wiecie, że na dopplerze słychać jak maluch męczy się z czkawką ? Mój miał przed chwilą i z ciekawości sprawdziłam jak słychaći tętno od razu miał wyższe (ale to czytałam, że przy czkawce normalne). I położna pokazała mi kiedy słychać tętniąca pępowinę a kiedy serduszko
-
Wiola super że masz możliwosć wypożyczyć ten detektor 😍😍 u mnie nie ma takich luksosów :p a czkawkę czulam kilka razy na samym dole, dziś mi sie wydawalo że u góry ale mam nadzieje ze wydawało się a dzidzia się nie obrociła ☺
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Wiola super że masz możliwosć wypożyczyć ten detektor 😍😍 u mnie nie ma takich luksosów :p a czkawkę czulam kilka razy na samym dole, dziś mi sie wydawalo że u góry ale mam nadzieje ze wydawało się a dzidzia się nie obrociła ☺
Mam super położną i ona nam pożycza
Mój jak ma czkawkę to rzuca nim całym 😅 biedny i czasem kopnie bo chyba go to denerwuję (zresztą mnie też)