W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się witam w 32 tygodniu ☺☺ jeszcze 3 i będę się czuła w miarę bezpiecznie ☺
Krysia spokojnie, młody pewnie zaraz da znać, moja młoda do tej pory ma takie dni. Ale jeżeli ma Cie to uspokoić to podjedz albo do leksrza albo na IP, przynajmniej bedziesz spokojnalawendowePole, Wiolala, Jo_an lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Dawno się nie odzywałam, ale ostatni czas w pracy strasznie mnie przetyrał jak wracałam to miałam siłę tylko zjeść i pójść spać na szczęście od dziś jestem na urlopie więc będę z Wami na bieżąco 😊
Krysia wiem, że ten tydzień będzie dla Ciebie ciezki więc jeśli wizyta na IP ma dać Ci spokój to jedź, Twoje dobre samopoczucie jest bardzo ważne dla maluszka!
Jezynko jak sytuacja?
Jo_an, Gosia jak Wasze brzuszki? Twardnienia odpuściły? -
Krysia Twoj Maluch niezle testuje Twoja cierpliwosc 😉
Kochana wiem, ze strasznie Ci ciezko, ale ja wierze, ze wszystko jest dobrze i tym razem wszystko zakonczy sie szczesliwie ❤️
A ja jutro zaczynam 14tydzien i tym samym wchodze z 2gi trymestr 😳 za szybko leci mi ta ciaza 😅karola, Wiolala, Jo_an lubią tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:
Jo_an, Gosia jak Wasze brzuszki? Twardnienia odpuściły?sobota była tragiczna, brzuch twardniał co chwilę, plecy dołem bolały okropnie już miałam myśli czy nie jechać na IP ale po nocy już wczoraj było lepiej, dziś też póki co jest w miarę
a jak u Ciebie, jak się czujesz?
-
Gosia to chyba to 8 miesiąc zaczynasz 🤔 😊
Krysiu jedź i zobaczysz, że wszystko jest w porządkupo co masz się denerwować. A malutki ma po prostu leniwy dzień.
Gosia24 lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Gosia to chyba to 8 miesiąc zaczynasz 🤔 😊
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Krysia, myśle ze mały ma lenia po prostu. Już kilka dziewczyn tu tak miało. Ale zawsze możesz podejść do jakiegoś Luxmedu jeśli masz pakiet i to sprawdzić tak na wszelki wypadek.
Mam tu mały pomysł dla tych, które mają problem z piciem dużej ilości wody albo po prostu chcą spróbować czegoś innego. Ja piję dość dużo wody, ale wiadomo nie samą wodą człowiek żyje
Robię sobie codziennie herbatkę na zimno, tzw cold brew tea. Oczywiście można zalać wrzątkiem i schłodzić, ale ta po pierwsze smakuje inaczej (delikatniej), po drugie w procesie zimnego zaparzania uwalnia się mniej teiny, więc będzie mniejsza jej zawartość niż w herbacie parzonej we wrzątku.
Ja akurat mam specjalną butelkę z sitkiem, ale wcześniej używałam zwykłej szklanej butelki lub słoika. Daję ok 2 łyżeczki/2-3 torebki na litr wody. Używałam już herbaty zielonej, czarnej, owocowych, ziołowych w ten sposób. Często mieszam, np łyżeczka lawendy i łyżeczka rumianku (zioła wg uznania, jeśli oczywiście pijecie). Czasem daje np łyżeczkę/torebkę czarnej i do tego łyżeczkę/torebkę owocowej. Zalewam zimną wodą z kranu, wstrząsam i do lodówki na min 6 h. Często wstawiam na noc. Potem mam do picia w ciągu dnia taki napój herbaciany, bez cukru - trochę jak te kupne ice tea tylko wiadomo zdrowsze;) Fajne uzupełnienie płynów na upały 🥤
Ivanka93, Karo123, Cecylia, Simons_cat, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Krysia, jak Cię to uspokoi to IP. Choć jestem pewna ze maluch ma leniwy dzień - u mnie wczoraj były przez clay dzień może pojedyncze kopnięcia i to mega delikatne, nawet zjedzenie słodkiego i mocne skupienie nie dawały tego ruchu ALE na szczęście dzień miałam zaplanowany od rana do wieczora i nie było czasu rozmyślać i się zamartwiać. Na pewno ten tydzień bedzie dla Ciebie ciężki i zgadzam się z Lawendowe - tylko odwrócenie uwagi chyba może tu pomóc. Chyba zrobiłabym caaaaala długa listę rzeczy do zrobienia żeby nie myśleć, spokój na pewno przyda się i Tobie i maluszkowi ✊❤️
Przykładowe zapychacze czasu
- krótki spacerek po truskawki
- zrobić placek z tychże truskawek
- na kolacje naleśniki - mogą być z twarogiem i truskawkami! Truskawek w czerwcu nigdy za wiele a smażenie naleśników w sumie jest dość pracochłonne wiec zajęcie na wieczór jest 😊
- przeczytać dawno odłożoną na później książkę - ale dać sobie dealine ze w tym tygodniu KONIECZNIE musisz ją skończyć, tak żeby zajmowała Ci bardzo dużo czasu w ciagu dnia 😊
- „małe” ale upierdliwe porządki - czyli takie żeby zmęczyć bardziej mózg niż zmęczyć się fizycznie - No na pewno masz u siebie w domu tzn „szufladę wstydu” i tam milion pierdół które jak wysypiesz na podłogę i zaczniesz przeglądać to masz dzień z głowy 🙈 może to być również szafa z dokumentami - również studnia pracy bez dna (No chyba ze tak jak Księgowa masz porządek w papierach 😂 pamietam kiedyś się chwaliła, do dziś podziwiam i pamietam haha)
- z pracochłonnych obiadów które można robić na siedząco - może pierogi? 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 10:13
Cecylia, Simons_cat, Wiolala lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Gosia24 wrote:Dziękuję że pytasz
sobota była tragiczna, brzuch twardniał co chwilę, plecy dołem bolały okropnie już miałam myśli czy nie jechać na IP ale po nocy już wczoraj było lepiej, dziś też póki co jest w miarę
a jak u Ciebie, jak się czujesz?
Jej aż tak?! Dobrze ze dzis już lepiej 😊 ja się czuje bardzo normalnie trochę szybciej się męczę, mam wrażliwsze piersi no i wydaje mi się że widać mi już trochę brzuszek 🤭 staram się w spokoju wytrzymać do wizyty i mam nadzieję nie oszalec do tego czasu -
Ivanka93 wrote:Jej aż tak?! Dobrze ze dzis już lepiej 😊 ja się czuje bardzo normalnie trochę szybciej się męczę, mam wrażliwsze piersi no i wydaje mi się że widać mi już trochę brzuszek 🤭 staram się w spokoju wytrzymać do wizyty i mam nadzieję nie oszalec do tego czasu
-
Karola, w biedrze są do kupienia już gotowce do "zaparzania" na zimno. 3 albo 4 smaki - malina i truskawka, czarna porzeczka i tymianek oraz pomarańcza z czymś tam. Mam dwie pierwsze i są całkiem niezłe - smakują jak sok bez cukru. Czyli nie tak fajnie jak sok, ale jak chce się ograniczyć cukier to jak znalazł.
karola lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Skorek wrote:Jeżynko, jak sytuacja u Ciebie? ☺️
Ivanka93, lawendowePole, Karo123, Mersalla, Cecylia, Siri, Jo_an, Sway, Asia2309, Jedna_z_Wielu, madzia28, Simons_cat, karola, Sowella, Wiolala lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Jeżynka to małej braknie tylko 3 dni do donoszonego noworodka, a to super wynik! Już niedługo bedziesz tulić swoją księżniczkę a w środę to forum pewnie się będzie zacinało od odświeżania 🥰
Jeżynka lubi tę wiadomość
-
Krysia ja miałam wczoraj taki dzień. W nocy młody się nie ruszał (chyba spał), trochę się powiercił rano ale mało a potem albo cisza, albo te ruchy były takie dziwne, inne, jakby spowolnione? Nie wiem nawet jak to określić 🤔 oczywiście już stres, milion myśli. Rozruszał się bardziej dopiero popołudniu, tak około 16:00.
Dzisiaj w nocy trochę się wiercił, jak wstałam delikatnie tez w teraz znów cisza.
Czasem mam wrażenie, że te nasze maluchy to reagują na pogodę 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 10:55
👩🏻 93 👦🏻 92
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne - wszystko wróciło do normy po ciąży ♥️
2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- poronienie zatrzymane 6+2 💔
2021r. - 2 cb
23.08.2022r. F 🩵 -
I tak bylam w poradni na ta immunoglobuline, wiec zapytałam lekarza czy da rade USG, żeby sprawdzić...
Słyszałam bijące serduszko, 154, widziałam ze jest, ale ułożył się glowkowo, moze dlatego czuje go inaczej?
Mamy juz 1136g 😍Ivanka93, Karo123, lawendowePole, Jeżynka, miska122, Mersalla, Cecylia, Siri, Jo_an, Skorek, Olcykowa, Asia2309, madzia28, Simons_cat, Sowella, Jusia88, Red555, Wiolala lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
13.05 =>🫧18
17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️
06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Krysia jak się ułożył inaczej to oczywiście ze możesz jego ruchy odczuwać inaczej 😊 najważniejsze ze jesteś już spokojna ✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
U mnie już chyba oficjalnie zakończył się ten cudowny drugi trymestr. Bo fizycznie nic się nie zmieniło ale od kilku dni czuje się spowrotem jak w 1 trym - koło 11:00 już mam zjazd energii i najchętniej poszłabym spać, nie mam na nic siły i do wszystkiego muszę się specjalnie motywować. Mam wrażenie ze wszystko mnie boli po trochu (nic konkretnie, tylko takie wrażenie ze boli wszystko 😝), każdy ruch rozpoczynam od stęknięcia i czuje jakby grawitacja działa bardziej 😅 i szczerze mówiąc jestem trochę w szoku myśląc ze jeszcze 11 tygodni w takim ociężałym, jakby „obcym” ciele 🫠17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙