W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysia1411 wrote:Skorek, wierze ze odetchnelas
za kilka dni bedzie juz donoszona ciąża... ale to szybko leci... 😍
My chyba mamy wszystko gotowe, czekam jeszcze na szafę do pokoju młodego, bo naiwnie myślałam ze wystarczy komoda w sypialni 😂 ale tam to i tak będę ukladac rzeczy na później, których tez sie sporo zebrało juz...
Jak pomyślę ze mam 9 dni do szpitala... 😱
Ja tylko małej powtarzam, aby wytrzymała do piątku, bo wtedy będzie już ciąża donoszona ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 17:37
-
Ja to muszę mieć zawsze mleko przygotowane zanim się książę obudzi bo później jest afera na pół wsi jak od razu nie dostanie... Z tym mam największy problem.
Gosia a mała długo pije ? Bo wiesz, że na początku leci praktycznie sama woda a później dopiero bardziej treściwy pokarm i dziecko się najada. -
Lemonka wrote:U mnie bez zmian 😪
Jeszcze troszkę. Ja wiem, że każdy dzień na końcówce zwłaszcza po przewidywanym terminie się dłuży i wkurza ale to już na prawdę blisko.
Noelle rozumiem, że od porodu nie miałaś jeszcze okresu ?? -
Skorek wrote:Krysia, aż niesamowite...dopiero co wchodziłyśmy w drugi trymestr, a tu już szykujemy się do szpitala ☺️
Ja tylko małej powtarzam, aby wytrzymała do piątku, bo wtedy będzie już ciąża donoszona ✊
Prawda? Ja pamiętam mój transfer dzień przed wigilią, jakby to było wczoraj...
Ja mojemu kazalam czekać do tego poniedziałku 22.08bo tez będzie donoszona, a poza tym poczuje się bezpieczniej na tej patologii...
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
-
Skorek brawa dla meza 👏🏻 ze sie wkoncu zmobilizowal 💪🏻🥳
Ivanka spokojnie, jestesmy rowno 4tygodnie od siebie i na pocieszenie powiem Ci, ze ja nadal nie mam planu jak ulokowac dzieci tak zeby bylo dobrze, ani jednego ubranka dla Malego, imie tez jeszcze niewybrane… Jestem w totalnym lesie 😅
Jestem pewna, ze Ty jestes bardziej ogarnieta ode mnie i na pewno z wszystkim zdazysz 😉 -
Wiolala wrote:Ja to muszę mieć zawsze mleko przygotowane zanim się książę obudzi bo później jest afera na pół wsi jak od razu nie dostanie... Z tym mam największy problem.
Gosia a mała długo pije ? Bo wiesz, że na początku leci praktycznie sama woda a później dopiero bardziej treściwy pokarm i dziecko się najada.
A próbowałaś przez nakładki? Może szybciej mu poleci i pociągnie z piersi? U mnie w nakładkach właśnie trochę podciśnienie się robi i czasami aż samo jej kapie więc pewnie dlatego się chwyciła. Ale tylko nabierze sił i przybierze na wadze to będziemy od nich odchodzić -
Wiola w książce Natuli pisali o tym ze gęstość mleka się zmienia w trakcie karmienia (w sensie ze na początku rzadkie a później geste) ale ze nie wpływa to zupełnie na jego jakość wiec dziecko może jeść tak długo jak potrzebuje, nie musi to być baaardzo długo. Ze jeśli je krótko to będzie jadło odpowiednio z większą częstotliwością 😊
Gosia mam nadzieje ze Mala niedługo nadrobi, miała ciężki strat z tą żółtaczką jeśli chodzi o przybieranie ale powinna nadgonić niedługo, trzymam kciuki ✊😘Gosia24 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
U mnie również bez zmian 🤷🏻♀️
-
Olcykowa, Lemonka nie znacie dnia ani godziny aż wasze maluszki będą gotowe
Jak się zaczniecie rozpakowywać to chyba nie nadążę czytać kto jak i kiedy 😁Olcykowa lubi tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Karmię przez nakładki więc widzę że leci jej chwilę to mleko drugiej fazy, mam nadzieję że szybko się to wszystko unormuje..
A próbowałaś przez nakładki? Może szybciej mu poleci i pociągnie z piersi? U mnie w nakładkach właśnie trochę podciśnienie się robi i czasami aż samo jej kapie więc pewnie dlatego się chwyciła. Ale tylko nabierze sił i przybierze na wadze to będziemy od nich odchodzić
Dziś podjęłam próbę przez nakładki i jadł z obu piersi ale później się zorientował że chce go oszukać i od tamtej pory ciągle u mnie płacze. Teściowa go nosi i mu u niej dobrze a u mnie ryk... Chyba już go nie będę straszyć tymi cycami bo on się ode mnie oddala... ☹️
Karo a to różne źródła różnie podają. Jak ściągam to widzę właśnie, że na początku to mleko jest takie rozcieńczone a dopiero później gęstsze.Karo123 lubi tę wiadomość
-
Gosia, nam nadzieję ze mała szybko nadrobi
miała trochę trudniejszy początek przez zoltaczke, ale wazne ze ladnie je
.
Olfykwa, Lemonka teraz to jak pisze Gosia, nie znacie dnia i godziny... nam nadzieję ze to juz niedługo, bo domyślam siw jak musi być Wam juz ciężko, skoro momentami sama mam dosyć...
Dziewczyny, nie przejmujcie się tym na jakim etapie przygotowań jesteście... zawsze sie jakoś zr wszystkim zdąża... ja tez pamiętam po 20tc zaczęłam sie zastanawiać czy ze wszystkim zdaze, a wcześniej chciałam mieć wszystko gotowe do 30tca ja jeszcze mam ostatnia partię prasowania, której juz nie moge sir zebrac teraz...
Olcykowa lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
I nie mówię tego żeby cisnąć na kp ale widzę że chcesz karmić kpi a to jest bardzo czasochłonne i trudne i bym jeszcze powalczyła o kp, dla ciebie nawet jeśli nie dla małego.Karo123 lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Wiolala, to nie jest rozcieńczone mleko ani woda. Jak ktoś ci tak mówi albo pisze to od razu zmień źródło informacji.
Jak je przez nakładki to może jeszcze spróbuj raz z położną? Może się da to uratować?
I nie mówię tego żeby cisnąć na kp ale widzę że chcesz karmić kpi a to jest bardzo czasochłonne i trudne i bym jeszcze powalczyła o kp, dla ciebie nawet jeśli nie dla małego.
Chodziło mi bardziej o to, że najpierw dziecko gasi pragnienie a dopiero w drugiej fazie się najada.
Przy położnej on też płacze i za bardzo nie chce pić... Jeszcze spróbuję go w nocy przystawić na śpiocha. ogólnie to zrobiła nam się z niego beksa ostatnio 😔
-
Siri wrote:Skorek brawa dla meza 👏🏻 ze sie wkoncu zmobilizowal 💪🏻🥳
Ivanka spokojnie, jestesmy rowno 4tygodnie od siebie i na pocieszenie powiem Ci, ze ja nadal nie mam planu jak ulokowac dzieci tak zeby bylo dobrze, ani jednego ubranka dla Malego, imie tez jeszcze niewybrane… Jestem w totalnym lesie 😅
Jestem pewna, ze Ty jestes bardziej ogarnieta ode mnie i na pewno z wszystkim zdazysz 😉
Jestem równie mocno w lesie, czasami mam takie przebłyski że zrobię to czy tamto ale mój mozg to kisiel i jak mam się za coś zabrać to kompletnie nie wiem jak 😂 mam nadzieję że jak zrobimy malowanie to dostanę motywacji zeby w końcu zacząć ogarniać, moja dziecina też jak narazie jest bezimienna 🙈
Olcykowa, Lemonka współczuję tej końcówki... Mam nadzieję że zacznie się zaraz samo i ekspresowy poród wynagrodzi Wam te długie ostatnie tygodnie ✊️🍀Olcykowa lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Jestem równie mocno w lesie, czasami mam takie przebłyski że zrobię to czy tamto ale mój mozg to kisiel i jak mam się za coś zabrać to kompletnie nie wiem jak 😂 mam nadzieję że jak zrobimy malowanie to dostanę motywacji zeby w końcu zacząć ogarniać, moja dziecina też jak narazie jest bezimienna 🙈
Olcykowa, Lemonka współczuję tej końcówki... Mam nadzieję że zacznie się zaraz samo i ekspresowy poród wynagrodzi Wam te długie ostatnie tygodnie ✊️🍀 -
Wiola moje dziecko jest dalej zero jedynkowe - albo dasz już teraz jeść albo wszyscy się dowiedzą, że chcesz mnie głodzić 😂
W ogóle to pozdrawiam Was z wesela, siedząc kiblu z okresem i odciągając mleko 😂 takie uroki rodzicielstwa 🤷🏻♀️ -
Wiolala dokładnie tak… 🤷🏻♀️
Staraliśmy się o dzidziusia numer dwa więc mi to przeszkadzało ale mieliśmy ostatnio bardzo ciężki okres i zrezygnowaliśmy… teraz mam nadzieję, że ta @ nie przyjdzie aż do końca karmienia. 😪Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Skorek świetne informacje 🥳🥳🥳
Krysia u mnie szpital za 4 dni 😳
Olcykowa Lemonka nieustannie kciuki zaciśnięte, Oby te szkraby w końcu wyszly ✊🏼✊🏼Olcykowa lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Skorek świetne informacje 🥳🥳🥳
Krysia u mnie szpital za 4 dni 😳
Olcykowa Lemonka nieustannie kciuki zaciśnięte, Oby te szkraby w końcu wyszly ✊🏼✊🏼
I u Ciebie juz donoszona ciąża...mi szpital wypada na 37+0...
jeszcze 17.08 mamy ostatnia wizytę u mojego...
Ciekawe na Kiedy Ci cc wyznacza 😍 ja mam nadzieję ze jak przyjmą w poniedziałek to ogarną w ciągu kilku dni, przed kolejnym weekendem 😍27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _