X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek, Madzia, trzymam kciuki za Was dziewczyny <3

Kociara super, że wszystko jest dobrze z Tobą i Stasiem, odpoczywajcie!

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie usłyszałam od nikogo żeby odstawiać nabial, jeśli kupki są ładne, zmian skórnych poza tym trądzikiem na buźce nie ma to nie odstawiam nic :) to że mała płacze czasami to wydaje mi się normalne :)

Madzia, Skorek 💪💪

Wiolala pierwszy raz idziecie do fizjo? My też mamy wizytę w piątek, jestem ciekawa co powie, czy zobaczy jakiś problem dlaczego to karmienie z piersi nie idzie. Najbardziej mnie martwi to że mała nie chce leżeć na brzuszku i trzymać główki, jedynie przewróci z boku na bok. Ale leży tylko chwilę bo za chwilę jest krzyk...

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • becia1982 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ✊✊✊ .

Wiola ja nie wiem jak to z tym nabiałem,bo też kocham,ale ja przeszłam na wszystko bez laktozy,mleko serki,sery ,jogurty ,nie jem tego dużo tylko normalnie do kawy,ser do kanapki , jogurty to akurat z malinami bo mamy. Ale u nas i tak straszne kolki,tylko mi się wydaje że to po mleku mm bebilon ,teraz już staram się najmniej mu go podawać tylko jako dolewkę do mojego ,bo nie zawsze uda mi się ściągnąć dużo ,bo mój tylko usłyszy laktator i pobudka i ryk bo głodny,ale plus że coraz częściej się przystawiamy do piersi 🎊tylko jednej bo tam mam w miarę wyciągniętą brodawkę 😂,druga to tylko laktator bo wklęsła, no i chowam się po pokojach by go nie obudzić 😜.

Wiolala lubi tę wiadomość

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, tez myśle o wizycie u fizjo ale nie wiem czy młody nie jest jeszcze za mały? Jest jakiś określony wiek od którego można iść?

My dzisiaj mamy kryzys. Młody całą noc się kręcił i jojczył i od rana w sumie znów wisi na cycku. A jak go odstawię to ryk na cały regulator i nerwy 😩 on płacze a ja z nim. Obawiam się, że zaczynają się problemy z brzuchem 😵‍💫 od rana nie zrobił kupy, dopiero godzinę temu ale cały czas się pręży. Nie mam siły

👩🏻 31l.
    Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne

2021r. 2x cb 💔 5tc

30.11.2021r. ⏸ 💚
    10dpo - beta 82,7 🙏🏻
    12dpo - beta 247,6 🥰
    15dpo - beta 1163,5 😌

6+1 mamy ❤️ 110/min
    13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
    21+1 (II prenatalne) 434g 💙
    29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰

41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pierwszy raz. Mój też nie lubi na brzuszku, jedynie jak się go nosi w tej pozycji na tzw leniwca. Mnie najbardziej interesuje co powie na ten jego wstręt do cyca :/

Wgl ostatnio przy odbijaniu strasznie się kręci i męczy... ,:(

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • becia1982 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale nie każde dziecko lubi na brzuszku,u nas np. córka spała tak bardzo często i lubiła bardzo,( ja wiecznie z duszą na ramieniu bo nie powinna bo ma wadę serduszka) ,z kolei młody nie znosi, chwilę ok a za moment nerwy i płacz

• becia1982 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie jak przejść na to mleczko kozie,mogę zmieszać 30 ml z moim ,czy muszę z mm ? Bo wyczytałam że jak się przygotowuje mieszankę no.120 ml to trzy miarki mm tego co poprzednio i jedną miarkę koziego. A jak jest jak nie chcę już bebilonu w ogóle a potrzebuję tylko 60 ml lub 30 ml ,to mogę tylko już to kozie?.

• becia1982 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże sorry za składnię, Polski język trudny język 😛.
    Mam nadzieję że zrozumiecie moje pytanie.

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia ja odstawiłam Bebilon i dałam Capri Care. Tylko, że ja nie mieszam ze swoim i teraz też nie mieszalam przy zmianie. Nie wiem czy w takim razie zrobiłam to dobrze ale przyjęło się ;)
    Wgl to mam ponad pół puszki bebilonu i zastanawiam się jak to wykorzystać żeby nie wyrzucać. Szkoda mi... Widziałam przepis na blok czekoladowy z tego 😆

Olcykowa ja dzwoniłam jakoś 3 tygodnie temu i zostałam wpisana w najbliższy możliwy termin więc nie wiem czy jest jakaś granica. Może po prostu zadzwoń i zapytaj ? Najwyżej zapiszesz się na później ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 15:09

becia1982 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sen na brzuszku jest ok, a jak się obudzi to ryk.

Wiola też mnie najbardziej interesuje ten wstręt do cyca bo przez kapturek je normalnie, a jak poczuje ze nie ma to ryk. Już nie mam sił próbować.

Olcykowa próbowałaś termoforek? U nas czasami pomagał na brak kupy.. co do nocy to nie wiem bo mala odpukać spi i wstaje na jedzenie, chyba że ja faktycznie brzuszek męczy to się kręci..

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kciuki za indukcje oby poszło szybko! ✊️✊️🍀

Skorek czyżby się zaczynało? ✊️✊️🍀

Kociara super ze juz jesteś w domku 😊

Ja dziewczynki jestem na wakacjach ale staram się Was nadrabiać i być na bieżąco 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 15:07

Wiolala lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mnie czasem mały próbuje ssać i ostatnio trwało to nawet z 5 minut. Myślałam że się porycze ze szczęścia 😭 ale coś jakby mu przeszkadza po chwili i może go boli ... Nie wiem. Mam nadzieję, że jutro się czegoś dowiem. Coś musi być nie tak skoro już w szpitalu był problem.

age.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Gosia u mnie czasem mały próbuje ssać i ostatnio trwało to nawet z 5 minut. Myślałam że się porycze ze szczęścia 😭 ale coś jakby mu przeszkadza po chwili i może go boli ... Nie wiem. Mam nadzieję, że jutro się czegoś dowiem. Coś musi być nie tak skoro już w szpitalu był problem.
    U nas jest identycznie. Jak ma humor to zassie i je parę minut po czym odrywa się z płaczem. Daj znać co Ci powie fizjo :)

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia Ja co prawda mm daje tylko jak nie mogę kp, ale z niczym nie mieszałam, od razu dałam.

Dziewczyny te problemy z brzuszkami są okropne dla nas, jako mam, ale dzieci muszą przez to przejść. Organizm dziecka musi się nauczyć jak trawić i o ile nie ma jakiś oznak typu zła kupka, wysypki to ja bym nie odstawiała nabiału i nie próbowała wielu rzeczy. Naprawdę najlepszy jest czas, musicie jakoś to przetrwać, wiem, że to nie jest łatwe :(

Gosia24, becia1982, Karo123 lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja.
    Skurcze zaczęły się od 8 rano. Bardzo się nasilają przy ruchu. Biegunka też doszla. O 11 napisałam do lekarza co robic. Poprosił, że jak się nie nasilą skurcze, to żebym podjechała do przychodni.
    Podjechaliśmy. Na ktg nic się nie zapisało, chociaż łapały mnie skurcze. Przy badaniu dostałam znowu krwawienia. Krwawienie powoduje moja rozwarstwiona szyjka. Rozwarcie na 2 / 3 cm. Jak stwierdził lekarz, to są idealne warunki na poród i jeśli skurcze się nie nasilą, to jutro i tak mam o 7 rano przyjść na izbę, a potem od razu zabiera mnie na porodówkę. 🙈
    Przepisał mi relanium 😅, ale nie wiem czy wezmę. Boję się, że nerwica weźmie w górę 🙄
    Po prostu proszę Was o kciuki, modlitwy, żebym Ali nie skrzywdziła swoim nerwowym podejściem 🙈

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • karola Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek, trzymam kciuki żeby wszystko się rozkręciło i żeby porod był jak najszybszy 💪💪 Będzie dobrze, nic Ali nie zrobisz nerwami ;) W takich momentach stres jest zupełnie normalny;* Dawaj znać!

Madzia, a Ty jak tam? Mocne kciuki ✊✊

Wiola, serek waniliowy Rolmlecz najlepszy. Chociaż u mnie ma teraz konkurenta - kokosowy z Piątnica 🥥

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • karola Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara, dobrze ze nic poważnego nie znaleźli. Odpoczywaj i ciesz się zwolnieniem :)))

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek będzie dobrze jesteś dzielna! Niedługo poznasz Alicję ❤️✊️✊️🍀

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek trzymam kciuki ❤️✊✊✊✊✊

Olcykowa u nas podobny etap, wchodzimy w problemy brzuszkowe i skórne, już tak ładnie nie śpi jak na początku a ja chodzę jak zombie 🙈 ale tata właśnie zabrał Młodego na spacer a ja odpoczywam. Na problemy z kupą zauważyłam ze pomaga mu pozycja - albo nosze go na fasolkę, a jak widze ze to mu nie pomaga to siadam w pozycji półsiedzącej ze zgiętymi nogami i go układam na mnie tak jakby siedział/leżał w foteliku, w tej pozycji kładę mu na brzuszku termoforek z pestek wiśni albo masuje lekko brzuszek - nie pomaga od razu, No wiadomo, ale pomaga - zawsze po tej pozycji jest kupa. To nie żadne oficjalne zalecenia ale zauważyłam ze zawsze po jeździe samochodem w foteliku się załatwia także chyba mu sprzyja ta pozycja i postanowiłam odtworzyć te warunki 🙈 może akurat Wam pomoże. A jak nie to spróbuj właśnie wyczaić w jakiej pozycji zwykle się załatwia, może będziesz w stanie mu pomóc 😊
    Jeszcze zaczęłam stosować pozycje biologiczną/naturalną do karmienia - tez widze ze mu to ułatwia załatwianie jak tak leży na brzuszku, je i jeszcze grzeje go moje ciało

No i myśle ogólnie tak jak Miśka. To taki etap, jakoś musimy to przezyc chociaż serio - wiem ze jest ciężko bo wczoraj to już płakałam razem z nim 😵‍💫🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 17:02

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • madzia28 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek trzymam kciuki aby poszło naturalnie ✊
    U mnie wstrzymali się do jutra. Lekarz długo się zastanawiał co ze mną zrobić ale uznał, że nie puści mnie do domu bo nie chce ryzykować zdrowia dziecka.
    Jestem na oddziale na obserwacji i jutro rano mam dostać jakąś tasiemkę z prostaglandynami bo szyjka jest zamknięta i niedojrzała. Podobno to pomaga dojrzewać szyjce i przygotowuje ją do rozwierania się. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Zawsze mówili o baloniku i oxy a tu jakieś tasiemki. Zaczynam się denerwować czy wszystko będzie dobrze

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ