W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio znalazłam opakowanie pampersow rozmiar 1. Wykorzystuje w domu w ciagu dnia. Pytałam,bo wagowo się to zazębia,tj 1 są od 2-5kg, 2 zas 3-6 zazwyczaj. My na dwójki chyba przeszliśmy koło 4 kg. Generalnie jak skończyły nam się pieluchy rozmiar 1. Też ma czasem takie owsiki, że zsuwa mu się z tyłka 🤭
Klaudia10047, Sway lubią tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Sway wrote:Pod pajaca zdażyło mi się raz założyć bodziaka, ale problem występuje też w dzień kiedy ma zawsze body. Chyba mam chudodupe dziecko, bo mogę zaciągać pampersa do oporu w pasie a on i tak się luzuje i złazi 🤬
W ogóle to w zeszłym tygodniu o mało nie zeszłam na zawał, bo młody z leżenia na boku przekręcił się na brzuch i nos miał centralnie wbity w materac tak się wiercił 🥴
Widze, ze niezla wiercidupka Ci rosnie 🫢 wspolczuje stresu 😕Sway lubi tę wiadomość
-
Dzięki ze pytasz...
Chyba wolałabym albo tylko butelkę albo tylko prosto z piersi...
Mam dosyć, jak on je co 2.5-3h i w połowie tego czasu ściąganie...
Raz ze nawet zakupy są wielkim wyzwaniem, bo jak ściągnę za późno to potem jemu nic nie zostaje...
Dwa, że co 1.5h to ściągnę góra 60ml, wiec tak wiecznie jestem na styk... dzisiaj miałam jakiegoś lekarza i musiałam go oszukiwać z ilością i była awantura...
Z drugiej strony jest minimalna poprawa, wiec chce walczyć... Ale mam wrażenie ze gubie siebie w tym... tylko wtedy sie zastanawiam czy skoro tyle o niego walczyłam mam prawo myśleć o sobie? A to juz niedaleko do początków depresji czy czegoś podobnego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 22:21
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
25.02.24 - punkcja -
Krysia oczywiście, że powinnaś myśleć o sobie. Maluszek czuje Twoje samopoczucie, a też nie powinno być tak, że te pierwsze chwile z synkiem będziesz koedys wspominać jako okupione takim stresem. Rób tak jak sama uważasz, byście oboje byli szczęśliwi
-
My przeszliśmy na pampers 2 przy 4 kg, bo skończymy się 1 😅 ale okazało się to strzałem w dziesiątkę bo nam takie „za duże” pampersy leżą dużo lepiej i zero wpadek
My mamy skok rozwojowy chyba… od tygodnia młody ciagle marudzi, interesują go tylko raczki a i to nie daje zawsze rady, do tego je co max 1,5 h… nawet w nocy 🫡😵💫 także ja już ledwo chodzę, moje piersi to dwa wyssane flakiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 09:32
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Krysiu masz prawo. Masz prawo być zmęczona, mieć dość. Jesteś tylko człowiekiem i najlepszą mama dla swojego Antosia
a nie myślałaś żeby np co 2 karmienie dawać mu odciaganiete mleko? Może miałby dłuższą przerwę po tym i miałabyś więcej czasu a i tak ściągasz i tak. Ja teraz już nawet małej nie próbuje przystawiam do piersi bo i ona się denerwuje i ja. Mamy wypracowany plan dnia, mniej więcej, wiem że muszę się zorganizować żeby co te 3 godziny ściągać i jakoś tak jedziemy na tym wózku, nie wiem jak długo, bo wiadomo mała będzie potrzebować coraz więcej uwagi ale do 6 miesiąca chciałabym jej dawać tylko swoje mleko
Karo ja próbowałam ubierać 2 mamy Premium Care ale dopóki jest siku to jest ok a kupa wyłazi bokiem 😅😅 -
Krysia oczywiście, że masz prawo. To jest minus bycia staraczką, wmawiamy sobie, że nie wolno nam narzekać, gorzej się czuć, że skoro mamy ten cud to nigdy w życiu nie możemy nic złego powiedzieć, no bo tyle czekałyśmy i nagle wybrzydzamy. Bycie staraczką jest ciężkie, ale bycie w ciąży i wychowywanie dziecka również. Ja Ci powiem, że wielki szacun za kpi, wszystkie mamy kpi są dla mnie niesamowite, ja wiem że z moim nie dałabym rady i pewnie psychicznie też bym wymiękła. Jeśli nie masz siły to przejdź na mm, naprawdę najważniejsze jest to żebyśmy oboje byli szczęśliwi.
I tak z przymrużeniem oka: czy to kp, kpi, mm, blw, słoiczki - i tak za kilka lat wszystkie spotkamy się w McDonaldzie 😂Karo123, Gosia24, Lunaaa, Jo_an, Siri, Cecylia, Jeszcze_Blizniaki, Ivanka93, Jeżynka, Sway, Emsi :), Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Miśka piękna puenta, padłam 😂 my tu stajemy na głowie żeby dać dziecku co najlepsze a ono za pare lat będzie robić maślne oczka na frytki z maka 🍟😂 i cały wysiłek w p……..😂
Cecylia, miska122 lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Gosia24 wrote:Krysiu masz prawo. Masz prawo być zmęczona, mieć dość. Jesteś tylko człowiekiem i najlepszą mama dla swojego Antosia
a nie myślałaś żeby np co 2 karmienie dawać mu odciaganiete mleko? Może miałby dłuższą przerwę po tym i miałabyś więcej czasu a i tak ściągasz i tak. Ja teraz już nawet małej nie próbuje przystawiam do piersi bo i ona się denerwuje i ja. Mamy wypracowany plan dnia, mniej więcej, wiem że muszę się zorganizować żeby co te 3 godziny ściągać i jakoś tak jedziemy na tym wózku, nie wiem jak długo, bo wiadomo mała będzie potrzebować coraz więcej uwagi ale do 6 miesiąca chciałabym jej dawać tylko swoje mleko
Karo ja próbowałam ubierać 2 mamy Premium Care ale dopóki jest siku to jest ok a kupa wyłazi bokiem 😅😅
Tylko właśnie patrząc jak ciągnie z butelki to tylko utwierdza mnie w przekonaniu że on z piersi nie wyciąga za dużo...
Ile dajesz radę ściągnąć co te 3h? Bo ja między jedzeniem małego co te 2.5-3h to mam góra 80ml...
Też bym chciała do 6mca to ciągnąć, ale nie wiem czy dam rade...
miska122 wrote:Krysia oczywiście, że masz prawo. To jest minus bycia staraczką, wmawiamy sobie, że nie wolno nam narzekać, gorzej się czuć, że skoro mamy ten cud to nigdy w życiu nie możemy nic złego powiedzieć, no bo tyle czekałyśmy i nagle wybrzydzamy. Bycie staraczką jest ciężkie, ale bycie w ciąży i wychowywanie dziecka również. Ja Ci powiem, że wielki szacun za kpi, wszystkie mamy kpi są dla mnie niesamowite, ja wiem że z moim nie dałabym rady i pewnie psychicznie też bym wymiękła. Jeśli nie masz siły to przejdź na mm, naprawdę najważniejsze jest to żebyśmy oboje byli szczęśliwi.
I tak z przymrużeniem oka: czy to kp, kpi, mm, blw, słoiczki - i tak za kilka lat wszystkie spotkamy się w McDonaldzie 😂
Ostatnie zdanie bezbłędne.
Fakt, po tym co zaszlo z mała czuje się, jakbym nie miała prawa narzekać...
Red555 wrote:Krysia podziwiam, ja chce spróbować kp ale nie za wszelką cenę. Jak się uda to super,xale jak nie, to też jakoś przeżyję
U mnie za 3 tygodnie kolejna wizyta, potem jeszxze w połowie listopada a dalej to nie mam pojęcia...
Też mówię ze przeżyje, bo jakie mamy wyjście...
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
25.02.24 - punkcja -
Krysia różnie, zależy ile czasy minie, czasami 2,5h czasami 3,5 zależy jak się wyrobię. Na początku tez ściągałam po 60/70 ml a teraz 140-180 a po nocy dziś ściągnęłam 230ml. Dużo siedzi w głowie, jak się przykryje koldra i patrze na telefon to ściągam najwięcej 😅
-
U mnie mały ostatnio marudzi przy jedzeniu. Ja razie przybiera, moczy i brudzi pieluchy,więc na razie staram się nie panikować. Kp to nie jest taka prosta sprawa,a kpi czasowo dla mnie kosmos.
Szczepicie/szczepiłyście na meningokoki?86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
My dziś się witamy w 100-dniówkę 🥳 nie mogę się doczekać spotkania z synkiem, a z drugiej strony bardzo szybko ten czas mija i chciałabym go zatrzymać 😊
Joan ja szczepiłam, dziewczyny nie miały większych objawów po szczepieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 07:08
Gosia24, Jo_an, Siri, Cecylia, miska122, Ivanka93, Jeżynka, Asia2309, Sway, Wiolala, Kociara_, Felinka94, Karo123, Aypis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrysia, w samolocie jak wyskakują maseczki to najpierw musisz ją założyć sobie a dopiero potem dziecku. Ktoś mógłby powiedzieć że to samolubne, ale jednak jest to najbardziej logiczne zachowanie.
W macierzyństwie jest tak samo, najważniejsze to zdrowa, wypoczęta i zadowolona mama, a wszystko będzie się dobrze układać.
Nie można porównywać ile każde z naszych maluchów je. Każde dziecko będzie potrzebowało inne ilości mleka, jedne mniej a inne nawet dwa razy więcej. Widziałam taką rozpiskę z ml od-do dla każdego miesiąca życia i jest to bardzo duży zakres, poszukam i wkleję.
Moja mała je 8 razy dziennie i jak wychodzę to mąż jej daje pełną butle mojego mleka czyli chyba 150ml, a zjada zazwyczaj ok.70-80ml. nie wiem czy to dużo czy mało, jedyne co się liczy to, że przybiera i idzie swoim centylem (choćby to był 3 czy 97). -
Ja tylko dodam, ze jako Mamy jestesmy wielkie 💪🏻
Miska ostatnie zdanie w punkt 👍🏻😅 jestes mistrzem 😁
Co do kpi to dla mnie jakas abstrakcja 🤪 podziwiam Was, ze tak dzielnie walczycie. Ja chyba nie dalabym rady, jestem oaza spokoju, ale cierpliwa juz nie i chyba dla wygody i oszczednosci czasu poprostu zrobilabym butle 🙈 i zakup laktatora chyba sobie calkowicie odpuszcze. Brawa dla Was za cierpliwosc i wytrwalosc 👏🏻💪🏻
Luna gratuluje 100dniowki 🥳 no i sliczny brzusio 🥰
Joan ja tez szczepilam mlodsza, co do starszej to nie jestem pewna 🙈 ale teraz tez bede szczepic
Przyszly mi dzisiaj rzeczy ktore zamowilam do szpitala i powiem Wam, ze lekko sie przerazilam 😅 zerknelam sobie na te podpaski poporodowe… i łoooo matkoooo… ja juz zapomnialam jakie to wielkie 😂
Z koszuli tez jestem zadowolona, miekka, wygodna. Domowie jeszcze dwie i powinno wystarczyc 😊
A to moze i ja sie pochwale brzuszkiem 😊
Przepraszam za balagan 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 12:05
Cecylia, Lunaaa, Ivanka93, Jeżynka, Asia2309, Sway, Jo_an, miska122, Wiolala, Kociara_, Felinka94, Karo123, Aypis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do zdrowego jedzenia, to Miska ma całkowitą rację
)) My dobieramy jadłospis z witaminami, żelazem, cuda na kiju gotujemy, wszystko bio itp. a już dwu latek potrafi się rozbeczeć bo chce chipsy zjeść jak wujek albo takie frytki jak u babci.... A im dalej tym gorzej a jak będzie umiał sam iść do sklepu i kupić to z jego diety nie wiem co zostanie.
miska122, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Krysia masz prawo zeby być szczęśliwą i wypoczęta mamą! Ja wiem ze każda z nas chce dla dziecka jak najlepiej a z każdej strony jest nam narzucana presja że musisz dawać swoje mleko... pewnie jak się da i dziecko i piersi współpracują to jasne ale czasami trzeba sobie odpuścić! Moze tak jak Gosia mówi dawaj co 2 karmienie odciągnięte mleczko bedziesz miala trochę więcej oddechu no i więcej ściągniesz na raz.
Miśka puenta w punkt! 👌😂
Luna gratuluję 100 dniówki!
Piękne brzuszki macie 😍😍 ja tez się pochwale moim brzucholem 🤭
Ps. sorry za brudne lustro 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 12:48
Lunaaa, Siri, Asia2309, Sway, Gosia24, miska122, Cecylia, Wiolala, Kociara_, Jo_an, Felinka94, Aypis lubią tę wiadomość