W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za polecajki, zwłaszcza za wyprawkowo, bo nie znałam i za Pepco, bo totalnie o nim zapomniałam! Jutro przejdę się do Pepco w mojej wiosce, obadać co tam mają.
Aypis, jeżeli chodzi o ruchy to tak jak pisałam już wcześniej, mój ma fazy - rusza się jak szalony, a potem się zmęczy i odpoczywa kilka dni. Zwłaszcza po jakimś moim intensywnym dniu. No i zmiana ruchów może wynikać ze zmiany pozycji dziecka - jeżeli wcześniej była ułożona bocznie, a przekręciła się na główkowo to też możesz inaczej i słabiej czuć ruchy.
Jeżeli cały czas ją czujesz, ale słabiej to bym się aż tak nie martwiła. Gorzej jakbyś nie czuła wcale.Aypis lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Księgowa haha dzięki ale cenie sobie dzieciowy minimalizm 😂 i tak moja minimalistyczna dusza cierpi jak patrzę na ilość dzieciowych pierdol które posiadam 😂
Wiola kopertowe są super podobno do momentu aż dziecko nie zaczyna uciekać 😆🙈 i chyba do tego momentu będziemy używać. Później nawet widziałam ze cześć firm ma tak ze to samo body w tym samym wzorze do rozmiaru np 68 jest kopertowe a już od 74 przez głowę 🙈
My za tydzień kończymy 2 miesiące i dalej lecimy na rozmiarze 56 z większości sklepów, jedynie ze smyka mam jedno body 62 które jest w sumie tak małe ze zaraz z niego wyrośniemy 😳 - to tak do dziewczyn co kompletują wyprawki - na prawdę cześć dzieci długo nosi rozmiary 😁
Edit: nosimy nadal rozmiar 50 rosnący z hm (a waga już ponad 4,5 kg 😁 to info dla tych teściowych co twierdzą ze dziecko się rodzi w rozmiarze 62 conajmniej 😝)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 13:16
Wiolala lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Lawendowe zjadłam kilka cukierków i jak mi przywaliła kopniaka przy pępku tak od razu się uspokoiłam 🙈
Ale chyba faktycznie zmieniła pozycję, bo nawet inaczej czuję się jak wstaję czy się obracam. Wcześniej czułam większy dyskomfort 😅lawendowePole, Karo123, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Karo123 wrote:Księgowa haha dzięki ale cenie sobie dzieciowy minimalizm 😂 i tak moja minimalistyczna dusza cierpi jak patrzę na ilość dzieciowych pierdol które posiadam 😂
Wiola kopertowe są super podobno do momentu aż dziecko nie zaczyna uciekać 😆🙈 i chyba do tego momentu będziemy używać. Później nawet widziałam ze cześć firm ma tak ze to samo body w tym samym wzorze do rozmiaru np 68 jest kopertowe a już od 74 przez głowę 🙈
My za tydzień kończymy 2 miesiące i dalej lecimy na rozmiarze 56 z większości sklepów, jedynie ze smyka mam jedno body 62 które jest w sumie tak małe ze zaraz z niego wyrośniemy 😳 - to tak do dziewczyn co kompletują wyprawki - na prawdę cześć dzieci długo nosi rozmiary 😁
Edit: nosimy nadal rozmiar 50 rosnący z hm (a waga już ponad 4,5 kg 😁 to info dla tych teściowych co twierdzą ze dziecko się rodzi w rozmiarze 62 conajmniej 😝)
Ojj, będziesz musiala się zmierzyć w tym minimalizmie w stylu : zalozenia vs rzeczywistości 😅 wiem, bo sama to przezywalam 🙈
O ile może ja faktycznie kupowałam tylko niezbedne rzeczy, o tyle babcie i ciocie maja to gdzieś 😅Cecylia, Karo123 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:Ojj, będziesz musiala się zmierzyć w tym minimalizmie w stylu : zalozenia vs rzeczywistości 😅 wiem, bo sama to przezywalam 🙈
O ile może ja faktycznie kupowałam tylko niezbedne rzeczy, o tyle babcie i ciocie maja to gdzieś 😅
Prawda święta prawda, zobaczysz po świętach, jak ci dom zaleją chińskie zabawki. Nie dość że większość niedopasowana wiekowo, to wcale tego nie chcesz dawać dziecku, ze względu na wątpliwą jakość i smrodek... Te święta może jakoś pójdą, ale jak będziesz miała roczniaka😅 ile razy prosiłam żeby zrobili wspólnie jeden ładny prezent dobry jakościowo, a nie 100 chińskich plastików... Do babć i cioć to nie dociera w ogóle...😅
Ja nie lubię wyrzucać, no i prezenty dla mnie były nietykalne zawsze ale z dzieckiem nauczyłam się być bezlitosna... Jakie piękne pistolety!! Będziesz się bawił u babci zawsze jak do niej przyjdziesz!! Do domu nie jadą bo nie mamy miejsca😉
Ubranka o które nie prosiłam i mi nie pasują, zakładamy do zdjęcia dla cioci i do worka..Karo123, Red555, Suszarka, szona lubią tę wiadomość
-
Aypis z ruchami to tak jak Lawendowe napisała ja moją też jeden dzień czuje na okrągło a potem przez 3 dni ledwo, ledwo ale czasami jak przywali w pęcherz to aż podskakuje 😂
Ja już wiem że zdecydowanie za dużo mam rozmiaru 62 za to 56 bardzo niewiele i zastanawiam się czy jeszcze czegoś nie dokupić 🤔Aypis lubi tę wiadomość
-
Ivanka to zależy jakie dziecko Ci się urodzi
mój nosił rozmiar 56 miesiąc a urodził się 60cm.
A zawsze można dokupić
Moja teściowa też mi kazała kupować od 68 w górę i gadała ''po co takie malutkie kupujesz, przecież nawet tego nie założysz".Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 16:26
-
Ivanka Maja też miała 60cm a długo chodziliśmy w 50 z HM więc to naprawdę zależy od dziecka, ale na początek warto mieć kilka mniejszych, ja osobiście nie cierpię jak dziecko chodzi w za dużych ciuchach :p
-
Ostatnio w h&m chciałam kupić kombinezon i 50 wydawała mi się spora 😅 ostatecznie nie wzięłam, zgłupiałam 😂
-
No właśnie z tymi ubrankami to się nie nadąży nie wiadomo czy dzidziuś urodzi się dłuższy czy krótszy i jak tu utrafic z ubrankami... ja np na 50 nie mam nic myślę czy nie kupić czegoś na vinted bo jak urodzi się dluzsza i się nie przyda to nie będzie mi szkoda... z 56 to napewno coś założę nie sądzę żeby urodziła się od razu na 62 bo to już jednak spore dziecko, no ale Wiola Twoja tesciowa to trochę przegięła z tym 68 😅
Aypis a jaki kombinezon chcesz kupić? Ja taki cienki misiowy do fotelika i spiworka do gondoli kupilam w pepco za 35 zł a grubeze chyba też były 😊 -
Właśnie taki misiowy oglądałam 😁
Jeszcze nie zajrzałam w sumie do pepco, za tydzień dowiemy się co nam rodzina poodawała..
Narzeczony wspomniał za to, że może czas moją torbę do szpitala zapełniać, bo nie mamy nic. Ja nawet koszul nie używam… Wszystko trzeba kupić 😅
-
Aypis wrote:Właśnie taki misiowy oglądałam 😁
Jeszcze nie zajrzałam w sumie do pepco, za tydzień dowiemy się co nam rodzina poodawała..
Narzeczony wspomniał za to, że może czas moją torbę do szpitala zapełniać, bo nie mamy nic. Ja nawet koszul nie używam… Wszystko trzeba kupić 😅
Ja czekam na paczkę z doz wydałam 500 zł i jeszcze nie wszystko kupilam 😅 a koszule też muszę kupić mam jedną z dolce sonno i jedną z jakiegoś internetowego sklepu jeszcze dwie upatrzyłam na allegro -
Ivanka93 wrote:Ja czekam na paczkę z doz wydałam 500 zł i jeszcze nie wszystko kupilam 😅 a koszule też muszę kupić mam jedną z dolce sonno i jedną z jakiegoś internetowego sklepu jeszcze dwie upatrzyłam na allegro
Ileeee? 🙈😬
To na kosmetyki dla ciebie czy ciebie i córeczki? 😅 -
Tez zastanawiam sie nad kombinezonem… az mi glowa puchnie 🤯 mam jeden misiowy po corce, ale nie wiem czy nie bedzie za zimny do wozka 🤔 z drugiej strony tutaj nie ma takich mroznych zim, zeby trzeba bylo dziecko ubierac w “puchowa koldre” 😅 takze wiem, ze nic nie wiem 😵💫
Rzeczy do torby do szpitala maja przyjsc w tym tygodniu, zamowilam tez jedna koszule, jak bedzie fajna to zamowie wiecej takich samych tylko moze w innym kolorze i tez bedzie git 😁
Ufff… powiem Wam, ze do ogarniecia mam jakies same pierdoly, ale tyle tego jest, ze samo myslenie o tym mnie meczy 😅 szczerze? Nie pamietam, zebym sie tak nameczyla przy wyprawce dla corek jak teraz dla synka 😅
Dziołszki - damy rade 😉 -
Siri wrote:Tez zastanawiam sie nad kombinezonem… az mi glowa puchnie 🤯 mam jeden misiowy po corce, ale nie wiem czy nie bedzie za zimny do wozka 🤔 z drugiej strony tutaj nie ma takich mroznych zim, zeby trzeba bylo dziecko ubierac w “puchowa koldre” 😅 takze wiem, ze nic nie wiem 😵💫
Rzeczy do torby do szpitala maja przyjsc w tym tygodniu, zamowilam tez jedna koszule, jak bedzie fajna to zamowie wiecej takich samych tylko moze w innym kolorze i tez bedzie git 😁
Ufff… powiem Wam, ze do ogarniecia mam jakies same pierdoly, ale tyle tego jest, ze samo myslenie o tym mnie meczy 😅 szczerze? Nie pamietam, zebym sie tak nameczyla przy wyprawce dla corek jak teraz dla synka 😅
Dziołszki - damy rade 😉
A jakby taki misiowy kombinezon i otulacz (ten grubszy, jak do fotelika)? Ja nie mam pojęcia właśnie jak ubierać dzieci zimą 😅 a moja mama rodziła zimowe dziecko 19 lat temu i tez już nic nie pamieta..
-
Aypis wrote:Ileeee? 🙈😬
To na kosmetyki dla ciebie czy ciebie i córeczki? 😅
Dla mnie i małej 😅 to się tak wydaje ale te wszystkie podkłady, jednorazowe gacie, chusteczki nawilżane zbiera się tego... a ja jeszcze kupilam aspirator do noska, probiotyk, witaminę d... z kosmetyków to chyba tylko sudocrem 😂
Ja mam dwa kombinezony misiowe jeden z pepco 56 i jeden ze smyka niby 56 ale jest większy na spacerki będę ubierać w kombinezon i spiworek do wózka (plus wózek ma osłonkę i zawsze można też przykryć kocem/kołderką) a do fotelika też kombinezon + otulacz pamiętajmy że w samochodzie jest cieplo a grube kombinezony nie nadają się do fotelika.
Mamusie jak często przebieracie dzieciaczki? Oczywiście nie mówię o sytuacjach kiedy jest wypadek bo dziecko uleje albo gdzieś wypłynie kupka bardziej chodzi mi o to czy zmieniacie ubranka na strój dzienny/nocny? -
Aypis wrote:A jakby taki misiowy kombinezon i otulacz (ten grubszy, jak do fotelika)? Ja nie mam pojęcia właśnie jak ubierać dzieci zimą 😅 a moja mama rodziła zimowe dziecko 19 lat temu i tez już nic nie pamieta..
Ivanka93 wrote:Dla mnie i małej 😅 to się tak wydaje ale te wszystkie podkłady, jednorazowe gacie, chusteczki nawilżane zbiera się tego... a ja jeszcze kupilam aspirator do noska, probiotyk, witaminę d... z kosmetyków to chyba tylko sudocrem 😂
Ja mam dwa kombinezony misiowe jeden z pepco 56 i jeden ze smyka niby 56 ale jest większy na spacerki będę ubierać w kombinezon i spiworek do wózka (plus wózek ma osłonkę i zawsze można też przykryć kocem/kołderką) a do fotelika też kombinezon + otulacz pamiętajmy że w samochodzie jest cieplo a grube kombinezony nie nadają się do fotelika.
Mamusie jak często przebieracie dzieciaczki? Oczywiście nie mówię o sytuacjach kiedy jest wypadek bo dziecko uleje albo gdzieś wypłynie kupka bardziej chodzi mi o to czy zmieniacie ubranka na strój dzienny/nocny?
Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIvanka, po kąpieli wieczorem zawsze przebieram w świeżego pajaca do spania. Jak do rana nadal jest suchy i czysty (co się rzadko zdarza, bo albo przepuści, albo uleje albo ja mlekiem zamocze) to "chodzi" w tym pajacu dopóki się nie pobrudzi.
Ale raczej to tak wygląda że już w nocy muszę ją przebierać, potem rano znowu i w ciągu dnia często jeszcze raz..Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
Ivanka, ja rano Zuze ubieram w jedno, a na noc w pajaca. Także wychodzi, ze tyle razy, co siebie 😅
Ivanka93 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)