W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok będę dawać po 1 miarce.. aczkolwiek pediatra mi zabroniła twierdząc że nie miesza się dwoch mlek w 1 butelce... No zobaczymy
Dziękuję ❤️
Edit a jeszcze w kwestii tego nutritionu tam w składzie jest oczywiście ta mączka, żelazo cynk wapń i niestety maltodekstryna aczkolwiek w Bebilon pepti też jest maltodekstryna a oprócz tego olej palmowy 😬 także też niezły syf...
U nas to nie jest zwykłe ulewanie. U nas po jedzeniu takim rzadkim mloda po odbiciu dostaje czkawki i z każdym skurczem przepony jest mega chlust pokarmu.
Czasami jeśli uda się że jakoś nie uleje to 2-3h po posiłku zaczyna być niespokojna i ulewa taką właśnie jakby wodą i wg lekarza to kwasy żołądkowe...
Dlatego też kazała obowiązkowo dawać gęstsze Mleko bo może sobie tym narobić jeszcze większych problemów 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 05:36
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka współczuje przejść bo ani Tobie ani małej nie jest łatwo, a wiadomo ze chcesz dla niej jak najlepiej. Ale dla mnie po tych wszystkich opisach moim zdaniem trzeba zacząć od zmiany pediatry - nie do końcu ufasz swojemu, a zaufanie to podstawa. Przydałoby się żeby ktoś kto się zna poprowadził Wam leczenie od początku do końca, bez jakiś zmian i kombinowania w trakcie… Tak jak dziewczyny piszą, potrzeba czasu żeby dane leczenie (w sensie tu leczenie czyli zmiana mleka) pomogło a u Was jednak co chwile była zmiana. Mam nadzieje ze jak traficie w ręce odpowiedniego pediatry to zacznie się układać. Trzymam kciuki tez za nowe mleczko ✊ ja akurat znam dzieci mojej przyjaciółki z alergią na bmk i wiem ze przechodziła stopniowo na wszystkie mleka pokolei, slyszałam ze nie można przeskakiwać z jednego na drugie mleko bo 1) mogą się pogorszyć problemy brzuszkowe 2) dziecko zwyczajnie nie jest przyzwyczajone do tego smaku. Poza tym slyszlalam ze im bardziej specjalistyczne mleko tym mniej smaczne (a ten nutramigen to mi ta znajoma mówiła ze już w ogóle fuuu w smaku) także jednak trzeba dziecko trochę powoli przyzwyczaić żeby zechciało jeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 08:52
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Cześć dziewczynki przepraszam że tak mało mnie ostatnio ale w czwartek zmarła mama mojej najbliższej przyjaciółki i jej byłam najbardziej potrzebna...
Felinko ja co prawda nie mam żadnego doświadczenia w temacie ale myślę tak jak Karo że chyba najlepiej zasięgnąć opinii innego pediatry zwłaszcza po tym jak napisałaś jak podchodzi do Waszych problemów. Mam nadzieje ze sytuacja jak najszybciej się poprawi bo szkoda Elizy żeby tak się biedna męczyła no i Ciebie bo Ty cierpisz razem z nią 😔😔😔
A ja dziś witam się z 3 z przodu 😱 -
Felinka, tez myślę jak Karo, że najważniejsze jest zaufanie do lekarza... bo obecny chyba sam nie wie jak Wam pomóc... ba mleku się nie znam, koleżanka z alergia na bmk od początku dawała synowi pepti i u niej zadziałało... Ale to też powinien powiedzieć Ci lekarz, co dawać, jak dawać, bo też gdzieś czytałam żeby nie mieszać różnych rodzajów... Ale to rola pediatry, a nie forum... szkoda że Zamiast u lekarza musisz szukać pomocy na forum....
Ivanka 😍 trójka z przodu brzmi poważnie... do mnie wtedy dotarło ze to juz naprawdę niedługo...
Przykro mi z powodu mamy przyjaciółki , dobrze ze miała Ciebie w trudnym momencie...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Felinko bardzo współczuję. Mam nadzieję,że malutkiej przejdą te problemy. Ulewania powinny zaraz się poprawiać. Jak dziewczyny mówią,zmień pediatre. Mnie teraz doradca laktacyjny mówiła co innego niż pediatra. Ufam i znam bardziej pediatra,wiec stosuje się do jej zaleceń. W czasie choroby mały może mieć mniejszy apetyt. Doradca zaś nastraszyła,że ma przybierać itp. Trochę jakby chciała mnie naciągnąć na kolejne spotkania... jedyne co wyniosłam z jej rad to żeby zaczynać zawsze z tej słabszej piersi,bo wychodzi na to,że mały najada się z tej jednej i w drugiej jest słabo z laktacja. No i ,żeby odciągać,żeby pobudzić laktacje.86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Mi cały czas mówią co innego odnośnie nabiału... pediatra kaze profilaktycznie odstawić, doradca laktacyjnym sugeruje tego nie robić, bo nie mam żadnych podstaw sądzić ze ma alergię ... jedynie tatuś ma, ale to dalej nie znaczy ze mały ma... I komu wierzyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 13:40
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
Krysia1411 wrote:Mi cały czas mówią co innego odnośnie nabiału... pediatra kaze profilaktycznie odstawić, doradca laktacyjnym sugeruje tego nie robić, bo nie mam żadnych podstaw sądzić ze ma alergię ... jedynie tatuś ma, ale to dalej nie znaczy ze mały ma... I komu wierzyć?
Karo123, lawendowePole, Olcykowa lubią tę wiadomość
-
Ivanka myślę, że już teraz z górki
Mój mały chyba ma alergię na orzechy. Jakiś czas temu zjadłam i wysypało mu buźkę a wczoraj jadłam masło orzechowe i znów buziaczek w kostkach... Tzn że mam orzechy odstawić i nie narażać go na alergen czy wręcz przeciwnie ? -
Gosia24 wrote:Krysia nie odstawia się nic profilaktycznie przy kp.. jeżeli dziecko nie ma żadnych objawów to nie ma potrzeby.
Opowiadała też historię, że nietolerancja nie musi się jakoś drastycznie objawiać. Pewna matka czuła, że picie przez nią szklanki mleka wieczorem, jak miała w zwyczaju, nie służy jej dziecku. Było po prostu niespokojne. Odstawiła mleko i po 2 tygodniach dziecko spokojne wieczorami i ok. Wróciła do picia szklanki mleka i niepokój wrócił. Poza tym niepokojem żadnych dodatkowych problemów u dziecka.
Brzmi jak abstrakcja, ale nie mam powodu, aby jej nie wierzyć.
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Gosia24 wrote:Krysia nie odstawia się nic profilaktycznie przy kp.. jeżeli dziecko nie ma żadnych objawów to nie ma potrzeby.
Ja właśnie nie odstawiam, uwierzyłam CDL... nie widzę u jego objawów alergii na razie, więc musi się nauczyć trawic nabiał...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
...
_ _ _ _
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
Ja miałam dokładnie taka sama sytuację ze swoją corka. Krew w kale pojawiała się tylko gdy ja piłam kawę z mlekiem, ser , jogurt nie miał na nią wpływu. Odstawiłam na 4 tyg całkowicie nabiał I sluz czy krew przestały się pojawiać po tym czasie powrocilam do nabiału I problem wrócił, ale przez ten czas piłam tylko mleko,więc zauważyłam że to miało na nią wpływ. Na dwa miesiace przeszłam na mleko roślinne i problem zniknął. Dostarczalam jej potrzebnych witamin,ale nie jej kosztem. Oczywiście zgadzam się,że nie powinno się przechodzić na dietę jeżeli nie mamy 100% pewności czy coś jest alergenem, bo dziecko potrzebuje wszystkich minerałów.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Kurde Felinka dużo siły Ci życzę i żebyś trafiła na dobrego pediatrę, bo szkoda żeby mała się tak dalej męczyła a ty z nią 😞
Ivanka gratuluje 3 z przodu 🥳
U nas od wczoraj tez przeboje. Dałam młodemu (po przerwie) Vivomix i chyba go nie toleruje, bo tak strasznie płacze jakby kolki dostawał. Dzisiaj to aż prawie się zaniósł 😵💫 Prężył się i płakał. Co się uspokoił to za chwile znów. Podejrzewam, że też zmęczenie się na to nałożyło bo ziewał i przysypiał mi na rękach. Masakra ☹️
Powiem Wam, że po dzisiejszym doświadczeniu mega współczuje wszystkim, którzy mają „kolkowe” dzieci. Widok płaczącego dziecka i ta świadomość, że za bardzo nie można pomoc są okropne 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 21:17
👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Felinka biedna ta Twoja Elizka 🥺 mysle, ze zmiana pediatry to dobry krok, oby ktos sie Wami wkoncu zajal i zdolal pomoc 🍀
Ivanka przykro mi z powodu mamy Twojej przyjaciolki, duzo sily dla niej i jej rodziny w tym trudnym czasie 🥺
A Tobie gratuluje 3ki z przodu 🥳
Cos jeszcze komus mialam napisac, jak zwykle nie pamietam 🙄 przepraszam ❤️
Padam na twarz 😵💫 nie wiem jak Wy, ale mnie strasznie dzisiaj przeciorala ta zmiana czasu. Jestem zmeczona jak jeszcze nigdy i jakas taka rozdrazniona 🫢 dodatkowo corka sprzedala mi przeziebienie 😩 no to zdecydowanie nie jest moj dzien 😮💨 -
Witam się o 4 nad ranem 😝 Felinka wprawdzie szukałam innej odpowiedzi odnośnie naszych problemów ale przy okazji natknęłam się na taki mini artykuł, tam w drugiej części wypowiedzi tego doktora jest o dyschezji - a to jak on to opisuje brzmi idelanie jak opis tego co ostatnio pisałaś o tym jak robi kupę malutka - ze robi się czerwona, płacze i robi kupę z krzykiem (w sumie u nas często ale nie zawsze tez to tak wyglada) - wrzucam tutaj https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/60410,problemy-z-wyproznieniem-u-3-miesiecznego-dziecka17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Dzień dobry wszystkim.
Felinko bardzo ci współczuję tych problemów brzuszkowych, wiem sama jak potrafią zabrać radość z macierzyństwa. Sama przez te jebane kolki popadłam w nerwy,rozpacz , obwiniając się że nie jestem w stanie pomóc mojemu dziecku miałam straszny żal do siebie. U nas trochę pomogły kropelki delicol,teraz młody jest na mleczku HiPP bio ,ale powoli schodzimy do mleczka HiPP comfort na zaparcia , wzdęcia i kolki , ponadto mamy też kropelki sab simplex (koleżanka mi wysłała) i różnica jest . Niestety przez te nerwy straciłam prawie cały pokarm, karmię swoim tylko raz 😭,nie wiem czy jest jeszcze możliwość reaktywować. Bardzo mocno cię przytulam i mam nadzieję że znajdziecie złoty środek by pomóc tobie i Elizce, wiem że dużo ciebie to kosztuje bo cierpienie dziecka to najgorsza rzecz dla matki . I porzekadło szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko jest jak najbardziej trafne. Ja kiedy byłam z młodym sam na sam w szpitalu,bez natłoku obowiązków,był naprawdę czas dla nas i on i ja byliśmy dużo spokojniejsi, wtedy też poczułam ta bliskość i bezgraniczną miłość , potem dom i znów nerwy, dużo pomogła mi bratowa, koleżanka, samym zrozumieniem .
Także Felinko proś o pomoc twojego, teściową, mamę kogo bądź,nie bądź z tym wszystkim sama bo to źle wpływa na ciebie i potem niestety na małą . No i czas dla układu pokarmowego też niestety jest ważny i kiedyś to minie tylko że teraz nam się wydaje że ten czas się dłuży.
A co do pediatry też bym zaczerpnęła opinii innego .
U mnie jest trzech i też kiedyś chodziłam do jednej już kupę lat w zawodzie,doświadczonej i w ogóle i co tak leczyła córkę że trafiliśmy na szpital . Potem poszłam do innej i tamta bardzo szczegółowo podchodzi do pacjenta jest młoda nie wypalona zawodowo i jej ufam bo widać że jej się jeszcze chce.
Felinko ogrom przytulasow dla ciebie, będzie dobrze w końcu znajdziecie rozwiązane i pomożesz małej , jesteś silna bo już nie raz to pokazałaś,mocne ✊✊✊ oby było co dzień to lepiej. -
Siri oby przeziębienie szybko Cie opuściło! 🍀🍀✊️✊️✊️ niestety taki sezon też się martwię żeby nic nie złapać bo robi się coraz chłodniej a ja mam remont pieca i w domu niegrzane 😭😭
Dziewczyny kp i kpi ja wiem ze niby nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej ale czy odkąd karmicie to zmienialyscie coś w jadłospisie?
W ogóle czy tylko ja tak mam że na nic nie mam czasu? Wstanę coś porobię w domu i zaraz jest wieczór aż strach pomyśleć co będzie z dzieckiem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 13:34
Siri lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Dziewczyny kp i kpi ja wiem ze niby nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej ale czy odkąd karmicie to zmienialyscie coś w jadłospisie?
Z moich zmian w jadłospisie to jedynie taka zmiana ze w ciąży jadłam regularnie co 2-3h i starałam się zdrowo a teraz jem kiedy się w ogóle uda cokolwiek zjesc czyli czasami śniadanie na obiad i co akurat znajdę w lodowce 😂😝 to jest śmiech przez łzy 😝
A tak serio to mamy już 2,5 miesiąca i dopiero zaczynam powoli ogarniać jakaś zdrową dietę bo tak to jadlam co popadnie albo ewentualnie słoiki które przywiozłam od mamy No i zamawiane jedzenie 😵💫🙈
Poza tym jedyne zalecenie jeśli chodzi o dietę przy KP to starać się jeść zdrowo. A jak to się nie uda to chociaż w ogóle starać się jeść bo przy takim bobasie to bywa różnie 😆17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Ivanka ja dokładnie tak jak Karo, staram się jeść cokolwiek 😅😅 i też mi czas tak ucieka że szok, tak się zaplatalam w to odciąganie, że ciężko mi się nawet na spacer z małą wybierać nie mówiąc już o gotowaniu, praniu i prasowaniu 😅
-
Siri, oby Twoje przeziębienie szybko minęło. Mnie ostatnio bolało gardło dwa dni i w sumie tyle. Życzę Ci żebyś miała podobnie ;*
Mnie tez dopadło jakieś zmęczenie kilka dni temu. Śmieję się ze to chyba jakaś ciążowa „klamra”, na początku mogłam ciagle spać i teraz znowu się włączyło
Ivanka, 3 z przodu brzmi poważnie! Gratuluję ;* Już niedługo! Co do przelatywania czasu przez palce to u mnie podobnie. Wstaję dość wczesnie, ale jakoś te drobne czynności wypełniają mi dzień i w sumie już jest wieczór. Ale pozwalam tez sobie na to, bo wiem ze niebawem będzie zmiana o 180 stopni))
Felinka, dużo siły dla Ciebie i Elizy ;* Myślę ze niejedna z nas nieźle by już była załamana w takiej sytuacji, taka bezsilność jest bardzo frustrująca:( Dlatego kochana wiedz ze jesteśmy z Tobą ❤️ Miejmy nadzieję ze mleko Pepti pomoże, a w międzyczasie może rzeczywiście warto poszukać zaufanego pediatry. Chociaż łatwo mi teraz mówić, a ja niestety zupełnie nie ufam lekarzomPomimo ze naprawdę staram się ich starannie wyszukiwać, to potem jak usłyszę jakieś farmazony od nich, to tracę zupełnie zaufanie
Siri lubi tę wiadomość